Incassobureau offerte aanvragen

Op zoek naar een vakkundig incassobureau?
Vergelijk via onze site op eenvoudige wijze meerdere incassobureaus en deurwaarders

Incassobureau Zwolle

Wanneer u als bedrijf te maken krijgt met wanbetalers, dan is het wellicht verstandig zijn een incassobureau in te schakelen. Een incasso specialist dient u niet alleen van professioneel advies, maar kan ook samen met u een gerechtelijk of minnelijk incasso traject ingaan, zelfs tot aan de inzet van een deurwaarder toe. Woont u in Zwolle en zoekt u een erkend incassobureau? Bij Incassobureau Pro bent u dan aan het juiste adres. Onze medewerkers werken voor veel zaken op basis van een no cure, no pay principe, wat betekent dat u pas de rechtskosten betaalt, wanneer u uw gelijk heeft gehaald. Hebt u nog vragen over onze werkwijze, wilt u weten wanneer wij een gerechtsdeurwaarder inzetten, of hebt u behoefte aan een vrijblijvend intake gesprek? Bel dan vandaag nog. Wij zijn u graag van dienst.

Werkwijze van een incassobureau

Een incassobureau werkt samen met een verhuurder, verkoper of dienstverlener om een achterstallige betaling te incasseren. Dit zal altijd in overleg gaan met de benadeelde, en het proces moet binnen de wettelijke kaders vallen. Over het algemeen betekent dit dat het incassobureau eerst hetzelfde probeert als de verhuurder: met een aanmaning via telefoon of mail de debiteur te dwingen alsnog te betalen. Heeft dit geen effect? Dan zal het minnelijk incassotraject starten waarbij ook de incassokosten bij de debiteur in rekening worden gebracht.

Voor bedrijven en particulieren

De diensten van ons incassobureau uit Zwolle kunnen zowel door bedrijven als particulieren worden ingezet. Hoewel de meeste van onze diensten zoals het debiteurenbeheer alleen voor bedrijven geschikt zijn, is het zeker mogelijk om als particulier hulp te vragen bij het innen van betalingen. Dit is bijvoorbeeld in het geval van achterstallige betalingen van huurders of tijdelijke leningen. Wat wij precies voor u als particulier of bedrijf in Zwolle kunnen betekenen is afhankelijk van de aard van uw zaak.

Hoe verloopt het incassotraject?

Start u bij ons incassobureau uit Zwolleeen traject, dan zullen wij voor u de volgende stappen ondernemen:

  • Wij controleren ten eerste het voortraject: heeft u uw debiteuren 30 dagen gegeven om te betalen, en hebt u minimaal één aanmaning verstuurd? Dan kunnen wij aan de slag.
  • Wij zullen aan de start van het proces een vordering sturen aan de debiteur.
  • Vervolgens zullen wij de wanbetaler continu onder druk zetten. Dit kan door middel van mail, sms of telefonische berichten.
  • Wil de debiteur wel betalen, maar heeft hij het geld niet, dan zullen we in overleg met u een betalingsregeling in gang zetten.
  • Is er na 45 nog niet betaald, dan is het proces afgerond en gaan wij desgewenst over tot juridische incasso met inzet van een deurwaarder uit de regio Zwolle.

Offertes vergelijken

Naam: (*)

Bedrijfsnaam:

Uw emailadres: (*)

Telefoonnummer: (*)

Adres: (*)

Postcode: (*)

Plaats: (*)


 
 
Bij incassobureau pro bent u verzekerd van een snelle en vakkundige afhandeling van al uw zaken rondom wanbetaling. Wij helpen u van begin tot eind en starten desgewenst een juridische procedure. Bel nu voor een vrijblijvend intakegesprek.
 
 
gerechtelijke incasso
gerechtsdeurwaarder Zwolle
 

Gerechtelijke en minnelijke incasso

Wanneer u contact opneemt met een incassobureau, dan zal deze in eerste instantie pogen om met een minnelijke incasso uw debiteuren tot betaling te bewegen. Onder een minnelijke incasso verstaan wij alle werkzaamheden die zonder tussenkomst van een rechter uit de regio Zwolle plaatsvinden. Het gaat dan onder andere om het versturen van aanmaningen en het telefonisch aanmanen van een debiteur. Bij een gerechtelijke incasso komt wel een rechter te pas. Uw debiteur zal dan worden gedagvaard, of via een gerechtsdeurwaarder worden aangemaand om te betalen. Een gerechtelijke incasso mondt uiteindelijk uit in een gerechtelijk vonnis.

Gerechtsdeurwaarder Zwolle

Een gerechtsdeurwaarder is een deurwaarder met wettelijke taken en bevoegdheden, die zowel zelfstandig als vanuit een incassobureau kan werken. Een gerechtsdeurwaarder verschilt van een deurwaarder in de zin dat deze laatste geen juridische maatregelen kan inzetten, terwijl een gerechtsdeurwaarder dat welk kan. Een gerechtsdeurwaarder zorgt over het algemeen voor het innen van een schuld namens een schuldeiser, daarnaast kan hij er – eventueel in samenwerking met de politie uit Zwolle – voor zorgen dat een vonnis op de juiste manier verloopt. Heeft u nog andere vragen over bijvoorbeeld de procedure? Neem gerust contact met ons op.

 

Focus op rendement

De medewerkers van ons incassobureau in Zwolle proberen altijd een zo’n groot mogelijk rendement te halen uit het incassotraject. Dit betekent dat zij hun focus leggen op het vinden van een oplossing in het minnelijke traject, zonder tussenkomst van deurwaarder of rechter. Zo voorkomt u onnodige proces- en executiekosten. Door te focussen op de minnelijke incasso worden eveneens gedwongen ontruimingen voorkomen. Onze focus ligt daarom niet alleen op het verhogen van een financieel, maar tevens op een sociaal rendement. Een nadruk op een minnelijke incasso zonder inzet van deurwaarder leidt bovendien tot het behoud van de relatie tussen u en uw klanten.

Uw goede klantrelatie blijft in stand

Door een incassobureau uit Zwolle in te zetten bij het afhandelen van de zaken rondom wanbetalers zal de relatie tussen u en uw klanten zo goed mogelijk blijven. U komt niet rechtstreeks met de debiteuren in contact, maar zult via een online dossier wel in de gaten kunnen blijven houden in hoeverre zij hebben gereageerd op onze aanmaningen. Bent u benieuwd naar de manier waarop wij de mensen die u geld schuldig zijn onder druk blijven houden? Hebt u vragen over de inzet van een gerechtsdeurwaarder? Bel dan vandaag nog met ons incassobureau. Wij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, en desgewenst starten wij zo snel mogelijk een incassoprocedure.

 

no cure no pay
debiteurenbeheer Zwolle
 

No cure, no pay

Zoals gezegd werkt menig incasso specialist op basis van een no cure no pay principe. Praktisch gezien komt dit er op neer dat de kosten voor het hele incassotraject, inclusief de inzet van een deurwaarder pas hoeven te worden betaald wanneer u het geld van de wanbetalers heeft ontvangen. Is het gekomen tot een juridische procedure, dan kan u een deel van de rechtskosten in een enkel geval zelfs op de tegenpartij verhalen. Wij geven u hierover desgewenst meer informatie in een intakegesprek. Neem gerust contact met ons op.

Debiteurenbeheer

Onder debiteurenbeheer verstaan wij alle zaken rondom uw financiële administratie. Denk onder meer aan het versturen van facturen, het controleren van betalingen en het bijhouden van de juiste gegevens van al uw debiteuren. Om te voorkomen dat het debiteurenbeheer al uw tijd opslokt, kunt u dit overdragen aan een incassobureau uit Zwolle. Deze kan al deze taken van u overnemen, maar zal met de klant blijven communiceren vanuit uw naam. U ontvangt wekelijks een rapport van de lopende zaken.

 

Wet incasso kosten (WIK)

De Wet Incasso Kosten, afgekort als WIK is de wet waaraan alle incassobureaus zich moeten houden. In deze wet zijn onder andere de kosten vastgelegd die een bureau mag rekenen wanneer de debiteur niet na de eerste aanmaning het achterstallig bedrag betaalt. Zo zijn de incassokosten voor consumenten per 2012, 15% van het bedrag van de hoofdsom van de vordering voor de eerste €2500,-. Wilt u een volledig overzicht van de regelgeving in de WIK? Deze is online op diverse websites te vinden.

Loonbeslag

Wanneer iemand schulden heeft, dan kan een deurwaarder namens de schuldeiser beslag leggen op het salaris of de uitkering van de schuldenaar. Dit wordt ook wel aangeduid met de wettelijke term loonbeslag. Dit loonbeslag vindt bij de werkgever of de uitkerende instantie plaats, zodat de schuldenaar er geen grip op krijgt. Het loonbeslag kan zowel executoriaal of conservatoir worden uitgevoerd door de deurwaarder. Bij beide is de schuldeiser verzekerd van een uiteindelijke betaling. Wij informeren u desgewenst graag verder over dit proces.

 


Beslaglegging inboedel

Naast het loonbeslag kan er ook beslag worden gelegd op de inboedel. Dit gebeurt wanneer het loonbeslag niet voldoende geld oplevert, en wanneer het er niet naar uitziet dat de debiteur binnen korte tijd extra geldelijke middelen tot zijn beschikking heeft. De deurwaarder kan op bijna alle goederen beslag leggen, met de uitzondering van bed en beddengoed, de kleding die men aanheeft, de gereedschappen van ambachtslieden en werklieden en eten en drinken voor het gezin dat voldoende is voor een maand.

Beslagvrije voet

Regelmatig krijgen wij van onze cliënten uit Zwolle de vraag wat de term beslagvrije voet betekent. Dit is een term die staat voor het bedrag dat bij inkomensbeslagen moet worden vrijgelaten. Het is het bedrag dat de schuldenaar maandelijks ter beschikking heeft voor het levensonderhoud. Soms kan deze beslagvrije voet echter gehalveerd worden of zelfs overgeslagen wanneer dit van de deurwaarder geëist wordt, of als een levenspartner voldoende verdient. Hebt u vragen over de beslagvrije voet in combinatie met uw situatie? Wij geven graag advies.

wet incasso kosten
 


Incassobureau Zwolle offerte

Landelijk netwerk

Incassobureau Pro bestaat uit een netwerk van diverse erkende incassobureaus door het gehele land. Dit biedt u het voordeel dat wij al uw incassozaken voor u uit handen kunnen nemen. Wij zijn klein begonnen en hebben ons netwerk in de loop der jaren behoorlijk uitgebreid met gerenommeerde en bevlogen incasso specialisten. Wij werken niet louter in Zwolle, maar zijn operatief vanaf meer dan 300 locaties door het gehele land. Hierdoor bevinden wij ons dus altijd bij u in de buurt, in iedere provincie staat ons team voor u klaar.

Drenthe

Flevoland

Friesland

Gelderland

Groningen

Limburg

Noord-Brabant

Noord-Holland

Overijssel

Utrecht

Zeeland

Zuid-Holland

Werkwijze

De meeste bedrijven komen bij ons terecht omdat er diensten of goederen zijn geleverd maar er niet wordt betaald, ondanks dat er meerdere sommaties zijn verstuurd. Op zo’n moment is het zaak om adequaat te handelen en is het verstandig om een Incassobureau in te schakelen. In de onderstaande drie stappen leest u wat u van onze dienstverlening mag verwachten.

  • 1. Vraag een gratis en zonder verplichtingen een offerte aan door het contactformulier op deze pagina in te vullen. Geef een zo volledig mogelijke omschrijving van de te verrichten werkzaamheden.
  • 2. Vergelijk incassobureaus. Na uw aanvraag zorgen wij voor een verdere afhandeling, u ontvangt spoedig diverse aanbiedingen van incasso experts uit Zwolle en omgeving.
  • 3. Een keuze maken. Kies voor de beste aanbieding en bespaar tot 35% op uw investering. Na uw goedkeuring nemen wij het incassotraject u volledig uit handen.

Indien de aanbiedingen niet naar tevredenheid zijn dan bent u vrij om te doen en te laten wat u wilt met de offertes. De service is geheel kosteloos en vrijblijvend.

Vestigingen

Een van de redenen waarom wij u snel van dienst zijn is dat wij actief zijn vanaf meer dan 300 vestigingen door het gehele land. Wij zijn niet alleen in Zwolle actief, maar in de gehele provincie. Onderstaand een overzicht van de plaatsen bij u uit de provincie waar de gelieerde incasso specialist de meeste opdrachten uitvoert.

Almelo

Borne

Deventer

Enschede

Haaksbergen

Hardenberg

Hengelo

Kampen

Nijverdal

Oldenzaal

Raalte

Rijssen

Steenwijk

Wierden

Zwolle

Missie

Incassobureau Pro is een landelijk opererend netwerk van ervaren gerechtsdeurwaarders en incassokantoren met een opvallend hoog rendement. Door onze omvang en expertise garanderen wij een hoogwaardige maar persoonlijke dienstverlening.

Comments are closed.