Dubieuze incassobureaus?

Vind erkende incassobureaus!


Dubieuze incassobureaus

Het komt steeds vaker voor: dubieuze incassobureaus. Ze vertonen intimiderend gedrag tegenover consumenten en zijn vervolgens niet bereikbaar wanneer een consument een weerwoord heeft. De klachten stapelen zich de laatste tijd steeds meer op. De consumentenbond is daarom een onderzoek gestart en heeft een meldpunt geopend. Ze hopen door het meldpunt meer overzicht te krijgen in het probleem dat de incassobureaus veroorzaken. Op zoek naar een betrouwbaar incassobureau?

Start gratis offerteaanvraag!

Deze aanvraag is gratis én vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast. Meer weten over dubieuze incassobureaus? Op deze pagina leest u meer over het onderzoek van de consumentenbond.

Onderzoek van de consumentenbond

Het is niet een klacht van de laatste jaren, de consumentenbond krijgt er een aantal jaren klachten over binnen. De woordvoersters van de consumentenbond, Joyce Donat zegt dat ze het probleem in kaart brengt om de incasso’s, het bedrijfsleven en de politiek er op aan te kunnen spreken.

Wil ze dit doen, moet ze eerst weten waar de knelpunten zitten. Volgens het onderzoek lopen de klachten erg uiteen, van intimiderend gedrag tot zeer hoge incassokosten. Er wordt volgens de klachten met beslaglegging gedreigd, dit mogen de incassobureaus helemaal niet doen. Alleen gerechtsdeurwaarders mogen beslagleggingen doen op uw eigendommen na een gerechtelijke uitspraak.

Onterechte rekeningen

Een groot probleem zijn ook de onterechte rekeningen die consumenten binnenkrijgen. Wanneer ze vragen hebben aan het incassobureau, geven deze niet thuis. Dit komt mede doordat grote bedrijven het incassotraject hebben geautomatiseerd, via de computer worden de brieven opgemaakt en verstuurd wanneer een klant niet betaald heeft. Wanneer deze klanten contact willen opnemen is dit niet mogelijk.


Vind een erkend en professioneel incassobureau!

Maak gratis gebruik van de dienstverlening.


Schulden

De consumentenbond zegt dat de menselijke maat helemaal zoek is. Een incassotraject is bedoeld om schulden aan een bedrijf af te lossen wanneer deze niet gelijk betaald kunnen worden. Tegenwoordig gaat het op een geheel andere manier. Tegenwoordig gebeurt het tegenovergestelde komen de consumenten alleen maar dieper in de schulden. Het kromme van dit gebeuren is dat incasso’s en bedrijven hier nog veel op verdienen ook. Dit kan niet de bedoeling zijn.

Kritiek op incassoregels

Niet alleen de bureaus zijn altijd deugdelijk, aan de regels mag ook nog veel gedaan worden. Er wordt nu namelijk nadat er een rekening niet betaald is, een herinnering gestuurd en dat de consument deze binnen 14 dagen moet betalen. Wanneer dit niet gebeurd, mag een incassobureau of een bedrijf gelijk €40,- in rekening brengen, zelfs bij hele kleine bedragen.

De vorderingen kunnen ook worden overgedragen aan de deurwaarder, maar daarbij lopen de kosten erg hoog op. Volgens de consumenten bond kan dit niet, de kosten voor het te innen bedrag tegenover de incassokosten zijn niet in verhouding.

Daarbij zetten de bureaus de consument ook flink onder druk om toch maar op een bepaalde manier te betalen. Dit kunt u natuurlijk melden bij de geschillencommissie, maar dit kan alleen wanneer het incassobureau ook lid is van deze commissie.

Omgang van klachten

Er bestaat natuurlijk al een meldpunt voor incassobureaus, maar dat geld niet voor ieder bedrijf, ze moeten namelijk wel bij de incasso onderneming (NVI) aangesloten zijn. De consumentenbond geeft een mooie aanvulling voor de bedrijven die hier niet bij aangesloten zijn bij het NVI.

Het NVI wil al geruime tijd dat de aanpak op dubieuze incasso’s, gerechtsdeurwaarders en bedrijven harder wordt. Het is natuurlijk niet het idee dat zomaar iedereen een incassobureau kan beginnen, dit is nu het geval en dat moet snel veranderen, vindt Jeanine van Noordenne, voorzitster van het NVI.

Wat doet Incassobureau Pro?

Bent u opzoek naar een erkend incassobureau omdat u niet in malafide praktijken terecht wilt komen? Wij werken alleen samen met erkende partijen, waardoor u niet voor verassingen komt te staan. Wij lossen samen met u de problemen op en blijven vriendelijk tegen uw klanten. Wilt u het juiste incassobedrijf voor uw incassozaken?

Neem dan contact op met de specialisten van Incassobureau Pro.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem direct vrijblijvend contact op. De specialisten staan voor u klaar om u te voorzien van advies op maat.

Incasso starten

Gratis incasso tarieven vergelijken?

Vergelijk gratis offertes van incassobureaus uit de regio en kies!