Op zoek naar een vakkundig incassobureau in Flevoland?

Vergelijk vrijblijvend en kosteloos meerdere incassobureaus en deurwaarders. Vraag diverse offertes aan!Incassobureau Flevoland

Incassobureau Flevoland

Zoekt u een geschikt incassobureau in Flevoland? Incassobureau Pro staat voor u klaar met goede partners die u perfect kunnen helpen bij al uw zaken omtrent het uitvoeren van een incasso. Iedere aangesloten deurwaarder is voorzien van jarenlange ervaring. Of het nu gaat om een minnelijke deurwaarder of om een gerechtsdeurwaarder: wij helpen u snel verder. U kunt via deze pagina verschillende specialisten met elkaar vergelijken! Neem vrijblijvend contact met ons op via het formulier.

Lees meer over:

Voordelen van een incassobureau

Wanneer u als ondernemer in Flevoland last heeft van een wanbetaler, dan kunnen incassobureaus een hoop voor u betekenen. In 90% van de gevallen zorgt de hulp van een incassobureau voor een betaling zonder gerechtelijke procedure. Op deze manier wordt uw factuur zo snel mogelijk betaald, zonder dat u daar enige moeite voor hoeft te doen. Laat het incassobureau zich richten op uw wanbetalers zodat u uw waardevolle tijd kan besteden aan uw vak. U hoeft niet bang te zijn dat het teveel geld kost, want dankzij ons no-cure, no-pay principe hoeft u in de meeste gevallen niets te betalen! In het kort zijn de belangrijkste voordelen:

 • Het behoud van een goede klantrelatie
 • U hoeft geen tijd te steken in het versturen van aanmaningen
 • Het is voordelig, omdat de incassokosten in de meeste gevallen door de wanbetaler betaalt worden.

Op zoek naar een incassobureau in Flevoland? Bij Incassobureau Pro werken onze gespecialiseerde medewerkers graag met u samen om uw recht te behalen. Zowel een minnelijke als gerechtelijke procedure, inclusief de inzet van een deurwaarder, is mogelijk.

incasso Flevoland

Werkwijze van een incassobureau

Wij krijgen van onze cliënten uit Flevoland met enige regelmaat de vraag wat onze exacte werkwijze is. Dit verschilt per incassobureau, maar over het algemeen kunt u ervan uitgaan dat het bureau werkt volgens de regels die zijn vastgesteld in de Wet Incasso Kosten. Vaak plant u eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek in, waarna het bureau de minnelijke incasso van u overneemt. Doordat de inzet van een deurwaarder vaak een schrikreactie veroorzaakt bij de wanbetaler, wordt de factuur in veel gevallen alsnog betaald.

Starten van een gerechtelijke incasso

Is dit niet het geval? Dan starten wij, met uw goedkeuring, een gerechtelijke incasso. In tegenstelling tot de buitengerechtelijke incasso moet u hier vaak wel een bedrag voor betalen. Mochten we overgaan tot deze fase, dan bespreken wij vooraf een duidelijk tarief. Wilt u vrijblijvend en kosteloos meerdere offertes ontvangen van incassobureaus uit uw regio? Vul het contactformulier in!

deurwaarder Flevoland

Incassobureau voor bedrijven

Dan bedrijven uit Flevoland een incassobureau kunnen inschakelen is over het algemeen bekend. Wij leveren diverse diensten. Zo voeren wij indien gewenst uw minnelijke incasso uit, evenals de gerechtelijke incasso. Daarnaast beschikt menig incassobureau in Flevoland over een gerechtsdeurwaarder. Wanneer het nodig is dan zetten wij de deurwaarder in om beslag te leggen of voor het dagvaarden van de wanbetaler. Een derde dienst die wij bedrijven bieden is het debiteurenbeheer. Wist u dat 50% van de faillissementen te maken heeft met verkeerd debiteurenbeheer? Loop geen risico en geef uw debiteurenbestand daarom uit handen, zo weet u zeker dat alles op orde is.

Incassobureau voor particulieren

Ook als particulier is het mogelijk om een incassobureau uit Flevoland in te schakelen. Heeft u bijvoorbeeld een groot geldbedrag geleend aan een vriend of familielid? Dan is de kans groot dat u dit heeft laten vastleggen. Wanneer de persoon in kwestie zich niet aan de afspraken houdt, is het inschakelen van een incassobureau zeker mogelijk. Andere voorbeelden zijn wanneer uw werkgever om de één of andere reden uw loon niet uitbetaalt of wanneer u kamers verhuurd aan studenten die de huur niet betalen.


Vanaf welk bedrag incasseren?

Veel incassobureaus zullen enkel vorderingen met grote bedragen accepteren. Wij niet! Ook wanneer het gaat om facturen met kleine bedragen is het belangrijk om deze betaling binnen te krijgen. Tien kleinere facturen lopen gezamenlijk toch aardig in de cijfers. Heeft u een klant in Flevoland die weigert een factuur van €100,- te betalen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Omdat ruim 90% van de facturen na onze hulp alsnog snel betaald wordt, kost het u in de meeste gevallen niets! Heeft u hier geen tijd en energie voor en wilt u gewoon zo snel mogelijk in ieder geval een deel van het geld ontvangen? Overweeg dan om uw vordering aan ons te verkopen.

Wanneer een incassobureau inschakelen?

In de meeste gevallen is het inschakelen van een incassobureau uit Flevoland een goede manier om toch uw geld te ontvangen zonder de goede klantrelatie te beschadigen. Het incassobureau is immers een objectieve derde partij die de klant rustig kan benaderen. Iets wat u in uw woede of frustratie wellicht niet kan. Toch is het belangrijk om het bureau op het juiste moment in te schakelen. Doet u dit te snel? Dan staan de verhoudingen al snel op scherp. Geef de klant daarom eerst de tijd om te betalen en tref, indien mogelijk, een betalingsregeling. Mocht dit alles geen effect hebben, neem dan contact met ons op voor een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek.
gerechtsdeurwaarder Flevoland

Gerechtelijke en minnelijke incasso

Wij gaven hierboven al kort aan dat er een gerechtelijke en een minnelijke (of buitengerechtelijke) incasso bestaat. Bij een minnelijke incasso zal het incassobureau er hard aan werken om op een klantvriendelijke wijze een oplossing te zoeken. Hierbij is er geen sprake van een deurwaarder of beslaglegging. Wanneer er wel een gerechtsdeurwaarder wordt ingezet, verandert het proces in een gerechtelijke procedure. Omdat deze oplossing nadelig is voor de band tussen debiteur en opdrachtgever is dit een laatste alternatief.

beslaglegging Flevoland

Focus op rendement

Ons incassobureau in Flevoland geeft u zoveel mogelijk rendement tijdens incassotraject. Dit betekent dat wij pogen om de kosten van onze diensten op de debiteur te verhalen. Het verhalen van de incassokosten op de schuldenaar kan enkel bij een minnelijke incasso. Zodra wij een deurwaarder inschakelen is het mogelijk dat u ook een deel van de kosten moet betalen. Wij geven onze schuldeisers dan ook altijd de keuze of zij het proces willen voortzetten met een gerechtsdeurwaarder. Heeft u vragen over het verloop van dit proces? Neem dan contact met ons op!Gerechtsdeurwaarder Flevoland

Het is helaas niet altijd mogelijk om uw geld terug te krijgen via de klantgerichte wijze. Wanneer er juridische stappen ondernomen moeten worden is het nodig om een gerechtsdeurwaarder in te schakelen. Deze deurwaarder beschikt over juridische middelen. Lees in hier meer over wat een gerechtsdeurwaarder doet.

Uw goede klantrelatie blijft in stand

Kiest u voor de minnelijke aanpak, dan garanderen wij dat de goede relatie tussen u en uw debiteuren in stand zal blijven. We kiezen voor een klantvriendelijke aanpak, waarbij we tegelijkertijd de incasso op een snelle wijze weten te innen. Hoe we dat doen? Door te coöpereren met de beste professionals in Flevoland!


Incassobureau no-cure, no-pay Flevoland

No cure, no pay

Ons doel is natuurlijk dat u op het einde van de rit tevreden bent. Daarom werken we met een no cure, no pay-aanpak. Hierbij stellen we centraal dat u nooit hoeft te betalen voor het incassobureau uit Flevoland indien het gewenste resultaat niet is behaald. Hierdoor bouwen wij extra zekerheid in wat betreft onze service. Natuurlijk doet iedere aangesloten incassobureau er alles aan om de incasso succesvol te laten voldoen. De deurwaarder of gerechtsdeurwaarder haalt er altijd het maximale resultaat uit.

incassobureau inschakelen

Debiteurenbeheer

Wij spraken hierboven al van de mogelijkheid van het inzetten van een incassobureau voor uw debiteurenbeheer. Als u eigenaar bent van een bedrijf in Flevoland dan weet u dat er naast de dagelijkse bezigheden ook veel financiële zaken zijn die u dient te regelen. Bij veel van onze cliënten nemen dergelijke financiële taken veel tijd in beslag, die veel kostenefficiënter had kunnen worden ingezet. Door uw debiteurenbeheer aan ons over te laten hoeft u geen facturen te versturen of betalingsgegevens te registeren.Loonbeslag

Een term die veel wordt gebruikt binnen de incassobranche is de term loonbeslag. Wanneer er sprake is van loonbeslag, dan wordt door de deurwaarder beslag gelegd op het salaris van de schuldenaar, of wanneer deze van een uitkering leeft van deze uitkering. Om te voorkomen dat de schuldenaar een deel van het bedrag al uitgeeft, wordt dit door de deurwaarder direct bij de uitkeerder of werkgever ingenomen. De gerechtsdeurwaarder kan een loonbeslag zowel executoriaal (met het vonnis van de rechter) als conservatoir uitvoeren.

Wet incasso kosten (WIK)

Het werk van een incassobureau wordt gereguleerd door diverse wetten en regels. Een aantal van deze regels staan beschreven in de Wet Incasso Kosten (WIK). Eén van de wetgevingen hieruit is dat er 25% van het bedrag van de hoofdsom van de vordering over de eerste €2500,- worden gerekend als incassokosten. Bij de volgende €2.500,- is dit 10%, en daarna respectievelijk 5%, 1% en 0,5%. Wilt u weten wat er exact in de WIK beschreven staat? Dit is online vinden, maar één van onze medewerkers geeft u ook graag uitleg.


Beslaglegging inboedel

Wanneer het loonbeslag ontoereikend is, dan kan een gerechtsdeurwaarder uit Flevoland ook gebruik maken van het recht op beslaglegging van de inboedel. Bij de beslaglegging op de inboedel moeten er een aantal zaken achterblijven bij de debiteur. Dit zijn onder andere bedden en beddengoed, enkele kleren, en eten en drinken voor een maand. Dit betekent dat er bijvoorbeeld wel een beslaglegging mag komen op de koelkast, maar nooit op de inhoud van de koelkast.

Beslagvrije voet

Degene die geld schuldig is moet natuurlijk nog wel gewoon kunnen leven. Daarom is er sprake van een beslagvrije voet. De beslagvrije voet is het bedrag waarvan de debiteur het levensonderhoud kan betalen. De beslagvrije voet is voldoende om de huur te betalen, de ziektekostenverzekering en het eten en drinken. De exacte hoogte van dit bedrag is afhankelijk van diverse factoren zoals de burgerlijke staat en de inkomsten van een partner. Op de pagina van de belastingdienst leest u meer over de beslagvrije voet.
Kosten incassobureau

Wanneer u uw vorderingen met behulp van een incassobureau uit Flevoland wilt incasseren, dan gaat dit volgens het no-cure, no pay principe. Als wij er niet in slagen om uw vordering te incasseren bent u ons niets verschuldigd. Betaalt de schuldenaar de factuur uiteindelijk wel? Dan worden de incassokosten conform de wet incassokosten door de klant betaald. Zo worden de incassokosten van het bureau geheel of gedeeltelijk gedekt. In sommige gevallen betaalt u als schuldeiser daar bovenop een kleine provisie. Doordat u niets betaald tenzij de hulp u wat oplevert, is deze juridische hulp geschikt voor het incasseren van zowel grote als kleine bedragen. Besluit u de incasso opdracht in te trekken? Houd er dan rekening mee dat u hier vaak wel voor moet betalen. Betaalt de klant niet en is het tijd voor een gerechtelijke incassoprocedure? Dit valt niet onder het no pay, no cure principe. De prijzen voor de gerechtsdeurwaarder zijn wettelijk vastgelegd, dus in een vrijblijvend kennismakingsgesprek in Flevoland wordt van tevoren duidelijk een prijs afgesproken. Op deze manier weet u precies waar u aan toe bent, en wat het u kost.

incasso kosten


Verkoop van vorderingen

In sommige gevallen is het fijn om direct een deel van het geld te ontvangen, zonder dat u lange processen moet doorlopen. Daarom is het mogelijk uw vorderingen aan ons te verkopen. Wij onderzoeken uw factuur op de basis van haalbaarheid. Hierbij letten we op de ouderdom van de vordering evenals de kwaliteit en de gegevens van de wanbetaler. Afhankelijk hiervan krijgt u een bedrag aangeboden waar u wel of niet op in kunt gaan. Dit proces is geheel vrijblijvend. Besluit u toch een gerechtelijke incassoprocedure te starten? Dan kost het u niets. Wilt u de vorderingen verkopen? Dan draagt u de vordering via een akte van eigendom aan het bureau over. Vanaf dit moment zijn zij de nieuwe schuldeiser en kunnen zij de vordering incasseren bij de wanbetaler. U krijgt direct een bedrag op uw rekening en hoeft er geen tijd meer in te steken.

BTW oninbare vorderingen terugvragen

Zodra u een factuur verstuurd draagt u de BTW af. Wanneer later blijkt dat er een grote kans is dat deze factuur niet betaald gaat worden, dan kunt u de betaalde BTW terugvragen. Dit noemen wij de BTW van oninbare vorderingen. Voorheen was dit een ingewikkelde procedure, maar sinds 2017 is het voor ondernemers gemakkelijker gemaakt om deze BTW terug te vragen. Zo hoeft u niet langer een apart verzoek te versturen maar kan de teruggaaf gewoon gedaan worden via de BTW-aangifte.

Voordelen

U krijgt een lager bedrag uitbetaald dan dat uw vordering waard is, maar toch biedt het verkopen van vorderingen een zekerheid die u bij een minnelijke- of gerechtelijke procedure niet heeft. Belangrijke voordelen zijn:

 • Een directe uitbetaling zonder lange processen
 • Geen ‘out-of-pocket’ kosten voor het minnelijk- en gerechtelijk inningsproces om uw geld te incasseren
 • Geen risico op een volledige wanbetaling
 • No cure? No pay!

Vrijblijvende offertes

Wilt u uw openstaande vorderingen verkopen? Of heeft u een aantal aanmaningen verstuurd en wilt u de betaling het liefst zo snel mogelijk binnenkrijgen? Een incassobureau uit Flevoland kan veel betekenen voor zowel ondernemers als particulieren. Bent u benieuwd naar de kosten en mogelijkheden van een deurwaarder? Neem dan contact met ons op. U ontvangt kosteloos en geheel vrijblijvend enkele offertes van aanbieders uit uw regio. Onze ervaring leert dat de facturen in ruim 90% van de gevallen dankzij onze hulp alsnog betaald worden.


Klanten over Incassobureau Pro

 • klantenreview incassobureau-pro saskia
  Ik zat een beetje in een lastig parket omdat sommige van mijn klanten niet op tijd betaalden. Aan de andere kant is mijn bedrijf afhankelijk van deze klanten, om de goede klantrelatie in stand te houden heb ik via deze website een incassobureau ingeschakeld.
  Saskia Peeters
 • klantenbeoordeling incassobureau-pro
  Ik heb het debiteurenbeheer van mijn bedrijf ondergebracht bij Incassobureau Pro. In samenspraak een deel van mijn taken uit handen gegeven. Ik heb nu meer tijd voor belangrijke zaken. De wekelijkse terugkoppeling vind ik erg prettig, ik zou deze dienst zeker bij anderen aanbevelen!
  Ruud Storm
 • klantenreview incassobureau-pro wilma
  Ik verhuur diverse woningen en er waren enkele huurders met meerdere maanden huurachterstand. Via internet deze website gevonden en overgegaan tot actie. De incasso opdrachten zijn goed en snel afgehandeld. Goede communicatie en een duidelijk strijdplan.
  Wilma de Boer


Veelgestelde vragen

Wat zijn wanbetalers?

Een wanbetaler is iemand, of een bedrijf, die gebruik maakt van uw diensten of producten, zonder daarvoor een betaling te doen. Erg vervelend, maar een wanbetaler is soms simpelweg niet in staat om te betalen. Er kan tevens sprake zijn van opzet, laksheid of fraude. Snel schakelen is belangrijk. Bedrijven die pas na een jaar een incassobureau inschakelen voor een wanbetaler hebben een kleine kans van slagen. Een wanbetaler betaalt vaak wel na het regelen van een betalingsregeling, of het inschakelen van een incassobureau uit Flevoland.

Wat is een aanmaning?

Een aanmaning is een betalingsherinnering. Het is in principe een mededeling van de schuldeiser dat er nog een verplichting is die de schuldenaar moet nakomen. Deze verplichting is vaak een openstaand geldbedrag, maar het kan ook om een verplichting gaan om iets te doen of te laten. De eerste aanmaning is vaak een soort betalingsherinnering met een vriendelijke toon. De daaropvolgende aanmaningen zijn strenger en eventueel met een waarschuwing. Wordt er niet betaald? Dan wordt de vordering overgedragen aan een incassobureau.


Wat is een vordering?

In een vordering maakt een persoon, of bedrijf, kenbaar dat men nog iets tegoed heeft van de schuldenaar. Vordering betekent dus: een eis. In het bedrijfsleven is een vordering vaak een openstaande factuur. Een openstaande factuur is pas rechtsgeldig als de afspraken wederzijds zijn gemaakt. Na levering van het product of de dienst mag de schuldeiser het openstaande bedrag vorderen. De klant dient dus te betalen. In het bedrijfsleven komt het helaas vaak voor dat klanten niet, of slecht betalen.

Wat zijn dubieuze debiteuren?

87w
Wanneer uw klant op rekening gebruik heeft gemaakt van uw dienst of product maar het onzeker is of deze factuur ooit betaald gaat worden, spreken wij over dubieuze debiteuren. Dit moet u op correcte wijze bijhouden in uw debiteurenbestand. Zodra er wordt vastgesteld dat er problemen zijn bij de incasso van de factuur maakt u de overboeking van debiteur naar dubieuze debiteur. Wilt u er zeker van zijn dat uw debiteurenbestand op orde is? Vraag dan vrijblijvend naar de mogelijkheden van onze debiteurenbeheer diensten.


Wat is een buitengerechtelijke incasso?

De buitengerechtelijke incasso is alle inzet van het incassobureau om de vordering te incasseren, zonder dat er een rechter aan bod komt. Tijdens de buitengerechtelijke incasso neemt het incassobureau geregeld contact op met de debiteur en stuurt eventueel diverse aanmaningen. Dit is in feite dus het vervolgtraject, nadat u er zelf alles aan heeft gedaan om de klant te laten betalen. Ieder situatie is anders, daarom regelt ons incassobureau uit Flevoland altijd maatwerk. Eventuele buitengerechtelijke kosten worden verhaald op de debiteur.

Wat is een juridische incasso?

De tweede fase bestaat uit de juridische incasso. Dit komt na de minnelijke (buitengerechtelijke) fase. Tijden de juridische incasso krijgt de schuldenaar bericht dat hij/zij binnenkort de dagvaarding van de deurwaarder krijgt. De schuldenaar krijgt nog een laatste kans om te betalen. Betaalt de schuldenaar niet? Dan moet hij/zij binnenkort naar de rechter. De debiteur kan alvorens de zitting is, schriftelijk aan de rechter laten weten waarom hij/zij van mening is dat de vordering onterecht is.


Maak gebruik van de service van Incassobureau Pro en pak wanbetalers aan! Effectieve methoden, no-cure, no-pay mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Onze werkwijze

U heeft de diensten of goederen geleverd, maar u ontvangt ondanks diverse sommaties geen betaling van uw klant. Op zulke momenten is het goed dat u Incassobureau Pro kent. Wij brengen u op eenvoudige wijze in contact met een incassospecialist uit Flevoland of omgeving. Het aanvragen van een offerte is eenvoudig en binnen enkele minuten geregeld.

 • De eerste stap neemt u door in het contactformulier een omschrijving te geven van de situatie, daarna vult u alle gegevens aan in het formulier. Na ontvangst zorgen wij ervoor dat uw aanvraag bij diverse bureaus terecht komt (maximaal vijf).
 • De tweede stap bestaat uit het vergelijken van de offertes die u ontvangt. Kijk ook goed naar de werkwijze en referenties van de incassobureaus om tot een goede keuze te komen.
 • Stap drie bestaat uit het maken van een keuze en het uit handen geven van uw opdracht. Bevalt het aanbod u niet? Dan bent u nergens tot verplicht, uw aanvraag is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Landelijk netwerk

Incassobureau Pro beheert een landelijk netwerk van incassospecialisten die klaar staan om u te helpen. In de loop der jaren is ons netwerk behoorlijk gegroeid. Wij zijn niet alleen werkzaam in Flevoland, maar op meer dan 300 locaties door het gehele land. Dit biedt u het voordeel dat wij ons altijd bij u in Flevoland bevinden. De gelieerde incassobureaus helpen u graag. Alle bedrijven verstaan hun vak goed, door ruime ervaring weten wij als geen ander hoe we maximale druk op uw debiteur zetten. Tegelijkertijd zorgen we ervoor dat uw klantrelatie hier zo min mogelijk onder lijdt. Onderstaand een overzicht van de provincies waarin wij opereren.

Vestigingen

Zoals u wellicht heeft gelezen werken de gelieerde incasso-experts vanuit meer dan 300 vestigingen in het gehele land. Ieder incassobureau heeft gekwalificeerd personeel in dienst die beschikken over de juiste diploma’s en in de loop der jaren veel ervaring hebben opgedaan. Onderling wordt er kennis uitgewisseld zodat er op ieder vraagstuk een passend antwoord kan worden gegeven. Onderstaand een overzicht van de plaatsen waaruit wij het afgelopen jaar de meeste aanvragen hebben behandeld. Zoals u ziet helpen wij u overal!

Almere | Dronten | Emmeloord | Lelystad | Urk | Zeewolde

Vrijblijvend kennis maken

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem via het contactformulier contact met ons op.