Bent u op zoek naar een gerechtsdeurwaarder?

Schakel hulp in van een gerechtsdeurwaarder!

Gerechtsdeurwaarder inschakelen

Een deurwaarder kan worden ingeschakeld zodra er achterstanden bij uw debiteur zijn ontstaan en de betalingstermijn van uw 14 dagen brief niet heeft geleid tot betaling van een nog openstaande vordering. Belangrijk daarbij om te weten is dat een gerechtsdeurwaarder een ambtenaar is met wettelijke taken en bevoegdheden en dus juridische maatregelen kan inzetten. Hét grote verschil met een deurwaarder is dat deze geen juridische maatregelen in kan zetten. Op zoek naar een gerechtsdeurwaarder?

Start gratis offerteaanvraag!

Wat zijn de voordelen van het inschakelen van een gerechtsdeurwaarder? Kunt u deze zomaar zelf inschakelen? Of kan een incassobureau u hiermee helpen? Op deze pagina leest u hier meer over en vraagt u gemakkelijk en gratis een aantal offertes op van incassobureaus bij u uit de regio.

Wat doet een gerechtsdeurwaarder?

Een gerechtsdeurwaarder heeft diverse taken, werkt soms zelfstandig, maar handelt ook vaak namens een incassobureau. Zijn functie is het innen van de vordering namens de schuldeiser. De deurwaarder verschijnt bij rechtszaken, stelt een dagvaarding op en kan beslag leggen op inkomen of goederen van uw debiteur om een bestaande vordering af te lossen. Ook zorgt hij er voor dat de uitvoering van een vonnis op de juiste manier verloopt, bijvoorbeeld het ontruimen van een woning. Hierin wordt hij dan bijgestaan door de politie.

Weigert uw debiteur de nog openstaande schuld te betalen? Dan kan de gerechtsdeurwaarder het geld innen door bij de werkgever of de uitkeringsinstantie van uw debiteur beslag op het loon te leggen. Naast een gerechtsdeurwaarder bestaan er ook belastingdeurwaarders. Deze behandelen specifiek zaken van de Belastingdienst.

verschil deurwaarder en gerechtsdeurwaarder

Gerechtsdeurwaarder of incassobureau?

Wanneer schakelt u een incassobureau in en wanneer een gerechtsdeurwaarder? Voordat er overgegaan mag worden tot een gerechtelijke incasso van een vordering, dienen er voor het innen van een vordering eerst buitengerechtelijke acties te hebben plaatsgevonden. U kunt daarbij denken aan het versturen van aanmaningen of het treffen van een betalingsregeling met uw debiteur.

Een incassobureau mag alleen buitengerechtelijke procedures uitvoeren, omdat zij geen wettelijke status heeft. Een gerechtsdeurwaarder heeft deze status wel en mag daarom in aansluiting op buitengerechtelijke procedures overgaan tot gerechtelijke procedures. Het gaat dan vaak om het uitbrengen van een dagvaarding, beslag leggen op loon of bezittingen en in een uiterst geval woningen laten ontruimen.

Voor het opstarten van een gerechtelijke procedure werkt een incassobureau dan ook altijd samen met een gerechtsdeurwaarder. Maak gratis gebruik van de dienstverlening en ontvang persoonlijk advies.

Wanneer gerechtsdeurwaarder inschakelen?

    Er zijn meerdere situaties denkbaar waarbij het verstandig is een (gerechts)deurwaarder in te schakelen. Een aantal daarvan zijn:

  • U heeft een vordering bij een persoon of bedrijf openstaan, die na meerdere aanmaningen nog niet is voldaan.
  • Een belangrijke debiteur van u verkeerd in financiële problemen en kan openstaande facturen niet meer betalen.
  • Uw bank wijst u op een cashflow probleem, welke grotendeels veroorzaakt wordt door debiteuren die niet betalen.
  • Uw debiteur geeft aan zijn schuld te gaan betalen, maar komt zijn beloften keer op keer niet na. Vraag gratis offertes aan.

Vind een erkend en professioneel incassobureau!

Vraag gratis offertes aan en reken af met wanbetalers.


Hoe schakel ik een deurwaarder in?

Het inschakelen van een deurwaarder klinkt misschien complex, maar valt mee. Is er al een incassobureau met de vorderingen bij uw wanbetalers aan de slag? Het inschakelen van een deurwaarder is vaak al onderdeel van de dienstverlening die een incassobureau biedt en zij kunnen dit dus volledig voor u uithanden nemen.

In overleg met u, kan uw incassopartner tijdens de buitengerechtelijke procedure een deurwaarder inschakelen om meer druk te zetten op uw debiteur. Heeft dit niet het gewenste effect, dan stapt uw incassobureau over naar de volgende fase van het incassotraject. Er wordt een gerechtelijke incasso gestart waarbij het incassobureau een gerechtsdeurwaarder zal inschakelen om een dagvaarding op te stellen.

Kan ik zelfstandig een deurwaarder inschakelen?

Wilt u zelfstandig een deurwaarder inschakelen? Dan adviseren we u om gelijk een gerechtsdeurwaarder te zoeken. Deze kan in tegenstelling tot een deurwaarder uw incassozaak namelijk voortzetten als deze in de gerechtelijke fase beland. Neem nu contact met ons op en ontvang gratis offertes van incassobureaus uit uw regio.

Deur- of gerechtsdeurwaarder: wat is het verschil?

Heeft u een deurwaarder of toch een gerechtsdeurwaarder nodig? Een belangrijk verschil tussen een deurwaarder en gerechtsdeurwaarder is dat de laatste beschikt over de mogelijkheid om juridische maatregelen te treffen.

Een gerechtsdeurwaarder is dus een ambtenaar die de wet ten uitvoer brengt. Hiervoor moet hij zich wel aan een aantal gedragsregels houden. Een voorbeeld hiervan is dat een gerechtsdeurwaarder is gebonden aan een geheimhoudingsplicht en daarnaast verplicht is de cliënt op de mogelijkheden van gefinancierde rechtsbijstand te wijzen, als hij vermoedt dat uw debiteur daarvoor in aanmerking komt.

Een deurwaarder heeft niet de mogelijkheid om juridische maatregelen in te zetten en mag alleen buitengerechtelijke procedures treffen om een incasso te realiseren. Vraag gratis offertes aan.

als particulier deurwaarder inschakelen

Kan ik een deurwaarder inschakelen als particulier?

Ja, dat is mogelijk. Net zoals een bedrijf kunt u als particulier onder dezelfde voorwaarden een deurwaarder inschakelen. Wel is het belangrijk dat uw de zaak hebt voorbereid. Zo moet u de vordering kunnen aantonen en goed kunnen onderbouwen.

Heeft u reeds een incassobureau ingeschakeld voor het innen van een vordering? Dan is het verstandiger om het inschakelen van een deurwaarder aan het incassobureau over te laten. Een incassobureau heeft vaak al langdurige samenwerkingsovereenkomsten met zelfstandige deurwaarders en gerechtsdeurwaarders.

 Geef wanbetalers geen kans en doe u voordeel met de bovenstaande tips. Professionele hulp nodig van een incassobureau? Neem dan contact met ons op!


Wat kost een gerechtsdeurwaarder?

Deurwaarderskosten zijn onder meer afhankelijk van de fase waarin een incassozaak zich bevindt. Is er sprake van een buitengerechtelijke procedure of een gerechtelijke procedure? Daarnaast speelt het een rol of de gerechtsdeurwaarder door het incassobureau wordt ingeschakeld of rechtstreeks door uzelf. In dat laatste geval is het verstandig om van tevoren bij uw (gerechts)deurwaarder te informeren naar de deurwaarderskosten.

Wordt de (gerechts)deurwaarder ingeschakeld door uw incassobureau, dan is dit over het algemeen onderdeel van de service die een incassobureau biedt. Omdat dienstverlening bij de incassobureaus uit ons netwerk op basis van no cure, no pay, mogelijk is, kost de inzet van een (gerechts)deurwaarder u vaak weinig tot niets. Informeer altijd bij het bureau aan wie u uw incasso’s heeft uitbesteed naar de exacte tarieven en voorwaarden.

Vergelijk gratis offertes

Heeft u hulp nodig bij het incasseren van de vorderingen die bij uw klanten openstaan? Heeft u klanten waarbij vorderingen al geruime tijd openstaan? Weet u niet hoe u de dit probleem het beste kunt aanpakken en verwacht u dat het inschakelen van een deurwaarder schot in de zaak brengt?

Aarzel dan niet en roep de hulp in van één van de incassobureaus uit ons netwerk. Vul ons offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvend tot maximaal 5 offertes van incassobureaus bij u uit de regio. Vergelijk zelf op prijs en voorwaarden, kies uw incassopartner en zorg er zo alsnog voor dat u het geld van uw debiteur ontvangt.

Incasso starten

Gratis incasso tarieven vergelijken?

Vergelijk gratis offertes van incassobureaus uit de regio en kies!