Bezig met een beslaglegging?

Vind een gerechtsdeurwaarder die bij je past

Beslaglegging

Heeft een consument waar u producten of diensten aan levert die niet betaald en schulden opgebouwd? Is dit inmiddels zo uit de hand gelopen dat u geen andere manier meer ziet dan beslaglegging? Wij kunnen u helpen.

Start gratis offerteaanvraag!

U heeft een product of dienst geleverd, waardoor u natuurlijk recht heeft op betaling. Als dit niet gebeurt, kunt u uiteindelijk handelen door beslaglegging. Hierbij is er toestemming nodig van de rechter en daarnaast is er een gerechtsdeurwaarder nodig om de beslaglegging een feit te laten zijn. Wij helpen u om de juiste hulp te krijgen in het geval u beslag wilt leggen.

Wat is conservatoir beslag?

Er bestaan twee vormen van beslaglegging, executoriaal beslag en conservatoir beslag. Executoriaal is beslaglegging waarbij alle spullen van waarde worden ingenomen als vorm van betaling. Conservatoir beslag is de stap daarvoor. Dit is een bewarende beslaglegging.

Hoe werkt het?

Het is een snelle procedure waarbij voorkomen wordt dat degene die schulden heeft, de wanbetaler, zijn goederen kwijt maakt voordat u executoriaal beslag laat leggen. Hierbij wordt er dus voor gezorgd dat degene met schulden zijn spullen niet kan verkopen of gelden weg kan sluizen voordat u als bedrijf hier beslag op kan leggen. Wij helpen u om in contact te komen met de juiste partij om u te helpen met beslaglegging.

Drukmiddel

Doordat u wilt dat uw producten of diensten betaald worden, en dit natuurlijk ook zo hoort, kan beslaglegging als drukmiddel ingezet worden. Hierbij wordt er eigenlijk gedreigd met beslaglegging om ervoor te zorgen dat de afnemer alsnog de openstaande vordering betaald, voordat u beslag laat leggen. Op deze manier willen bedrijven ervoor zorgen dat het niet zover komt.

Wat zijn de voorwaarden?

Er zijn een aantal voorwaarden om beslaglegging als drukmiddel te gebruiken. Zo mag iemand bijvoorbeeld dit niet zomaar zeggen, men moet het wel waar kunnen maken en dus toestemming hebben van de rechter om beslag te laten leggen. Wij helpen u de juiste persoon te vinden om u in dit proces te ondersteunen, neem daarom snel contact met ons op.


Vind een erkend en professioneel incassobureau!

Maak gratis gebruik van de dienstverlening.


Wat is executoriaal beslag?

Executoriaal is de vorm die bekend is bij veel mensen, hier laat een bedrijf beslag leggen op goederen of gelden. Op deze manier worden de schulden betaald en krijgt u als leverancier het geld waar u recht op heeft. Voordat een bedrijf executoriaal beslag laat leggen, is er een toewijzende uitspraak van een rechter nodig.

In uitzonderlijke gevallen is dit niet nodig en wordt beslaglegging meteen uitgevoerd. De schuldeiser, u dus, kan met de uitspraak naar een deurwaarder. De deurwaarder brengt een exploot uit aan de schuldenaar.

Een exploot is een geschrift waarin de deurwaarder bekend maakt dat er een vordering uitgevoerd kan worden wanneer de afnemer niet binnen twee dagen zelf voldoet aan het vonnis van de rechter. Als er niet wordt voldaan aan deze vordering, dan laat de schuldeiser executoriaal beslag leggen. Vraag gratis offertes aan.

Wanneer wordt loonbeslag gelegd?

Als een afnemer niet heeft betaald kan een bedrijf ook loonbeslag leggen. Dit wordt gedaan door een deurwaarder. Loonbeslag laat men meestal leggen wanneer iemand niet meer voldoet of kan voldoen aan zijn financiële verplichtingen. Bij loonbeslag laat men het beslag bij een werkgever of uitkerende instantie leggen. Op deze manier kan de schuldenaar niet meer bij zijn geld.

Wilt u als bedrijf loonbeslag bij iemand laten leggen? Dan heeft u hulp nodig van een deurwaarder. Hier helpen wij u graag bij. Neem nu contact met ons op. U kan gratis een offerte bij ons aanvragen via onze website.

Beslaglegging inboedel en bankrekening

Op het moment dat een persoon een rekening niet heeft betaald, kan u als bedrijf aan de rechter vragen om deze persoon de rekening toch te laten betalen. De uitspraak wordt door de rechter in een vonnis gezet, waarmee een rechter deze persoon kan veroordelen om de schuld, plus eventuele kosten te betalen. Eén van deze manieren is beslaglegging op de inboedel en bankrekening. Dit wordt ook wel goederenbeslag genoemd. Bij goederenbeslag heeft u de hulp van een deurwaarder nodig, aangezien deze dit uitvoert. Wij helpen u om in contact te komen met een betrouwbare deurwaarder.beslaglegging inboedel

Hulp van incassobureau bij beslag leggen

Het is natuurlijk vervelend wanneer iemand niet betaald, wanneer iemand schulden opbouwt. Er zijn verschillende manieren waarop u alsnog uw geld kan krijgen, waar u recht op heeft. Eén van deze manieren is beslaglegging, wat ook weer op verschillende manieren mogelijk is. Heeft u een klant met veel schulden en wilt u graag betaald worden? Dan heeft u hulp nodig met beslaglegging van een incassobureau of een deurwaarder. Wij helpen u hier bij. Neem snel contact met ons op en ontvang een gratis en vrijblijvende offerte.

Incasso starten

Gratis incasso tarieven vergelijken?

Vergelijk gratis offertes van incassobureaus uit de regio en kies!