Wilt u uw vordering verkopen?

Een incassobureau neemt deze graag van u over!

Vordering verkopen

Blijft uw factuur ondanks de inzet van een incassobureau onbetaald? Het verkopen van uw vordering is dan de beste oplossing! Met het verkopen van de vordering krijgt u direct een deel van uw geld gestort en voorkomt u een te groot verlies. Geïnteresseerd in het verkopen van uw vorderingen aan een incassobureau?

Start gratis offerteaanvraag!

Deze aanvraag is gratis én vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast. Meer weten? Op deze pagina leest u meer over het verkopen van vorderingen. U leest onder andere waarom u een vordering zou verkopen en wat de voordelen hiervan zijn. Ook leest u hoe het verkopen van een vordering precies in z’n werk gaat.

Wat is een vordering?

Wanneer een klant een product of dienst bij u heeft afgenomen en nog niet betaald heeft, dan spreken we over een openstaande factuur of vordering. Het bedrag wat nog open staat mag u bij de klant vorderen. Wanneer een factuur niet betaald wordt, kan er een incassobureau ingeschakeld worden.

Het inschakelen van een incassobureau kan helpen om te zorgen dat de factuur betaald wordt, maar kost ook weer tijd. Wanneer u niets doet aan uw vorderingen kunnen ze verjaren en spreken we van oninbare vorderingen. Dit betekent dat u de wanbetaler niet meer kunt dwingen om te betalen.


Waarom oninbare vorderingen verkopen?

Als u last hebt van debiteuren die weigeren te betalen, dan kunt u deze vorderingen verkopen aan het incassobureau.

Waarom zou ik dit doen?

Het is belangrijk om te onthouden dat het starten van een gerechtelijke incasso geld kost. Als het gaat om een relatief kleine vordering, dan kun u uzelf afvragen of het bedrag opweegt tegen de tijd en energie die u erin steekt. Door de vordering in zo’n geval te verkopen aan een incassobureau, wordt het bureau de nieuwe eigenaar van deze vordering. U krijgt direct een deel van het bedrag van de vordering op uw rekening gestort en hoeft geen tijd en energie meer te steken in deze wanbetaler. Maak gratis gebruik van de dienstverlening en ontvang persoonlijk advies.

oninbare vorderingen verkopen

Wat levert het verkopen vorderingen op?

  Het verkopen van oninbare vorderingen heeft een aantal grote voordelen. Zo is het goed voor uw bedrijf: als u uw vordering gaat verkopen aan een incassobureau, verbetert de cashflow snel. Het belangrijkste voordeel is dat u geen energie en tijd meer in deze debiteur hoeft te steken en wel geld ontvangt! Vraag gratis offertes aan.

  De voordelen op een rij:

 • U houdt tijd en energie over om te besteden aan uw belangrijkste werkzaamheden.
 • U krijgt gegarandeerd betaald, ongeacht of de debiteur betaalt of niet.
 • Het verlaagt de verliezen uit oninbare vorderingen.
 • Door oninbare vorderingen te verkopen verbetert u de cashflow.

Zijn er ook nadelen?

Een nadeel van het verkopen van vorderingen, is dat dit minder opbrengt. Het incassobureau doet een bod voor uw vordering dat altijd lager ligt dan het bedrag op de openstaande factuur. Daar staat tegenover dat u in ieder geval iets betaald krijgt, ongeacht of uw klant de factuur betaalt of niet. Zeker na een lange incassoprocedure is de kans dat u alsnog betaald krijgt maar klein. Vindt u het starten van een gerechtelijke incasso de moeite niet waard? Dan is het verkopen van openstaande vorderingen zeker een goede optie.

Vordering verkopen: hoe werkt het?

Geïnteresseerd in het verkopen van oninbare vorderingen? Als u uw vordering wilt verkopen aan het incassobureau dan doet u dat door middel van de onderstaande drie stappen:

 • Stap 1: blijft de vordering onbetaald? Maak gebruik van de offerteservice om uw vordering te koop aan te bieden.
 • Stap 2: het incassobureau doet u vervolgens een voorstel. Dit voorstel is gebaseerd op verschillende factoren, waaronder de lengte van de lopende incassoprocedure en de hoogte van de factuur.
 • Stap 3: gaat u akkoord? Dan krijgt u het bedrag direct op uw rekening gestort. Het incassobureau is nu de nieuwe eigenaar van de vordering.Vordering verkopen? Vind een incassobureau in de buurt!

Vergelijk offertes en haal het maximale uit uw oninbare vorderingen.Vordering verkopen particulier en bedrijf

Zowel particulieren als bedrijven kunnen een vordering verkopen. Het komt steeds vaker voor dat een particulier een vordering wil verkopen. Dit is bijvoorbeeld het geval als een particulier geld heeft uitgeleend, maar deze lening niet terugbetaald krijgt. Met het verkopen van de vordering krijgt u als particulier direct geld zonder dat het de relatie in gevaar brengt. Immers: de particulier gaat niet langer achter het geld aan.

Bij bedrijven gebeurt het regelmatig dat vorderingen worden verkocht, vooral bij relatief kleine bedragen. In dat geval is het starten van een gerechtelijke incasso vaak te veel moeite.

vordering verkopen aan incassobureau

Waarop letten bij verkopen openstaande vorderingen

Wilt u uw incasso vordering verkopen? Hieronder staan een aantal factoren waar u bij de verkoop van vorderingen rekening mee moet houden:

 • Houd er rekening mee dat het bod op u openstaande vorderingen altijd lager is dan het bedrag op de factuur zelf.
 • Vraag het incassobureau naar de betalingstermijn! Veel bureaus maken het geld direct naar u over.
 • Wat zijn de voorwaarden? Wat betekent het voor u dat het incassobureau de nieuwe eigenaar van de vordering is?
 • Beschikt het incassobureau over het nvio-keurmerk? Dit geeft aan dat het bureau voldoet aan gedragscodes gesteld door een onafhankelijke organisatie. Meer hierover leest u op nvio.nl.

Verjaringstermijn vordering

Wanneer er niets wordt gedaan aan het innen van een vordering, dan zal er na een bepaalde termijn verjaring plaatsvinden. Dit heeft tot gevolg dat u de schuld niet meer kunt afdwingen bij de debiteur en het een oninbare vordering wordt. De klant kan de factuur nog wel betalen, maar u kunt hem daar niet meer toe dwingen. Daarom is het zeer belangrijk dat u in de gaten houdt wanneer uw vordering verjaart.

Wat de verjaringstermijn is, ligt aan het soort vordering. In een aantal gevallen is er een termijn van twintig jaar, maar vaak ook vijf of twee jaar. Bij consumentenverkoop geldt er bijvoorbeeld een termijn van twee jaar. U kunt voorkomen dat uw factuur afgesloten moet worden en oninbaar wordt door de verjaringstermijn door hem tijdig te verkopen. Zo bent u er zeker van dat u geen oninbare vorderingen in uw boeken heeft staan.

Meest gestelde vragen over verkopen vorderingen

Er is nog altijd veel onduidelijk over het verkopen van vorderingen. Hieronder geven we antwoord op een aantal van de meest gestelde vragen:

 • Wat kost het om een vordering te laten beoordelen? Dit kost u niets. Het incassobureau doet u een bod en u bepaalt zelf of u hierop ingaat. Bent u het niet eens met het bod? Dan zit u natuurlijk nergens aan vast.
 • Welke type vorderingen kan ik verkopen? In principe kunt u elk type vordering verkopen, van zowel particulieren als bedrijven. U kunt ook een uitgesproken vonnis verkopen aan een incassobureau.
 • Hoeveel levert het verkopen van een vordering op? Het antwoord op deze vraag verschilt per openstaande vordering. Het bedrag is afhankelijk van de hoogte van de factuur, de verhaalbaarheid en de verwachte kosten die gemaakt moeten worden om de vordering alsnog te innen.

vordering verkopen

Vordering verkopen aan incassobureau? Ontvang gratis voorstellen!

Geen tijd of energie om achter onbetaalde facturen aan te gaan? Bespaar uzelf de moeite en verkoop uw vorderingen aan het incassobureau. Zo weet u zeker dat u in ieder geval een deel van het geld krijgt: ongeacht of de klant nu wel of niet betaalt! Bovendien houdt u dan extra tijd en energie over voor uw echte werkzaamheden.

Wilt u uw vordering verkopen en direct geld op uw rekening gestort krijgen? Vraag dan gratis offertes aan. U ontvangt meerdere voorstellen en kiest zo gemakkelijk het beste aanbod: zo haalt u het meeste uit de vordering!

Incasso starten

Gratis incasso tarieven vergelijken?

Vergelijk gratis offertes van incassobureaus uit de regio en kies!