Incassobureau offerte aanvragen

Op zoek naar een vakkundig incassobureau?
Vergelijk via onze site op eenvoudige wijze meerdere incassobureaus en deurwaarders

Incassobureau Zwolle

Bent u op zoek naar een incassobureau in de omgeving Zwolle? Via Incassobureau Pro Zwolle vergelijkt u eenvoudig incasso bedrijven. In ons bedrijvenbestand bevindt zich menig deurwaarder, incassobureau en gerechtsdeurwaarder uit Zwolle. Wanneer u bij ons een aanvraag doet, ontvangt u binnen afzienbare tijd diverse offertes. Gratis en geheel vrijblijvend.

Werkwijze van een incassobureau

Regelmatig wordt ons gevraagd naar de werkwijze van een incassobureau. Hoewel dit verschilt per bureau, zijn er wel een aantal overeenkomende regels en waarden. Wanneer u als schuldeiser contact opneemt met een incassobureau in Zwolle, dan zal er altijd eerst in een gesprek worden gekeken naar de situatie, en of u de debiteur lang genoeg de tijd heeft gegeven om te betalen. Is dit het geval dan wordt er aan de hand voor de regelgeving omtrent incasso een vervolgtraject ingezet.

Voor bedrijven en particulieren

De meeste mensen denken dat een incassobureau alleen maar werkt met bedrijven. Het is echter ook mogelijk om als particulier een incasso procedure te starten. Het is daarbij wel van belang dat u over voldoende bewijsmateriaal (zoals een factuur) beschikt. Daarnaast moet u altijd rekening houden met eventuele kosten en u afvragen of het openstaande bedrag de tijd en moeite waard is. Voor bedrijven kunnen wij bovendien niet alleen een incasso afhandelen, wij zijn tevens gespecialiseerd in het verzorgen van het debiteurenbeheer.

Hoe verloopt het incassotraject?

Een incassotraject verloopt altijd in drie fases. De eerste fase is het versturen van een aanmaning en een herinnering per mail of telefoon. Wanneer dit geen resultaat heeft, dan start de minnelijke (of buitengerechtelijke) incasso. Hierbij mag een incassobureau extra kosten rekenen, zoals vastgelegd in de Wet Incasso Kosten. Als ook het minnelijke traject geen effect heeft, dan is het aan de schuldeiser of deze het gerechtelijke proces met een deurwaarder wil inzetten. Eén van onze specialisten kan u helpen bij deze keuze.

Kosteloos adviesgesprek

Voor veel ondernemers zijn nog niet betaalde rekeningen een behoorlijke kriem. Zeker ten tijde van economische tegenwind kunnen debiteuren de nodige spanningen opleveren. Een deurwaarder of incassobureau van Incassobureau Pro Zwolle neemt u die zorgen graag uit handen. Wij zorgen dan voor uw incasso en debiteurenbeheer en brengen daarvoor alleen kosten in rekening bij goed resultaat. No cure, no pay, wel zo netjes.

Offertes vergelijken

Naam: (*)

Bedrijfsnaam:

Uw emailadres: (*)

Telefoonnummer: (*)

Adres: (*)

Postcode: (*)

Plaats: (*)


 
 
“Onlangs zaten we als bedrijf met een grote onbetaalde rekening in de maag. Om de kosten niet op te laten lopen, maakten we kosteloos gebruik van Incassobureau Pro. We vergeleken offertes en kwamen bij een uitstekende deurwaarder uit. Al snel hadden we het geld binnen.” C. Jones – Zwolle.
 
 
gerechtelijke incasso Zwolle
gerechtsdeurwaarder inschakelen
 

Gerechtelijke en minnelijke incasso

Zoals gezegd is er dus een gerechtelijke en een minnelijke incasso. Bij een minnelijke incasso dan is er nog geen sprake van een gerechtsdeurwaarder en rechter, en van procedures die daarna verbonden zijn zoals loonbeslag en inboedel beslaglegging. Een minnelijke incasso is daarom ook beter voor de klantrelatie. Het inzetten van de deurwaarder heeft over het algemeen het grootste effect, maar dit proces kan ook voor de eiser enige administratiekosten opleveren. Wij informeren u met alle plezier over de mogelijkheden.

Focus op rendement

Wie met ons incassobureau uit Zwolle in zee gaat, weet zeker dat onze professionals zich richten op rendement. Dit betekent dat wij altijd een oplossing zullen zoeken in een minnelijk incassotraject, en zo lang mogelijk de inzet van een gerechtsdeurwaarder willen uitstellen. Bovendien heeft u het recht om uit het proces te stappen zodra u zich hier oncomfortabel bij voelt, bijvoorbeeld wanneer wij overgaan naar een gerechtelijke procedure. Wij richten ons bovendien tevens op een sociaal rendement, waarbij de klantrelatie behouden blijft.

 

Gerechtsdeurwaarder Zwolle

Voor zowel een deurwaarder als een gerechtsdeurwaarder kunt u op verschillende adressen terecht in Zwolle. Het onderscheid is niet voor iedereen duidelijk. Het verschil zit in de beschikking over juridische mogelijkheden. Een gerechtsdeurwaarder heeft die, een deurwaarder niet. Kort gezegd is de gerechtsdeurwaarder een openbare ambtenaar die uit naam van de wet handelt.

Uw goede klantrelatie blijft in stand

Gemiddeld wordt zo’n 88% van de rekeningen binnen gestelde termijn betaald. Een deurwaarder van een incassobureau uit ons netwerk zorgt ervoor dat ook die laatste 12% geïnd wordt. Daarbij hoeft de relatie met uw debiteuren geen schade op te lopen, dankzij zorgvuldig debiteurenbeheer van onze incasso partners uit Zwolle.

 

no cure no pay incasso
Loonbeslag Zwolle
 

No cure, no pay

Vaak wordt een incassobureau geassocieerd met hoge kosten. Iets dat ondernemers, zeker in deze tijd, liever vermijden. Daarom werkt Incassobureau Pro Zwolle volgens het no cure, no pay-concept. U legt de incasso in onze handen, wij handelen de zaken zorgvuldig af met uw debiteuren. Wij nemen dit werk met alle plezier van u over tegen een aantrekkelijke prijs. Geen resultaat? Dan hoeft u helemaal niets te betalen.

Debiteurenbeheer

Wij noemden eerder al onze specialisatie in debiteurenbeheer. Wij horen regelmatig van onze klanten in Zwolle dat zij door de financiële rompslomp die komt kijken bij het hebben van een bedrijf, geen tijd meer overhouden voor het eigenlijke werk. Wilt u zich geen zorgen meer hoeven te maken over uw klantengegevens, het vesturen van facturen en het bijhouden van betalingen? Schakel dan de hulp van ons incassobureau in.

 

Wet incasso kosten (WIK)

Net als alle andere bedrijven en organisaties moeten ook incassobureaus voldoen aan diverse regels en voorwaarden. Een aantal van de regels voor een incassobureau zijn vastgelegd in de Wet Incasso Kosten, afgekort als de WIK. Hierin staat onder andere hoeveel incassokosten het bureau mag rekenen bij een buitengerechtelijk en een gerechtelijk proces, en op wie zij deze incassokosten moeten verhalen. Sinds 2012 geldt bijvoorbeeld dat voor de eerste €2500,- schuld, het incassobureau 15% incassokosten mag rekenen over de gevorderde hoofdsom.

Loonbeslag

Wanneer er wel een deurwaarder of gerechtsdeurwaarder wordt ingezet, dan zijn er verschillende termen waarvan het handig is om de definitie te weten. Een deurwaarder mag namelijk gebruik maken van diverse dwangmiddelen om de schuldenaar tot betalen te bewegen. Eén daarvan is het loonbeslag. Bij het loonbeslag zal de deurwaarder bij de werkgever of uitkerende instantie het loon opvragen. Zo kan alvast een deel van de schuld afbetaald worden, en wordt de schuldenaar gedwongen de gevolgen hiervan onder ogen te zien. Vaak probeert een schuldenaar dit te voorkomen.

 


Beslaglegging inboedel

Naast het loonbeslag heeft een gerechtsdeurwaarder nog een dwangmiddel tot zijn beschikking: het beslag leggen op de inboedel. De inboedel beslaglegging is een verregaande maatregel, waarbij de schuldenaar enkel nog een bed en beddengoed, enkele kleren en genoeg eten voor een maand overhoudt. Als voorbeeld geven wij vaak dat de koelkast wel mag worden meegenomen, maar het eten hierin niet. De beslaglegging kan zowel conservatoir als executoriaal door de deurwaarder worden gevorderd. Dit is afhankelijk van het besluit van de rechter.

Beslagvrije voet

Mensen die een ander veel geld verschuldigd zijn, zijn niet helemaal zonder rechten. Zo hebben zij recht op de beslagvrije voet. Dit is een bedrag dat elke maand beschikbaar wordt gesteld voor het betalen van de huur, ziektekostenverzekering en het levensonderhoud. De hoogte van dit bedrag wordt door de gerechtsdeurwaarder bepaald op basis van gesprekken met de werkgever over het salaris en de burgerlijke staat van de schuldenaar. Als een partner voldoende verdiend kan de beslagvrije voet worden gehalveerd of zelfs weggehaald.

beslaglegging
 


Incassobureau Zwolle

Landelijk netwerk

Incassobureau Pro bestaat uit een netwerk van diverse erkende incassobureaus door het gehele land. Dit biedt u het voordeel dat wij al uw incassozaken voor u uit handen kunnen nemen. Wij zijn klein begonnen en hebben ons netwerk in de loop der jaren behoorlijk uitgebreid met gerenommeerde en bevlogen incasso specialisten. Wij werken niet louter in Zwolle, maar zijn operatief vanaf meer dan 300 locaties door het gehele land. Hierdoor bevinden wij ons dus altijd bij u in de buurt, in iedere provincie staat ons team voor u klaar.

Drenthe

Flevoland

Friesland

Gelderland

Groningen

Limburg

Noord-Brabant

Noord-Holland

Overijssel

Utrecht

Zeeland

Zuid-Holland

Werkwijze

De meeste bedrijven komen bij ons terecht omdat er diensten of goederen zijn geleverd maar er niet wordt betaald, ondanks dat er meerdere sommaties zijn verstuurd. Op zo’n moment is het zaak om adequaat te handelen en is het verstandig om een Incassobureau in te schakelen. In de onderstaande drie stappen leest u wat u van onze dienstverlening mag verwachten.

  • 1. Vraag een gratis en zonder verplichtingen een offerte aan door het contactformulier op deze pagina in te vullen. Geef een zo volledig mogelijke omschrijving van de te verrichten werkzaamheden.
  • 2. Vergelijk incassobureaus. Na uw aanvraag zorgen wij voor een verdere afhandeling, u ontvangt spoedig diverse aanbiedingen van incasso experts uit Zwolle en omgeving.
  • 3. Een keuze maken. Kies voor de beste aanbieding en bespaar tot 35% op uw investering. Na uw goedkeuring nemen wij het incassotraject u volledig uit handen.

Indien de aanbiedingen niet naar tevredenheid zijn dan bent u vrij om te doen en te laten wat u wilt met de offertes. De service is geheel kosteloos en vrijblijvend.

Vestigingen

Een van de redenen waarom wij u snel van dienst zijn is dat wij actief zijn vanaf meer dan 300 vestigingen door het gehele land. Wij zijn niet alleen in Zwolle actief, maar in de gehele provincie. Onderstaand een overzicht van de plaatsen bij u uit de provincie waar de gelieerde incasso specialist de meeste opdrachten uitvoert.

Almelo

Borne

Deventer

Enschede

Haaksbergen

Hardenberg

Hengelo

Kampen

Nijverdal

Oldenzaal

Raalte

Rijssen

Steenwijk

Wierden

Zwolle

Missie

Incassobureau Pro is een landelijk opererend netwerk van ervaren gerechtsdeurwaarders en incassokantoren met een opvallend hoog rendement. Door onze omvang en expertise garanderen wij een hoogwaardige maar persoonlijke dienstverlening.

Comments are closed.