Incassobureau offerte aanvragen

Op zoek naar een vakkundig incassobureau?
Vergelijk via onze site op eenvoudige wijze meerdere incassobureaus en deurwaarders

Incassobureau Zwolle

Zoekt u een geschikt incassobureau in Zwolle? Incassobureau Pro staat voor u klaar met goede partners die u perfect kunnen helpen bij al uw zaken omtrent het uitvoeren van een incasso. Iedere aangesloten deurwaarder is voorzien van jarenlange ervaring. Of het nu gaat om een minnelijke deurwaarder of om een gerechtsdeurwaarder: wij helpen u snel verder. U kunt via deze pagina verschillende specialisten met elkaar vergelijken!

Werkwijze van een incassobureau

Regelmatig krijgen wij van onze cliënten uit Zwolle de vraag wat de exacte werkwijze is van een incassobureau. Hoewel dit per incassobureau verschilt, kunt u er van uitgaan dat elk bureau werkt volgens de regels die zijn vastgesteld in de Wet Incasso Kosten, en dat zij altijd uitgaan van de wensen van de schuldeiser. Bij ons incassobureau kijken wij bijvoorbeeld eerst of het noodzakelijk is dat u hulp krijgt bij het incassotraject, of dat u het kosteloos zelf kunt oplossen.

Voor bedrijven en particulieren

Het inschakelen van een incassobureau voor een incasso procedure is een recht dat geldt voor zowel particulieren als bedrijven. Hoewel wij meestal worden ingezet door bedrijven, kan u ook voor een enkel geval van achterstallige betaling een incasso specialist inschakelen. Menig incassobureau uit Zwolle is bovendien gespecialiseerd in debiteurenbeheer. Dit betekent dat u helemaal geen omzien meer hebt naar het afhandelen van rekeningen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor debiteurenbeheer of het inzetten van een particuliere incasso procedure? Wij informeren u graag.

Hoe verloopt het incassotraject?

Een incassotraject kent meestal drie verschillende fasen. Het begint met het verzenden van een laatste aanmaning door het incassobureau. Wanneer dit geen effect heeft wordt de minnelijke incasso gestart. Vanaf dit moment heeft het bureau het recht om extra kosten in rekening te brengen voor hun diensten. Wanneer ook de minnelijke (of buitengerechtelijke) incasso geen resultaat biedt, is het aan de schuldeiser of deze een gerechtelijke procedure met gerechtsdeurwaarder wil starten. Wij kunnen u helpen bij het maken van deze keuze.

Kosteloos adviesgesprek

Bent u benieuwd naar de tarieven per incassobureau in Zwolle? Wilt u weten hoe wij u kunnen helpen met een reguliere deurwaarder of gerechtsdeurwaarder? Heeft u vragen over ons werk met betrekking tot het innen van een incasso? Vraag dan offertes aan door het contactformulier in te vullen. Wij brengen u in contact met vijf partijen uit Zwolle en u kiest zelf voor de meest voordelige. Bovendien is een adviesgesprek vrijblijvend!

Offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 offertes

Ik beschik over schriftelijk bewijs van de vordering: (*)


Ik heb de debiteur reeds een herinnering gestuurd: (*) 
 
“Een van onze klanten bleef in gebreke toen er moest worden afgerekend. Na veel smoesjes te hebben gehoord hebben de de hulp ingeroepen van Incassobureau Pro. Het traject is snel afgehandeld en de betaling volgde spoedig.” F. Huizinga – Zwolle.
 
 
gerechtelijke incassotraject Zwolle
deurwaarder Zwolle
 

Gerechtelijke en minnelijke incasso

Wij gaven hierboven al kort aan dat er een gerechtelijke en een minnelijke (of buitengerechtelijke) incasso bestaat. Bij een minnelijke incasso zal het incassobureau er hard aan werken om op een klantvriendelijke wijze een oplossing voor het probleem te zoeken. Hierbij zal er geen sprake zijn van een deurwaarder of beslaglegging. Wanneer er wel een gerechtsdeurwaarder wordt ingezet, verandert het proces in een gerechtelijke procedure. Omdat deze oplossing nadelig kan zijn voor de band tussen debiteur en opdrachtgever is dit een laatste alternatief.

Focus op rendement

Ons bureau in Zwolle doet zijn best om u zoveel mogelijk rendement te geven in het incassotraject. Dit betekent dat wij pogen om de kosten voor onze diensten op de debiteur te verhalen. Het verhalen van de incassokosten op de schuldenaar kan enkel bij een minnelijke incasso. Zodra wij een deurwaarder inschakelen is het mogelijk dat u ook voor een deel van de kosten moet opdraaien. Wij geven onze schuldeisers dan ook altijd de keuze of zij het proces willen voortzetten met een gerechtsdeurwaarder. Heeft u vragen over het verloop van dit proces? Schroom niet ons te contacteren.

 

Gerechtsdeurwaarder Zwolle

Het is helaas niet altijd mogelijk om uw geld terug te krijgen via de klantgerichte wijze. Wanneer er juridische stappen ondernomen moeten worden, zal het nodig zijn een gerechtsdeurwaarder in te schakelen. Deze deurwaarder heeft juridische middelen tot zijn beschikking.

Uw goede klantrelatie blijft in stand

Kiest u voor de minnelijke aanpak, dan garanderen wij dat de goede relatie tussen u en uw debiteuren in stand zal blijven. We kiezen voor een klantvriendelijke aanpak, waarbij we tegelijkertijd de incasso op een snelle wijze weten te innen. Hoe we dat doen? Door te coöpereren met de beste professionals in Zwolle!

 

no cure no pay Zwolle
debiteuren beheren Zwolle
 

No cure, no pay

Ons doel is natuurlijk dat u op het einde van de rit tevreden bent. Daarom werken we met een no cure, no pay-aanpak. Hierbij stellen we centraal dat u niet hoeft te betalen voor een incassobureau indien het gewenste resultaat niet is behaald. Hierdoor bouwen wij extra zekerheid voor u in wat betreft onze service. Natuurlijk doet iedere aangesloten incassobureau er alles aan om de incasso succesvol te laten voldoen. De deurwaarder of gerechtsdeurwaarder zal te allen tijde door het stof gaan voor u!

Debiteurenbeheer

Wij spraken hierboven al van de mogelijkheid op het inzetten van een incassobureau voor uw debiteurenbeheer. Als u eigenaar bent van een bedrijf in Zwolle dan weet u dat er naast de dagelijkse bezigheden ook veel financiële zaken zijn die u dient te regelen. Voor veel van onze cliënten nemen dergelijke financiële taken veel tijd in beslag, die veel kosten-efficiënter had kunnen worden ingezet. Door uw debiteurenbeheer aan ons over te laten hoeft u geen facturen te versturen of betalingsgegevens te registeren.

 

Wet incasso kosten (WIK)

Het werk van een incassobureau wordt gereguleerd door diverse wetten en regels. Een aantal van deze regels staan beschreven in de Wet Incasso Kosten (WIK). Eén van de wetgevingen hieruit is dat er 25% van het bedrag van de hoofdsom van de vordering over de eerste €2500,- worden gerekend als incassokosten. Voor de volgende €2500,- mag dit 10% zijn, en daarna respectievelijk 5, 1 en 0,5%. Wilt u weten wat er exact in de WIK beschreven staat? Dit is online vinden, maar een van onze medewerkers geeft u ook graag uitleg.

Loonbeslag

Een term die veel wordt gebruikt binnen de incasso branche is de term loonbeslag. Wanneer er sprake is van loonbeslag, dan wordt door de deurwaarder beslag gelegd op het salaris van de schuldenaar, of wanneer deze van een uitkering leeft van deze uitkering. Om te voorkomen dat de schuldenaar een deel van het bedrag al uitgeeft, wordt dit door de deurwaarder direct bij de uitkeerder of werkgever ingenomen. De gerechtsdeurwaarder kan een loonbeslag zowel executoriaal (met het vonnis van de rechter) als conservatoir uitvoeren.

 


Beslaglegging inboedel

Wanneer het loonbeslag niet voldoende is, dan kan een gerechtsdeurwaarder uit Zwolle ook gebruik maken van het recht op beslaglegging van de inboedel. Wanneer er op de inboedel beslag wordt gelegd, dan zijn er een aantal zaken die achter moeten blijven bij de debiteur. Dit zijn onder andere bedden en beddengoed, enkele kleren, en eten en drinken voor een maand. Dit betekent dat er bijvoorbeeld wel beslag kan worden gelegd op de koelkast, maar niet op de inhoud van de koelkast.

Beslagvrije voet

Degene die geld schuldig is moet natuurlijk nog wel gewoon kunnen leven. Daarom is er sprake van een beslagvrije voet. Dit is het bedrag waarvan de debiteur in zijn levensonderhoud moet kunnen voorzien. De beslagvrije voet moet voldoende zijn voor het betalen van de huur, de ziektekostenverzekering en eten en drinken. De exacte hoogte van dit bedrag is afhankelijk van diverse factoren zoals de burgerlijke staat en de inkomsten van een partner. Wij informeren u met alle plezier over de verdere voorwaarden.

beslagvrije voet
 


Incasso Zwolle offerte

Landelijk netwerk

Incassobureau Pro beheert een landelijk netwerk van incassospecialisten die voor u klaar staan om u van dienst te zijn. In de loop der jaren is ons netwerk behoorlijk gegroeid. Wij zijn niet alleen werkzaam in Zwolle, maar op meer dan 300 locaties door het gehele land. Dit biedt u het voordeel dat wij ons altijd bij u in de buurt bevinden. De gelieerde incassobureaus staan voor u klaar. Alle bedrijven verstaan hun vak goed, door ruime ervaring weten wij als geen ander hoe we maximale druk op uw debiteur zetten. Tegelijkertijd zorgen we ervoor dat uw klantrelatie hier niet onder lijdt. Onderstaand een overzicht van de provincies waarin wij actief zijn.

Drenthe

Flevoland

Friesland

Gelderland

Groningen

Limburg

Noord-Brabant

Noord-Holland

Overijssel

Utrecht

Zeeland

Zuid-Holland

Werkwijze

U heeft de diensten of goederen geleverd, maar u ontvangt ondanks diverse sommaties geen betaling van uw klant. Op zulke momenten is het goed dat u Incassobureau Pro kent. Wij brengen u op eenvoudige wijze in contact met een incasso specialist uit Zwolle of omgeving. Het aanvragen van een offerte is eenvoudig en binnen enkele minuten geregeld.

De eerste stap neemt u door in het contactformulier een omschrijving te geven van de situatie, daarna vult u alle gegevens aan in het formulier. Na ontvangst zorgen wij ervoor dat uw aanvraag bij diverse bureaus terecht komt (maximaal 5).

De tweede stap bestaat uit het vergelijken van de offertes die u ontvangt. Kijk ook goed naar de werkwijze en referenties van de incassobureaus om tot een goede keuze te komen.

Stap drie bestaat uit het maken van een keuze en het uit handen geven van uw opdracht. Bevalt het aanbod u niet? Dan bent u nergens tot verplicht, uw aanvraag is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Vestigingen

Zoals u wellicht heeft gelezen werken de gelieerde incasso experts vanuit meer dan 300 vestigingen in het gehele land. Ieder incassobureau heeft gekwalificeerd personeel in dienst die in het bezit zijn van de juiste diploma’s en in de loop der jaren veel ervaring hebben opgedaan. Onderling wordt er kennis uitgewisseld zodat er op ieder vraagstuk een passend antwoord kan worden gegeven. Onderstaand een overzicht van de plaatsen waaruit wij het afgelopen jaar de meeste aanvragen hebben behandeld. Zoals u ziet staan wij overal voor u klaar!

Almelo

Borne

Deventer

Enschede

Haaksbergen

Hardenberg

Hengelo

Kampen

Nijverdal

Oldenzaal

Raalte

Rijssen

Steenwijk

Wierden

Zwolle

Missie

Incassobureau Pro is een landelijk opererend netwerk van ervaren gerechtsdeurwaarders en incassokantoren met een opvallend hoog rendement. Door onze omvang en expertise garanderen wij een hoogwaardige maar persoonlijke dienstverlening.

Comments are closed.