Op zoek naar een vakkundig incassobureau in Drenthe?

Vergelijk vrijblijvend en kosteloos meerdere incassobureaus en deurwaarders!Incassobureau Drenthe

Incassobureau Drenthe

In het bedrijfsleven heeft u waarschijnlijk helaas regelmatig te maken met wanbetaling. In zo’n geval is het inschakelen van een incassobureau verstandig. Incassospecialisten voorzien u zowel van professioneel advies en starten tevens het incassotraject op. Het incassotraject bestaat uit meerdere fases, maar de specialisten uit Drenthe zetten alles op alles om de incasso zonder rechter of deurwaarder succesvol af te sluiten.

Op deze pagina vindt u meer informatie over de verschillende diensten die een incassobureau uit Drenthe levert. Ook leest u meer over het verschil tussen een gerechtsdeurwaarder en een deurwaarder en leest u over de kosten van een incassotraject. Bent u op zoek naar een incassobureau uit Drenthe? Vraag via het offerteformulier dan gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar op de kosten! Ook no-cure, no-pay incasso mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Onze dienstverlening, uw voordeel:

Overweegt u de hulp van een incassobureau uit Drenthe in te schakelen? Door gratis en vrijblijvend gebruik te maken van onze service, vindt u het beste incassobureau uit Drenthe.

 • Onze service is gratis en geheel vrijblijvend.
 • U krijgt inzicht in de prijzen van verschillende incassobureaus.
 • Kies het bureau met het beste aanbod.
 • Bespaar tot 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Ik beschik over schriftelijk bewijs van de vordering: (*)


Ik heb de debiteur reeds een herinnering gestuurd: (*)
Voordelen van een incassobureau

Wanneer u te maken heeft met wanbetalers, is de hulp van een incassobureau enorm waardevol. Waar u misschien al weken of maandenlang herinneringen en aanmaningen verstuurt zonder resultaat, is er 90% kans dat het incassobureau de vordering int zonder een gerechtelijke incasso te starten. Hoe dit komt? Een incassobureau zorgt bij veel wanbetalers voor een schrikeffect. Om grotere problemen te voorkomen betaalt uw debiteur dan vaak alsnog snel de vordering met de bijbehorende incassokosten. Het inschakelen van een incassobureau heeft meerdere belangrijke voordelen, de belangrijkste voordelen op een rij:

 • U heeft 90% kans op een succesvolle betaling.
 • Objectieve partij die klantvriendelijk blijft. Zo behoudt u het goede klantcontact.
 • De achterstallige facturen worden dankzij de inzet van een deurwaarder vaak zo snel mogelijk voldaan.

incassobureau in Drenthe inschakelen

De werkwijze van een incassobureau

De werkwijze is afhankelijk van het incassobureau waar u zich in Drenthe bij aanmeldt. Zo is het ene bureau gespecialiseerd in het helpen van verhuurders met hun incasso terwijl een ander incassobureau zich richt op het verhalen van achterstallige betalingen voor eigenaren van midden- en kleinbedrijven uit Drenthe.

Hoe ziet het incassotraject eruit?

In grote lijnen verloopt het proces als volgt: nadat de betalingstermijnen uit de oorspronkelijke facturen en betalingsherinneringen zijn verstreken, schakelt u hulp in. Vanaf dat moment verloopt het contact met de klant via het incassobureau en gaat de minnelijke incasso van start. In dit stadium proberen de medewerkers van het incassobureau via telefoon, mail of post contact met uw debiteur te leggen, om er voor te zorgen dat u uw geld krijgt. In de meeste gevallen creëert dit een schrikeffect dat voldoende is om alsnog betaald te krijgen. De klant betaalt de incassokosten bovenop de factuur, dus dit proces kost u praktisch niets. Is de factuur nog steeds niet voldaan, dan start het juridisch traject met de inzet van een gerechtsdeurwaarder. Hier zitten vaak wel kosten aan verbonden. Hoe lang het incassotraject duurt verschilt per zaak. In het meest gunstige geval gaat de schuldenaar al binnen een maand over tot betaling, maar bij uitzonderingen kan een dergelijk traject enkele jaren in beslag nemen.


incasso Drenthe

Incassobureau voor bedrijven

Incassospecialisten bieden bedrijven uit Drenthe verschillende diensten aan. In eerste instantie zullen zij ervoor zorgen dat de achterstallige facturen alsnog voldaan worden. De ervaring leert dat ongeveer 90% van de achterstallige betalingen door onze hulp in deze fase alsnog betaald worden. Wanneer een minnelijke incasso geen effect heeft gaat het bureau over op een gerechtelijke incasso. De gerechtsdeurwaarder uit Drenthe geeft uw klant dan een dagvaarding en gaat het gerechtelijke traject van start. Omdat wanbetalers flink wat problemen kunnen veroorzaken in uw administratie is het tevens mogelijk om uw debiteurenbeheer volledig uit handen te geven. Op deze manier bespaart u veel tijd die u nu aan uw productie kan besteden.

Tips incasso voor ZZP’ers

Als ZZP’er is het extra belangrijk om uw vorderingen te innen, zonder dat de klantenrelatie hieronder te lijden heeft. Als ZZP’er is het daarom verstandig om het debiteurenbeheer uit handen te geven. Hierbij houdt het incassobureau overzicht op uw financiële administratie en weet u zeker dat direct duidelijk is wanneer een vordering onbetaald blijft. Voor het behoud van goed klantencontact is het belangrijk om vooraf duidelijke afspraken te maken met betrekking tot de betaling, zodat dit voor beide partijen duidelijk is.


Incassobureau voor particulieren

Wist u dat u als particulier ook gebruik kunt maken van de diensten van incassospecialisten uit Drenthe? Wanneer uw werkgever uw salaris niet uitbetaald bijvoorbeeld, of wanneer u een flink geldbedrag hebt uitgeleend aan een kennis die niets terugbetaald. Dit kost u veel tijd en energie, zeker als u de relatie met uw werkgever of kennis niet wilt verslechteren, maar wel gewoon wilt ontvangen waar u recht op hebt.

Achterstand alimentatie van uw ex innen

Heeft u recht op alimentatie maar weigert uw ex te betalen? Dit zorgt voor hele vervelende situaties, zeker als het gaat om kinderalimentatie. Hier heeft u recht op voor de verzorging van uw kinderen. Het is daarom belangrijk om de relatie met uw ex niet verder te verstoren.

De hulp van een incassobureau zorgt voor een rustige bemiddeling. Zo kunt u opeisen waar u recht op hebt, zonder dat hiervoor rechtstreeks contact met uw ex nodig is.

Werkzaamheden incassobureau

Een incassobureau biedt verschillende diensten aan. Zo kunt u ervoor kiezen om uw debiteurenbeheer volledig uit handen te geven. Dan weet u zeker dat er altijd toezicht is op de financiële administratie en dat duidelijk wordt wanneer een aanmaning niet betaald is. Hiermee bespaart u een hoop tijd en energie, zodat u extra tijd overhoudt om zelf omzet te draaien. Naast het debiteurenbeheer kunt u een incassobureau uiteraard inschakelen voor het opstarten van een incassoprocedure. De werkzaamheden van een incassobureau staan hieronder op een rijtje.

 • Het starten van een minnelijke procedure.
 • Het starten van een juridische procedure.
 • Het inschakelen van een gerechtsdeurwaarder.
 • Het uitvoeren van uw debiteurenbeheer.

Vanaf welk bedrag incasseren?

Ondernemingen denken vaak dat het inschakelen van een incassobureau uit Drenthe een prijzige aangelegenheid is. Daarom kiezen zij ervoor dit alleen te doen als het een factuur met een hoog bedrag betreft. Toch kunt u ook bij kleine bedragen al kiezen voor de inzet van een incassobureau. De specialisten starten namelijk altijd met een minnelijke incasso. Tijdens dit proces worden de incassokosten verrekend met uw wanbetaler en heeft u bij een succesvolle inning bij uw debiteur dus zelf geen kosten. Dit maakt het rendabel om ook voor kleine bedragen hulp in te schakelen. Immers: als u kleine bedragen door de vingers ziet, kan dit uiteindelijk mogelijk tot verlies leiden.

Wanneer een incassobureau inschakelen?

Wanneer de betalingstermijn van uw factuur en van uw aanmaning is verlopen, dan is het inschakelen van een incassobureau of deurwaarder al mogelijk. Het is echter ook mogelijk om deze hulp nog even uit te stellen. Vraag uzelf eerst af: hoe belangrijk is deze klantrelatie? Wanneer de klant zelf meerdere betalingsproblemen heeft is het misschien mogelijk om een betalingsregeling te treffen zodat beide partijen tevreden blijven. Zo behoudt u de goede relatie en krijgt u toch uw geld. Indien de betaling te lang uitblijft en u geen contact meer krijgt met de wanbetaler dan is het raadzaam om zo snel mogelijk een incasso expert uit Drenthe in te schakelen.


Betrouwbaar incassobureau uit Drenthe gezocht?

Vergelijk vrijblijvend offertes en vindt het bureau met het beste aanbod!gerechtelijke incasso Drenthe

Gerechtelijke en minnelijke incasso

Vrijwel elke incassozaak begint met een minnelijke incasso. Bij een minnelijk traject zal een incassobureau uit Drenthe uw debiteuren aanmanen zonder tussenkomst van een rechter. Het gaat dan om incasso werkzaamheden als het versturen van aanmaningen en het per mail of telefoon aanmanen van de debiteur. Heeft de minnelijke incasso geen effect? Dan kijkt de specialist samen met u of een juridische procedure mogelijk is. Bij een gerechtelijke incasso zal een rechter uit Drenthe uitspraak doen. Daarvoor zal een gerechtsdeurwaarder ingezet worden om de debiteur te dagvaarden. Het gerechtelijke proces zal vervolgens leiden tot een gerechtelijk vonnis, waar de debiteur zich aan moet houden.


Gerechtsdeurwaarder

Gerechtsdeurwaarder of reguliere deurwaarder?

Veel mensen denken bij een incassobureau dat er direct een deurwaarder of gerechtsdeurwaarder langskomt voor een beslaglegging. In de praktijk wordt de gerechtsdeurwaarder vaak pas als laatste optie ingezet. Wanneer de buitengerechtelijke incasso niets uithaalt, wordt een deurwaarder ingezet. De gerechtsdeurwaarder zal de debiteur dagvaarden, zodat het proces op gang komt. Een reguliere deurwaarder zorgt ervoor dat alles in de rechtbank tijdens het proces op rolletjes loopt. Wanneer de rechter tot een vonnis komt en de betaling toch nog uit blijft, pas dan wordt de gerechtsdeurwaarder ingezet voor beslaglegging.


Gerechtsdeurwaarder Drenthe

Een gerechtsdeurwaarder is feitelijk een deurwaarder met extra juridische rechten. Zo kan alleen een gerechtsdeurwaarder iemand dagvaarden, een deurwaarder kan dit niet.

Daarnaast heeft een gerechtsdeurwaarder het recht beslag te leggen op goederen en kan een deurwaarder dit niet doen. U hoeft niet op zoek te gaan naar een gerechtsdeurwaarder.

Wanneer u samenwerkt met een incassobureau, hebben zij vaak al een gerechtsdeurwaarder of deurwaarder in dienst.

Wilt u meer weten over de inzet van een gerechtsdeurwaarder? Een incasso expert uit Drenthe vertelt u hier desgewenst meer over.


Wat doet een gerechtsdeurwaarder?


Focus op rendement

Het is te begrijpen dat u zo weinig mogelijk geld wilt besteden aan het vorderen van debiteuren en het afhandelen van incassozaken. Daarom is een medewerker van een incassobureau in Drenthe sterk gericht op het behalen van een zo hoog mogelijk rendement. Dit houdt onder meer in dat zij de focus leggen op het behalen van resultaat tijdens de minnelijke incasso, zonder tussenkomst van een deurwaarder. Het voorkomen van een juridische procedure resulteert in een besparing op onnodige proces- en executiekosten. Daarnaast kan een minnelijke incasso tevens gedwongen ontruimingen voorkomen, dit betekent geen financieel, maar wel een sociaal rendement.

Uw goede klantrelatie blijft in stand

Wanneer u een incassobureau uit Drenthe inzet om uw wanbetalers te benaderen, dan zult u profiteren van een professionele afhandeling van de procedure. Een tweede voordeel is dat de relatie tussen u en uw klanten gelijk blijft. Zij zullen nooit constant met u als geldeiser worden geconfronteerd, en u kunt na de afhandeling van het proces weer op dezelfde voet met de klanten verder.

Wilt u een incassobureau uit Drenthe inschakelen voor het behoud van uw klantenrelatie? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier.


No cure, no pay

Veel incassospecialisten adverteren met een no-cure, no-pay beleid. Maar wat houdt dit nu precies in? In 90% van de gevallen slaagt het bureau erin om de aanmaning al tijdens de minnelijke incasso te innen. Dit houdt in dat dit zonder inspraak van een rechter gebeurt, waardoor er geen extra kosten verrekend worden: u betaalt dus niets! De incassokosten worden namelijk door de debiteur betaalt.

In het geval dat er slechts een deel van de vordering door uw schuldenaar wordt afbetaald, dient u als schuldeiser zelf een provisie aan het incassobureau te betalen. Hiermee worden de kosten die het incassobureau maakt, gedekt. De hoogte van de provisiekosten verschillen per situatie en liggen gemiddeld tussen de 10% tot 15% van het verschuldigde bedrag.


deurwaarder in Drenthe

Debiteurenbeheer

Bent u de eigenaar van een bedrijf in Drenthe? Dan zijn er naast de standaard bedrijfsbezigheden vele financiële zaken die u dient af te handelen. Deze financiële administratie vormen voor veel mensen een grote barrière in het werk en nemen een groot deel van de tijd in beslag. Voor veel ondernemers is het daarom verstandig om het debiteurenbeheer uit handen te geven aan de specialisten uit Drenthe. Zo houden zij altijd toezicht op de financiën en wordt direct duidelijk wanneer een vordering onbetaald blijft. De specialisten versturen facturen, houden betalingen goed in de gaten en registeren de gegevens van uw debiteuren.

Loonbeslag

Wanneer er door een deurwaarder beslag is gelegd op het salaris of de uitkering van een schuldenaar, dan wordt dit aangegeven met de term loonbeslag. Dit loonbeslag wordt direct bij de uitkerende instantie of de wetgever ingesteld. Hoe hoog dit loonbeslag is, is afhankelijk van de beslagvrije voet.

De werkgever of uitkerende instantie heeft de wettelijke plicht te voldoen aan het loonbeslag. Zij helpen bovendien de gerechtsdeurwaarder bij het loonbeslag onder andere door een uitgebreid formulier over het inkomen van de schuldenaar in te vullen.


Beslaglegging inboedel in Drenthe

Beslaglegging inboedel

Naast het loonbeslag is een beslaglegging op de inboedel tevens mogelijk. De voorwaarden van deze beslaglegging werden al in 1838 bepaald, en worden aangevuld door diverse wetten zoals de WMO-voorzieningen.

Tijdens de beslaglegging op de inboedel mag de deurwaarder geen bedden en beddengoed meenemen, moeten de kleren die men aanheeft achterblijven en ook genoeg eten en drinken voor een maand voor het hele gezin. Dit betekent bijvoorbeeld dat de deurwaarder de koelkast wel mee mag nemen tijdens de beslaglegging, maar de inhoud moet achterlaten.

Beslagvrije voet

Beslagvrije voet

Bij een incasso hebben schuldenaren wel enige rechten. Eén daarvan is de beslagvrije voet. De beslagvrije voet is het (minimum)bedrag dat bij loonbeslag het levensonderhoud van de schuldenaar moet bekostigen. Zaken die onder de beslagvrije voet vallen: huur, ziektekostenverzekering en eten en drinken. Voor de bepaling van de beslagvrije voet bij loonbeslag kijkt men onder andere naar de burgerlijke status, en de extra inkomen zoals een vakantietoeslag, een bonus en een eventuele dertiende maand. Wanneer iemand onkostenvergoedingen krijgt, dan worden deze nooit meegerekend tot de beslagvrije voet omdat deze per maand variëren. Kijk op de website van de Belastingdienst voor meer uitleg over de beslagvrije voet.


Kosten incassobureau

Er bestaat de algehele gedachte dat het inschakelen van incassospecialisten duur is. Wanneer u de hulp van de specialisten uit ons netwerk inschakelt voor een minnelijke incasso, kost dit u vaak niets. In 90% van de gevallen slaagt het bureau er namelijk in om de openstaande vorderingen te innen. Dit houdt in dat de schuldenaar de incassokosten betaalt. De hoogte van deze incassokosten zijn wettelijk bepaald. Wanneer uw klant slechts een deel van het bedrag betaalt, dan bent u verantwoordelijk voor de provisie. Dit is ongeveer 10% tot 15% van het openstaande bedrag. Volgt er ondanks de inspanningen van de experts uit Drenthe toch geen betaling? Dan gaan zij, in goed overleg met u, over tot een gerechtelijke incassoprocedure. Hier zitten wel kosten aan verbonden, deze verschillen per zaak en per incassobureau. Vergelijk offertes en vind het bureau met het beste aanbod.


Wet incasso kosten (WIK)

De Wet Incasso kosten (ook wel WIK genoemd), is de wet waarin de regelgeving rondom incasso werden opgesteld. Dit gaat onder andere over de onkosten die een incassobureau mag rekenen, wanneer zij een schuldeiser helpen bij het incassotraject. In 2012 werden deze kosten aangepast. Er is toen bepaald dat bij de eerste €2500,- de incassokosten 15% van de hoofdsom van de vordering mogen vormen. Bij de volgende €2.500,- is dat 10%. Het bedrag loopt per €2.500,- verder af.

Op de website van de rijksoverheid vindt u meer informatie over de hoogste van de incassokosten.

Last van wanbetalers? Schakel een incassobureau in!

Met een incassobureau is de kans op het succesvol innen van een schuld maar liefst 90%!


Prijstabel: maximale incassokosten

HoofdsomPercentage*
Eerste €2.500,-15% (minimaal €40,-)
Volgende €2.500,-10%
Volgende €5.000,-10%
Volgende €190.000,-1%
Boven €200.000,-0.5% (tot max. €6.775,-)

* Let op: In sommige gevallen verhoogd met BTW.

incassokosten Drenthe

Wie betaalt de btw over de incassokosten?

Over de incassokosten wordt uiteraard ook btw gerekend. Wie verantwoordelijk is van de btw verschilt per zaak. Als u als schuldeiser btw-plichtig bent dan bent u in staat om de btw uiteindelijk te verrekenen. Het is dan zinloos om de schuldenaar de btw te laten betalen. Om de consument te beschermen is er vastgesteld dat de schuldenaar in dat geval geen btw hoeft te betalen. In sommige gevallen is de schuldeiser niet btw-plichtig. Bijvoorbeeld als een schuldenaar een particulier is. In dat geval betaalt de schuldenaar de btw.

BTW oninbare vorderingen terugvragen

Heeft één van uw afnemers uw factuur niet betaald en ziet het er niet naar uit dat zij deze alsnog betalen? In dat geval heeft u al wel de btw betaald. Deze kunt u daarom terugvragen via de belastingdienst. Sinds 1 januari 2017 beschouwd de belastingdienst facturen als oninbaar uiterlijk 1 jaar na het verstrijken van de uiterste betaaldatum. Wordt de factuur achteraf alsnog betaald? In dat geval geeft u de btw over dit bedrag aan in het aangiftetijdvak waarin de factuur betaald is. Op de website van de Belastingdienst vindt u meer informatie over het terugvragen van de btw van oninbare vorderingen.


Geschikt incassobureau in Drenthe vinden? Vergelijk offertes!

Bent u intussen nieuwsgierig naar de mogelijkheden die een incassobureau uit Drenthe te bieden heeft? Of wilt u meer weten over de prijzen voor een gerechtelijke incassoprocedure? Wilt u uw vorderingen verkopen en vraagt u zich af hoeveel u hiervoor kunt krijgen? Vul dan snel het offerteformulier in. U ontvangt zo snel mogelijk vrijblijvend offertes van meerdere incassobureaus uit Drenthe. Kies voor het bureau met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40%! Dit is gratis en helemaal vrijblijvend. Zo zit u helemaal nergens aan vast!


Verkoop van vorderingen

Zit u al maanden achter dezelfde wanbetaler aan en ziet u het somber in? Dan bestaat er de mogelijkheid om deze vordering te verkopen. Door het verkopen van vorderingen wordt het incassobureau de nieuwe eigenaar en kunnen zij de schuld bij de klant opeisen. In ruil hiervoor krijgt u een vast bedrag. Of de vordering nu wel of niet geïnd wordt, u krijgt in ieder geval een deel van het openstaande bedrag. Voor hoeveel geld u de vorderingen kunt verkopen is afhankelijk van verschillende situaties. Het incassobureau doet u een bod. Dit is geheel vrijblijvend: wilt u liever zelf nog proberen de vordering te incasseren, dan is dit uiteraard mogelijk. Gaat u wel over tot het verkopen dan hoeft u hier geen tijd en energie meer in te steken. Zowel ondernemingen als particulieren kunnen hun vorderingen verkopen. Voorbeelden zijn: onbetaalde facturen, zakelijke leningen, familieleningen, loon- en huurvorderingen en een verzekeringsclaim.

Voordelen

Het verkopen van uw vorderingen heeft voor u verschillende voordelen:

 • U betaalt geen extra, proceskosten zonder garantie op een betaling.
 • Er is geen sprake van langdurige processen, maar u ontvangt onmiddellijk geld op uw rekening.
 • U heeft geen problemen met wanbetalers.
 • U loopt niet het risico dat u helemaal geen geld meer ontvangt.

Klanten over Incassobureau Pro

 • klantenreview incassobureau-pro saskia
  Toen ik steeds meer last kreeg van openstaande vorderingen zocht ik een incassobureau uit [var1] voor het bijhouden van mijn debiteurenbeheer. Ik kreeg al snel 5 offertes binnen en kon zo gemakkelijk kiezen voor het bureau dat mij het meeste aansprak.
  Saskia Peeters
 • klantenbeoordeling incassobureau-pro
  Ik heb een schildersbedrijf en een klant wilde de rekening niet betalen. Na via deze site een goed incassobureau gevonden te hebben, hoefde ik er geen tijd en moeite meer in te steken. De rekening was toen snel betaald!
  Ruud Storm
 • klantenreview incassobureau-pro wilma
  Met mijn bedrijf heb ik meerdere keren te maken gehad met wanbetalers. Door verschillende offertes te vergelijken, vond ik snel een goed incassobureau uit de buurt. Binnen no-time waren de facturen betaald, en het kostte mij helemaal niets.
  Wilma de Boer


Veelgestelde vragen


Wat zijn wanbetalers?

Iemand wordt bestempeld als wanbetaler wanneer het persoon of bedrijf gebruik maakt van een dienst of product, zonder daarvoor te betalen. Is iemand die te laat betaalt ook een wanbetaler? Ja, zorgverzekeraars trekken een grens bij zes maanden. Na die zes maanden wordt men aangemeld als wanbetaler bij het CAK. Het treffen van een betalingsregeling voorkomt dit. Het kan voorkomen dat de debiteur het openstaande bedrag niet kan betalen, maar laksheid is tevens vaak aan de orde. Daarnaast kan er sprake zijn van oplichting.

Wat is een aanmaning?

Een aanmaning is een brief waarin u de debiteur verzoekt om de niet-betaalde factuur te voldoen. De eerste aanmaning heeft vaak een vriendelijke toon waarin wordt verzocht om te betalen. Nog steeds geen betaling? Dan verstuurt men vaak nog één of twee brieven, met een strengere toon en eventueel een waarschuwing. Er staat dus in dat als er nog niet wordt betaald, de vordering uit handen wordt gegeven aan een incassobureau. Dat brengt voor de debiteur extra onkosten met zich mee.


Wat is een vordering?

Vordering is een term die wordt gebruikt als een product of dienst nog niet is betaald. Een bedrijf mag dan na levering het verschuldigde bedrag vorderen. Het betekent dus in feite het opeisen van het verschuldigde bedrag. In het bedrijfsleven spreekt men in plaats van een vordering vaak over openstaande facturen. De factuur moet voldoen aan een aantal eisen, voordat het rechtsgeldig is. Denk aan de vermelding van het btw-nummer en de bedrijfsnamen. Daarnaast moet de afspraak wederzijds zijn gemaakt.

Wat zijn dubieuze debiteuren?

U levert een product of dienst, maar de klant in kwestie betaalt de factuur niet. Nadat de betalingstermijn is verstreken verstuurt u een aanmaning. Wanneer hier nog steeds geen reactie op komt en u nog steeds niet betaald krijgt, spreken we van zogeheten dubieuze debiteuren. Dit is niets meer en niets minder dan een vordering op uw klanten. Gemiddeld genomen ligt het percentage van oninbare rekeningen rond de 3%. Er heerst veel onzekerheid over hoe bedrijven om moeten gaan met deze oninbare vorderingen. Maak daarom gebruik van onze service omtrent het debiteurenbeheer.


Wat is een buitengerechtelijke incasso?

Met een buitengerechtelijke incasso bedoelen we alle activiteiten om het geldbedrag te incasseren, zonder dat men de rechter inschakelt. Dit is in feite de eerste fase nadat u er zelf alles aan gedaan heeft om de debiteur de betaling te laten voldoen. U heeft diverse keren contact gezocht met de debiteur en de betalingsherinneringen zijn verstuurd. Helaas heeft het geen effect gehad, dus u besluit tot het inschakelen van een incassobureau uit Drenthe. Dit vervolgtraject noemt men een buitengerechtelijke incasso.

Wat is een juridische incasso?

De gerechtelijke of juridische incasso komt na de minnelijke fase. De debiteur krijgt dan bericht dat hij binnenkort een dagvaarding kan verwachting en krijgt nog één keer de kans om alsnog de betaling te voldoen. Het incassobureau schakelt vervolgens de rechtbank in. Zo realiseert men een gedwongen betaling. Men selecteert de correcte rechter en de locatie van het geding. De deurwaarder bezorgt een dagvaarding aan de schuldenaar en brengt de debiteur zo op de hoogte dat de rechtbank wordt ingeschakeld.


Wat mag een incassobureau wel en niet doen?

Een incassobureau mag niet zomaar bij iemand langs gaan om beslag te leggen. mag een incassobureau niet zomaar loonbeslag leggen of een gerechtsdeurwaarder inschakelen. Wat een incassobureau wel mag doen is telefoneren, brieven en mails versturen om zo tot een betaling te komen. Ook mogen incassobureaus incassokosten rekenen over de vordering. De minimale incassokosten zijn €40,-. Daarboven is de hoogte afhankelijk van het openstaande bedrag, dit is vastgelegd in de Wet Incasso Kosten.

Waar op letten bij kiezen incassobureau?

Als u online op zoek gaat naar een geschikt incassobureau uit Drenthe, dan zal u ongetwijfeld opvallen dat er een breed aanbod is. Hoe vindt u nu het geschikte bureau? Allereerst is het verstandig om te kijken naar ervaringen. Misschien vindt u deze online of misschien heeft u in uw kenniskring mensen die al eerder gebruik hebben gemaakt van de inzet van incassobureaus. Let ook op eventueel bijkomende kosten. Sommige bureaus rekenen een vast bedrag voor de behandeling van uw dossier, terwijl andere bureaus dit niet rekenen.


Maak gebruik van de offerteservice en pak wanbetalers aan! Effectieve methoden, no-cure, no-pay mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Onze werkwijze

De meeste bedrijven komen bij een incassobureau terecht omdat er een dienst of product is geleverd maar er niet is betaald, ondanks dat er meerdere sommaties zijn verstuurd. Op zo’n moment is het zaak om adequaat te handelen en is het verstandig om een Incassobureau in te schakelen. In de onderstaande drie stappen leest u wat u van onze dienstverlening mag verwachten.

 • Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier. Geef een zo’n duidelijk mogelijke omschrijving en ontvang offertes op maat.
 • Vergelijk incassobureaus. Na uw aanvraag ontvangt u al snel vrijblijvende offertes, kies voor het bureau uit Drenthe met het beste aanbod.
 • Een keuze maken. Kies de beste aanbieding en bespaar tot 40% op uw investering. Na uw goedkeuring nemen de experts uit Drenthe het incassotraject u volledig uit handen.

Is de aanbieding niet naar tevredenheid? Dan bent u vrij om te doen en te laten wat u wilt met de offertes. De service is geheel kosteloos en vrijblijvend.


Landelijk netwerk

Wij beschikken over een netwerk van diverse erkende incassobureaus en deurwaarders door het gehele land. Dit biedt u het voordeel dat een incassobureau al uw incassozaken in Drenthe voor u uit handen kunnen nemen. Wij zijn klein begonnen en hebben ons netwerk in de loop der jaren behoorlijk uitgebreid met gerenommeerde en bevlogen incasso specialisten. Zij werken niet alleen in Drenthe, maar zijn operatief vanuit meer dan 300 locaties door het gehele land. Hierdoor is er dus altijd een expert in uw regio aanwezig.

Vestigingen

Een van de redenen waarom u via ons netwerk vaak snel geholpen wordt, is dat de specialisten uit ons netwerk verspreid zitten over meer dan 300 vestigingen in het land. Zo is ons netwerk niet alleen in Drenthe actief, maar in de hele provincie. Er zit daardoor altijd een specialist uit ons netwerk in uw omgeving. Onderstaand vindt u een overzicht van de plaatsen in uw provincie waar de specialisten uit ons netwerk actief zijn.

Assen | Beilen | Coevorden | Eelde | Emmen | Gieten | Hoogeveen | Meppel | Peize | Roden | Tynaarlo | Westerbork | Westerveld | Zuidwolde | Zuidlaren

Vrijblijvend kennis maken

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vul dan snel het offerteformulier in.Gratis offerte