Op zoek naar een vakkundig incassobureau in Limburg?

Vergelijk vrijblijvend en kosteloos meerdere incassobureaus en deurwaarders. Vraag diverse offertes aan!

Incassobureau Limburg

Incassobureau Limburg

Zoekt u een geschikt incassobureau in Limburg? Incassobureau Pro staat voor u klaar met goede partners die u perfect kunnen helpen bij al uw zaken omtrent het uitvoeren van een incasso. Iedere aangesloten deurwaarder is voorzien van jarenlange ervaring. Of het nu gaat om een minnelijke deurwaarder of om een gerechtsdeurwaarder: wij helpen u snel verder. U kunt via deze pagina verschillende specialisten met elkaar vergelijken! Neem vrijblijvend contact met ons op via het formulier, of bel 088 444 7676.

Werkwijze van een incassobureau

Regelmatig krijgen wij van onze cliënten uit Limburg de vraag wat de exacte werkwijze is van een incassobureau. Hoewel dit per incassobureau verschilt, kunt u er van uitgaan dat elk bureau werkt volgens de regels die werden vastgesteld in de Wet Incasso Kosten, en dat zij altijd uitgaan van de wensen van de schuldeiser. Bij ons incassobureau kijken wij bijvoorbeeld eerst of het noodzakelijk is dat u hulp krijgt bij het incassotraject, of dat u het kosteloos zelf kunt oplossen.

Voor bedrijven en particulieren

Het inschakelen van een incassobureau voor een incassoprocedure is een recht dat geldt bij zowel particulieren als bedrijven. Hoewel wij meestal worden ingezet door bedrijven, kan u ook in het geval van achterstallige betaling een incassospecialist inschakelen. Menig incassobureau uit Limburg is bovendien gespecialiseerd in debiteurenbeheer. Dit betekent dat u helemaal geen omzien meer hebt naar het afhandelen van rekeningen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden bij debiteurenbeheer of het inzetten van een particuliere incassoprocedure? Wij informeren u graag.

Hoe verloopt het incassotraject?

Een incassotraject kent meestal drie verschillende fasen. Het begint met het verzenden van een laatste aanmaning door het incassobureau uit Limburg. Wanneer dit geen effect heeft wordt de minnelijke incasso gestart. Vanaf dit moment heeft het bureau uit Limburg het recht om extra kosten in rekening te brengen voor hun diensten. Wanneer ook de minnelijke (of buitengerechtelijke) incasso geen resultaat biedt, is het aan de schuldeiser of deze een gerechtelijke procedure, inclusief deurwaarder wil starten. Wij kunnen u helpen bij het maken van deze keuze.

Kosteloos adviesgesprek

Bent u benieuwd naar de tarieven per incassobureau in Limburg? Wilt u weten hoe wij u kunnen helpen met een reguliere deurwaarder of gerechtsdeurwaarder? Heeft u vragen over ons werk met betrekking tot het innen van een incasso? Vraag dan offertes aan door het contactformulier in te vullen. Wij brengen u in contact met vijf partijen uit Limburg en u kiest zelf de meest voordelige. Bovendien is een adviesgesprek geheel vrijblijvend!

Op zoek naar een incassobureau in Limburg? Bij Incassobureau Pro werken onze gespecialiseerde medewerkers graag met u samen om uw recht te behalen. Zowel een minnelijke als gerechtelijke procedure, inclusief de inzet van een deurwaarder, is mogelijk.

gerechtelijke incasso Limburg

Gerechtelijke en minnelijke incasso

Wij gaven hierboven al kort aan dat er een gerechtelijke en een minnelijke (of buitengerechtelijke) incasso bestaat. Bij een minnelijke incasso zal het incassobureau er hard aan werken om op een klantvriendelijke wijze een oplossing te zoeken. Hierbij is er geen sprake van een deurwaarder of beslaglegging. Wanneer er wel een gerechtsdeurwaarder wordt ingezet, verandert het proces in een gerechtelijke procedure. Omdat deze oplossing nadelig is voor de band tussen debiteur en opdrachtgever is dit een laatste alternatief.

Gerechtsdeurwaarder Limburg

Het is helaas niet altijd mogelijk om uw geld terug te krijgen via de klantgerichte wijze. Wanneer er juridische stappen ondernomen moeten worden is het nodig om een gerechtsdeurwaarder in te schakelen. Deze deurwaarder beschikt over juridische middelen.

Gerechtsdeurwaarder Limburg

Focus op rendement

Ons incassobureau in Limburg geeft u zoveel mogelijk rendement tijdens incassotraject. Dit betekent dat wij pogen om de kosten van onze diensten op de debiteur te verhalen. Het verhalen van de incassokosten op de schuldenaar kan enkel bij een minnelijke incasso. Zodra wij een deurwaarder inschakelen is het mogelijk dat u ook een deel van de kosten moet betalen. Wij geven onze schuldeisers dan ook altijd de keuze of zij het proces willen voortzetten met een gerechtsdeurwaarder. Heeft u vragen over het verloop van dit proces? Neem dan contact met ons op!

Uw goede klantrelatie blijft in stand

Kiest u voor de minnelijke aanpak, dan garanderen wij dat de goede relatie tussen u en uw debiteuren in stand zal blijven. We kiezen voor een klantvriendelijke aanpak, waarbij we tegelijkertijd de incasso op een snelle wijze weten te innen. Hoe we dat doen? Door te coöpereren met de beste professionals in Limburg!Incassobureau no-cure, no-pay Limburg

No cure, no pay

Ons doel is natuurlijk dat u op het einde van de rit tevreden bent. Daarom werken we met een no cure, no pay-aanpak. Hierbij stellen we centraal dat u nooit hoeft te betalen voor het incassobureau uit Limburg indien het gewenste resultaat niet is behaald. Hierdoor bouwen wij extra zekerheid in wat betreft onze service. Natuurlijk doet iedere aangesloten incassobureau er alles aan om de incasso succesvol te laten voldoen. De deurwaarder of gerechtsdeurwaarder haalt er altijd het maximale resultaat uit.

Wet incasso kosten (WIK)

Het werk van een incassobureau wordt gereguleerd door diverse wetten en regels. Een aantal van deze regels staan beschreven in de Wet Incasso Kosten (WIK). Eén van de wetgevingen hieruit is dat er 25% van het bedrag van de hoofdsom van de vordering over de eerste €2500,- worden gerekend als incassokosten. Bij de volgende €2.500,- is dit 10%, en daarna respectievelijk 5%, 1% en 0,5%. Wilt u weten wat er exact in de WIK beschreven staat? Dit is online vinden, maar één van onze medewerkers geeft u ook graag uitleg. [/one_half][one_half_last]

Debiteurenbeheer

Debiteurenbeheer

Wij spraken hierboven al van de mogelijkheid van het inzetten van een incassobureau voor uw debiteurenbeheer. Als u eigenaar bent van een bedrijf in Limburg dan weet u dat er naast de dagelijkse bezigheden ook veel financiële zaken zijn die u dient te regelen. Bij veel van onze cliënten nemen dergelijke financiële taken veel tijd in beslag, die veel kostenefficiënter had kunnen worden ingezet. Door uw debiteurenbeheer aan ons over te laten hoeft u geen facturen te versturen of betalingsgegevens te registeren.

Loonbeslag

Een term die veel wordt gebruikt binnen de incassobranche is de term loonbeslag. Wanneer er sprake is van loonbeslag, dan wordt door de deurwaarder beslag gelegd op het salaris van de schuldenaar, of wanneer deze van een uitkering leeft van deze uitkering. Om te voorkomen dat de schuldenaar een deel van het bedrag al uitgeeft, wordt dit door de deurwaarder direct bij de uitkeerder of werkgever ingenomen. De gerechtsdeurwaarder kan een loonbeslag zowel executoriaal (met het vonnis van de rechter) als conservatoir uitvoeren.


Beslaglegging inboedel

Wanneer het loonbeslag ontoereikend is, dan kan een gerechtsdeurwaarder uit Limburg ook gebruik maken van het recht op beslaglegging van de inboedel. Bij de beslaglegging op de inboedel moeten er een aantal zaken achterblijven bij de debiteur. Dit zijn onder andere bedden en beddengoed, enkele kleren, en eten en drinken voor een maand. Dit betekent dat er bijvoorbeeld wel een beslaglegging mag komen op de koelkast, maar nooit op de inhoud van de koelkast.

Beslagvrije voet

Degene die geld schuldig is moet natuurlijk nog wel gewoon kunnen leven. Daarom is er sprake van een beslagvrije voet. De beslagvrije voet is het bedrag waarvan de debiteur het levensonderhoud kan betalen. De beslagvrije voet is voldoende om de huur te betalen, de ziektekostenverzekering en het eten en drinken. De exacte hoogte van dit bedrag is afhankelijk van diverse factoren zoals de burgerlijke staat en de inkomsten van een partner. Wij informeren u met alle plezier over de verdere voorwaarden van de beslagvrije voet.


Klanten over Incassobureau Pro

 • klantenreview incassobureau-pro wilma
  Ik verhuur diverse woningen en er waren enkele huurders met meerdere maanden huurachterstand. Via internet deze website gevonden en overgegaan tot actie. De incasso opdrachten zijn goed en snel afgehandeld. Goede communicatie en een duidelijk strijdplan.
  Wilma de Boer
 • klantenreview incassobureau-pro saskia
  Ik zat een beetje in een lastig parket omdat sommige van mijn klanten niet op tijd betaalden. Aan de andere kant is mijn bedrijf afhankelijk van deze klanten, om de goede klantrelatie in stand te houden heb ik via deze website een incassobureau ingeschakeld.
  Saskia Peeters
 • klantenbeoordeling incassobureau-pro
  Ik heb het debiteurenbeheer van mijn bedrijf ondergebracht bij Incassobureau Pro. In samenspraak een deel van mijn taken uit handen gegeven. Ik heb nu meer tijd voor belangrijke zaken. De wekelijkse terugkoppeling vind ik erg prettig, ik zou deze dienst zeker bij anderen aanbevelen!
  Ruud Storm


Veelgestelde vragen


Wat zijn wanbetalers?

Een wanbetaler is iemand, of een bedrijf, die gebruik maakt van uw diensten of producten, zonder daarvoor een betaling te doen. Erg vervelend, maar een wanbetaler is soms simpelweg niet in staat om te betalen. Er kan tevens sprake zijn van opzet, laksheid of fraude. Snel schakelen is belangrijk. Bedrijven die pas na een jaar een incassobureau inschakelen voor een wanbetaler hebben een kleine kans van slagen. Een wanbetaler betaalt vaak wel na het regelen van een betalingsregeling, of het inschakelen van een incassobureau uit Limburg.

Wat is een aanmaning?

Een aanmaning is een betalingsherinnering. Het is in principe een mededeling van de schuldeiser dat er nog een verplichting is die de schuldenaar moet nakomen. Deze verplichting is vaak een openstaand geldbedrag, maar het kan ook om een verplichting gaan om iets te doen of te laten. De eerste aanmaning is vaak een soort betalingsherinnering met een vriendelijke toon. De daaropvolgende aanmaningen zijn strenger en eventueel met een waarschuwing. Wordt er niet betaald? Dan wordt de vordering overgedragen aan een incassobureau.


Wat is een vordering?

In een vordering maakt een persoon, of bedrijf, kenbaar dat men nog iets tegoed heeft van de schuldenaar. Vordering betekent dus: een eis. In het bedrijfsleven is een vordering vaak een openstaande factuur. Een openstaande factuur is pas rechtsgeldig als de afspraken wederzijds zijn gemaakt. Na levering van het product of de dienst mag de schuldeiser het openstaande bedrag vorderen. De klant dient dus te betalen. In het bedrijfsleven komt het helaas vaak voor dat klanten niet, of slecht betalen.

Wat zijn incassokosten?

Dit zijn de kosten die de crediteur (schuldeiser) maakt omdat de debiteur niet of niet tijdig betaalt. U mag dit geldbedrag doorberekenen aan de debiteur. Er zijn wettelijke regels die de hoogte van de incassokosten reguleren. Daarnaast zijn er een aantal stappen die u als de ondernemer verplicht moet doorlopen. De incassokosten worden tevens vaak aanmaan-, administratie-, bureau- en buitengerechtelijke kosten genoemd. De hoogte van de incassokosten varieert van 0,5% tot en met 15% van het totaalbedrag, met een maximum van €6.775,-.


Wat is een buitengerechtelijke incasso?

De buitengerechtelijke incasso is alle inzet van het incassobureau om de vordering te incasseren, zonder dat er een rechter aan bod komt. Tijdens de buitengerechtelijke incasso neemt het incassobureau geregeld contact op met de debiteur en stuurt eventueel diverse aanmaningen. Dit is in feite dus het vervolgtraject, nadat u er zelf alles aan heeft gedaan om de klant te laten betalen. Ieder situatie is anders, daarom regelt ons incassobureau uit Limburg altijd maatwerk. Eventuele buitengerechtelijke kosten worden verhaald op de debiteur.

Wat is een juridische incasso?

De tweede fase bestaat uit de juridische incasso. Dit komt na de minnelijke (buitengerechtelijke) fase. Tijden de juridische incasso krijgt de schuldenaar bericht dat hij/zij binnenkort de dagvaarding van de deurwaarder krijgt. De schuldenaar krijgt nog een laatste kans om te betalen. Betaalt de schuldenaar niet? Dan moet hij/zij binnenkort naar de rechter. De debiteur kan alvorens de zitting is, schriftelijk aan de rechter laten weten waarom hij/zij van mening is dat de vordering onterecht is.


Onze werkwijze

U heeft de diensten of goederen geleverd, maar u ontvangt ondanks diverse sommaties geen betaling van uw klant. Op zulke momenten is het goed dat u Incassobureau Pro kent. Wij brengen u op eenvoudige wijze in contact met een incassospecialist uit Limburg of omgeving. Het aanvragen van een offerte is eenvoudig en binnen enkele minuten geregeld.

 • De eerste stap neemt u door in het contactformulier een omschrijving te geven van de situatie, daarna vult u alle gegevens aan in het formulier. Na ontvangst zorgen wij ervoor dat uw aanvraag bij diverse bureaus terecht komt (maximaal vijf).
 • De tweede stap bestaat uit het vergelijken van de offertes die u ontvangt. Kijk ook goed naar de werkwijze en referenties van de incassobureaus om tot een goede keuze te komen.
 • Stap drie bestaat uit het maken van een keuze en het uit handen geven van uw opdracht. Bevalt het aanbod u niet? Dan bent u nergens tot verplicht, uw aanvraag is geheel vrijblijvend en kosteloos.
 • Snel en vrijblijvend contact? Bel 088 444 7676

Vrijblijvend kennis maken

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem telefonisch, of via het contactformulier contact met ons op


Landelijk netwerk

Incassobureau Pro beheert een landelijk netwerk van incassospecialisten die klaar staan om u te helpen. In de loop der jaren is ons netwerk behoorlijk gegroeid. Wij zijn niet alleen werkzaam in Limburg, maar op meer dan 300 locaties door het gehele land. Dit biedt u het voordeel dat wij ons altijd bij u in Limburg bevinden. De gelieerde incassobureaus helpen u graag. Alle bedrijven verstaan hun vak goed, door ruime ervaring weten wij als geen ander hoe we maximale druk op uw debiteur zetten. Tegelijkertijd zorgen we ervoor dat uw klantrelatie hier zo min mogelijk onder lijdt. Onderstaand een overzicht van de provincies waarin wij opereren.

Vestigingen

Zoals u wellicht heeft gelezen werken de gelieerde incasso-experts vanuit meer dan 300 vestigingen in het gehele land. Ieder incassobureau heeft gekwalificeerd personeel in dienst die beschikken over de juiste diploma’s en in de loop der jaren veel ervaring hebben opgedaan. Onderling wordt er kennis uitgewisseld zodat er op ieder vraagstuk een passend antwoord kan worden gegeven. Onderstaand een overzicht van de plaatsen waaruit wij het afgelopen jaar de meeste aanvragen hebben behandeld. Zoals u ziet helpen wij u overal!

Beek | Brunssum | Echt | Geleen | Heerlen | Hoensbroek | Kerkrade | Landgraaf | Maastricht | Roermond | Sittard | Valkenburg | Venlo | Venray | Weert
Maak gebruik van de service van Incassobureau Pro en pak wanbetalers aan! Effectieve methoden, no-cure, no-pay mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.