Debiteurenbeheer nodig?

Een incassobureau kan u deze zorg uit handen nemen

Debiteurenbeheer

Het leveren van diensten of producten kost al veel tijd. U wilt graag het liefste uw tijd hieraan besteden. Toch komen er altijd onverwachte zorgen bij zoals het op tijd versturen van facturen. Maar ook het controleren van betalingen en het bijhouden van de juiste debiteurengegevens. Debiteurenbeheer kan een complete dagtaak worden als u een groot debiteurenbestand heeft. Een incassobureau kan deze zorgen uit handen nemen. Besteed nu uw debiteurenbeheer uit en hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het bijhouden van de debiteuren en facturen.

Start gratis offerteaanvraag!

Wat is debiteurenbeheer?

Debiteurenbeheer betreft alle activiteiten die nodig zijn om ervoor te zorgen dat elke incasso succesvol wordt afgerond. Dit begint bij een kredietscan van uw debiteur en het controleren of een factuur binnen de afgesproken betalingstermijn is voldaan. Is dat niet het geval, dan verstuurt de debiteurenbeheerder een aanmaning en zoekt desgewenst telefonisch met uw debiteur om een betalingsregeling te treffen. Maar ook het inschakelen van een deurwaarder of gerechtsdeurwaarder behoort bij de werkzaamheden van een debiteurenbeheerder.

Goed beheer van debiteuren is erg belangrijk voor uw bedrijf omdat het bijdraagt aan een gezonde cashflow en voldoende liquiditeit. Tevens voorkomt het een incorrecte boekhouding voorkomt. Maak gratis gebruik van de dienstverlening en ontvang persoonlijk advies.

Wat zijn voordelen van debiteurenbeheer?

  Als eerste neemt het extern beheren van uw debiteuren veel tijd en geld uithanden. De uren die u besteedt aan het beheren van uw facturen kunt u nu besteden aan de productie. Een praktijkvoorbeeld is dat 50% van de faillissementen te maken heeft met onjuiste debiteurenadministratie. U loopt zo minder risico om failliet te gaan door verkeerd debiteurenbeheer of dubieuze debiteuren.

  Het openstaande saldo wordt sneller geïncasseerd en uw liquiditeit stijgt. Heeft u interesse in debiteurenbeheer binnen uw onderneming? Vraag direct gratis offertes aan om uw onkosten terug te dringen en minder debiteuren af te schrijven.

 • Bespaar tijd en geld.
 • Voorkom onjuiste debiteurenadministratie.
 • Verlaag uw openstaande vorderingen.
 • Uw liquiditeit.

Wat zijn dubieuze debiteuren?

Een dubieuze debiteur wordt ook wel wanbetaler genoemd. Het is een afnemer van uw producten of diensten waarbij er sprake is van één of meer vorderingen, waarvan de ontvangst onzeker is geworden. Hoe u dit juist in uw boeken verwerkt is vaak lastig. Vooral voor de ondernemer die liever met z’n producten of diensten bezig wil zijn in plaats van met de financiële administratie.

Uitbesteden van uw debiteurenbeheer is dan een ideale oplossing. Een incassobureau weet precies hoe dit correct in de boeken moet worden verwerkt. Ook kennen zij de voorwaarden en procedures om de BTW over een nog openstaande incasso van een wanbetaler bij de Belastingdienst terug te vragen Vraag gratis offertes aan.


Vind een erkend en professioneel incassobureau!

Vraag gratis offertes aan en reken af met wanbetalers.


Aandacht en respect voor uw klanten

Wanneer het debiteurenbeheer door een incassobureau uit ons netwerk wordt overgenomen, communiceren zij altijd vanuit uw bedrijfsnaam. Elke factuur en aanmaning wordt van uw logo en gegevens voorzien. Dit zorgt voor herkenning en vertrouwen. Met aandacht, respect en zorgvuldigheid wordt er door uw incassobureau altijd gereageerd op de communicatie van uw klant. Een incassobureau begrijpt namelijk als geen ander dat het met respect behandelen van uw klanten bijdraagt aan behoud en verbeteren van een goede klantrelatie. Daarnaast is het vaak mogelijk om wekelijks een rapportage te ontvangen over het aantal keren dat er contact met uw debiteuren is geweest en welke inhoudelijk zaken er lopen.

Kredietscan

Veel ondernemers maken geen gebruik van een kredietscan voordat een debiteur iets afneemt. Wanneer u uw debiteurenbeheer gaat uitbesteden aan een incassobureau uit ons netwerk, geniet u van het voordeel dat er altijd eerst een kredietwaardigheidsscan wordt uitgevoerd. U beoordeelt dan samen met het incassobureau van tevoren de kredietwaardigheid van uw potentiële debiteur. Op basis van deze scan besluit uw of u uw producten of diensten wel of niet door een de debiteur wilt laten afnemen.

Wilt u ook gebruik maken van zo’n automatische scan? Vraag dan via het contactformulier gratis offertes aan voor het uitbesteden van deze werkzaamheden.

debiteurenbeheer kredietscan

Debiteurenbeheer, zelf structuur aanbrengen

U kunt zelf veel doen om meer overzicht en structuur te krijgen in uw debiteurenadministratie. Onderstaande tips helpen hierbij.

 • Zorg voor een complete factuur.
  Een incomplete factuur is wettelijk ongeldig en zorgt vaak voor het uitblijven van een incasso.
 • Plan facturatiemomenten in.
  Als u uw eigen facturen en aanmaningen al niet op tijd verstuurd, zal uw debiteur de genoemde betalingstermijn voor de incasso ook minder serieus nemen.
 • Verstuur facturen digitaal.
  Digitale facturen komen eerder aan en worden sneller in behandeling genomen.
 • Bel uw debiteur.
  Heeft u na een tweede aanmaning nog geen betalingen ontvangen? Bel dan met uw debiteur. Blijf wel altijd consequent, duidelijk en bovenal vriendelijk. In het gesprek kunt u vragen naar de reden van de betalingsachterstand.Geef wanbetalers geen kans en doe je voordeel met de bovenstaande tips. Professionele hulp nodig van een incassobureau? Neem dan contact met ons op!


Debiteurenbeheer uitbesteden, welke taken?

Wanneer u uw debiteurenbeheer aan onze specialisten uit handen geeft, wordt de volledige debiteurenadministratie voor u verzorgt. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over het versturen van een aanmaning of een verkeerd aangepakt telefoongesprek met een debiteur over een incasso, met een verstoorde klantrelatie als gevolg. Door de ervaring van onze specialisten bent u verzekerd van een correcte financiële administratie en wordt er snel en vakkundig gereageerd op een betalingsachterstand die bij uw debiteur ontstaat. Alle werkzaamheden die nodig zijn voor vlotte betalingen van uw facturen worden verzorgd, zodat u zich weer kunt richten op uw core-business.

Debiteurenbeheer uitbesteden? Vergelijk offertes!

Heeft u er elke maand ook weer veel werk van om uw debiteurenadministratie op orde te brengen en elke factuur en aanmaning op tijd te versturen? Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het uitbesteden van debiteurenbeheer aan een incassobureau uit ons netwerk? Aarzel dan niet langer en vul het offerteformulier in. Wanneer u uw debiteurenadministratie uitbesteedt aan een incassobureau, profiteert uw gelijk van de automatische kredietscan die door hen wordt uitgevoerd. Lijkt dit u iets?

Vraag dan gratis offertes aan voor het uitbesteden van uw debiteurenadministratie.

Vergelijk de offertes op prijs en kies zelf eenvoudig uw incassobureau.

Gratis incasso tarieven vergelijken?

Vergelijk gratis offertes van incassobureaus uit de regio en kies!