Op zoek naar een vakkundig incassobureau in Noord-Holland?

Vergelijk vrijblijvend en kosteloos meerdere incassobureaus en deurwaarders. Vraag diverse offertes aan!Incassobureau Noord-Holland

Incassobureau Noord-Holland

Wanneer u als bedrijf te maken krijgt met wanbetalers, dan is het wellicht verstandig dat u een incassobureau inschakelt. Een incassospecialist geeft u professioneel advies, maar kan ook samen met u een gerechtelijk of minnelijk incasso traject ingaan, zelfs tot aan de inzet van een deurwaarder (inclusief beslaglegging) aan toe. Woont u in Noord-Holland en zoekt u een erkend incassobureau? Bij Incassobureau Pro bent u dan aan het juiste adres. Onze medewerkers werken bij veel zaken op basis van een no cure, no pay principe, wat betekent dat u pas de rechtskosten betaalt, wanneer u uw gelijk heeft gehaald. Heeft u een vraag aan een gerechtsdeurwaarder of incassobureau? Of wilt u diverse vrijblijvende offertes ontvangen? Vul dan gerust het contactformulier in. Wij helpen u graag!

Lees meer over:

Voordelen van een incassobureau

Een incassobureau heeft van oudsher een nare associatie. Iedereen kent waarschijnlijk het beeld van de gerechtsdeurwaarder als grote, gespierde man die z’n geld bij de wanbetaler komt halen. Hoewel een incassobureau tegenwoordig natuurlijk compleet anders in elkaar steekt, creëert dit beeld bij de meeste wanbetalers nog steeds een schrikeffect. Hierdoor is de kans groot dat de klant in kwestie na het eerste contact met het incassobureau alsnog snel zal betalen. Daarnaast kan een incassobureau objectief naar de situatie kijken en handelen, waardoor u toch uw geld krijgt zonder dat de klantrelatie verslechterd. Zo loopt u geen toekomstige inkomsten mis. Al met al kleven er verschillende voordelen aan het inschakelen van een bureau.

 • Klantvriendelijkheid richting de klant
 • Volharding en snelheid, zodat de achterstallige facturen zo snel mogelijk betaald worden
 • Voordelig, vanwege een no-cure, no-pay principe

Bij Incassobureau Pro bent u verzekerd van een snelle en vakkundige afhandeling van al uw zaken rondom wanbetaling. Wij helpen u van begin tot eind en starten desgewenst een juridische procedure, inclusief deurwaarder.

incassobureau inschakelen

De werkwijze van een incassobureau

Het incassobureau werkt nauw samen met een verhuurder, verkoper of dienstverlener om een achterstallige betaling te incasseren. Het gaat altijd in overleg met de benadeelde en het is van groot belang dat het proces binnen de wettelijke kaders valt. De procedure verloopt over het algemeen in twee fases. In eerste instantie proberen wij de betaling zonder tussenkomen van de rechter te regelen. Denk hierbij aan een schriftelijke aanmaning via de post of e-mail, per SMS en telefoon. In de praktijk blijkt het telefoongesprek het meest succesvol. Hebben de aanmaningen echter niet het gewenste effect? Dan starten we een juridisch traject. De gerechtsdeurwaarder zal de schuldenaar dagvaarden en verzoeken om voor de rechter te verschijnen. De schuldenaar krijgt de kans om hierop te reageren, waarna de rechter beoordeeld of er een zitting nodig is. Wanneer de wanbetaler na een vonnis nog steeds weigert te betalen dan volgt de dwangbetaling door middel van beslaglegging of executie. Bent u benieuwd op welke manier wij u nog meer kunnen ondersteunen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en ontvang diverse offertes van incassobureaus uit Noord-Holland.

incasso Noord-Holland

Incassobureau voor bedrijven

De diensten van ons incassobureau uit Noord-Holland worden zowel voor bedrijven als particulieren ingezet. Het debiteurenbeheer is één van de diensten die ons incassobureau aanbiedt aan bedrijven. Onder het beheer verstaan wij het controleren van de betalingen en het bijhouden van de juiste debiteurengegevens. Bij een groot debiteurenbestand is dit een flinke taak die veel tijd kost. Wanneer u dit aan ons overlaat, houdt u meer tijd over om uw vak uit te oefenen.

Incassobureau voor particulieren

Veel particulieren in Noord-Holland denken dat het inschakelen van een incassobureau enkel een optie is voor bedrijven. Ook als particulier kan u echter gebruik maken van onze diensten. Dit komt van pas bij bijvoorbeeld een huurincasso, wanneer uw salaris niet betaald is of als een tijdelijke lening niet terugbetaald wordt. Wij bieden u deze diensten over het algemeen no-cure, no-pay aan. Dit houdt in dat de wanbetaler de incassokosten betaalt. Hierdoor zitten er voor u geen nadelen verbonden aan de minnelijke incasso.


Vanaf welk bedrag incasseren?

Wanneer u ons incassobureau in Noord-Holland inschakelt, dan bent u verzekerd van professionele hulp. Ook voor het incasseren van kleine bedragen bent u bij ons aan het juiste adres. Bij het incasseren van kleinere bedragen zijn bedrijven uit Noord-Holland snel geneigd om het door de vingers te zien, om op deze manier de goede klantrelatie te behouden. Dit behoud is echter ook mogelijk zonder dat u verlies draait. Wij sturen één van onze deurwaarders op pad om in gesprek te gaan met de debiteur. Op deze manier is er ook een behoud van de klantrelatie mogelijk, terwijl uw factuur toch betaald wordt. Bent u benieuwd op welke manier wij u nog meer kunnen ondersteunen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wanneer een incassobureau inschakelen?

U kunt een incassobureau of deurwaarder in principe op verschillende fases inschakelen. Bij de factuur krijgt de debiteur een redelijke betalingstermijn. Wanneer deze betalingstermijn is verstreken verstuurt u eerst zelf een schriftelijke aanmaning of herinnering. Vanaf het moment dat het termijn van deze aanmaning of herinnering ook is verstreken raden wij u aan om een incassobureau in te schakelen. Het is echter ook een optie om pas een bureau in te schakelen bij de start van de gerechtelijke procedure. In dit geval zal het bureau eerst kijken naar de juridische haalbaarheid een adviseert zij u over de gerechtelijke procedure. Ook zal het bureau de gehele procedure uitvoeren.gerechtelijke incasso Noord-Holland

Gerechtelijke en minnelijke incasso

Wanneer u contact opneemt met een incassobureau, dan zal deze in eerste instantie pogen om met een minnelijke incasso uw debiteuren tot betaling te bewegen. Onder een minnelijke incasso verstaan wij alle werkzaamheden die zonder tussenkomst van een rechter uit de regio Noord-Holland plaatsvinden. Het gaat dan onder andere om het versturen van aanmaningen en het telefonisch aanmanen van een debiteur. Bij een gerechtelijke incasso komt wel een rechter te pas. Uw debiteur zal dan worden gedagvaard, of de persoon wordt via een gerechtsdeurwaarder aangemaand om te betalen. Een gerechtelijke incasso mondt uiteindelijk uit in een gerechtelijk vonnis.

Gerechtsdeurwaarder Noord-Holland

Gerechtsdeurwaarder Noord-Holland

Een gerechtsdeurwaarder is een deurwaarder met wettelijke taken en bevoegdheden, die zowel zelfstandig als vanuit een incassobureau kan werken. Een gerechtsdeurwaarder verschilt van een deurwaarder in de zin dat deze laatste geen juridische maatregelen kan inzetten, terwijl een gerechtsdeurwaarder dat wel mag. Een gerechtsdeurwaarder zorgt over het algemeen voor het innen van een schuld namens een schuldeiser, daarnaast kan hij er – eventueel in samenwerking met de politie uit Noord-Holland – voor zorgen dat een vonnis op de juiste manier verloopt. Heeft u nog andere vragen over bijvoorbeeld de procedure van de gerechtsdeurwaarder? Neem gerust contact met ons op.


Focus op rendement

De medewerkers van ons incassobureau in Noord-Holland proberen altijd een zo’n groot mogelijk rendement te halen uit het incassotraject. Dit betekent dat zij hun focus leggen op het vinden van een oplossing in het minnelijke traject, zonder tussenkomst van deurwaarder of rechter. Zo voorkomt u onnodige proces- en executiekosten. Door te focussen op de minnelijke incasso wordt er eveneens een gedwongen ontruiming voorkomen. Onze focus ligt daarom niet alleen op het verhogen van een financieel, maar tevens op een sociaal rendement. Een nadruk op een minnelijke incasso zonder inzet van deurwaarder leidt bovendien tot het behoud van de relatie tussen u en uw klanten.

Uw goede klantrelatie blijft in stand

Door een incassobureau uit Noord-Holland in te zetten bij het afhandelen van de zaken rondom wanbetalers zal de relatie tussen u en uw klanten zo goed mogelijk blijven. U komt niet rechtstreeks met de debiteuren in contact, maar u kunt via een online dossier wel in de gaten houden in hoeverre zij hebben gereageerd op onze aanmaningen. Bent u benieuwd naar de manier waarop wij de mensen die u nog moeten betalen onder druk blijven houden? Hebt u vragen over de inzet van een gerechtsdeurwaarder? Bel dan vandaag nog met ons incassobureau in Noord-Holland. Wij beantwoorden graag al uw vragen, en desgewenst starten wij zo snel mogelijk een incassoprocedure.


deurwaarder Noord-Holland

No cure, no pay

Zoals gezegd werkt menig incasso specialist uit Noord-Holland op basis van een no cure no pay principe. Praktisch gezien komt dit er op neer dat de kosten voor het hele incassotraject, inclusief de inzet van een deurwaarder, pas hoeven te worden betaald wanneer u het geld van de wanbetalers heeft ontvangen. Is het gekomen tot een juridische procedure, dan kunt u een deel van de rechtskosten in een enkel geval zelfs op de tegenpartij verhalen. Wij geven u hierover desgewenst meer informatie tijdens een intakegesprek in Noord-Holland. Neem gerust contact met ons op.

Debiteurenbeheer

Debiteurenbeheer

Onder debiteurenbeheer verstaan wij alle zaken rondom uw financiële administratie. Denk onder meer aan het versturen van facturen, het controleren van betalingen en het bijhouden van de juiste gegevens van al uw debiteuren. Om te voorkomen dat het debiteurenbeheer al uw tijd opslokt, kunt u dit overdragen aan een incassobureau uit Noord-Holland. Deze kan al deze taken van u overnemen, maar zal met de klant blijven communiceren vanuit uw naam. U ontvangt wekelijks een rapport van de lopende zaken.Loonbeslag

Wanneer iemand schulden heeft, dan kan een deurwaarder namens de schuldeiser loonbeslag leggen op het salaris of de uitkering van de schuldenaar. Dit wordt ook wel aangeduid met de wettelijke term loonbeslag. Dit loonbeslag vindt bij de werkgever of de uitkerende instantie plaats, zodat de schuldenaar er geen grip op krijgt. Het loonbeslag kan zowel executoriaal of conservatoir worden uitgevoerd door de deurwaarder. Bij beide is de schuldeiser verzekerd van een uiteindelijke betaling.

Wet incasso kosten (WIK)

De Wet Incasso Kosten, afgekort als WIK is de wet waaraan alle incassobureaus zich moeten houden. In deze wet staan onder andere de kosten die een bureau maximaal mag rekenen wanneer de debiteur niet na de eerste aanmaning het achterstallig bedrag betaalt. Zo zijn de incassokosten bij consumenten per 2012, 15% van het bedrag van de hoofdsom van de vordering voor de eerste €2.500,-. Wilt u een volledig overzicht van de regelgeving in de WIK? Deze is online op diverse websites te vinden.


Beslaglegging inboedel

Naast het loonbeslag bestaat er ook beslaglegging op de inboedel. Een dergelijke beslaglegging gebeurt wanneer het loonbeslag onvoldoende geld oplevert, en wanneer het er niet naar uitziet dat de debiteur binnen korte tijd over extra geld beschikt. De deurwaarder kan naast het loonbeslag een beslaglegging doen op bijna alle goederen. Uitzonderingen vormen het bed en beddengoed, de kleding die men aanheeft, de gereedschappen van ambachtslieden en werklieden en eten en drinken van het gezin dat voldoende is voor een maand.

Beslagvrije voet

Regelmatig krijgen wij van onze cliënten uit Noord-Holland de vraag wat de term beslagvrije voet betekent. De beslagvrije voet staat voor het bedrag dat bij het loonbeslag moet worden vrijgelaten. Het is het bedrag dat de schuldenaar maandelijks ter beschikking heeft ter levensonderhoud. Soms kan deze beslagvrije voet echter gehalveerd worden of zelfs overgeslagen wanneer dit van de deurwaarder geëist wordt, of als een levenspartner voldoende verdient. Hebt u vragen over de beslagvrije voet in combinatie met uw situatie? Wij geven graag advies.
Kosten incassobureau

Heeft u te maken met wanbetalers in Noord-Holland en bent u benieuwd wat het inschakelen van een bureau kost? Dit verschilt per zaak en is daarom lastig in te calculeren. In de meeste gevallen bieden wij u een no-cure, no-pay service. Wanneer de debiteur in dat geval de hoofdsom, renten en incassokosten voldoet bent u ons niets verschuldigd. Wordt er slechts een deel van de hoofdsom betaalt? In dat geval vragen wij u een provisie die berekend is aan de hand van de Wet Incasso Kosten. Over de eerste €2.500,- wordt 15% provisie gevraagd en over de tweede €2.500,- wordt 10% gevraagd. Over de volgende €5.000,- nog 5% en over de volgende €190.000,- nog 1%. Alles met een hoofdsom boven de €200.000,- betaalt u 0,5% provisie. Wanneer de gerechtelijke incasso van start gaat, wordt er in een vrijblijvend adviesgesprek een vaste prijs of uurtarief vastgesteld. Wilt u zeker weten wat de incasso u gaat kosten? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

incassokosten Noord-Holland


Verkoop van vorderingen

In sommige gevallen heeft u geen tijd of energie om een deurwaarder in te schakelen, maar wilt u toch graag in ieder geval een deel van uw geld ontvangen. In dat geval is het mogelijk om de vordering te verkopen. Dit werkt als volgt: wanneer uw factuur na herhaaldelijke aanmaningen en herinneringen niet betaalt wordt, is het tijd voor een gerechtelijke incasso. Dit kost u geld, zonder dat u weet of de debiteur uiteindelijk wel betaalt. In dat geval neemt u contact met ons op. Wij beoordelen uw vordering, geheel vrijblijvend. Afhankelijk van de zaak bieden wij u een bepaald bedrag voor uw vordering. Als u akkoord gaat dan worden wij de nieuwe eigenaar van de vordering. Dit betekent dat u een vast bedrag ontvangt, ongeacht of er een betaling van de wanbetaler volgt.

BTW oninbare vorderingen terugvragen

Direct na het versturen van een factuur, moet u de BTW aangeven en betalen. U loopt in sommige gevallen echter het risico dat deze factuur slechts gedeeltelijk of helemaal niet betaald wordt. In dat geval kunt u de betaalde BTW weer terugvragen. Het terugvragen kan vanaf het moment dat de vordering oninbaar is. U verwerkt de teruggave over het tijdvak waarin de oninbaarheid is ontstaan. U krijgt de keuze of u het BTW bedrag wil opnemen als aftrekbare voorbelasting of als negatieve omzet.

Voordelen

Bent u nieuwsgierig naar de voordelen van het verkopen van vorderingen?

 • Geen langdurige procedures, maar direct geld op uw rekening
 • Geen extra juridische kosten
 • Geen risico op volledige wanbetaling
 • Geen problemen met wanbetalers

Vrijblijvende offertes

Heeft u genoeg van het versturen van aanmaningen en is het tijd voor een gerechtelijke incasso? Of heeft u geen interesse meer in een incasso en wilt u de vorderingen verkopen? Ook als u op zoek bent naar een deurwaarder voor het incasseren van kleinere bedragen bent u bij een incassobureau uit Noord-Holland op het juiste adres. Bent u nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met ons. Wilt u graag weten wat het verkopen van de vordering u oplevert of wilt u graag meer informatie met betrekking tot de kosten voor gerechtelijke incasso? Neem dan contact op via ons contactformulier en ontvang meerdere vrijblijvende offertes.


Klanten over Incassobureau Pro

 • klantenreview incassobureau-pro saskia
  Ik zat een beetje in een lastig parket omdat sommige van mijn klanten niet op tijd betaalden. Aan de andere kant is mijn bedrijf afhankelijk van deze klanten, om de goede klantrelatie in stand te houden heb ik via deze website een incassobureau ingeschakeld.
  Saskia Peeters
 • klantenbeoordeling incassobureau-pro
  Ik heb het debiteurenbeheer van mijn bedrijf ondergebracht bij Incassobureau Pro. In samenspraak een deel van mijn taken uit handen gegeven. Ik heb nu meer tijd voor belangrijke zaken. De wekelijkse terugkoppeling vind ik erg prettig, ik zou deze dienst zeker bij anderen aanbevelen!
  Ruud Storm
 • klantenreview incassobureau-pro wilma
  Ik verhuur diverse woningen en er waren enkele huurders met meerdere maanden huurachterstand. Via internet deze website gevonden en overgegaan tot actie. De incasso opdrachten zijn goed en snel afgehandeld. Goede communicatie en een duidelijk strijdplan.
  Wilma de Boer


Veelgestelde vragen

Wat zijn wanbetalers?

Wanneer mag iemand officieel als wanbetaler worden bestempeld? Een wanbetaler is in principe een persoon of bedrijf, die gebruik maakt van een dienst of product, zonder daarvoor te betalen. Hoe zit het als iemand te laat betaalt? Zorgverzekeraars trekken een duidelijke grens van zes maanden. Is de betaling na zes maanden nog niet voldaan? Dan wordt men aangemeld als wanbetaler bij het College voor Zorgverzekeringen (CVZ). De redenen van een wanbetaler? Vaak kan de debiteur niet betalen, maar laksheid is ook één van de redenen.

Wat is een aanmaning?

Allereerst volgt er een betalingsherinnering. Dit is een schriftelijke herinnering waarbij er geen extra kosten zijn gerekend aan de debiteur. Hierna volgt een aanmaning. Dit is een strengere betalingsherinnering. De bijbehorende tekst is dan dwingender. Er wordt in de aanmaning tevens benoemd dat de factuur eventueel uit handen wordt gegeven aan een incassobureau en dat hiervoor extra kosten in rekening worden gebracht. Na de aanmaning worden er eventuele invorderingsmaatregelen genomen. Denk aan een gerechtelijk bevel van beslaglegging door een deurwaarder.


Wat is een vordering?

Als een gekocht product, of geleverde dienst nog niet is betaald spreekt men over een vordering. Het bedrijf mag namelijk na de levering het openstaande bedrag vorderen. Op de vordering staat dus dat de schuldeiser nog een bepaald bedrag krijgt van de persoon of het bedrijf in kwestie. In de praktijk is het in het bedrijfsleven vaak een factuur. Op de factuur staan de afspraken die zijn gemaakt. Het is niet altijd rechtsgeldig, aangezien het document aan bepaalde voorwaarden moet voldoen.

Wat zijn dubieuze debiteuren?

Menig bedrijf in Noord-Holland is er bekend mee: dubieuze debiteuren. Wanneer wij spreken over deze dubieuze debiteuren, wanbetalers of schuldenaars dan doelen wij op klanten die iets op rekening hebben gekocht of die gebruik hebben gemaakt van uw diensten zonder te betalen. In de administratie zal u gewone debiteuren moeten overboeken naar dubieuze debiteuren zodra er problemen met de vordering worden vastgesteld. Wilt u zeker weten dat uw administratie volledig op orde is? Geef dan uw debiteurenbeheer aan ons uit handen.


Wat is een buitengerechtelijke incasso?

Kort gezegd: alle activiteiten die worden ondernomen om een vordering te incasseren, zonder tussenkomst van de rechter. Een buitengerechtelijke incasso komt aan bod als u er zelf alles aan heeft gedaan om de debiteur te laten betalen. Herinneringen zijn verstuurd en u heeft meerdere keren contact gezocht. Geen resultaat? Schakel dan een incassobureau uit Noord-Holland in. Die regelt het vervolgtraject, zodat de debiteur alsnog gaat betalen. Vaak kunnen de gemaakte incassokosten bij de schuldenaar in rekening worden gebracht.

Wat is een juridische incasso?

Een juridische incasso is in feite de laatste fase van het traject. Er wordt dan aan de rechtbank gevraagd om een gedwongen betaling op te leggen. Allereerst wordt de juiste rechter en de juiste locatie van het geding geselecteerd. Daarna wordt de wanbetaler gedagvaard. Dit gaat via een gerechtsdeurwaarder die de dagvaarding bezorgt aan de schuldenaar. In feite brengt u de wanbetaler officieel op de hoogte dat u de rechtbank gaat inschakelen om de vordering gedwongen te laten innen. Meer weten? Lees ons artikel.


Maak gebruik van de service van Incassobureau Pro en pak wanbetalers aan! Effectieve methoden, no-cure, no-pay mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Onze werkwijze

De meeste bedrijven komen bij ons terecht omdat men diensten of goederen heeft geleverd maar er niet wordt betaald, ondanks dat er meerdere sommaties zijn verstuurd. Op zo’n moment is het zaak dat er adequaat wordt gehandeld en is het verstandig dat u een incassobureau uit Noord-Holland inschakelt. In de onderstaande stappen leest u wat u van onze dienstverlening mag verwachten.

 • Vraag een gratis en zonder verplichtingen een offerte aan door het contactformulier op deze pagina in te vullen. Geef een zo volledig mogelijke omschrijving van de werkzaamheden.
 • Vergelijk incassobureaus. Na uw aanvraag regelen wij een verdere afhandeling, u ontvangt spoedig diverse aanbiedingen van incasso experts uit Noord-Holland en omgeving.
 • Een keuze maken. Kies de beste aanbieding en bespaar tot 35% op uw investering. Na uw goedkeuring nemen wij het incassotraject u volledig uit handen.

Landelijk netwerk

Incassobureau Pro bestaat uit een netwerk van diverse erkende incassobureaus (+ gerechtsdeurwaarder) door het gehele land. Dit biedt u het voordeel dat wij al uw incassozaken voor u uit handen kunnen nemen. Wij hebben ons netwerk in de loop der jaren behoorlijk uitgebreid met gerenommeerde en bevlogen incasso specialisten. Wij werken niet louter in Noord-Holland, maar zijn operatief vanaf meer dan 300 locaties door het gehele land. Hierdoor bevinden wij ons dus altijd bij u in de buurt, in iedere provincie staat ons team voor u klaar.

Vestigingen

Een van de redenen waarom wij u snel van dienst zijn is dat wij opereren vanuit meer dan 300 vestigingen door het gehele land. Wij zijn niet alleen in Noord-Holland actief, maar in de gehele provincie. Onderstaand een overzicht van de plaatsen bij u uit de provincie waar de gelieerde incasso specialist de meeste opdrachten uitvoert.

Alkmaar | Amstelveen | Amsterdam | Beverwijk | Bussum | Den Helder | Haarlem | Heemskerk | Heerhugowaard | Hilversum | Hoofddorp | Hoorn | Huizen | IJmuiden | Purmerend | Zaandam

Vrijblijvend kennis maken

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem via het contactformulier contact met ons op.