Op zoek naar een vakkundig incassobureau in Groningen?

Vergelijk vrijblijvend en kosteloos meerdere incassobureaus en deurwaarders. Vraag diverse offertes aan!Incassobureau Groningen

Incassobureau Groningen

Op zoek naar een incassobureau in Groningen en omgeving? Dan bent u bij Incassobureau Pro aan het juiste adres. Dien bij ons een aanvraag in via het formulier en wij zorgen er voor dat u in een mum van tijd meerdere offertes ontvangt. Geheel kosteloos en vrijblijvend!

Lees meer over:

Voordelen van een incassobureau

Hebt u problemen met uw debiteurenbeheer? Zijn er altijd klanten die openstaande rekeningen niet betalen? Hebt u er al heel vaak achteraan gebeld, brieven en aanmaningen gestuurd maar haalt dit niet genoeg uit? Het is wellicht tijd om een incassobureau uit Groningen in te schakelen. Een dergelijk bureau heeft vele voordelen. Allereerst hoeft u niet meer achter de debiteuren aan te zitten, ook de administratie die hiermee gepaard gaat is voor u verleden tijd. Hierdoor hebt u minder stress en meer tijd over om aan belangrijkere dingen, uw kerntaken, te besteden. Incassobureaus uit Groningen zijn bovendien respectvol en discreet, maar ook daadkrachtig en slagvaardig. De medewerkers van incassobureaus hebben vele jaren ervaring. Hun aanpak is effectief, bovendien schrikt het contact met een incassobureau veelal af. Het resultaat is dat de wanbetaler snel de rekeningen voldoet. En omdat u niet degene bent die achter de wanbetaler aangaat, blijft de klantrelatie behouden.


Hebt u een incassobureau of deurwaarder in Groningen nodig? Wij innen voor u openstaande facturen zodat u krijgt waar u recht op hebt!

incasso Groningen

Werkwijze van een incassobureau

Denkt u na over het inschakelen van een incassobureau uit Groningen? Dan bent u natuurlijk benieuwd naar de werkwijze. Bij het inschakelen van een dergelijk bureau vindt er over het algemeen allereerst een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek wordt de situatie besproken en kijkt men of het inderdaad en mogelijk is om een incassoprocedure te starten.

Aanmaning versturen

Gaat dit gebeuren? Dan maakt u verschillende afspraken met het bureau, onder andere over welke handelingen zij mogen uitvoeren. Vervolgens zal het incassobureau een eerste aanmaning sturen naar de wanbetaler. De wanbetaler wordt hiermee aangemaand tot het betalen van het oorspronkelijke bedrag, de incassokosten, de rente en eventuele overige kosten. Hij of zij krijgt 5 tot 14 dagen om te betalen.

Juridisch traject

Gebeurt dit niet? Dan volgen er meerdere aanmaningen of een conceptdagvaarding. Tot slot wordt overgestapt tot een deurwaarder of een gerechtelijke incasso.

juridische incasso Groningen

Incassobureau voor bedrijven

Incassobureaus uit Groningen worden over het algemeen ingezet voor de facturatie en incasso van bedrijven. Bedrijven versturen vele facturen en hoewel de meeste klanten dit op tijd betalen, zijn er ook altijd wel een aantal minder stipte klanten. Hebt u bijvoorbeeld iets geleverd en hier nog geen betaling voor ontvangen? Na het verstrijken van de betalingstermijn en een aantal herinneringen wordt het toch echt wel tijd dat de wanbetalers de facturen voldoen. Incassobureaus helpen u graag bij het innen van een incasso.

Incassobureau voor particulieren

De meeste incassoprocedures worden gestart door bedrijven. Het is echter ook goed denkbaar dat u als particulier te maken hebt met wanbetalers. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als u een woning in Groningen onderverhuurt waarvan de huurder de rekeningen niet betaalt. Of wat dacht u van een geleverde dienst waarvoor u niet krijgt waar u recht op hebt? Om een incassotraject te kunnen starten is er een factuur en bewijsmateriaal nodig. De betalingstermijn moet bovendien zijn verstreken en u moet al een aanmaning hebben verzonden.


Vanaf welk bedrag incasseren?

Schakelt u voor grote openstaande bedragen altijd een incassobureau in, maar doet u dit met kleine bedragen niet? Het is te begrijpen dat u bang bent dat het inhuren van een incassobureau voor kleine bedragen niet rendabel is. U denkt wellicht: laat deze maar zitten. Maar u wilt de wanbetalers toch zeker niet belonen? Ook niet onbelangrijk: kleine bedragen lijken niet veel, maar meerdere kleine bedragen leiden uiteindelijk tot één groot bedrag. Loopt u elke maand een factuur van €80,- mis? Dan gaat het na een jaar al om een bedrag van €960,-! Het is dus zeker wel rendabel, u loopt bovendien geen risico dankzij het no cure, no pay principe.

Wanneer een incassobureau inschakelen?

In principe kunt u een incassobureau uit Groningen inschakelen wanneer u wilt. U kunt op elk gewenst moment uw gehele debiteurenadministratie onderbrengen bij een dergelijk bureau, zodat zij in de gaten houden of uw klanten tijdig betalen. Het is daarnaast mogelijk om te wachten met inschakelen nadat de betalingstermijn is verstreken. Hierbij geldt wel: hoe langer u wacht, hoe kleiner de kans dat de factuur nog wordt voldaan. We raden u dan ook aan om in ieder geval 60 dagen na het verstrijken van de betalingstermijn hulp in te schakelen.
incassobureau inschakelen Groningen

Gerechtelijke en minnelijke incasso

Regelmatig krijgen wij van onze cliënten uit Groningen de vraag wat het verschil is tussen een gerechtelijke en minnelijke incasso. Dit is relatief eenvoudig: bij een minnelijk incassoproces zal er nog geen gerechtsdeurwaarder of rechter worden ingezet. Het is een poging om de klantrelaties te behouden en dwangmiddelen te voorkomen. Een gerechtelijke incasso heeft direct de inzet van een deurwaarder en gerechtelijke uitspraken tot gevolg. Het is aan de klant of deze wil overgaan tot een juridische procedure met gerechtsdeurwaarder en eventuele beslaglegging op de inboedel.

Gerechtsdeurwaarder

Focus op rendement

Ons incassobureau uit Groningen richt zich op zowel sociaal als financieel rendement. Dit betekent onder andere dat wij altijd proberen om bij de minnelijke incasso te blijven, aangezien dit in de meeste gevallen geen extra kosten met zich meebrengt voor de schuldeiser. Daarnaast is ook het sociale aspect van belang. Dit gaat om het behoud van klantenrelaties, maar ook om het voorkomen van de inzet van een deurwaarder met dwangmiddelen als loonbeslag, beslaglegging op de inboedel en zelfs de schuldsanering.Gerechtsdeurwaarder Groningen

Op zoek naar een gerechtsdeurwaarder of deurwaarder in Groningen? Ook daar kunnen wij u mee helpen. Er is overigens een verschil tussen deze twee, een gerechtsdeurwaarder beschikt over juridische mogelijkheden, een deurwaarder niet. Samenvattend is een gerechtsdeurwaarder een openbare ambtenaar die taken uitvoert die uit de wet voortvloeien.

Uw goede klantrelatie blijft in stand

Een deurwaarder van een incassobureau uit Groningen zorgt er voor dat alle openstaande vorderingen bij uw debiteur geïnd worden, zonder dat uw klantenrelatie hierdoor schade oplevert. Incassobureau Pro werkt in Groningen met professionele en gekwalificeerde deurwaarders en incassobureaus die dagelijks met incassozaken te maken hebben.


Incassokosten Groningen

No cure, no pay

Incassobureau Pro hanteert het no cure no pay concept. Vaak worden incassobureaus geassocieerd met pittige rekeningen. Bij ons krijgt u alleen een rekening als de incasso zorgvuldig is afgehandeld. Besteed uw incasso’s dus aan ons uit! Is het gewenste resultaat niet behaald? Dan hoeft u helemaal niets te betalen. Een prettig gevoel toch, in deze tijd? Wij helpen u graag, tegen aantrekkelijke prijzen.

beslaglegging

Debiteurenbeheer

Wanneer u eigenaar bent van een bedrijf, dan weet u dat het vaak veel tijd kost om de financiële zaken af te handelen. Tijd die u beter kunt besteden aan het werk van het bedrijf. Bij menig incassobureau in Groningen bent u daarom aan het juiste adres voor debiteurenbeheer. Het debiteurenbeheer houdt in dat wij uw facturen versturen, het klantenbestand bijhouden en controleren of de openstaande rekeningen inderdaad worden voldaan.Loonbeslag

Eén van de dwangmiddelen die een deurwaarder kan inzetten tijdens een juridische incasso is het loonbeslag. Bij een loonbeslag zal de deurwaarder een verzoek tot inbeslagname neerleggen bij de werkgever of uitkerende instantie. Zo kan een deel van de openstaande schuld worden afgelost (bij een executoriale vordering), of de gevolgen van wanbetaling worden duidelijk gemaakt (bij een conservatoir beslag). Bent u benieuwd naar de regels omtrent loonbeslag en de dwangmiddelen van een deurwaarder? Vul dan ons webformulier in en wij beantwoorden uw vragen over het loonbeslag en de gerechtsdeurwaarder.

Wet incasso kosten (WIK)

De werkzaamheden van het incassobureau uit Groningen zijn aan diverse regels en richtlijnen gebonden. Een aantal van deze richtlijnen staan beschreven in de Wet Incasso Kosten, afgekort als WIK. In deze wet staat onder andere de hoogte van de incassokosten. Zo is in 2012 bepaald dat over de eerste €2.500,- de incassokosten 15% van de gevorderde hoofdsom mogen zijn. Wilt u meer weten over de bepalingen van de WIK of hebt u een vraag? De wet staat op diverse websites online en uiteraard informeren wij u ook graag hierover. Wij helpen u graag!


Beslaglegging inboedel

Een tweede dwangmiddel dat een gerechtsdeurwaarder ter beschikking heeft is de beslaglegging op de inboedel. Vaak wordt door onze cliënten uit Groningen gedacht dat deze beslaglegging bestaat uit de inname van vervoersmiddelen en grote elektronische apparaten. Dit is echter niet het geval. De regels van beslaglegging werden al in 1838 vastgesteld, waarin duidelijk is gemaakt welke zaken over moeten blijven. Denk aan: bedden, het beddengoed, enkele kleren en eten en drinken voor een maand. Daarnaast mag een ambachtsman zijn gereedschappen behouden.

Beslagvrije voet

In de Nederlandse wetgeving is vastgelegd dat een schuldenaar enkele rechten heeft. Dit is omschreven met het begrip beslagvrije voet. De beslagvrije voet is het bedrag waar de schuldenaar maandelijks recht op heeft om de huur, ziektekostenverzekering en het levensonderhoud te betalen. Hoe hoog dit bedrag is, is afhankelijk van de burgerlijke staat (eventuele kinderen, is de schuldenaar getrouwd) en de inkomsten van een levenspartner. Op de website van de belastingdienst kunt u meer lezen en een berekening doen voor de beslagvrije voet.
Kosten incassobureau

Bent u benieuwd naar de kosten van een incassobureau uit Groningen? Deze hangen af van een aantal factoren, waaronder de soort incasso. Bij de behandeling van de volledige zaak bij een betwiste vordering vindt betaling veelal plaats door middel van een overeengekomen uurtarief. Een gerechtelijke incasso wordt op basis van een overeengekomen uurtarief behandeld. In de meeste gevallen vindt betaling plaats op basis van no cure, no pay. U betaalt hierbij één keer opstartkosten van circa €75,-. Als de wanbetaler vervolgens het beschuldigde bedrag, de rente en de incassokosten voldoet, dan hoeft u zelf niets te betalen. Betaalt de wanbetaler maar een deel van de hoofdsom, dan bent u een provisie verschuldigd. De hoogte hiervan is vastgesteld door de Wet incasso kosten en ligt tussen de 0,5% en 15%, afhankelijk van de hoofdsom. Wilt u meer informatie over de prijzen? Neem dan vandaag nog gratis en helemaal vrijblijvend contact met ons op!

loonbeslag Groningen


Verkoop van vorderingen

Het is ontzettend vervelend als u constant achter debiteuren aan moet zitten. Het is dan ook niet gek als u hier het liefst gewoon van af bent. Het verkopen van vorderingen is dan wellicht een goede optie voor u. Verschillende partijen kopen vorderingen op. Een potentiële koper zal allereerst kijken of het innen van een openstaande factuur haalbaar is. Is dit het geval? Dan krijgt u afhankelijk van een aantal factoren, zoals de datum op de factuur, een bedrag aangeboden. Als u hier op in gaat dan draagt u de eigendom van deze nota af aan de koper. De wanbetaler krijgt ook bericht dat er nu iemand anders achter de betaling aan zit.

Voordelen

Als u nog niet eerder over het verkopen van vorderingen hebt gehoord, dan is het vanzelfsprekend dat u hier meer over wilt weten. Want wat zijn bijvoorbeeld de voordelen? Wij leggen het graag aan u uit.

 • Als u nog niet eerder over het verkopen van vorderingen hebt gehoord, dan is het vanzelfsprekend dat u hier meer over wilt weten. Want wat zijn bijvoorbeeld de voordelen? Wij leggen het graag aan u uit.
 • Een ander voordeel hiervan is dat u niet het risico loopt helemaal niets te ontvangen van de wanbetaler. U weet altijd direct waar u aan toe bent.
 • U bent na de verkoop niet langer de eigenaar van de nota. U hoeft dus ook geen tijd meer te stoppen in het innen hiervan en in de administratie die dit meebrengt. Hierdoor kunt u uw kostbare tijd besteden aan uw kerntaken.
 • U bent na de verkoop niet langer de eigenaar van de nota. U hoeft dus ook geen tijd meer te stoppen in het innen hiervan en in de administratie die dit meebrengt. Hierdoor kunt u uw kostbare tijd besteden aan uw kerntaken.

Wat zijn de nadelen?

Het verkopen van vorderingen klinkt erg aantrekkelijk, maar het brengt helaas ook een aantal nadelen met zich mee. U ontvangt bijvoorbeeld altijd een lager bedrag dan de oorspronkelijke hoofdsom op de nota waardoor een afboeking in uw boekhouding noodzakelijk is. U weet daarnaast van te voren nooit zeker of het bedrag dat u hebt gekregen een goede prijs is. Het is bovendien belangrijk om te weten met wat voor koper u in zee gaat. De koper wil winst maken en zal daarom alsnog proberen het hele factuurbedrag te innen, maar u wilt voorkomen dat dit ten koste van uw klantrelatie gaat.

BTW oninbare vorderingen terugvragen

Is er 1 jaar verstreken na de uiterste betaaldatum welke u en uw klant hadden afgesproken? Of hadden jullie geen betalingstermijn afgesproken, en is inmiddels de wettelijke termijn van 30 dagen verstreken? Dan wordt de factuur gezien als een oninbare vordering. Bij het versturen van de factuur hebt u hier echter direct btw over aangegeven en betaald. Als een vordering oninbaar blijkt dan kunt u de btw hiervan terugvragen. U kunt het bedrag als aftrekbare voorbelasting opnemen of het negatieve bedrag aan btw als negatieve omzet bij uw aangifte.

Vrijblijvende offertes

Lukt het u na meerdere pogingen niet om openstaande nota’s te innen? Als u op zoek bent naar een incassobureau of een deurwaarder in Groningen, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij werken namelijk samen met vele incassobureaus door het hele land. Ook in Groningen of in de omgeving van Groningen is er dus altijd iemand beschikbaar. Dus waar wacht u nog op? Vul vandaag nog het contactformulier in. Wij zorgen ervoor dat u vrijblijvend een aantal (max. 5) offertes ontvangt. U vergelijkt hiervan de prijzen en voorwaarden, vervolgens kiest u zelf welk incassobureau voor u aan de slag gaat.


Klanten over Incassobureau Pro

 • klantenreview incassobureau-pro saskia
  Ik zat een beetje in een lastig parket omdat sommige van mijn klanten niet op tijd betaalden. Aan de andere kant is mijn bedrijf afhankelijk van deze klanten, om de goede klantrelatie in stand te houden heb ik via deze website een incassobureau ingeschakeld.
  Saskia Peeters
 • klantenbeoordeling incassobureau-pro
  Ik heb het debiteurenbeheer van mijn bedrijf ondergebracht bij Incassobureau Pro. In samenspraak een deel van mijn taken uit handen gegeven. Ik heb nu meer tijd voor belangrijke zaken. De wekelijkse terugkoppeling vind ik erg prettig, ik zou deze dienst zeker bij anderen aanbevelen!
  Ruud Storm
 • klantenreview incassobureau-pro wilma
  Ik verhuur diverse woningen en er waren enkele huurders met meerdere maanden huurachterstand. Via internet deze website gevonden en overgegaan tot actie. De incasso opdrachten zijn goed en snel afgehandeld. Goede communicatie en een duidelijk strijdplan.
  Wilma de Boer


Veelgestelde vragen

Wat zijn wanbetalers?

Een wanbetaler is definieerbaar als iemand die gebruik maakt van een product of dienst, zonder daarvoor een betaling te doen. Ook een slechte betaler is in sommige gevallen te bestempelen als wanbetaler. Zorgverzekeringen trekken een duidelijke grens bij zes maanden. Is er dan nog niet betaald? Dan wordt de klant aangemeld bij het Zorginstituut als wanbetaler. Er kan sprake zijn van financiële problemen waardoor de klant of het bedrijf niet betaalt. Helaas is laksheid en zelfs fraude ook vaak aan de orde.

Wat is een aanmaning?

Een aanmaning wordt verstuurd als de termijn is verlopen waarbinnen een bepaalde verplichting had moeten plaatsvinden. Hierbij draait het vaak om een openstaande factuur. De eerste aanmaning heeft veelal een vriendelijke toon. De volgende aanmaning bevat vaak een waarschuwing over het eventueel inschakelen van een incassobureau, met bijbehorende incassokosten. Een aanmaning heeft twee doelen: het eerste doel is natuurlijk om de debiteur over te halen om te betalen. Daarnaast is het wettelijk verplicht om een aanmaning te versturen, voordat u vervolgstappen kunt nemen.


Wat is een vordering?

Met een vordering geeft u (als ondernemer) aan dat u iets opeist van een ander. Na levering van een product of dienst heeft u recht om het verschuldigde bedrag op te eisen. Een veelgebruikt synoniem in het bedrijfsleven is ‘openstaande factuur’. Een vordering moet aan diverse voorwaarden voldoen, bijvoorbeeld een vermelding van het btw-nummer en de bedrijfsnamen. Vanzelfsprekend moeten de afspraken wederzijds zijn gemaakt. Pas dan is de vordering rechtsgeldig. Benieuwd naar de wettelijke eisen van een vordering? Neem dan contact met ons op!

Wat zijn incassokosten?

Incassokosten bestaan uit alle kosten die u als schuldeiser maakt om de vordering te innen. Het zijn in feite de buitengerechtelijke kosten. U moet immers actie ondernemen om het geld alsnog te krijgen. U verstuurt zelf aanmaningen, maar schakelt mogelijk ook de hulp van een incassobureau in. Het incassobureau maakt kosten. Deze kosten kunt u doorberekenen aan de schuldenaar. Wel is er wettelijke bepaald wat de incassokosten maximaal mogen zijn. Dit varieert van 0,5% – 15% van het openstaande bedrag.


Wat is een buitengerechtelijke incasso?

Een buitengerechtelijke incasso omvat alle activiteiten van u en het incassobureau om een vordering te incasseren, zonder tussenkomst van de rechter. De juridische procedure is dan nog niet gestart, maar u besluit wel om het incassobureau uit Groningen in te schakelen. Het bureau stuurt meerdere aanmaningen en neemt geregeld contact op met de debiteur. De eventuele incassokosten worden doorberekend aan de schuldenaar. Vaak is de buitengerechtelijke incasso genoeg om de debiteur te laten betalen. Heeft het geen effect? Dan wordt de juridische incasso gestart.

Wat is een juridische incasso?

Een juridische incasso, inclusief deurwaarder, is in feite de laatste fase van een incassozaak. U hebt er zelf alles aan gedaan om de debiteur te laten betalen, tot zelfs de inzet van een incassobureau aan toe. Is de minnelijke incasso niet genoeg geweest? Dan helpt het incassobureau u bij starten van de juridische incasso. Hierbij komt er een rechter, en soms zelfs een deurwaarder aan bod. De juiste rechter (handelsrechter of burgerlijke rechter) wordt geselecteerd. Vervolgens krijgt de wanbetaler een dagvaarding van de gerechtsdeurwaarder.


Wat zijn dubieuze debiteuren?

Dubieuze debiteuren hebben al langere tijd rekeningen open staan waarbij de kans erg klein is dat deze nog betaald gaan worden. Er kunnen verschillende redenen zijn voor het niet betalen van deze rekeningen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een faillissement, financiële problemen, moedwil of een verdwenen debiteur. Een oninbaar bedrag is natuurlijk niet fijn voor een schuldeiser. Op termijn moet dit bedrag verwijderd worden uit de boekhouding. Waardeverminderingen op dubieuze debiteuren zorgen ervoor dat een leverancier veel geld kwijt is. U hebt immers kosten gemaakt maar u hebt geen opbrengsten gegenereerd.

Wanneer een deurwaarder inschakelen?

Hebt u een incassobureau ingeschakeld voor het innen van een incasso, maar heeft dit niet geholpen? Dan is het mogelijk om verdere stappen te nemen. Incassobureaus werken veelal samen met een deurwaarder, sommige bedrijven zijn bovendien zowel incassobureau als deurwaarder. Als u de volgende stap wilt nemen dan schakelt het bureau een deurwaarder voor u in. Een voordeel van een deurwaarder is dat deze meer mag dan incassobureaus. Een deurwaarder mag bijvoorbeeld woningen ontruimen of beslag leggen op spullen. Daarnaast kan een deurwaarder de debiteur laten weten dat hij bij de rechter wordt verwacht.


Maak gebruik van de service van Incassobureau Pro en pak wanbetalers aan! Effectieve methoden, no-cure, no-pay mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Onze werkwijze

U hebt de diensten of goederen geleverd, maar u ontvangt ondanks diverse sommaties geen betaling van uw klant. Op zulke momenten is het goed dat u Incassobureau Pro kent. Wij brengen u op eenvoudige wijze in contact met een incassospecialist uit Groningen of omgeving. Het aanvragen van een offerte is eenvoudig en binnen enkele minuten geregeld.

 • De eerste stap neemt u door in het contactformulier een omschrijving te geven van de situatie, daarna vult u alle gegevens aan in het formulier. Na ontvangst zorgen wij ervoor dat uw aanvraag bij diverse bureaus terecht komt (maximaal vijf).
 • De tweede stap bestaat uit het vergelijken van de offertes die u ontvangt. Kijk ook goed naar de werkwijze en referenties van de incassobureaus om tot een goede keuze te komen.
 • Stap drie bestaat uit het maken van een keuze en het uit handen geven van uw opdracht. Bevalt het aanbod u niet? Dan bent u nergens tot verplicht, uw aanvraag is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Is de aanbieding niet naar volle tevredenheid? Dan bent u vrij om te doen en te laten wat u wilt met de offertes. De service is geheel kosteloos en vrijblijvend.


Landelijk netwerk

Incassobureau Pro beheert een landelijk netwerk van incassospecialisten die u graag van dienst zijn. In de loop der jaren is ons netwerk behoorlijk gegroeid. Wij zijn werkzaam op meer dan 300 locaties door het gehele land, inclusief in Groningen. Dit biedt u het voordeel dat wij ons altijd bij u in de buurt bevinden. De gelieerde incassobureaus staan voor u klaar. Alle bedrijven verstaan hun vak goed, door ruime ervaring weten wij als geen ander hoe we maximale druk op uw debiteur zetten. Tegelijkertijd zorgen we ervoor dat uw klantrelatie hier niet onder lijdt.

Vestigingen

Zoals u wellicht hebt gelezen werken de gelieerde incasso-experts vanuit meer dan 300 vestigingen in het gehele land, inclusief Groningen. Ieder incassobureau heeft gekwalificeerd personeel in dienst die in het bezit zijn van de juiste diploma’s en in de loop der jaren veel ervaring hebben opgedaan.

Appingedam | Bedum | Delfzijl | Groningen | Haren | Hoogezand | Leek | Marum | Pekela | Stadskanaal | Veendam | Winschoten | Winsum

Vrijblijvend kennis maken

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem via het contactformulier contact met ons op