Op zoek naar een vakkundig incassobureau in Drenthe?

Vergelijk vrijblijvend en kosteloos meerdere incassobureaus en deurwaarders. Vraag diverse offertes aan!Incassobureau Drenthe

Incassobureau Drenthe

Bent u op zoek naar een goed incassobureau of deurwaarder in Drenthe? Dan bent u hier aan het juiste adres, want Incassobureau Pro werkt samen met de beste specialisten bij u in de buurt. Ieder aangesloten incassobureau hanteert de hoogste standaarden wat betreft het innen van een incasso. Op deze wijze geniet u als ondernemer van rekeningen die wél betaald worden. De minnelijke- of gerechtsdeurwaarder helpt u graag. Is het resultaat niet gewenst? Dan betaalt u niets. Neem vrijblijvend contact met ons op via het formulier. Wij helpen u graag verder.

Lees meer over:

Voordelen van een incassobureau

Incassobureaus hebben in Drenthe veelal een negatieve reputatie. Zowel particulieren als bedrijven willen er liever niet mee in aanraking komen. Toch kan een bureau voor beide partijen een heleboel betekenen. Heeft u problemen met een wanbetaler, en ziet u een betaling van uw factuur somber in? Uit ervaring blijkt dat een incassobureau de factuur in ongeveer 90% van de gevallen weet te innen zonder daarbij een gerechtelijke incasso te starten. Daarnaast zitten er voldoende voordelen aan het inschakelen van een bureau:

 • U behoudt een goede klantrelatie, doordat het incassobureau als een objectieve derde partij ingezet wordt
 • U bent geen kostbare tijd en energie kwijt aan het versturen van aanmaningen
 • Het kost u in de meeste gevallen niets, omdat wij werken met een no-cure, no pay principe.

Op zoek naar een incassobureau in Drenthe? Bij Incassobureau Pro werken onze gespecialiseerde medewerkers graag met u samen om uw recht te behalen. Zowel een minnelijke als gerechtelijke procedure, inclusief de inzet van een deurwaarder, is mogelijk.

vordering Drenthe

Werkwijze van een incassobureau

Wanneer u contact opneemt met een incassobureau uit Drenthe, dan vindt er altijd eerst een kennismakingsgesprek plaats. Hierbij bespreken wij uw zaak en kijken wij of hulp bij het incassotraject inderdaad noodzakelijk is.

Minnelijke incasso

Het eerst mogelijke moment waarop u een incassobureau kan inschakelen, is vanaf het moment na het verstrijken van de betalingstermijn van de eerste aanmaning. Dit geeft de klant voldoende tijd om de factuur te betalen, wanneer dit niet gebeurt is de kans groot dat u te maken heeft met een wanbetaler. Tijdens de minnelijke incasso doen wij er alles aan om tot een betaling te komen, in 90% van de gevallen lukt dit.

De gerechtelijke procedure

Heeft dit toch niet het beoogde effect? Dan starten wij, in overleg met u, de gerechtelijke procedure. Een jurist ondersteunt u gedurende het hele proces. Wij zullen uw dagvaarding produceren, u bijstaan in de rechtbank en, indien noodzakelijk, een deurwaarder inschakelen om beslag te leggen.

aanmaning

Incassobureau voor bedrijven

U heeft als ondernemer ongetwijfeld te maken gehad met wanbetalers. Hiermee omgaan kost erg veel tijd en energie, zeker als u probeert de goede klantrelatie te behouden. Wij bieden u daarom diverse diensten aan. Allereerst is het mogelijk om ons in te schakelen voor de minnelijke incasso. In de meeste gevallen zal de betaling toch plaats vinden. Is dit niet het geval of zorgt u zelf voor de minnelijke incasso, schakel dan een incassobureau uit Drenthe in voor de juridische procedure. Hierbij ondersteunen wij u gedurende het gehele proces en sturen wij desgewenst een gerechtsdeurwaarder om beslag te leggen op de inboedel.

Incassobureau voor particulieren

Dat een bedrijf een incassobureau kan inschakelen is de meeste particulieren waarschijnlijk bekend. Maar wist u dat u in sommige situaties baat heeft bij deze juridische hulp? Bent u als particulier bijvoorbeeld de verhuurder van een studentenwoning? Dan kan het zomaar voorkomen dat de huur niet wordt betaald. In dat geval kan een incassobureau u de juiste hulp bieden. Hetzelfde geldt wanneer u geld heeft uitgeleend aan een vriend en hij de gemaakte afspraken niet nakomt, of wanneer uw werkgever uw salaris niet uitbetaald.


Vanaf welk bedrag incasseren?

Vaak kiezen bedrijven ervoor om enkel voor grotere bedragen een incassobureau uit Drenthe in te schakelen. Het is echter geen probleem om ook voor kleinere bedragen hulp in te schakelen. Dankzij ons no-cure, no pay beleid kost dit u niets extra’s. Waar u wel rekening mee moet houden is dat een gerechtelijke incasso u wel geld zal kosten. Het bedrag wordt vooraf afgesproken zodat u weet waar u aan toe bent. Vind u het kleine bedrag de kosten voor een gerechtelijk procedure niet waard? Wellicht is het verkopen van de vordering dan een betere optie voor u. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

Wanneer een incassobureau inschakelen?

Vraagt u zich af of het al tijd is om een incassobureau in te schakelen? U kan altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om te overleggen. Er bestaat namelijk geen wettelijk termijn waarin u een incassobureau mag inschakelen, maar voor het behoud van de klantrelatie is het ook belangrijk om eerst met de klant te overleggen. Geef de kans eerst de kans om tot een betaling over te gaan en tref, indien noodzakelijk, eerst een betalingsregeling. Wanneer u geen contact meer met de klant krijgt en de betalingstermijn van de aanmaning is verstreken is het vaak tijd voor juridische hulp. De vorderingen verjaren na verloop van tijd, onderneem daarom op tijd actie.incasso Drenthe

Gerechtelijke en minnelijke incasso

U kunt kiezen voor zowel een minnelijke als een rechtsaanpak in Drenthe. Bij die eerstgenoemde benadering staat centraal dat op een vriendelijke, klantgerechte wijze gezocht wordt naar een oplossing voor uw financiële probleem. Het incassobureau benadert de debiteuren zonder meteen te dreigen met beslaglegging of een juridisch traject. In het geval dat wij een gerechtsdeurwaarder moeten sturen tijdens het incassotraject, schakelen we wél het gerecht in. Dit is minder goed voor de band tussen debiteur en opdrachtgever, en het is daarom ook een uiterste optie.

Gerechtsdeurwaarder Drenthe

No cure, no pay

Wij werken volgens een zogeheten no cure, no pay methode. Dat houdt in dat u niets hoeft te betalen indien de deurwaarder niet zorgt voor het beoogde effect. Wij staan er vanzelfsprekend voor in dat een incassotraject succesvol wordt, maar mocht dit niet het geval blijken op het einde van het proces, dan zorgen wij ervoor dat de deurwaarder u geen geld kost. Zo garanderen we de veiligheid van het opereren met een gerechtsdeurwaarder of incassobureau, en kunt u vrijblijvend gebruik maken van ons kwaliteitswerk en betaalt u alleen als onze diensten toereikend zijn gebleken.


Gerechtsdeurwaarder Drenthe

Is het onmogelijk om er via de reguliere weg uit te komen, dan kan een gerechtsdeurwaarder uitkomst bieden. Deze deurwaarder beschikt namelijk over juridische middelen om de debiteur de incasso te laten voldoen. Hij of zij voert de wet uit en is dan ook ambtenaar. Lees er meer over in dit artikel.

Debiteurenbeheer

Voorkomen is altijd beter dan genezen, en daarom raden wij u ook aan te werken met een handig debiteurenbeheer. Ons incassobureau uit Drenthe regelt dan dat iedere incasso tijdig geïnd wordt en wij nemen u het werk graag uit handen. Zo voorkomt u tussenkomst van een deurwaarder of zelfs een gerechtsdeurwaarder.


Incassobureau inschakelen Drenthe

Focus op rendement

Wij begrijpen dat u geen extra geld wilt spenderen aan de incasso’s van achterstallige bedragen. Hoewel wij nooit kunnen garanderen dat u geen enkele kosten heeft door het incassotraject, zorgen wij wel voor een zo hoog mogelijk rendement. Dit betekent dat wij onze focus leggen op het behalen van resultaten uit de minnelijke incasso, waarbij er geen deurwaarder hoeft te worden ingezet. Doordat de gerechtelijke procedure met gerechtsdeurwaarder wordt voorkomen, bespaart u aanzienlijk op de totaalprijs.

Debiteurenbeheer Drenthe

Uw goede klantrelatie blijft in stand

Door tijdens het proces bij de minnelijke incasso te blijven, zorgt u naast het hogere rendement, enigszins voor het behoud van de klantrelatie. Uw klanten in Drenthe zullen hierdoor niet in de schuldsanering terechtkomen, en dat zal u in dank worden afgenomen. Daarnaast scheelt het inzetten van het incassobureau uit Drenthe ook in de klantrelatie, doordat zij nooit direct met u worden geconfronteerd tijdens de situatie. Zo kunt u na het proces op dezelfde voet verder gaan, mits u dit natuurlijk wilt.Loonbeslag

Eén van de termen die vaak wordt toegepast bij incassosituaties is de term loonbeslag. Wanneer er sprake is van loonbeslag dan zal een deurwaarder namens de schuldeiser beslag leggen op het salaris of de uitkering van de schuldenaar. Dit loonbeslag wordt direct bij de uitkeerder of werkgever aangevraagd, zodat de schuldenaar hier niet meer bij kan. De deurwaarder kan hiervoor zowel executoriaal of conservatoir beslag leggen. In de eerste situatie is door de rechter al een vonnis gegeven over de beslaglegging.

Wet incasso kosten (WIK)

De Wet Incasso Kosten is een wet die de regels aangeeft waaraan elk incassobureau uit Drenthe zich moet houden. Regels die hier onder andere instaan gaan over het maximale bedrag dat het incassobureau mag rekenen bij de incasso en de voorwaarden van het afhandelen van een incassoproces met een deurwaarder of gerechtsdeurwaarder. Bent u benieuwd naar de inhoud van de WIK en hoe deze van toepassing is op uw situatie? De wet is online op diverse websites te vinden.


Beslaglegging inboedel

Wanneer het loonbeslag ontoereikend is, dan kan er door de deurwaarder of gerechtsdeurwaarder ook over worden gegaan op de beslaglegging van de inboedel. De regels hiervoor staan al sinds 1838 vast in Nederland, en worden uitgebreid met diverse regels zoals de WMO-voorzieningen. Uitgezonderd van de beslaglegging zijn bed en beddengoed, de kleren die men aanheeft, eten en drinken voor een maand en eventuele gereedschappen van een ambachtsman. Meer weten? Vraag vrijblijvend offertes aan!

Beslagvrije voet

De debiteur is nooit geheel zonder rechten. Eén van deze rechten staat bekend als de beslagvrije voet (link belastingdienst). De beslagvrije voet is het bedrag dat de deurwaarder niet mag innen, in verband met het levensonderhoud van de schuldenaar. Binnen dit bedrag vallen onder andere de ziektekostenverzekering, huur en het maandelijkse eten en drinken. De beslagvrije voet is uiteraard wel een minimumbedrag. Het bepalen van de beslagvrije voet wordt gedaan door de deurwaarder die hiervoor informatie verzameld bij de werkgever van de debiteur.
Kosten incassobureau

Vaak denken bedrijven uit Drenthe dat een incassobureau veel geld kost. In 90% van de gevallen kost het u echter niets! De meeste incasso’s worden in de minnelijke fase afgerond, waardoor de wanbetaler voor de incassokosten opdraait. Deze incassokosten komen bovenop uw factuur, waardoor u geen geld misloopt. De incassokosten zijn per wet vastgesteld, en bedragen een percentage van de openstaande factuur. Zo betaalt de wanbetaler over de eerste €2.500,- 15% incassokosten. Dit percentage loopt af naarmate het openstaande bedrag stijgt. Zo betaalt de klant over de tweede €2.500,- nog maar 10% provisie en over de volgende €5.000,- nog maar 5%. Tot aan €190.000,- betaalt de klant nog maar 1% incassokosten, en alles wat daarboven ligt kost nog eens 0,5% extra. Daarom is het inschakelen van een incassobureau ook bij kleinere bedragen aan te raden, omdat het u niets kost. In ongeveer 10% van de gevallen lukt het ondanks onze specialistische hulp niet om tot een betaling te komen. In dat geval starten wij, in overleg, een gerechtelijke procedure. In dit geval worden de kosten vooraf vastgesteld zodat u weet waar u aan toe bent.

incassokosten berekenen


Verkoop van vorderingen

Bent u nog niet bekend met het verkopen van vorderingen? Hierbij bieden wij u een vast bedrag voor uw vordering. Na het moment van verkoop zijn wij de nieuwe eigenaar van de vordering, waardoor wij in staat zijn achter de wanbetaler aan te gaan. In ruil hiervoor ontvangt u een percentage van de openstaande factuur. Wat dit percentage is, is volledig afhankelijk van de wanbetaler in kwestie, het openstaande bedrag en de kans dat de vordering alsnog betaald wordt. U krijgt dus niet het volledige bedrag uitgekeerd, maar daar staat tegenover dat u direct geld ontvangt zonder dat u eerst een langdurig proces doorloopt. Bent u benieuwd geworden naar het verkopen van uw vorderingen? Of wilt u weten wat uw vordering waard is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

BTW oninbare vorderingen terugvragen

Op het moment dat u de factuur verstuurd is het natuurlijk nog onduidelijk dat het gaat om een wanbetaler uit Drenthe. Daarom betaalt u direct de BTW. Wanneer na verloop van tijd blijkt dat u te maken heeft met een dubieuze debiteur, is het mogelijk om de BTW van deze oninbare vordering terug te vragen. U dient hiervoor een verzoek in bij de belastingdienst. Geef de naam van de klant door en de onbetaalde facturen en aanmaningen mee.

Voordelen

Zoals wij al eerder benoemden is het verkopen van uw vorderingen altijd een optie. Dit biedt u verschillende voordelen:

 • U hoeft geen energie te steken in het verhalen van de vordering
 • U krijgt een deel van de factuur gegarandeerd betaald zonder langdurige, onzekere procedures
 • U betaalt geen extra juridische kosten
 • U loopt geen risico op een volledige wanbetaling

Vrijblijvende offertes

Heeft u als onderneming regelmatig te maken met een wanbetaler? Of wilt u er graag zeker van zijn dat uw debiteurenbestand op orde is? Heeft u geen behoefte aan lange processen en wilt u daarom uw vorderingen verkopen? Een incassobureau uit Drenthe kan zowel bedrijven als particulieren op diverse manieren ondersteunen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie, dat kan door het invullen van ons contactformulier. Indien gewenst ontvangt u vrijblijvende offertes op maat voor het verkopen van uw vordering of voor de start van uw gerechtelijke procedure.


Klanten over Incassobureau Pro

 • klantenreview incassobureau-pro saskia
  Ik zat een beetje in een lastig parket omdat sommige van mijn klanten niet op tijd betaalden. Aan de andere kant is mijn bedrijf afhankelijk van deze klanten, om de goede klantrelatie in stand te houden heb ik via deze website een incassobureau ingeschakeld.
  Saskia Peeters
 • klantenbeoordeling incassobureau-pro
  Ik heb het debiteurenbeheer van mijn bedrijf ondergebracht bij Incassobureau Pro. In samenspraak een deel van mijn taken uit handen gegeven. Ik heb nu meer tijd voor belangrijke zaken. De wekelijkse terugkoppeling vind ik erg prettig, ik zou deze dienst zeker bij anderen aanbevelen!
  Ruud Storm
 • klantenreview incassobureau-pro wilma
  Ik verhuur diverse woningen en er waren enkele huurders met meerdere maanden huurachterstand. Via internet deze website gevonden en overgegaan tot actie. De incasso opdrachten zijn goed en snel afgehandeld. Goede communicatie en een duidelijk strijdplan.
  Wilma de Boer


Veelgestelde vragen

Wat zijn wanbetalers?

Wanneer krijgt men het label ‘wanbetaler’? Een wanbetaler is iemand, of een bedrijf, die gebruikt maakt van uw dienst of product, zonder ervoor te betalen. Betaalt men meer dan zes maanden te laat? Ook dan wordt men (bij zorgverzekeringen bijvoorbeeld) bestempeld als wanbetaler. Sommige bedrijven betalen opzettelijk te laat om zo een rentevoordeel te creëren. Ook kan een particulier bijvoorbeeld niet in staat zijn om te betalen. Een betalingsregeling voorkomt deze problematiek. Een schatting is dat ongeveer 25% van de faillissementen een gevolg is van wanbetaling.

Wat is een aanmaning?

Een aanmaning is een mededeling waarin de schuldeisen de schuldenaar (vriendelijk) verzoekt of sommeert om zijn verplichting na te komen. De verplichting betekent vaak een openstaande betaling, maar het kan ook zijn dat iemand een aanmaning krijgt om nog iets te doen. Er wordt alleen een aanmaning verstuurd als de betalingstermijn is verlopen. De schuldeiser heeft dan een opeisbare vordering. Advies is om eerst met een betalingsherinnering of telefoontjes te beginnen, voordat u overgaat tot een officiële aanmaning, met extra kosten voor de debiteur.


Wat is een vordering?

Het is in feite een schuld. In het document staat dat de schuldeiser uit Drenthe nog een bepaalde vergoeding krijgt van de schuldenaar. Een ander veelgebruikte term voor deze schuld is ‘openstaande factuur’. De ondernemer geeft dus aan dat de klant dient te betalen voor de geleverde diensten of producten. De factuur is pas rechtsgeldig als het voldoet aan bepaalde voorwaarden. Zo moet er altijd een geldig btw-nummer zijn vermeld. Daarnaast moeten beide bedrijfsnamen er op staan vermeld.

Wat zijn dubieuze debiteuren?

In de praktijk heeft elke ondernemer wel eens te maken met dubieuze debiteuren. Wanneer wij spreken van dubieuze debiteuren, dan gaan wij ervan uit dat het onwaarschijnlijk is dat de openstaande factuur nog betaald wordt. Heeft u als onderneming vele debiteuren? Dan is het verstandig om een incassobureau uit Drenthe in te schakelen voor uw debiteurenbeheer. Op deze manier bent u minder tijd kwijt aan de administratie en weet u zeker dat uw debiteuren bestand volledig op orde is. Neem voor meer informatie contact met ons op.


Wat is een buitengerechtelijke incasso?

Tijdens de buitengerechtelijke incasso probeert het incassobureau de vordering te incasseren, zonder tussenkomst van de rechter. Een buitengerechtelijk incasso begint eigenlijk als u de zaak uit handen geeft aan een incassobureau. Het bureau zal er dan alles aan doen om, zonder tussenkomst van de rechter, de vordering te incasseren. Door meerdere aanmaningen te versturen en geregeld contact op te nemen zorgt het incassobureau uit Drenthe ervoor dat de betaling wordt voldaan. Eventueel wordt dit traject uitgebreid naar een juridische incasso.

Wat is een juridische incasso?

De juridische incasso is in feite het eindstation. De eerste fase is de buitengerechtelijke incasso. Hierbij draait het om het incasseren van het bedrag, zonder tussenkomst van de rechter. Werkt dat niet? Dan komt de juridische variant, inclusief deurwaarder, aan bod. Bij de juridische incasso krijgt de schuldenaar bericht dat hij binnenkort een dagvaarding van een deurwaarder kan verwachten. De debiteur moet dan voor de rechter verschijnen. De debiteur kan schriftelijk laten weten aan de rechter waarom hij/zij van mening is dat de vordering onterecht is.


Maak gebruik van de service van Incassobureau Pro en pak wanbetalers aan! Effectieve methoden, no-cure, no-pay mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Onze werkwijze

De meeste bedrijven komen bij ons terecht omdat er diensten of goederen zijn geleverd maar er niet wordt betaald, ondanks dat er meerdere sommaties zijn verstuurd. Op zo’n moment is het zaak om adequaat te handelen en is het verstandig om een incassobureau in te schakelen. In de onderstaande drie stappen leest u wat u van onze dienstverlening mag verwachten.

 • Vraag een gratis en zonder verplichtingen offertes aan door het contactformulier op deze pagina in te vullen. Geef een zo volledig mogelijke omschrijving van de te verrichten werkzaamheden.
 • Vergelijk incassobureaus. Na uw aanvraag zorgen wij voor een verdere afhandeling, u ontvangt spoedig diverse aanbiedingen van incasso experts uit Drenthe en omgeving.
 • Een keuze maken. Kies voor de beste aanbieding en bespaar tot 35% op uw investering. Na uw goedkeuring nemen wij het incassotraject u volledig uit handen.

Indien de aanbiedingen niet naar tevredenheid zijn dan bent u vrij om te doen en te laten wat u wilt met de offertes. De service is geheel kosteloos en vrijblijvend.


Landelijk netwerk

Incassobureau Pro bestaat uit een netwerk van diverse erkende incassobureaus door het gehele land, inclusief Drenthe. Dit biedt u het voordeel dat wij al uw incassozaken uit handen kunnen nemen. Wij zijn klein begonnen en hebben ons netwerk in de loop der jaren behoorlijk uitgebreid met gerenommeerde en bevlogen incassospecialisten. Wij werken niet louter in Drenthe, maar zijn operatief vanaf meer dan 300 locaties door het gehele land. Hierdoor bevinden wij ons dus altijd bij u in de buurt, in iedere provincie staat ons team voor u klaar.

Vestigingen

Eén van de redenen waarom wij u snel kunnen helpen is dat wij opereren vanaf meer dan 300 vestigingen door het gehele land. Wij zijn niet alleen in Drenthe actief, maar in de gehele provincie. Onderstaand een overzicht van de plaatsen bij u uit de provincie waar de gelieerde incassospecialist de meeste opdrachten uitvoert.

Assen | Beilen | Coevorden | Eelde | Emmen | Gieten | Hoogeveen | Meppel | Peize | Roden | Tynaarlo | Westerbork | Westerveld | Zuidwolde | Zuidlaren

Vrijblijvend kennis maken

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem via het contactformulier contact met ons op.