Op zoek naar een vakkundig incassobureau in Overijssel?

Vergelijk vrijblijvend en kosteloos meerdere incassobureaus en deurwaarders. Vraag diverse offertes aan!Incassobureau Overijssel

Incassobureau Overijssel

Bent u op zoek naar een incassobureau in de omgeving Overijssel? Via Incassobureau Pro vergelijkt u eenvoudig incassobedrijven. In ons bedrijvenbestand bevindt zich menig deurwaarder, incassobureau en gerechtsdeurwaarder uit Overijssel. Wanneer u bij ons een aanvraag doet via het formulier, ontvangt u binnen afzienbare tijd diverse offertes. Gratis en geheel vrijblijvend.

Lees meer over:

Voordelen van een incassobureau

Er is niets vervelender dan klanten die openstaande facturen niet voldoen. Als bedrijf hebt u in de meeste gevallen wel iets beters te doen dan constant contact opnemen met deze klant. Toch wilt u dat de incasso betaald wordt. Wellicht is het inschakelen van een incassobureau de juiste oplossing voor u. Een incassobureau gaat namens u achter openstaande facturen aan. Hiermee zorgt een dergelijk bureau ervoor dat u krijgt waar u recht op hebt. Het inschakelen van een incassobureau heeft een aantal voordelen. Allereerst is het fijn dat u de zaak uit handen kunt geven. Zelf bellen of aanmaningen versturen is niet meer nodig waardoor u een hoop tijd over houdt. Tijd welke u kunt gebruiken voor andere belangrijke taken. De medewerkers van een incassobureau hebben juist alle tijd om te bellen en aanmaningen te sturen. Ze zijn bovendien ervaren en de tussenkomst van een incassobureau zorgt er veelal voor dat de wanbetaler schrikt en alsnog gauw overgaat tot betaling. Tot slot hoeft u niet zelf de boeman te spelen waardoor de klantrelatie niet in gevaar komt.


Via ons netwerk vindt u altijd een incassobureau in Overijssel. Wij zorgen ervoor dat u krijgt waar u recht op hebt!

wet incasso kosten

Werkwijze van een incassobureau

Het is niet zomaar mogelijk om een incassobureau uit Overijssel in te schakelen. Uw situatie zal aan diverse voorwaarden moeten voldoen. Zo moet het om een factuur gaan die meer dan een maand niet is betaald, terwijl u wel al een aanmaning of herinnering heeft verstuurd.

Wel of geen incassoprocedure?

Is het mogelijk om een incassoprocedure op te starten? Dan gaat het incassobureau direct voor u aan de slag om ervoor te zorgen dat de openstaande rekeningen worden betaald. Dit doen zij door een (aangetekende) aanmaning naar de wederpartij te sturen. Hierin staat dat de wederpartij de hoofdsom moet betalen, evenals eventuele buitengerechtelijke kosten en rente. Dit totale bedrag moet de wanbetaler binnen 5 tot 14 dagen (afhankelijk van de situatie) betalen.

Deurwaarder inschakelen

Komt er geen oplossing of reageert of betaalt de tegenpartij helemaal niet meer? Dan schakelen zij een deurwaarder in of u gaat over tot een gerechtelijke incasso.

incassobureau inschakelen Overijssel

Incassobureau voor bedrijven

Hebt u een bedrijf en wilt u zich niet meer zorgen hoeven maken over debiteuren? Schakel dan een incassobureau uit Overijssel in! Hoe vaak komt het wel niet voor dat u iets levert en dat u hier vervolgens niet voor betaald krijgt? Het is voor u zelf ontzettend vervelend als u elke dag achter de achterstallige betalingen aan moet gaan. U kunt incassobureaus zien al een verlengstuk van uw eigen financiële afdeling. Door de tussenkomst van een derde partij zal de wanbetaler veelal toch tot betaling overgaan.

Incassobureau voor particulieren

Ook als particulier is het mogelijk dat u te maken hebt met andere mensen wie zich niet aan betalingsafspraken houden. Dit kan bijvoorbeeld wanneer u de verhuurder bent van een studentenwoning, of wanneer een kennis een achterstallige lening niet heeft betaald. Als u een incassobureau uit Overijssel wilt inschakelen dan moet u dit wel kunnen bewijzen met behulp van een schriftelijke afspraak of een contract. Het is namelijk belangrijk dat u een dossier opbouwt voor het geval de zaak voor de rechter moet komen.


Vanaf welk bedrag incasseren?

Men kiest er veelal voor om alleen hulp in te schakelen bij het innen van openstaande rekeningen met hoge bedragen. Ook bij kleine bedragen is het echter rendabel om een incassobureau uit Overijssel in te schakelen. Al is het alleen maar omdat vele kleine bedragen uiteindelijk één groot bedrag worden. Is er het afgelopen jaar 10 keer een factuur van €100,- niet betaald? Dan loopt u al €1.000,- mis! Daarnaast wilt u de wanbetalers toch niet belonen voor het niet betalen van rekeningen? Schakel daarom ook bij kleine bedragen hulp in. Omdat de meeste incassobureaus op basis van no cure, no pay werken loopt u geen enkel risico.

Wanneer een incassobureau inschakelen?

Men denkt wel eens: een incassobureau inschakelen, is dat nu echt nodig? Wij vinden van wel. Hoe langer het duurt voordat een openstaande rekening wordt betaald, hoe kleiner de kans dat dit überhaupt nog gaat gebeuren. Het is mogelijk om een incassobureau in te schakelen op het moment dat de betalingstermijn is verstreken en als u al een waarschuwing of aanmaning hebt verzonden. Wilt u het nog even afwachten? Het is verstandig om in ieder geval niet langer dan 2 maanden na de vervaldag te wachten.
juridische incasso Overijssel

Gerechtelijke en minnelijke incasso

Er bestaat dus een gerechtelijke en een buitengerechtelijke incasso. Hoewel er altijd gestart wordt met de minnelijke procedure, komt het vaak voor dat hier ook een gerechtelijk proces achteraan komt. Het verschil tussen beide procedures is de tussenkomst van een rechter en daarmee een deurwaarder, beslaglegging en eventueel zelfs loonbeslag. Daarnaast kan bij de gerechtelijke procedure ook een deel van de kosten op rekening van de schuldeiser komen, en is de kans op een verminderde klantrelatie hoger. Het is daarom altijd een optie om geen gerechtelijk incassotraject te starten.

incasso Overijssel

Focus op rendement

Bij ons incassobureau in Overijssel focussen wij ons voortdurend op rendement. Het draait naast het financieel rendement om het sociaal rendement. Deze focus op rendement betekent dat wij altijd pogen om bij de minnelijke incasso te blijven en zo de incassokosten te beperken. De focus op sociaal rendement gaat over het behoud van klantenrelaties en het voorkomen van de noodzaak tot de dwangmiddelen van een deurwaarder of schuldsanering. Wilt u meer weten over onze werkwijze? Wij informeren u graag.Gerechtsdeurwaarder Overijssel

Heeft u baat bij een deurwaarder, of toch een gerechtsdeurwaarder? Hiertussen zit namelijk een belangrijk verschil. Een gerechtsdeurwaarder beschikt over de inzet van juridische maatregelen, een deurwaarder niet. Simpel gesteld voert een gerechtsdeurwaarder de wet uit en is hij/zij een openbare ambtenaar.

Uw goede klantrelatie blijft in stand

Een kleine negentig procent van de rekeningen wordt door debiteuren op tijd betaald, zo blijkt uit onderzoek. Ook in Overijssel. Het overige gedeelte kan uw incassospecialist van Incassobureau Pro veiligstellen. Dit door zorgvuldig debiteurenbeheer, waarbij uw band met de klant hoog in het vaandel staat.


deurwaarder inschakelen Overijssel

No cure, no pay

Aangezien wij als incassobureau begrijpen dat u graag zeker wilt zijn van het effect van onze werkzaamheden voordat u betaalt, werken wij volgens een no cure no pay principe. Dit betekent dat u ons pas hoeft te betalen voor de geleverde diensten inclusief de inzet van een gerechtsdeurwaarder zodra deze ook daadwerkelijk resultaat hebben geboden. Daarbij komt dat het soms mogelijk is om de incassokosten op de schuldenaar te verhalen. Wij geven u graag meer informatie over het no cure no pay principe.

gerechtsdeurwaarder

Debiteurenbeheer

Uit onderzoek is gebleken dat veel midden- en kleinbedrijven moeite hebben met het afronden van de financiële zaken en het bijhouden van het klantenbestand. Dit gaat ten koste van het eigenlijke werk dat men zou willen doen. Een aantal van onze medewerkers uit Overijssel heeft zich daarom gespecialiseerd in debiteurenbeheer. Dit betekent dat zij voor u de facturen versturen, de betalingen bijhouden en het klantenbestand up to date houden. Dit alles tegen aantrekkelijke prijzen. Wij helpen u met alle plezier.Loonbeslag

Een deurwaarder beschikt over diverse dwangmiddelen waarmee hij de schuldenaar tot betalen kan aanmanen. Eén daarvan is het loonbeslag. Het woord zegt het al: het loonbeslag betekent dat de deurwaarder bij de werkgever of uitkerende instantie van de schuldenaar het salaris of de uitkering kan opvragen, zodat hiermee al een deel van de schuld kan worden betaald. Het loonbeslag kan zolang duren als nodig is, en kan zowel executoriaal als conservatoir worden uitgevoerd. Meer weten? Wij informeren u graag.

Wet incasso kosten (WIK)

De Wet Incasso Kosten is een wet waarin de regels en voorwaarden van een incassobureau werden vastgelegd. Zo staat hier onder andere in hoeveel incassokosten men mag rekenen, en bij welk bedrag dit verandert. Een voorbeeld is dat bij de eerste €2.500,- van de gevorderde hoofdsom 15% aan incassokosten mag worden gerekend. Bij de volgende €2500,- is dit een percentage van 10% en dit bedrag daalt steeds verder. Wilt u een exacte prijsindicatie? Vraag vrijblijvend offertes aan!


Beslaglegging inboedel

Een tweede dwangmiddel van de deurwaarder of gerechtsdeurwaarder uit Overijssel is de beslaglegging op de inboedel. Veel mensen denken dat deze beslaglegging wordt beperkt tot vervoersmiddelen en elektronische apparaten. Dat ligt echter anders. De enige zaken die men niet in beslag mag nemen zijn bedden en beddengoed, de kleren die de schuldenaar (en eventuele gezinsleden) aan heeft en genoeg eten en drinken voor een maand. De regels voor de beslaglegging liggen sinds 1838 vast.

Beslagvrije voet

Een derde term die wij hier graag willen toelichten is de beslagvrije voet. De beslagvrije voet is het bedrag waar de schuldenaar recht op heeft om de huur te betalen, ziektekostenverzekering en het levensonderhoud. De beslagvrije voet wordt bepaald door diverse factoren zoals de burgerlijke staat en het inkomen van een levenspartner. De deurwaarder zal hiervoor onder andere een vragenlijst geven aan de werkgever of uitkerende instantie die deze naar waarheid moet beantwoorden of anders kans maakt op een boete of zelfs schuldovername.
Kosten incassobureau

De kosten van een incassobureau hangen af van een aantal factoren. U betaalt bij een betwiste vordering een vooraf overeengekomen tarief per uur. Bij een gerechtelijke incasso is er vooraf een vaste prijs bepaald. In de meeste gevallen vindt betaling aan het incassobureau plaats via het no cure no pay principe. Voor het opstarten van een nieuw dossier betaalt u eenmalig een bedrag van €75,-. U bent het incassobureau verder niets verschuldigd indien de debiteur zowel de hoofdsom als de rente en de incassokosten betaalt. U bent een provisie verschuldigd indien de wanbetaler maar een deel van de hoofdsom betaalt. De hoogte van deze provisie staat in de Wet incasso kosten. Over de eerste €2.500,- betaalt u bijvoorbeeld 15% provisie en bij alles boven de €200.000,- 0,5%. Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op via de offertepagina als u hierover meer informatie wilt ontvangen.

incassokosten Overijssel


Verkoop van vorderingen

Bent u al enige tijd bezig met het innen van openstaande rekeningen en hebt u er inmiddels helemaal genoeg van? Het is een optie om de vorderingen te verkopen. Dit klinkt wellicht gek, maar in sommige gevallen is het de ideale uitkomst. Is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat u direct over liquiditeit beschikt? Dan duurt het afwachten van een reactie op aanmaningen wellicht te lang. Als u vorderingen wilt verkopen dan zal de koper deze eerst beoordelen. Hij kijkt hierbij bijvoorbeeld naar hoe lang de rekeningen al open staan. Als de koper interesse heeft dan doet hij u een prijsvoorstel. Gaat u daarmee akkoord? Dan ontvangt u dit bedrag en doet u via een akte afstand van de openstaande rekeningen.

Voordelen

Wat voor voordelen het verkopen van vorderingen precies met zich meebrengt? We vertellen het u graag.

 • U ontvangt direct een bedrag wanneer u openstaande facturen verkoopt. Een voordeel hiervan is dat u geen risico loopt dat u helemaal niets ontvangt van de wanbetaler. Hierdoor weet u waar u aan toe bent.
 • Heeft uw bedrijf het op dit moment financieel zwaar? Door de vorderingen te verkopen beschikt u direct over liquiditeit.
 • Het innen van achterstallige betalingen neemt veel tijd in beslag. Als u de rekeningen verkoopt, dan hoeft u niet meer elke week aanmaningen te sturen en telefoontjes te plegen. Hierdoor hebt u meer tijd over om uw belangrijkste werkzaamheden binnen het bedrijf uit te voeren.
 • Tot slot vorderingen te verkopen bespaart u een hoop kosten. Denk maar eens aan incassokosten of kosten wanneer de zaak bijvoorbeeld uitloopt op een minnelijk of gerechtelijk inningsproces. Daar zit u natuurlijk niet op te wachten.

BTW oninbare vorderingen terugvragen

Bij het versturen van facturen naar klanten moet u btw aangeven en betalen. Is de factuur 1 jaar na de uiterste betaaldatum, of 30 dagen na ontvangst van de factuur indien er geen betalingstermijn is, niet voldaan? Dan wordt deze gezien als oninbaar waardoor u de btw kunt terugvragen. Dit verwerkt u in de belastingaangifte van het tijdvak waarin dit probleem is ontstaan of als de termijn van een jaar is verstreken. Hebt u de btw terug ontvangen en wordt de vordering alsnog voldaan? Dan geeft u dit aan in het aangiftetijdvak waarin u de betaling hebt ontvangen.

Vrijblijvende offertes

Staan bepaalde facturen al langere tijd open en lukt het u niet om deze te innen? Om ervoor te zorgen dat u toch krijgt waar u recht op hebt, is het wellicht een goed idee om een incassobureau of deurwaarder uit Overijssel in te schakelen. Ons netwerk bestaat uit meerdere incassobureaus verspreid over heel Nederland. Laat vandaag nog uw gegevens achter op het contactformulier, dan zorgen wij ervoor dat u vrijblijvend een aantal (max. 5) offertes ontvangt van bureaus uit regio Overijssel. Hierdoor hebt u zelf de mogelijkheid om deze met elkaar te vergelijken op basis van prijzen en voorwaarden. We helpen u graag met uw incasso!


Klanten over Incassobureau Pro

 • klantenreview incassobureau-pro saskia
  Ik zat een beetje in een lastig parket omdat sommige van mijn klanten niet op tijd betaalden. Aan de andere kant is mijn bedrijf afhankelijk van deze klanten, om de goede klantrelatie in stand te houden heb ik via deze website een incassobureau ingeschakeld.
  Saskia Peeters
 • klantenbeoordeling incassobureau-pro
  Ik heb het debiteurenbeheer van mijn bedrijf ondergebracht bij Incassobureau Pro. In samenspraak een deel van mijn taken uit handen gegeven. Ik heb nu meer tijd voor belangrijke zaken. De wekelijkse terugkoppeling vind ik erg prettig, ik zou deze dienst zeker bij anderen aanbevelen!
  Ruud Storm
 • klantenreview incassobureau-pro wilma
  Ik verhuur diverse woningen en er waren enkele huurders met meerdere maanden huurachterstand. Via internet deze website gevonden en overgegaan tot actie. De incasso opdrachten zijn goed en snel afgehandeld. Goede communicatie en een duidelijk strijdplan.
  Wilma de Boer


Veelgestelde vragen

Wat zijn wanbetalers?

Maakt een persoon of bedrijf gebruik van uw dienst of product zonder daarvoor een betaling te doen? Dan bestempelt men ze als een wanbetaler. Dat geldt ook als de betaling langer dan zes maand op zich laat wachten. Er bestaan diverse redenen waarom een wanbetaler niet betaalt. Denk aan financiële problemen, laksheid of zelfs fraude. Bij fraude is het van belang dat u aangifte doet bij de politie. Is er geen sprake van fraude? Dan kunt u een incassobureau, gerechtsdeurwaarder of advocaat inschakelen.

Wat is een aanmaning?

Een aanmaning is een soort officiële betalingsherinnering waarin de schuldeiser de schuldenaar verzoekt om de openstaande factuur te betalen. De eerste aanmaning heeft veelal een vriendelijke toon, aangezien het een foutje kan zijn dat de betaling nog niet is voldaan. Dit is ook beter voor de relatie met de desbetreffende klant. De daaropvolgende aanmaning is strenger en bevat vaak een waarschuwing dat bij het uitblijven van betaling de incassokosten in rekening worden gebracht. Deze waarschuwing is wettelijk verplicht, voordat men incassokosten mag rekenen.


Wat is een vordering?

Een vordering is een algemene term die wordt gebruikt als iemand, of een bedrijf iets opeist van een ander. Dit is vaak het geval als een bedrijf een dienst of product heeft geleverd, maar de betaling niet wordt voldaan. In het bedrijfsleven gebruikt men hiervoor vaak de term ‘openstaande factuur’. In deze factuur staat dat de schuldeiser nog een bepaalde vergoeding krijgt van de debiteur. Een vordering is dus een schuld. Naast een financiële schuld kan het ook om goederen draaien.

Wat zijn incassokosten?

Als iemand uw factuur niet betaalt, dan moet u in actie komen. Hiervoor moet u vaak kosten maken, aangezien u een incassobureau gaat inschakelen. Deze kosten noemt men incassokosten. Deze administratiekosten worden doorberekend aan de schuldenaar. Er is een wettelijke minimum en maximum, respectievelijk €40,- en €6775,-. De kosten variëren van 0,5% tot en met 15% van het totaalbedrag. Veel mensen zien deze kosten als een soort boetesysteem, maar het zijn daadwerkelijk kosten die gemaakt worden om de vordering te incasseren.


Wat is een buitengerechtelijke incasso?

Dit is in feite het voortraject. De juridische incasso is nog niet aan de orde, maar er wordt wel een incassobureau ingeschakeld. Met buitengerechtelijke incasso bedoelt men dus alle activiteiten om de vordering te incasseren, zonder dat er een rechter aan bod komt. Het incassobureau heeft geen wettelijke bevoegdheden, maar zorgt middels telefonisch contact en aanmaningen ervoor dat de klant gaat betalen. Ook mag het incassobureau uit Overijssel incassokosten bij de schuldenaar in rekening brengen. Dit zorgt er vaak voor dat de wanbetaler alsnog betaald.

Wat is een juridische incasso?

Een juridische incasso is in feite de juridische fase. Voordat de wanbetaler de dagvaarding kan verwachten krijgt hij/zij nog de laatste kans om te betalen. Gebeurt er niets? Dan krijgt de debiteur binnenkort een dagvaarding van de deurwaarder. Dit is een officiële mededeling dat de rechtbank wordt ingeschakeld om de vordering te incasseren. Hierbij komen er eventueel drastische maatregelen aan bod. Denk aan de beslaglegging op de inboedel of het loonbeslag. Zo realiseert men toch nog de betaling.


Wat zijn dubieuze debiteuren?

Hebt u wel eens van de term “dubieuze debiteuren” gehoord? Men Dit is een debiteur met een openstaande nota die niet voldaan is en er geen zekerheid is of dit in de toekomst wel gaat gebeuren. U komt hier vast en zeker mee in aanraking als ondernemer. Een voorwaarde voor het zijn van een dubieuze debiteur is in dat de betalingstermijn van de factuur al lang is verstreken. Daarnaast heeft de debiteur al vele herinneringen en aanmaningen ontvangen.

Wanneer een deurwaarder inschakelen?

Heeft het versturen van herinneringen, waarschuwingen, aanmaningen en zelfs het inschakelen van incassobureaus niet geholpen? Dan is het wellicht tijd voor een deurwaarder om ervoor te zorgen dat u rekeningen int. Een deurwaarder heeft meer bevoegdheid dan incassobureaus. Zo mag een deurwaarder bijvoorbeeld beslag leggen op de inboedel van een wanbetaler of een dagvaarding afleveren. In de meeste gevallen werken incassobureaus samen met deurwaarders. Zij zullen dan ook in overleg een gerechtsdeurwaarder inschakelen op het moment dat dit nodig blijkt te zijn.


Maak gebruik van de service van Incassobureau Pro en pak wanbetalers aan! Effectieve methoden, no-cure, no-pay mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Onze werkwijze

De meeste bedrijven uit Overijssel komen bij ons terecht omdat er diensten of goederen zijn geleverd maar er niet wordt betaald, ondanks dat er meerdere sommaties zijn verstuurd. Op zo’n moment is het zaak om adequaat te handelen en is het verstandig om een incassobureau in te schakelen. In de onderstaande drie stappen leest u wat u van onze dienstverlening mag verwachten.

 • Vraag een gratis en zonder verplichtingen een offerte aan door het contactformulier op deze pagina in te vullen. Geef een zo volledig mogelijke omschrijving van de te verrichten werkzaamheden.
 • Vergelijk incassobureaus. Na uw aanvraag regelen wij de verdere afhandeling, u ontvangt spoedig diverse aanbiedingen van incasso experts uit Overijssel en omgeving.
 • Een keuze maken. Kies de beste aanbieding en bespaar tot 35% op uw investering. Na uw goedkeuring nemen wij het incassotraject u volledig uit handen.

Is de aanbieding niet naar tevredenheid? Dan bent u vrij om te doen en te laten wat u wilt met de offertes. De service is geheel kosteloos en vrijblijvend.


Landelijk netwerk

Incassobureau Pro bestaat uit een netwerk van diverse erkende incassobureaus door het gehele land. Dit biedt u het voordeel dat wij al uw incassozaken uit handen kunnen nemen. Wij hebben ons netwerk in de loop der jaren behoorlijk uitgebreid met gerenommeerde en bevlogen incassospecialisten. Wij hebben meer dan 300 locaties door het gehele land, inclusief Overijssel. Hierdoor bevinden wij ons dus altijd bij u in de buurt, in iedere provincie staat ons team voor u klaar.

Vestigingen

Een van de redenen waarom wij u snel van dienst zijn is dat wij actief zijn vanaf meer dan 300 vestigingen door het gehele land. Wij zijn actief in de gehele provincie, inclusief in Overijssel. Onderstaand een overzicht van de plaatsen bij u uit de provincie waar de gelieerde incasso specialist de meeste opdrachten uitvoert.

Almelo | Borne | Deventer | Enschede | Haaksbergen | Hardenberg | Hengelo | Kampen | Nijverdal | Oldenzaal | Raalte | Rijssen | Steenwijk | Wierden | Zwolle

Vrijblijvend kennis maken

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem via het contactformulier contact met ons op.