Incassobureau in Overijssel nodig?

Schakel de hulp in van juridische specialisten en start een incassotraject!


Incassobureau Overijssel

Wilt u uw wanbetalers aanpakken en zoekt u een geschikt incassobureau in Overijssel? Het bureau of een deurwaarder zorgt ervoor dat uw klant de openstaande incasso snel betaalt. Op deze pagina leest u alles over de werkzaamheden en diensten van incassospecialisten. Ook leest u meer over de diensten van een deurwaarder, beslaglegging en het verkopen van vorderingen. Vind gemakkelijk een goede incassospecialist.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Maak gratis en vrijblijvend gebruik van de offerteservice. Ook voor als u benieuwd bent naar wat een incassoprocedure kost. Na invullen ontvangt u snel een aantal gratis offertes, waarna u zelf kiest welk bureau het best bij uw wensen past. Vaak geldt zelfs: no cure, no pay!

Onze dienstverlening, uw voordeel:

Overweegt u de hulp van een incassobureau uit Overijssel in te schakelen? Door gratis en vrijblijvend gebruik te maken van onze service, vindt u het beste incassobureau uit Overijssel.

 • De service is gratis en helemaal vrijblijvend; u zit nergens aan vast.
 • U krijgt inzicht in de prijzen van verschillende incassospecialisten.
 • U kiest gemakkelijk het bureau dat het beste bij u past.
 • U bespaart zo tot wel 40% op de kosten!


Voordelen van een incassobureau

Een incassobureau uit Overijssel kan veel voor u betekenen. Zo profiteert u met een specialist van de volgende voordelen:

 • In de meeste gevallen worden de incassokosten door de wanbetaler betaald, en kost het u niets.
 • Een incassospecialist zorgt er in 90% van de gevallen voor dat de factuur betaald wordt, zonder dat een gerechtelijke incasso nodig is.
 • De incassospecialist is een onafhankelijke partij, waardoor u de goede relatie met uw klant behoudt.
 • U hoeft zelf geen kostbare tijd en energie te besteden aan openstaande facturen.
 • Voor zowel bedrijven als particulieren.

Navigeer direct naar:


Wat is een incassobureau?

Een incassobureau werkt in opdracht van een bedrijf of particulier en houdt zich bezig met het innen van openstaande facturen. In plaats van dat u zelf aanmaning na aanmaning stuurt, zorgt een incassospecialist ervoor dat de factuur in 90% van de gevallen betaald wordt, zonder dat er een gerechtelijke procedure aan te pas komt.

Wat doet een bureau voor u?

Het bureau uit Overijssel neemt onder meer de communicatie met de wanbetaler van u over. Zo stuurt de incassospecialist bijvoorbeeld brieven of mail om de schuldenaar onder druk te zetten. Wanneer betaling uitblijft, is een deurwaarder nodig om een gerechtelijke procedure te starten of eventueel loonbeslag te leggen.

Wat doet een incassobureau?

Vaak denken mensen uit Overijssel dat de werkzaamheden van een incassobureau zijn te vergelijken met die van een deurwaarder, maar dat is niet helemaal waar. Een incassospecialist probeert eerst via een minnelijke procedure en daarna via een gerechtelijke procedure te zorgen dat de openstaande rekening betaald wordt.

Daarvoor stuurt hij brieven of e-mails en belt hij met de wanbetaler. Niet alleen bedrijven, maar ook particulieren kunnen een incassospecialist inschakelen, wanneer u duidelijk kunt aantonen dat iemand u geld verschuldigd is.

Nieuwsgierig naar de prijs van een incassobureau? Vul het offerteformulier in en start met incasseren!

De belangrijkste werkzaamheden van een incassobureau uit Overijssel op een rij:

 • Opstarten en vervolg geven aan minnelijke incassoprocedures
 • Gerechtelijke incassoprocedures uitvoeren
 • Inschakelen van een deurwaarder
 • Uitvoeren van debiteurenbeheer

incassobureau particulier

Particuliere diensten incassobureau

Ook als particulier is het mogelijk om een incassobureau uit Overijssel in te schakelen. Heeft u bijvoorbeeld een groot geldbedrag geleend aan een vriend of familielid? Dan is de kans groot dat u dit heeft laten vastleggen.

Houdt diegene zich niet aan de afspraken?

Wanneer de persoon in kwestie zich niet aan de afspraken houdt, is het inschakelen van een incassobureau zeker mogelijk. Andere voorbeelden zijn wanneer uw werkgever om de één of andere reden uw loon niet uitbetaalt of wanneer u kamers verhuurd aan studenten die de huur niet betalen.

Achterstand alimentatie van uw ex innen

Wanneer de rechter bij uw scheiding heeft besloten dat u recht hebt op alimentatie, dan moet uw ex-partner dit aan u betalen. Als uw ex het hier niet mee eens is, kan het voorkomen dat hij de alimentatie herhaaldelijk niet betaalt.

Veel mensen laten het hier dan bij zitten, omdat ze bang zijn voor het verslechteren van de relatie met hun ex-partner. Toch heeft u recht op partner- of kinderalimentatie. Schakel daarom de hulp van een incassobureau in.


incassobureau Overijssel inschakelen

Zakelijke diensten van een incassobureau

Helaas hebben bijna alle ondernemers uit Overijssel wel eens te maken met wanbetalers. Dat is erg vervelend! Wanbetalers kosten uw onderneming veel tijd en energie, die u vast liever ergens anders aan besteedt. Incasso-experts nemen u veel werk uit handen. Bovendien behoudt u een goede relatie met uw klant.

Een incassospecialist probeert eerst de incasso te laten voldoen door middel van een minnelijke incassoprocedure. In de meeste gevallen betaalt de klant in dit stadium. Is dat niet het geval, dan volgt een gerechtelijke procedure. Als het nodig is, schakelt het bureau een deurwaarder in om bijvoorbeeld loonbeslag te leggen.

Debiteurenbeheer

U las hierboven al van de mogelijkheid van het inzetten van een incassobureau voor uw debiteurenbeheer. Als u eigenaar bent van een bedrijf in Overijssel dan weet u dat er naast de dagelijkse bezigheden ook veel financiële zaken zijn die u dient te regelen.

Bij veel van onze cliënten nemen dergelijke financiële taken veel tijd in beslag, die veel kostenefficiënter had kunnen worden ingezet. Door uw beheer van debiteuren aan specialisten over te laten hoeft u geen facturen te versturen of betalingsgegevens te registreren.

Tips incasso voor ZZP’ers

De meeste ZZP’ers zijn bekend met de frustraties van klanten die niet betalen. U kunt het er niet bij laten zitten, omdat dit een verlies van inkomsten betekent. Daarom geven experts een aantal tips voor ZZP’ers: zorg voor een goed beheer van debiteuren.

Zo zit u bovenop de financiële administratie en worden dubieuze debiteuren direct duidelijk. Maak bij diensten en producten duidelijke afspraken over de betalingstermijn en hanteer deze ook. Door snel een vriendelijke herinnering te sturen na de eerste verstreken betalingstermijn verkleint u de kans dat dit probleem bij dezelfde klant herhaald.
Een incassotraject vergroot de kans op betaling met 90%!

Schakel snel de hulp in van juridische specialisten en start het incassotraject!

Gratis advies vragen!
Werkwijze incassobureau uit Overijssel

het bureau te werk gaat, verschilt per incassobureau. Maar in principe kunt u ervan uitgaan dat het bureau werkt in drie verschillende fases. Na een vrijblijvend kennismakingsgesprek starten de specialisten met de minnelijke incasso. In 90% van de gevallen wordt de factuur tijdens de minnelijke procedure betaald.

Wat als er niet betaald wordt?

In dat geval gaat het bureau over tot een rechtelijke procedure en het inschakelen van een gerechtsdeurwaarder. Doordat de inzet van een deurwaarder vaak een schrikreactie veroorzaakt bij de schuldenaar, wordt de factuur in veel gevallen alsnog betaald. Hoe lang een incassotraject duurt, verschilt per situatie.

Het kan binnen één of enkele maanden opgelost zijn, maar kan ook enkele jaren in beslag nemen. De incassoprocedure is pas voorbij op het moment dat de klant betaalt, dat u besluit de vorderingen te verkopen of dat duidelijk wordt dat een betaling niet meer gaat gebeuren.

Start direct uw gratis offerteaanvraag en vergelijk incassobureaus uit de regio!

Hoe ziet het incassotraject eruit?

Het incassotraject bestaat grofweg uit drie verschillende fases. In principe kunt u op ieder moment een incassobureau inschakelen. Voor een goede klantrelatie is het raadzaam om eerst een betalingsregeling proberen te treffen. Lukt dit niet en krijgt u na herhaaldelijke herinneringen of aanmaningen geen gehoor?

Vraag de hulp van een incassobureau!

Het traject start met de minnelijke incassoprocedure. Dit houdt in dat de specialisten door middel van telefoontjes, brieven en e-mails tot een betaling proberen over te gaan. In de praktijk blijkt dat 90% van de vorderingen al tijdens dit minnelijke incassotraject alsnog betaald worden!

Gebeurt dit niet, dan overlegt de expert met u of u een juridische incasso wilt starten. Hoe lang dat traject duurt is lastig te voorspellen. Meestal neemt het enkele maanden in beslag, maar bij uitzondering kan het ook jaren duren voordat de wanbetaler tot betaling overgaat.

incasso inschakelen

Wanneer een incassobureau inschakelen?

In de meeste gevallen is het inschakelen van een incassobureau uit Overijssel een goede manier om toch u geld te ontvangen, zonder de goede klantrelatie te beschadigen. Wel is het belangrijk om het bureau op het juiste moment in te schakelen.

Doet u dit te snel? Dan staan de verhoudingen al snel op scherp. Geef de klant daarom eerst de tijd om te betalen en tref, indien mogelijk, een betalingsregeling. Heeft dit geen effect en heeft u minimaal één schriftelijke aanmaning gestuurd? Dan is gerechtelijke hulp aan te raden.

Incassobureau inschakelen? Vul het offerteformulier in, geheel vrijblijvend!

Vanaf welk bedrag incasseren?

Er wordt regelmatig gedacht dat het inschakelen van gerechtelijke hulp enkel geschikt is voor het incasseren van grote bedragen. Dit is echter niet het geval! Ook wanneer het gaat om facturen met kleine bedragen is het immers belangrijk om deze betaling binnen te krijgen. Tien kleinere facturen lopen gezamenlijk toch aardig in de cijfers. Heeft u een klant in Overijssel die weigert een factuur van €100,- of zelfs minder te betalen?

Ook dan is het mogelijk een incassobureau in te schakelen!

Omdat 90% van de facturen al tijdens de minnelijke incasso betaald worden, kost het u in de meeste gevallen niets. Behoort u tot de 10% waarbij een rechtszaak wel noodzakelijk is, dan kunt u in het geval van kleine bedragen nog overwegen om de vorderingen aan een incassobureau te verkopen.


Uw goede klantrelatie blijft in stand

Kiest u voor de minnelijke aanpak, dan bent u gegarandeerd van de goede relatie tussen u en uw debiteuren.

De specialisten zijn in hun communicatie naar de klant altijd vriendelijk waarbij ze tegelijkertijd de incasso op snelle wijze weten te innen.


Focus op rendement

Een incassobureau in Overijssel geeft u zoveel mogelijk rendement tijdens incassotraject. Dit betekent dat de specialisten proberen de kostprijs voor de diensten op de klant te verhalen. Bij een minnelijke incasso gebeurt dit via de incassokosten. Wanneer er toch een proces gestart wordt dan betaalt u uiteraard zelf de proceskosten en de kosten voor de gerechtsdeurwaarder. Wint u de rechtszaak? Dan worden al uw proceskosten ook verhaald op de schuldenaar.
Wacht niet met het inschakelen van een incassobureau!

Vaak geldt: no cure, no pay.

Start uw gratis offerteaanvraag

incassokosten

Kosten incassobureau

Vde minnelijke procedure met een no cure, no pay principe werken, zijn er andere bureaus waarbij u wel geld betaalt voor de behandeling van uw dossier. Bij de minnelijke procedure worden incassokosten bovenop de het openstaande bedrag gerekend.

Op deze manier betaalt de debiteur zelf voor de inzet van het incassobureau en kost het u bijna niets. Houd er rekening mee dat er in sommige gevallen wel en prijs aan verbonden is.

Wanneer het overgaat tot een juridische procedure dan betaalt u dit zelf en als de debiteur om welke reden dan ook slechts een gedeelte van de factuur kan aflossen betaalt u het incassobureau uit Overijssel zelf een provisie. Wanneer u een incassobureau inschakelt dan worden vooraf duidelijke afspraken gemaakt wat betreft de prijzen. Zo staat u nooit voor vervelende verrassingen.
Wet incasso kosten (WIK)

Het werk van een incassobureau wordt in Nederland gereguleerd door vele wetten en regels. Een belangrijke regelgeving voor incassobureaus is de Wet Incasso Kosten (WIK). In de WIK staat omschreven hoe hoog de incassokosten bovenop de openstaande factuur mogen zijn.

De minimale wettelijke incassokosten zijn €40,-. Over de eerste €2.500,- wordt 15% gerekend en over de volgende €2.500,- nog eens 10%. In de tabel hieronder ziet u het toegestane percentage aan incassokosten. Op rijksoverheid.nl kunt u meer lezen over de WIK.

Op de website van de rijksoverheid vindt u meer informatie over de hoogste van de incassokosten.

Maximale incassokosten

Hoofdsom Percentage *
Eerste €2.500,- 15% (minimaal €40,-)
Volgende €2.500,- 10%
Volgende €5.000,- 10%
Volgende €190.000,- 1%
Boven €200.000,- 0.5% (tot max. €6.775,-)

*In sommige gevallen verhoogd met de btw.Wie betaalt de btw over incassokosten?

Zoals gebruikelijk in Nederland, wordt er ook over de incassokosten btw gerekend. Deze mag u niet altijd verrekenen met de klant. Bent u zelf ondernemer of ZZP’er? Dan bent u btw-plichtig. Doordat u de belasting kunt verrekenen, vormt dit geen extra kostenpot. Om de consument hierin te beschermen betaalt u dan zelf de btw.

Bent u een particulier en dus niet btw-plichtig? In dat geval wordt ook de belasting verhaald op de schuldenaar en hoeft u deze dus niet te betalen.

Btw oninbare vorderingen terugvragen

Zodra u een factuur verstuurd draagt u de belasting af. Wanneer later blijkt dat er een grote kans is dat deze factuur niet betaald gaat worden, dan kunt u de betaalde belasting terugvragen. Dit noemt men ook wel de belasting van oninbare vorderingen.

Voorheen was dit een ingewikkelde procedure, maar sinds 2017 is het voor ondernemers gemakkelijker gemaakt om deze belasting terug te vragen. Zo hoeft u niet langer een apart verzoek te versturen maar kan de teruggaaf gewoon gedaan worden via de btw-aangifte.

Op de website van de Belastingdienst kunt u meer lezen over het terugvragen van de belasting van oninbare vorderingen.

No cure, no pay

Denkt u dat een incassoprocedure veel geld kost? Dan bent u niet de enige. Toch is het vaak helemaal niet duur om een incassobureau in te schakelen. Meestal kost het u zelfs helemaal niets! Wel is het belangrijk dat u niet te lang wacht met het inschakelen van een specialist.

De meeste incassospecialist uit Overijssel werken bij de minnelijke procedure volgens een no cure, no pay-principe. Wat houdt dit in? In 90% van de gevallen behaalt het bureau tijdens de minnelijke incasso succes. De kosten van de procedure worden dan bij uw klant in rekening gebracht, waardoor u zelf helemaal niets hoeft te betalen!
Een goed incassobureau uit Overijssel gezocht?

>Zoek niet verder en vul het offerteformulier in!

Start nu uw incassozaak
Hoe verloopt een incassotraject?

Incassotrajecten zijn altijd in twee fasen op te delen: de minnelijke fase en de gerechtelijke fase. Het uitgangspunt is dat de klant tot betaling overgaat in de minnelijke fase. Bij de gerechtelijke fase is een gerechtsdeurwaarder nodig.

 • Minnelijke fase: Via brieven, e-mails of telefoongesprekken probeert het bureau de betaling af te dwingen bij de klant. Het openstaande bedrag wordt verhoogd met incassokosten en de wettelijke rente. Soms is een betalingsregeling mogelijk.
 • Gerechtelijke fase: Als in de minnelijke fase geen betaling gedaan wordt, start het bureau de juridische fase. UW klant krijgt dan een dagvaarding waarin hij wordt opgeroepen voor de rechter te verschijnen. Aan de gerechtelijke incasso zitten wel kosten verbonden. Vraag gratis offertes aan en krijg inzicht in alle kosten!gerechtelijke incasso

Wat is het verschil tussen een gerechtelijke en minnelijke incasso?

Zoals u hierboven had kunnen lezen bestaat er zowel de minnelijke en een gerechtelijke incassoprocedure. Bij een minnelijke incasso zal het incassobureau er hard aan werken om op een klantvriendelijke wijze een oplossing te zoeken.

Hierbij is er geen sprake van een deurwaarder of beslaglegging. Wanneer er wel een gerechtsdeurwaarder wordt ingezet, verandert het proces in een gerechtelijke procedure. Omdat deze oplossing nadelig is voor de band tussen klant en opdrachtgever is dit een laatste alternatief.


deurwaarder Overijssel

Deurwaarder of gerechtsdeurwaarder uit Overijssel inschakelen?

De termen gerechtsdeurwaarder en deurwaarder worden geregeld door elkaar gehaald. Toch zitten er zeker belangrijke verschillen tussen. Zo hebben deurwaarders niet alle rechten die gerechtsdeurwaarders hebben.

De deurwaarder is tijdens de rechtszaak de persoon die ervoor zorgt dat het proces goed verloopt.

Gerechtsdeurwaarders hebben het recht om het vonnis van de rechter te executeren. Omdat bureaus zelf deurwaarders in dienst hebben, hoeft u hier niet zelf naar op zoek te gaan.
 

Wat doet een gerechtsdeurwaarder?


 Gerechtsdeurwaarder Overijssel

De meeste bureaus hebben zelf een deurwaarder of zelfs een gerechtsdeurwaarder in dienst voor wanbetaling. Een gerechtsdeurwaarder heeft namelijk bevoegdheden die het incassobureau niet heeft. Wanneer u de klant wilt dagvaarden, wordt dit gedaan door de gerechtsdeurwaarder. Het incassobureau mag het vonnis van de rechter niet executeren, dit doet de gerechtsdeurwaarder voor hen.

Zij morgen tevens loonbeslag leggen en regelen de beslaglegging op de inboedel van klanten, als die blijven weigeren te betalen. Hij houdt altijd rekening met de beslagvrije voet.

Loonbeslag

Als in de gerechtelijke fase betaling uitblijft, kan een gerechtsdeurwaarder loonbeslag opleggen. Loonbeslag houdt in dat er beslag gelegd wordt op het salaris van de schuldenaar, of wanneer deze van een uitkering leeft van deze uitkering. Om ervoor te zorgen dat uw factuur betaald wordt, wordt dit bedrag bij loonbeslag door de deurwaarder direct bij de uitkeerder of werkgeven ingenomen.

De gerechtsdeurwaarder moet met loonbeslag wel rekening houden met de beslagvrije voet. Een gedeelte van het inkomen van de schuldenaar moet namelijk bij het loonbeslag vrijgehouden worden.
Beslaglegging inboedel

Beslaglegging inboedel

Wanneer het loonbeslag ontoereikend is, dan kan een gerechtsdeurwaarder uit Overijssel ook gebruik maken van het recht op beslaglegging van de inboedel.

Bij de beslaglegging op de inboedel moeten er een aantal zaken achterblijven bij de debiteur.

Dit zijn onder andere bedden en beddengoed, enkele kleren, en eten en drinken voor een maand. Dit betekent dat er bijvoorbeeld wel een beslaglegging mag komen op de koelkast, maar nooit een beslaglegging op de inhoud van de koelkast.


Beslagvrije voet

Beslagvrije voet

De debiteur is nooit geheel zonder rechten. Eén van deze rechten staat bekend als de beslagvrije voet. De beslagvrije voet is het bedrag dat de deurwaarder niet mag innen bij loonbeslag of andere beslaglegging. Degene die geld schuldig is, moet natuurlijk nog wel gewoon kunnen leven. Daarom is er sprake van een beslagvrije voet. De beslagvrije voet is het bedrag waarvan de debiteur het levensonderhoud kan betalen.

De beslagvrije voet is voldoende om de huur te betalen, de ziektekostenverzekering en het eten en drinken. De exacte hoogte van de beslagvrije voet is afhankelijk van diverse factoren zoals de burgerlijke staat en de inkomsten van een partner. Op de website van de Belastingdienst leest u meer over de beslagvrije voet.


Klanten over deze site

 • klantenreview incassobureau-pro wilma
  Met mijn bedrijf heb ik meerdere keren te maken gehad met wanbetalers. Door verschillende offertes te vergelijken, vond ik snel een goed incassobureau uit de buurt. Binnen no-time waren de facturen betaald, en het kostte mij helemaal niets.
  Wilma de Boer
 • klantenreview incassobureau-pro saskia
  Toen ik steeds meer last kreeg van openstaande vorderingen zocht ik een incassobureau uit [var1] voor het bijhouden van mijn debiteurenbeheer. Ik kreeg al snel 5 offertes binnen en kon zo gemakkelijk kiezen voor het bureau dat mij het meeste aansprak.
  Saskia Peeters
 • klantenbeoordeling incassobureau-pro
  Ik heb een schildersbedrijf en een klant wilde de rekening niet betalen. Na via deze site een goed incassobureau gevonden te hebben, hoefde ik er geen tijd en moeite meer in te steken. De rekening was toen snel betaald!
  Ruud StormVeelgestelde vragenWat zijn wanbetalers?

Een wanbetaler is iemand, of een bedrijf, die gebruik maakt van uw diensten of producten, zonder daarvoor een betaling te doen. Erg vervelend, maar een wanbetaler is soms simpelweg niet in staat om te betalen. Er kan bij wanbetaling tevens sprake zijn van opzet, laksheid of fraude.

Snel schakelen is belangrijk. Bedrijven die pas na een jaar een incassobureau inschakelen voor een schuldenaar hebben een kleine kans van slagen. Een wanbetaler betaalt vaak wel na het regelen van een betalingsregeling, of het inschakelen van een incassobureau uit Overijssel.

Wat is een aanmaning?

Een aanmaning is een betalingsherinnering. Het is in principe een mededeling van de schuldeiser dat er nog een verplichting is die de schuldenaar moet nakomen. Deze verplichting is vaak een openstaand geldbedrag, maar het kan ook om een verplichting gaan om iets te doen of te laten.

De eerste aanmaning is vaak een soort betalingsherinnering met een vriendelijke toon. De daaropvolgende aanmaningen zijn strenger en eventueel met een waarschuwing. Wordt er niet betaald? Dan wordt de vordering overgedragen aan een incassobureau.Wat is een vordering?

In een vordering maakt een persoon, of bedrijf, kenbaar dat men nog iets tegoed heeft van de schuldenaar. Vordering betekent dus: een eis. In het bedrijfsleven is een vordering vaak een openstaande factuur. Een openstaande factuur is pas rechtsgeldig als de afspraken wederzijds zijn gemaakt.

Na levering van het product of de dienst mag de schuldeiser het openstaande bedrag vorderen. De klant dient dus te betalen. In het bedrijfsleven komt het helaas vaak voor dat klanten niet, of slecht betalen.

Wat zijn dubieuze debiteuren?

Wanneer uw klant op rekening gebruik heeft gemaakt van uw dienst of product maar het onzeker is of deze factuur ooit betaald gaat worden, spreekt men over dubieuze debiteuren. Dit moet u op correcte wijze bijhouden in uw debiteurenbestand.

Zodra er wordt vastgesteld dat er problemen zijn bij de incasso van de factuur maakt u de overboeking van debiteur naar dubieuze debiteur. Wilt u er zeker van zijn dat uw debiteurenbestand op orde is? Vraag dan vrijblijvend naar de mogelijkheden van onze debiteurenbeheer diensten.
no cure, no pay

Wat is no cure, no pay?

Heeft u een klant die een openstaande factuur maar niet betaalt? Bespaar uzelf dan tijd, energie en onnodige kosten en kies voor de no cure, no pay-aanpak die veel incassospecialisten bieden. Dit houdt in dat u niets betaalt wanneer de schuldenaar niet betaalt.

Wanneer geldt deze aanpak niet?

Wanneer de gerechtelijke fase bereikt is, betaalt u wel voor het traject. In de meeste gevallen spreek t de specialist een vaste prijs met u af, zodat u precies weet waar u aan toe bent. De hoogte van de provisie is afhankelijk van de situatie.


buitengerechtelijke incasso

Wat is een buitengerechtelijke incasso?

De minnelijke incasso is alle inzet van het incassobureau om de vordering te incasseren, zonder dat er een rechter aan bod komt. Tijdens een buitengerechtelijke incasso neemt het incassobureau geregeld contact op met de debiteur en stuurt eventueel diverse aanmaningen.

Dit is in feite dus het vervolgtraject, nadat u er zelf alles aan heeft gedaan om de klant te laten betalen. Ieder situatie is anders, daarom regelt het incassobureau uit Overijssel altijd maatwerk. Eventuele buitengerechtelijke kosten worden verhaald op de klant.
Wat is een juridische incasso?

De tweede fase bestaat uit de gerechtelijke incasso. Dit komt na de minnelijke (buitengerechtelijke) fase. Tijdens een juridische incasso krijgt de schuldenaar bericht dat hij/zij binnenkort de dagvaarding van de deurwaarder krijgt.

De schuldenaar krijgt nog een laatste kans om te betalen. Betaalt de schuldenaar niet? Dan moet hij/zij binnenkort naar de rechter. De klant kan alvorens de zitting is, schriftelijk aan de rechter laten weten waarom hij/zij van mening is dat de vordering onterecht is.

Wat mag een incassobureau niet doen?

Een incassobureau heeft een aantal verschillende rechten. Zo mag het bureau contact met de klant opnemen via onder andere de telefoon, de e-mail en de post. De specialisten mogen meerdere aanmaningen en herinneringen versturen en incassokosten rekenen over de openstaande factuur.

Het bureau mag geen beslaglegging doen, dagvaardingen uitbrengen of een vonnis executeren. Hiervoor moet het bureau een gerechtsdeurwaarder of advocaat inschakelen.
Zoek niet langer naar een incasso specialist uit Overijssel.

No cure no pay & gratis advies vragen!

Start nu met incasseren!


Waarop letten bij kiezen incassobureau?

Zoekt u een incassobureau uit Overijssel, dan is het fijn om te weten waar u vooraf op moet letten. Controleer in de offerte of het bureau niet extra kosten rekent. Sommige bureaus werken namelijk via het no cure, no pay principe terwijl andere incassospecialisten wel een bedrag rekenen om uw dossier te behandelen.

Daarnaast is het verstandig om vooraf in uw omgeving te vragen naar ervaringen en aanbevelingen, zodat u direct recensies heeft van echte klanten.

Maak gebruik van de gratis offerteservice en pak wanbetalers aan! Effectieve methoden, no-cure, no-pay mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.


Recent aangevraagde offertes

 • Loonbeslag leggen bij debiteur in Kampen
 • Wanbetalers contacten in Rijssen
 • Incassotrajecten opstarten in Oldenzaal
 • Minnelijke incasso uitvoeren Nijverdal
 • Gerechtelijke incasso opvolgen in Borneincassobureau en gerechtsdeurwaarder Overijssel

Geschikt incassobureau in Overijssel vinden? Gratis advies vragen!

Heeft u een aantal aanmaningen verstuurd en wilt u de betaling het liefst zo snel mogelijk binnenkrijgen? Of wilt u openstaande vorderingen verkopen? Een incassobureau uit Overijssel kan veel voor u betekenen, of het nu om uw bedrijf of als particulier gaat. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een deurwaarder?

Kies eenvoudig een goede specialist!

Vul het formulier in en u ontvangt snel een aantal gratis offertes van bureaus uit Overijssel. Vergelijk de prijzen en vind zo gemakkelijk het bureau met het beste aanbod! In 90% van de gevallen lost het incassobureau uw probleem met wanbetalers op zonder dat u hiervoor veel hoeft te betalen!

Start nu met incasseren!

Binnen 2 minuten geregeld!

Onze werkwijze…

De meeste bedrijven komen bij ons netwerk terecht omdat er diensten of goederen zijn geleverd maar er niet wordt betaald, ondanks dat er meerdere sommaties zijn verstuurd. Op zo’n moment is het zaak om adequaat te handelen en is het verstandig om een incassobureau in te schakelen.

Lees in de volgende drie stappen wat u van onze dienstverlening mag verwachten.

in 3 simpele stappen!

 • Omschrijf op het formulier uw situatie en ontvang (zonder verdere verplichtingen) meerdere gratis offertes.
 • Vergelijk de aanbiedingen van de incassospecialisten uit Overijssel en omgeving.
 • Kies uw incassospecialist en ontvang alsnog het geld waar u recht op heeft.

Incasso starten