Incassobureau inschakelen?

Een incassobureau neemt vele zorgen uit handen

Wat kost een incassobureau?

Iedereen weet hoe vervelend het is om een openstaande factuur niet betaald te krijgen. Het inschakelen van een incassobureau is dan een goede methode: maar weet u ook welke kosten daaraan verbonden zitten? Op zoek naar een incasso expert?

Start gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina leest u welke kosten een incassobureau in rekening mag brengen. U leest welk deel hiervan door uw debiteur betaald wordt en wat u moet betalen voor het inschakelen van een incassobureau.

Voordelen van onze offertedienst

Hebt u de hulp nodig van een ervaren incassobureau? Vul dan het offerteformulier in. U ontvangt spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes. Vind ook eenvoudig en snel het beste incassobureau!

 • De offertedienst is geheel gratis en vrijblijvend.
 • U kies eenvoudig en snel het beste bureau voor uw opdracht.
 • Krijg inzicht in de exacte kosten en voorwaarden.

Welke kosten mag een incassobureau in rekening brengen?

Er zijn kosten verbonden aan het inschakelen van een incassobureau, zowel wanneer u als particulier of zzp’er een incassobureau inschakelt. Maar goed nieuws: in de meeste gevallen betaalt uw debiteur de incassokosten, waardoor de kosten voor u als zzp’er of particulier zo laag mogelijk blijven. Een aantal kosten die een incassobureau in rekening brengt zijn bureau- en dossierkosten, registratiekosten en incassokosten. Maak gratis gebruik van de dienstverlening en ontvang precieze prijsindicaties.

Kosten die een incassobureau in rekening brengt zijn:

 • Administratiekosten
 • Incassokosten
 • Leges of informatiekosten
 • Bureau- en dossierkosten
 • Regelingskosten
 • Registratiekosten

welke incassokosten

Welke kosten betaalt uw debiteur?

De debiteur is verantwoordelijk voor de buitengerechtelijke incassokosten. Als zij overgaan tot betaling, betalen zij dus ook het incassobureau. Zo hoeft u in de meeste gevallen de kosten voor het inschakelen van een incassobureau niet te betalen. Er zijn verschillende kosten die het bureau bij uw debiteur in rekening mag brengen.

Een aantal bekende kostenposten zijn:

 • Administratiekosten
 • Incassokosten
 • Leges- en informatiekosten

Administratiekosten

Als u als schuldeiser een aanmaning verstuurt, dan maakt u extra administratiekosten. Deze mag u natuurlijk doorberekenen naar de debiteur. De administratiekosten lopen op naarmate u meer aanmaningen moet versturen. Hoe langer de debiteur niet betaalt, des te hoger de administratiekosten.

Wat gebeurt er met de administratiekosten als ik een incasso expert inschakel?

Bij het inschakelen van een incassobureau als zzp’er, worden deze kosten in principe opgeteld bij de openstaande vordering. Over het totaalbedrag berekent het bureau vervolgens de incassokosten. Maak gratis gebruik van de dienstverlening en ontvang persoonlijk advies.

Incassokosten

Als u uw vordering uit handen geeft aan een incassobureau, dan berekenen zij incassokosten. Hoe hoog deze incassokosten zijn, is wettelijk bepaalt en hangt af van de hoogte van de openstaande rekening.

Over een hoofdsom van €250,- worden incassokosten van €37,- geëist. Hoe hoger het bedrag, des te hoger de incassokosten. Veel incassobureaus werken door middel van no cure no pay, maar het kan voorkomen dat u zelf nog een provisie moet betalen.

Leges en informatiekosten

Een derde kostenpost die berekend worden naar de klant, zijn legeskosten. Deze worden ook wel informatiekosten genoemd. Deze legeskosten ontstaan pas vanaf het moment dat er een gerechtelijke incasso is gestart. Dit zijn kosten die gemaakt worden bij het aanvragen van informatie bij bepaalde instanties. Bijvoorbeeld het opvragen van informatie bij de gemeentelijke basisadministratie.

Als de debiteur een bedrijf is kunnen zij al wel eerder geconfronteerd worden met legeskosten. Informatie bij de Kamer van Koophandel is namelijk toegankelijk voor iedereen, en informatie opvragen kost in dat geval €2,50.

Welke kosten betaalt u zelf ?

Bij het starten van een buitengerechtelijke incasso, ontstaan er nog geen kosten die u als schuldeiser moet betalen. De incassokosten worden immers op de debiteur verhaald. Het kan voorkomen dat u zelf een provisie aan het incassobureau moet betalen.

Weigert de debiteur te betalen?

Dan start de gerechtelijke incasso. Dit kost wel geld. Dit zijn kosten voor het inschakelen van een deurwaarder, bijvoorbeeld. Vraag uzelf daarom af of de kosten voor het starten van een gerechtelijke incasso opwegen tegen de openstaande vordering. Vraag gratis offertes aan en ontvang persoonlijk advies.

Wat is een no cure no pay incasso?

No cure, no pay. Veel incassobureaus adverteren met deze slogan. Maar wat betekent dit precies? In principe houdt het no cure, no pay principe in dat u alleen hoeft te betalen als u het u ook wat oplevert. In het geval van een incasso houdt dit in de meeste gevallen in dat u niets hoeft te betalen.

Waarom?

Omdat alle kosten verbonden aan de vordering betaald worden door de debiteur. Ook als u een gerechtelijke incasso start, waar wel kosten aan verbonden zitten, worden de gemaakte kosten verhaald op de debiteur.

kosten van incassobureau

Kosten incassobureau; alles op een rij

Veel mensen denken dat het inschakelen van een bureau veel gaat kosten. Maar dit klopt niet! Het inschakelen van een incassobureau zal een zzp’er of een particulier juist bijna niets kosten. Een incassobureau slaagt er in de meeste gevallen in om al tijdens de buitengerechtelijke procedure tot een betaling te komen.

Wat betekent dit?

Dat alle gemaakte kosten door het incassobureau verhaald worden op de debiteur. Met andere woorden: de wanbetaler betaalt de incasso expert! Hierbij gaat het om, onder andere, de incassokosten. Maar ook over de administratiekosten, legeskosten of dossierkosten.

Vraag gratis offertes om te vergelijken!

Een incassobureau vergroot de kansen op een snelle betaling zonder daarbij de klantenrelatie in gevaar te brengen. Dat is belangrijk, want als zzp’er zijn de relaties met uw klanten enorm waardevol. Bent u klaar met het versturen van aanmaningen en wilt u nu eindelijk eens uw geld ontvangen? Schakel een incassobureau in!

Wat kost een incassobureau inschakelen?

Wilt u als zzp’er of particulier een incasso expert inschakelen en bent u benieuwd wat dit precies kost? Vraag dan snel gratis offertes aan! Vergelijk de verschillende incassobureaus en kies het bureau met het beste aanbod. Incassobureau bij u in de buurt gezocht?

Incasso starten

Gratis incasso tarieven vergelijken?

Vergelijk gratis offertes van incassobureaus uit de regio en kies!