Op zoek naar een vakkundig incassobureau in Noord-Brabant?

Vergelijk vrijblijvend en kosteloos meerdere incassobureaus en deurwaarders. Vraag diverse offertes aan!Incassobureau Noord-Brabant

Incassobureau Noord-Brabant

In het bedrijfsleven is er helaas vaak sprake van wanbetaling bij geleverde diensten. Het is in zo’n geval verstandig om een incassobureau in te schakelen. Incassospecialisten kunnen u zowel van professioneel advies dienen over de mogelijkheden, als het daadwerkelijke incasso traject starten. Bij Incassobureau Pro beginnen wij altijd met een minnelijke incasso, waarna wij eventueel overgaan tot een gerechtelijke zaak met de inzet van een deurwaarder. Bij ons bedrijf in Noord-Brabant werken diverse specialisten op basis van een no cure no pay principe, wat er op neer komt dat u alleen de rechtskosten betaalt als u het achterstallige bedrag heeft gekregen. Wilt u meer weten over de methode waarmee wij te werk gaan? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvend diverse offertes aan. Wij helpen u graag verder.

Lees meer over:

Voordelen van een incassobureau

Een belangrijk onderdeel van uw bedrijf is het debiteurenbeheer, maar dit kan veel tijd in beslag nemen. Zeker wanneer er sprake is van zogeheten dubieuze debiteuren. Voor deze, en andere diensten, is het inschakelen van een incassobureau een uitkomst. U hoeft niet achter wanbetalers aan te gaan en kan u focussen op uw vak. Doordat een gerechtsdeurwaarder in de meeste gevallen veel meer volhardend is in het verhalen van uw geld, is de kans dat u alsnog betaald krijgt een stuk hoger. Daarbij heeft een incassobureau nog altijd een schrikeffect op wanbetalers, wat de kans op betaling nog meer verhoogd. De belangrijkste voordelen worden hieronder kort samengevat:

 • No-cure, no-pay. Krijgt u niets uitbetaald, dan bent u ons niets verschuldigd
 • Objectieve partij die klantvriendelijk blijft. Zo behoudt u het goede klantcontact
 • De achterstallige facturen worden dankzij de inzet van een deurwaarder vaak zo snel mogelijk alsnog voldaan, zonder dat u daar moeite voor hoeft te doen

Op zoek naar een incassobureau in Noord-Brabant? Bij Incassobureau Pro werken onze gespecialiseerde medewerkers graag met u samen om uw recht te behalen. Zowel een minnelijke als gerechtelijke procedure, inclusief de inzet van een deurwaarder, is mogelijk.

incasso Noord-Brabant

Werkwijze van een incassobureau

De werkwijze is afhankelijk van het incassobureau waar u zich in Noord-Brabant bij aanmeldt. Zo is het ene bureau gespecialiseerd in het helpen van verhuurders met hun incasso terwijl een ander incassobureau zich richt op het verhalen van achterstallige betalingen voor eigenaren van midden- en kleinbedrijven uit Noord-Brabant.

Hoe ziet het incassotraject eruit?

In grote lijnen verloopt het proces als volgt: nadat de betalingstermijnen van de oorspronkelijke factuur en de betalingsherinnering is verstreken neemt u contact met ons op. Vanaf dit moment verloopt het contact met de klant via ons, en gaat de minnelijke incasso van start. In dit stadium proberen wij op alle mogelijke manieren contact op te nemen zodat u uw geld krijgt: via de telefoon, SMS, e-mail en per post. In de meeste gevallen creëert dit een schrikeffect dat voldoende is om alsnog betaald te krijgen. De klant betaalt de incassokosten bovenop de factuur, dus dit proces kost u praktisch niets. Is de factuur nog steeds niet voldaan, dan start het juridisch traject met de inzet van een gerechtsdeurwaarder. Hier zitten vaak wel kosten aan verbonden.

incassobureau inschakelen Noord-Brabant

Incassobureau voor bedrijven

Incassobureaus bieden bedrijven uit Noord-Brabant verschillende diensten aan. In eerste instantie zullen zij ervoor zorgen dat de achterstallige facturen alsnog voldaan worden. De ervaring leert dat ongeveer 90% van de achterstallige betalingen door onze hulp in deze fase alsnog betaald worden. Mocht de minnelijke incasso geen effect hebben dan kunnen wij tevens overgaan op het inzetten van een gerechtsdeurwaarder uit Noord-Brabant. Omdat wanbetalers flink wat problemen kunnen veroorzaken in uw administratie is het tevens mogelijk om uw debiteurenbeheer volledig uit handen te geven. Op deze manier bespaart u veel tijd die u nu aan uw productie kan besteden.

Incassobureau voor particulieren

Wist u dat u als particulier ook gebruik kunt maken van de diensten van incassobureaus uit Noord-Brabant? Wanneer uw werkgever uw salaris niet uitbetaald bijvoorbeeld, of wanneer u een flink geldbedrag hebt uitgeleend aan een kennis die niets terugbetaald. Dit kost u veel tijd en energie, zeker als u de relatie met uw werkgever of kennis niet wilt verslechteren, maar wel gewoon wilt ontvangen waar u recht op hebt.


Vanaf welk bedrag incasseren?

Ondernemingen denken vaak dat het inschakelen van een incassobureau uit Noord-Brabant een prijzige aangelegenheid is. Daarom kiezen zij ervoor dit alleen te doen als het een factuur met een hoog bedrag betreft. Zoals wij al eerder beschreven werken wij bij de minnelijke incasso middels een no-cure, no pay beleid. De wanbetaler betaalt de incassokosten, waardoor het u praktisch niets kost. Daarom is het zeker rendabel om een bureau uit ons netwerk in te schakelen voor achterstallige facturen met kleinere bedragen. Immers, tien niet betaalde facturen van €100,- bedragen samen al een bedrag van €1.000,-! Wilt u weten op welke wijze wij u hierbij kunnen ondersteunen? Neem dan contact op via het contactformulier.

Wanneer een incassobureau inschakelen?

Wanneer de betalingstermijn van uw factuur en van uw aanmaning is verlopen, dan is het inschakelen van een incassobureau of deurwaarder al mogelijk. Het is echter ook mogelijk om deze hulp nog even uit te stellen. Vraag uzelf eerst af: hoe belangrijk is deze klantrelatie? Wanneer de klant zelf meerdere betalingsproblemen heeft is het misschien mogelijk om een betalingsregeling te treffen zodat beide partijen tevreden blijven. Zo behoudt u de goede relatie en krijgt u toch uw geld. Wanneer de betaling lang uitblijft en u geen contact meer krijgt met de wanbetaler dan raden wij u aan om zo snel mogelijk onze hulp in te schakelen.gerechtelijke incasso Noord-Brabant

Gerechtelijke en minnelijke incasso

Vrijwel elke incassozaak begint met een minnelijke incasso. Bij een minnelijk traject zal een incassobureau uit Noord-Brabant uw debiteuren aanmanen zonder tussenkomst van een rechter. Het gaat dan om incasso werkzaamheden als het versturen van aanmaningen en het per mail of telefoon aanmanen van de debiteur. Heeft de minnelijke incasso geen effect? Dan kijken wij samen met u of u een juridische procedure aan wilt gaan. Bij een gerechtelijke incasso zal een rechter uit Noord-Brabant zich over de zaak buigen, en zal een deurwaarder worden ingezet om de debiteuren te dagvaarden. Het gerechtelijke incasso proces zal vervolgens uitmonden in een gerechtelijk vonnis.

Gerechtsdeurwaarder inschakelen Noord-Brabant

Gerechtsdeurwaarder Noord-Brabant

Een gerechtsdeurwaarder is feitelijk een deurwaarder met extra juridische maatregelen. Een gerechtsdeurwaarder voert in principe hetzelfde werk uit als een deurwaarder, maar heeft hiervoor meerdere middelen ter beschikking. Een gerechtsdeurwaarder verschijnt bij rechtszaken en stelt dagvaardingen op. Daarnaast kan de gerechtsdeurwaarder beslag leggen op goederen. Komt u in contact met een gerechtsdeurwaarder? Dan raden wij aan om de aangegeven dagvaarding aan te nemen, en zo snel mogelijk het schuldige bedrag af te betalen. De deurwaarder zal graag samen met u kijken naar een mogelijke betalingsregeling.


Focus op rendement

Wij begrijpen dat u zo weinig mogelijk geld wilt besteden aan het vorderen van debiteuren en het afhandelen van incassozaken. Daarom is een medewerker van ons incassobureau in Noord-Brabant sterk gericht op het behalen van een zo hoog mogelijk rendement. Dit houdt onder meer in dat zij de focus leggen op het behalen van resultaat tijdens de minnelijke incasso, zonder tussenkomst van een deurwaarder. Het voorkomen van een juridische procedure resulteert in een besparing op onnodige proces- en executiekosten. Daarnaast kan een minnelijke incasso tevens gedwongen ontruimingen voorkomen, dit betekent geen financieel, maar wel een sociaal rendement.

Uw goede klantrelatie blijft in stand

Wanneer u een incassobureau uit Noord-Brabant inzet om uw wanbetalers te benaderen, dan zult u profiteren van een professionele afhandeling van de procedure. Een tweede voordeel is dat de relatie tussen u en uw klanten gelijk blijft. Zij zullen nooit constant met u als geldeiser worden geconfronteerd, en u kunt na de afhandeling van het proces weer op dezelfde voet met de klanten verder. Bent u benieuwd waarmee wij u als incassobureau uit Noord-Brabant kunnen helpen? Neem dan contact met ons op en ontvang vrijblijvend offertes.


loonbeslag

No cure, no pay

Sinds 2014 is het bij een incassobureau uit Noord-Brabant mogelijk om te werken op basis van een no cure no pay principe. Dit betekent dat u pas hoeft te betalen wanneer u het geld van uw wanbetalers hebt ontvangen. Zijn wij niet in staat om het geld te vorderen? Dan hoeft u het incassobureau uit Noord-Brabant ook niet te betalen. Is het gekomen tot een juridische procedure, dan kunt u een deel van de onkosten bovendien verhalen op de tegenpartij. Het no cure no pay principe is aantrekkelijk, omdat u dus minder risico loopt.

Debiteurenbeheer Noord-Brabant

Debiteurenbeheer

Bent u de eigenaar van een bedrijf in Noord-Brabant? Dan zijn er naast de standaard bedrijfsbezigheden vele financiële zaken die u dient af te handelen. Deze financiële beslommeringen vormen bij sommige mensen een grote barrière in het werk, en kunnen een groot deel van de tijd opslokken. Daarom kunt u bij ons incassobureau in Noord-Brabant terecht om uw debiteurenbeheer over te dragen. Wij versturen facturen, houden betalingen in de gaten en registeren de gegevens van uw debiteuren. Uw debiteurenbeheer is bij ons in goede handen.Loonbeslag

Wanneer er door een deurwaarder beslag is gelegd op het salaris of de uitkering van een schuldenaar, dan wordt dit aangegeven met de term loonbeslag. Dit loonbeslag wordt direct bij de uitkerende instantie of de wetgever ingesteld. Hoe hoog dit loonbeslag is, is afhankelijk van de beslagvrije voet. De werkgever of uitkerende instantie heeft de wettelijke plicht te voldoen aan het loonbeslag. Zij helpen bovendien de gerechtsdeurwaarder door een uitgebreid formulier over het inkomen van de schuldenaar in te vullen.

Wet incasso kosten (WIK)

De Wet Incasso kosten (ook wel WIK genoemd), is de wet waarin de regelgeving rondom incasso werden opgesteld. Dit gaat onder andere over de onkosten die een incassobureau mag rekenen, wanneer zij een schuldeiser helpen bij het incassotraject. In 2012 werden deze kosten aangepast. Er is toen bepaald dat bij de eerste €2500,- de incassokosten 15% van de hoofdsom van de vordering mogen vormen. Bij de volgende €2.500,- is dat 10%. Het bedrag loopt per €2.500,- verder af.


Beslaglegging inboedel

Naast het loonbeslag is een beslaglegging op de inboedel tevens mogelijk. De voorwaarden van deze beslaglegging werden al in 1838 bepaald, en worden aangevuld door diverse wetten zoals de WMO-voorzieningen. Tijdens de beslaglegging op de inboedel mag de deurwaarder geen bedden en beddengoed meenemen, moeten de kleren die men aanheeft achterblijven en ook genoeg eten en drinken voor een maand voor het hele gezin. Dit betekent bijvoorbeeld dat de deurwaarder de koelkast wel mee mag nemen tijdens de beslaglegging, maar de inhoud moet achterlaten.

Beslagvrije voet

Bij een incasso hebben schuldenaren wel enige rechten. Eén daarvan is de beslagvrije voet. De beslagvrije voet is het (minimum)bedrag dat het levensonderhoud van de schuldenaar moet bekostigen. Zaken die hieronder vallen: huur, ziektekostenverzekering en eten en drinken. Bij de bepaling van de beslagvrije voet kijkt men onder andere naar de burgerlijke status, en de extra inkomen zoals een vakantietoeslag, een bonus en een eventuele dertiende maand. Wanneer iemand onkostenvergoedingen krijgt, dan worden deze nooit meegerekend omdat deze per maand variëren.
Kosten incassobureau

Er bestaat de algehele gedachte dat het inschakelen van incassobureaus duur is. Wanneer u onze hulp inschakelt voor de minnelijke incasso, is dit echter op een no-cure, no pay basis. Wanneer u niets betaald krijgt bent u ons niets verschuldigd. Wanneer de achterstallige factuur wel betaald wordt, dan betaalt de klant de incassokosten. De incassokosten zijn wettelijk vastgelegd en bedragen altijd minimaal €40,- en maximaal €6.6775,-. Hoe hoger het bedrag, hoe lager het percentage. Over de eerste €2.500,- wordt 15% gerekend, over de volgende €2.500,- 10%, de volgende €5.000,- nog eens 5% en over de volgende €190.000,- wordt nog eens 1% aan incassokosten geëist. In ongeveer 90% van de gevallen wordt de factuur met onze hulp als nog betaald in de minnelijke incasso. Is dit niet het geval dan gaan we over op de gerechtelijke incasso, hieraan zitten wel kosten verbonden. De bedragen hiervoor stellen wij vast in een vrijblijvend kennismakingsgesprek in Noord-Brabant, zodat u van tevoren weet wat het u gaat kosten.

incassokosten Noord-Brabant


Verkoop van vorderingen

Zit u al maanden achter dezelfde wanbetaler aan en ziet u het somber in? Dan bestaat er de mogelijkheid om deze vordering te verkopen. Door het verkopen van deze vordering zijn wij de nieuwe eigenaar en kunnen wij deze schuld bij de klant opeisen. In ruil hiervoor krijgt u een vast bedrag, zodat u verzekerd bent dat een deel van de rekening betaald is. Dit is niet het geval indien u een gerechtelijke incasso start. Dit kost u geld zonder dat u weet of uw factuur uiteindelijk betaald gaat worden. Wat uw vordering waard is, is afhankelijk van de zaak. Indien u geïnteresseerd bent zullen wij uw vordering vrijblijvend doornemen, waarna u een bod krijgt. Als u hier niet mee akkoord gaat dan kost dit u niets. Zowel ondernemingen als particulieren kunnen hun vorderingen verkopen. Voorbeelden zijn: onbetaalde facturen, zakelijke leningen, familieleningen, loon- en huurvorderingen en een verzekeringsclaim.

BTW oninbare vorderingen terugvragen

Heeft één van uw afnemers uw factuur niet betaald en ziet het er niet naar uit dat zij deze alsnog betalen? In dat geval heeft u al wel de BTW betaald. Deze kunt u daarom terugvragen via de belastingdienst. Sinds 1 januari 2017 beschouwd de belastingdienst facturen als oninbaar uiterlijk 1 jaar na het verstrijken van de uiterste betaaldatum. Wordt de factuur achteraf alsnog betaald? In dat geval geeft u de BTW over dit bedrag aan in het aangiftetijdvak waarin de factuur betaald is.

Voordelen

Het verkopen van uw vorderingen heeft voor u verschillende voordelen:

 • U betaalt geen extra, juridische kosten zonder garantie op een betaling
 • Er is geen sprake van langdurige processen, maar u ontvangt onmiddellijk geld op uw rekening
 • U heeft geen problemen met wanbetalers
 • U loopt niet het risico dat u helemaal geen geld meer ontvangt

Vrijblijvende offertes

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden die een incassobureau uit Noord-Brabant bieden? Of bent u al maanden bezig en heeft u niet de tijd of het geld om achter een gerechtelijke incasso aan te gaan? Wilt u uw vorderingen verkopen of toch liever een deurwaarder inschakelen? Laat ons u verder helpen. Wij werken samen met incassobureaus vanuit het hele land, ook in Noord-Brabant. Wanneer u contact met ons opneemt krijgt u vrijblijvende offertes van diverse bureaus, zodat u de mogelijkheid heeft verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.


Klanten over Incassobureau Pro

 • klantenreview incassobureau-pro saskia
  Ik zat een beetje in een lastig parket omdat sommige van mijn klanten niet op tijd betaalden. Aan de andere kant is mijn bedrijf afhankelijk van deze klanten, om de goede klantrelatie in stand te houden heb ik via deze website een incassobureau ingeschakeld.
  Saskia Peeters
 • klantenbeoordeling incassobureau-pro
  Ik heb het debiteurenbeheer van mijn bedrijf ondergebracht bij Incassobureau Pro. In samenspraak een deel van mijn taken uit handen gegeven. Ik heb nu meer tijd voor belangrijke zaken. De wekelijkse terugkoppeling vind ik erg prettig, ik zou deze dienst zeker bij anderen aanbevelen!
  Ruud Storm
 • klantenreview incassobureau-pro wilma
  Ik verhuur diverse woningen en er waren enkele huurders met meerdere maanden huurachterstand. Via internet deze website gevonden en overgegaan tot actie. De incasso opdrachten zijn goed en snel afgehandeld. Goede communicatie en een duidelijk strijdplan.
  Wilma de Boer


Veelgestelde vragen

Wat zijn wanbetalers?

Iemand wordt bestempeld als wanbetaler wanneer het persoon of bedrijf gebruik maakt van een dienst of product, zonder daarvoor te betalen. Is iemand die te laat betaalt ook een wanbetaler? Ja, zorgverzekeraars trekken een grens bij zes maanden. Na die zes maanden wordt men aangemeld als wanbetaler bij het Zorginstituut. Het treffen van een betalingsregeling voorkomt dit. Het kan voorkomen dat de debiteur het openstaande bedrag niet kan betalen, maar laksheid is tevens vaak aan de orde. Daarnaast kan er sprake zijn van oplichting.

Wat is een aanmaning?

Een aanmaning is een brief waarin u de debiteur verzoekt om de niet-betaalde factuur te voldoen. De eerste aanmaning heeft vaak een vriendelijke toon waarin wordt verzocht om te betalen. Nog steeds geen betaling? Dan verstuurt men vaak nog één of twee brieven, met een strengere toon en eventueel een waarschuwing. Er staat dus in dat als er nog niet wordt betaald, de vordering uit handen wordt gegeven aan een incassobureau. Dat brengt voor de debiteur extra onkosten met zich mee.


Wat is een vordering?

Vordering is een term die wordt gebruikt als een product of dienst nog niet is betaalt. Een bedrijf mag dan na levering het verschuldigde bedrag vorderen. Het betekent dus in feite het opeisen van het verschuldigde bedrag. In het bedrijfsleven spreekt men in plaats van een vordering vaak over openstaande facturen. De factuur moet voldoen aan een aantal eisen, voordat het rechtsgeldig is. Denk aan de vermelding van het btw-nummer en de bedrijfsnamen. Daarnaast moet de afspraak wederzijds zijn gemaakt.

Wat zijn dubieuze debiteuren?

U levert een product of dienst, maar de klant in kwestie betaalt de factuur niet. Nadat de betalingstermijn is verstreken verstuurt u een aanmaning. Wanneer hier nog steeds geen reactie op komt en u nog steeds niet betaald krijgt, spreken wij van zogeheten dubieuze debiteuren. Dit is niets meer en niets minder dan een vordering op uw klanten. Gemiddeld genomen ligt het percentage van oninbare rekeningen rond de 3%. Er heerst veel onzekerheid over hoe bedrijven om moeten gaan met deze oninbare vorderingen. Maak daarom gebruik van onze service omtrent het debiteurenbeheer.


Wat is een buitengerechtelijke incasso?

Met buitengerechtelijke incasso bedoelen we alle activiteiten om het geldbedrag te incasseren, zonder dat men de rechter inschakelt. Dit is in feite de eerste fase nadat u er zelf alles aan gedaan heeft om de debiteur de betaling te laten voldoen. U heeft diverse keren contact gezocht met de debiteur en de betalingsherinneringen zijn verstuurd. Helaas heeft het geen effect gehad, dus u besluit een incassobureau uit Noord-Brabant in te schakelen. Dit vervolgtraject noemt men een buitengerechtelijke incasso.

Wat is een juridische incasso?

De juridische incasso komt na de minnelijke fase. De debiteur krijgt dan bericht dat hij binnenkort een dagvaarding kan verwachting en krijgt nog één keer de kans om alsnog de betaling te voldoen. Het incassobureau schakelt vervolgens de rechtbank in. Zo realiseert men een gedwongen betaling. Men selecteert de correcte rechter en de locatie van het geding. De deurwaarder bezorgt een dagvaarding aan de schuldenaar en brengt de debiteur zo op de hoogte dat de rechtbank wordt ingeschakeld.


Maak gebruik van de service van Incassobureau Pro en pak wanbetalers aan! Effectieve methoden, no-cure, no-pay mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Onze werkwijze

De meeste bedrijven komen bij ons terecht omdat er een dienst of product is geleverd maar er niet is betaald, ondanks dat er meerdere sommaties zijn verstuurd. Op zo’n moment is het zaak om adequaat te handelen en is het verstandig om een Incassobureau in te schakelen. In de onderstaande drie stappen leest u wat u van onze dienstverlening mag verwachten.

 • Vraag een gratis en zonder verplichtingen een offerte aan door het contactformulier op deze pagina in te vullen. Geef een zo volledig mogelijke omschrijving van de te verrichten werkzaamheden.
 • Vergelijk incassobureaus. Na uw aanvraag zorgen wij voor een verdere afhandeling, u ontvangt spoedig diverse aanbiedingen van incasso experts uit Noord-Brabant en omgeving.
 • Een keuze maken. Kies de beste aanbieding en bespaar tot 35% op uw investering. Na uw goedkeuring nemen wij het incassotraject u volledig uit handen.

Is de aanbieding niet naar tevredenheid? Dan bent u vrij om te doen en te laten wat u wilt met de offertes. De service is geheel kosteloos en vrijblijvend.


Landelijk netwerk

Incassobureau Pro bestaat uit een netwerk van diverse erkende incassobureaus (inclusief deurwaarder) door het gehele land. Dit biedt u het voordeel dat wij al uw incassozaken in Noord-Brabant voor u uit handen kunnen nemen. Wij zijn klein begonnen en hebben ons netwerk in de loop der jaren behoorlijk uitgebreid met gerenommeerde en bevlogen incasso specialisten. Wij werken niet louter in Noord-Brabant, maar zijn operatief vanaf meer dan 300 locaties door het gehele land. Hierdoor bevinden wij ons dus altijd bij u in de buurt, in iedere provincie staat ons team voor u klaar.

Vestigingen

Een van de redenen waarom wij u snel kunnen helpen is dat wij actief zijn vanaf meer dan 300 vestigingen door het gehele land. Wij zijn niet alleen in Noord-Brabant actief, maar in de gehele provincie. Onderstaand een overzicht van de plaatsen bij u uit de provincie waar de gelieerde incassospecialist de meeste opdrachten uitvoert.

Bergen op Zoom | Best | Breda | Den Bosch | Eindhoven | Etten-Leur | Geldrop | Helmond | Roosendaal | Rosmalen | Tilburg | Uden | Valkenswaard | Veghel | Veldhoven | Waalwijk

Vrijblijvend kennis maken

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem via het contactformulier contact met ons op.