Deurwaarder inschakelen?

Vind een deurwaarder bij u in de regio!

Deurwaarder inschakelen

Wanneer moet u een deurwaarder inschakelen? Als u last hebt van klanten die ondanks betalingsherinneringen niet betalen. Een gerechtsdeurwaarder zal deze klanten dagvaarden en ziet erop toe dat het vonnis van de rechter wordt nageleefd. Bent u op zoek naar een deurwaarder in uw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven. Vergelijk offertes en schakel de deurwaarder in met het beste aanbod!

Op deze pagina leest u over het inschakelen van een deurwaarder: wanneer is dit nodig en wat zijn de voordelen hiervan? U vindt hier informatie over de kosten en we leggen uit hoe het proces in z’n werk gaat.

Wanneer een deurwaarder inschakelen?

Wanneer u last hebt van een wanbetaler, dan schakelt u eerst een incassobureau in. Incassospecialisten doen er alles aan om buiten een rechtszaak om toch tot een betaling te komen. Helaas is dit niet altijd mogelijk: dan start u een rechtszaak en schakelt u een gerechtsdeurwaarder in.

De gerechtsdeurwaarder zal de wanbetaler oproepen om te verschijnen bij de rechtbank. Dit is een ambtelijke taak die alleen gerechtsdeurwaarders mogen uitvoeren, niet het incassobureau zelf. Als het de uitspraak van de rechter in uw voordeel is, zal de gerechtsdeurwaarder er bovendien op toe zien dat het vonnis wordt nageleefd. Zo weet u zeker dat u zo snel mogelijk wordt betaald! Vraag gratis offertes aan.

deurwaarder inschakelen

Voordelen van onze service

Met onze gratis offerteservice vergelijkt u verschillende deurwaarders en kiest u eenvoudig voor de specialist met het beste aanbod. Uw voordeel? U bespaart tot wel 40% op de kosten!

De grootste voordelen op een rij:

 • U krijgt een duidelijk beeld van de gemiddelde kosten van deurwaarders in uw regio.
 • Zo kunt u gemakkelijk de prijzen van de deurwaarders met elkaar vergelijken.
 • U kiest op die manier eenvoudig voor de expert met het beste aanbod.
 • Uw besparing loopt op tot wel 40% op de totaalprijs!
Deurwaarder inschakelen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs!

Gratis offertes vergelijken!
Wat kost een deurwaarder inschakelen?

De kosten voor de ambtelijke taken van een gerechtsdeurwaarder zijn wettelijk vastgesteld. Zo kost een dagvaarding inclusief btw €83,38 en betaalt u voor een betekening van een vonnis of ander verzoek €80,24.

Het is goed om te weten dat vrijwel alle deurwaarders werken volgens een no cure no pay beleid. Dit houdt in dat de kosten alleen in rekening worden gebracht als de taak daadwerkelijk succesvol wordt uitgebracht. Bij het inschakelen van een deurwaarder houdt dat ook nog eens in dat u de kosten kunt verhalen op de wanbetaler. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat het vonnis in uw voordeel is uitgesproken.

Veel deurwaarders voeren naast deze ambtelijke taken ook nog andere werkzaamheden uit, zoals het incasseren van openstaande vorderingen. De kosten hiervoor verschillen per deurwaarder.

Deurwaarder inschakelen: kosten in 2024

Werkzaamheden Kosten incl. btw*
Dagvaarding €83,38
Betekening titel met/zonder bevel €80,24
Aanzegging €65,96
Beslag op roerende zaken €109,66
Beslag op onroerende zaken €150,70
Beslag onder derden op periodieke betaling €124,39
Beslag onder derden op niet-periodieke betaling €174,76
Executoriale openbare verkoop roerende zaken €288,71
Ontruiming onroerende zaken €215,70

Let op: deze kosten kunnen verschillen per deurwaarder. Ontvang gratis offertes van deurwaarders uit de omgeving voor de exacte kosten.

Deurwaarder inschakelen: hoe werkt dat?

Heeft u last van wanbetalers en bent u benieuwd hoe het proces van een deurwaarder inschakelen eruit ziet? Hieronder nemen we u stap voor stap door het hele proces.

 • Stap 1: incassobureau of deurwaarder inhuren. Dit doet u op het moment dat uw klanten niet reageren op uw betaalherinneringen. In dit geval werkt de deurwaarder als incassospecialist en start de minnelijke incasso. De deurwaarder of incassospecialisten nemen de incasso uit handen en doen er alles aan om tot een betaling te komen. In maar liefst 90% van de zaken lukt dit nog voordat de rechter wordt ingeschakeld!
 • Stap 2: gerechtelijke incasso. Op het moment dat de minnelijke incasso niet het gewenste resultaat oplevert, kunt u een gerechtelijke incasso starten. In dit geval start u de rechtszaak op en kunt u een gerechtsdeurwaarder inschakelen om de klant te dagvaarden. Dit is een officieel verzoek om voor de rechtbank te verschijnen. Tijdens de rechtszaak moedigt de rechter aan om samen tot een besluit te komen. Lukt dit toch niet, dan zal hij een vonnis uitspreken.
 • Stap 3: naleving van het vonnis. Tot slot kunt u de gerechtsdeurwaarder inschakelen om het vonnis na te leven. Hoewel nu duidelijk is dat de wanbetaler echt over moet gaan tot een betaling, zijn er situaties waarin dit nog steeds niet gebeurt. Omdat de wanbetaler het geld niet heeft bijvoorbeeld. De deurwaarder beschikt over verschillende middelen om een betaling af te dwingen. Dit is beslaglegging, loonbeslag en een woningontruiming. De gerechtsdeurwaarder is de enige die hiertoe bevoegd is. Maak gratis gebruik van de dienstverlening en ontvang persoonlijk advies.
Besparen op de kosten van een deurwaarder?

Vind snel een goedkope specialist in uw regio en bespaar op de kosten!

Gratis offertes ontvangen!
Deurwaarder inschakelen als ZZP’er

Als zzp’er heeft u ongetwijfeld te maken met wanbetalers. Het kost heel veel moeite en tijd om achter uw geld aan te gaan. Dat is zeker als zelfstandige vervelend, omdat dit tijd wegneemt die u ook aan uw andere werkzaamheden zou kunnen besteden.

Daarom is het inhuren van een incassobureau of deurwaarder een heel goed idee!

Zij nemen u veel tijd uit handen zodat u zich kunt focussen op andere opdrachten of klanten, en zo uw omzet kunt verhogen. Bovendien neemt een deurwaarder de emotie uit het verhalen van de openstaande vordering en kan hij zo eventueel tot een betalingsregeling komen. Op die manier blijft de goede klantrelatie intact!

Deurwaarder inschakelen als particulier

Wist u dat u ook als particulier een deurwaarder kunt inschakelen? U kunt een deurwaarder privé inschakelen als u bijvoorbeeld een woning particulier verhuurt en de huurders een betalingsachterstand hebben. Het inschakelen van een deurwaarder of incassobureau kan er uiteindelijk toe leiden dat u de huurders het huis uit mag zetten.

Een andere situatie die geregeld voorkomt is het innen van (partner)alimentatie. In dat geval is het wel noodzakelijk dat de alimentatie in de rechtbank is vastgesteld door de rechter. Weigert uw ex-partner te betalen, dan mag u een deurwaarder inschakelen om de alimentatie op te eisen. Vraag gratis offertes aan en ontvang persoonlijk advies.

Incassobureau of deurwaarder inschakelen: de verschillen

Het is één van de meest gestelde vragen: schakel ik een incassobureau in of juist een deurwaarder?

Een gerechtsdeurwaarder kunt u in theorie pas inschakelen op het moment dat u een rechtszaak start. Een deurwaarder voert dan ambtelijke taken uit, zoals het dagvaarden en het betekenen van het vonnis. Dit mag alleen een gerechtsdeurwaarder doen, en niet een incassobureau.

U schakelt bij wanbetalers dus eerst een incassobureau in voor de minnelijke procedure. Het verwarrende is, dat veel deurwaarders naast hun ambtelijke taken ook in te huren zijn voor deze niet-ambtelijke taken. Als u dus voor het eerst een deurwaarder inschakelt dan zal dat zijn voor de minnelijke procedure, en niet voor het beslagleggen of dagvaarden van de wanbetaler.

Voordelen inschakelen gerechtsdeurwaarder

De grootste voordelen op een rij:

 • U bespaart uzelf waardevolle tijd, energie en frustraties.
 • De kans op een snelle betaling is maar liefst 90%!
 • U behoudt de goede klantenrelatie.
 • U houdt tijd over voor uw andere werkzaamheden, en verliest zo geen omzet.

inschakelen deurwaarder

Besparen op de kosten? Vergelijk gratis offertes!

Wilt u een deurwaarder inhuren voor het minnelijke traject? Daar krijgt u geen spijt van. U hoeft niet eindeloos zonder resultaat achter de wanbetaler aan te zitten en vergroot de kans op een snelle betaling bovendien met maar liefst 90%! Op zoek naar een deurwaarder in uw regio?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u zo spoedig mogelijk tot 5 offertes van deurwaarders in uw regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de deurwaarder met het beste aanbod. U bespaart zo tot wel 40% op de kostprijs! De offerteaanvraag is gratis en bovendien helemaal vrijblijvend, dus u bespaart tot wel 40% op de kostprijs!

Incasso starten

Gratis incasso tarieven vergelijken?

Vergelijk gratis offertes van incassobureaus uit de regio en kies!