Op zoek naar een vakkundig incassobureau in Emmeloord?

Vergelijk vrijblijvend en kosteloos meerdere incassobureaus en deurwaarders!Incassobureau Emmeloord

Incassobureau Emmeloord

Het inschakelen van een incassobureau in Emmeloord doet u wanneer een klant weigert te betalen en u al de nodige herinneren heeft verstuurd. Wanbetaling komt echter niet alleen bij veel ondernemers en bedrijven voor, ook particulieren kunnen hier mee te maken krijgen. Bijvoorbeeld een ex-partner die geen alimentatie betaalt of een verhuurder die geen huur ontvangt. Maar wat zijn de voordelen en kosten van een incassobureau? Hoe zit het met de incassokosten? En wat is de werkwijze? Lees snel verder om meer te weten te komen over het inschakelen van een incassobureau.

Bent u benieuwd geworden naar de kosten? Via het offerteformulier vraagt u gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijkt u eenvoudig verschillende offertes met elkaar. In het bedrijvenbestand staat menig incassobureau, deurwaarder of gerechtsdeurwaarder uit Emmeloord. Als offertes aanvraagt, ontvangt u maximaal 5 gratis offertes! Ook no-cure, no-pay incasso mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Onze dienstverlening, uw voordeel:

Voor bedrijven is er niets vervelender dan klanten die openstaande facturen niet voldoen. Dan is het inschakelen van een incassobureau in Emmeloord de juiste oplossing. Een incassobureau gaat namens u achter openstaande facturen aan. Er zitten een aantal voordelen aan het inschakelen van een incassobureau. U geeft de zaak uit handen, dus bespaart u uzelf een hoop tijd en moeite. Bovendien zijn medewerkers van een incassobureau ervaren en weten ze precies hoe ze ervoor kunnen zorgen dat de wanbetaler de incasso alsnog betaald. Geen resultaat? Dan hoeft u ook niet te betalen. Dit heet de no pay, no cure methode. Ten slotte komt uw klantrelatie niet in gevaar. Een incassobureau is onpartijdig, professioneel en blijft klantvriendelijk. De voordelen op een rijtje:

 • Het bespaart u veel tijd en moeite
 • Uw klantcontact blijft goed
 • Het is voordelig voor u, vanwege het no pay, no cure principe

Gratis offertes vergelijken

Ik beschik over schriftelijk bewijs van de vordering: (*)


Ik heb de debiteur reeds een herinnering gestuurd: (*)
Voordelen van een incassobureau

Bent u een ondernemer? Dan heeft u het vast al een keer meegemaakt: de factuur wordt betaald. Wanneer de betalingstermijn van een factuur is verstreken en de betaling uitblijft, zelfs na een herinnering of aanmaning, dan is het verstandig om hulp in te schakelen. U wilt natuurlijk wel het geld waar u recht op heeft. Het contacteren, versturen van brieven en incasseren van een vordering kost veel tijd en energie. Een incassobureau neemt dit uit handen voor u. Het bureau zorgt voor het gehele proces en in maar liefst 90% van de gevallen worden de facturen betaald zonder dat er een rechter of gerechtsdeurwaarder aan pas hoeft te komen. Door de ervaring van het incassobureau weten zij precies wat er nodig is. Een incassobureau is er niet alleen voor ondernemers, maar ook voor particulieren. De belangrijkste voordelen van een incassobureau zijn:

 • U kunt u tijd aan andere zaken besteden.
 • U hoeft geen contact op te nemen met de klant.
 • In veel gevallen is het gratis omdat de kosten worden doorberekend.

incassobureau inschakelen

Werkwijze van een incassobureau

Het is niet zomaar mogelijk om een incassobureau uit Emmeloord in te schakelen. Uw situatie zal aan diverse voorwaarden moeten voldoen. Zo moet het om een factuur gaan die meer dan een maand niet is betaald, terwijl u wel al een aanmaning of meerdere herinneringen heeft verstuurd. Voldoet u aan de voorwaarden, dan vindt er eerst een intakegesprek plaats waarin de vordering en tactiek besproken worden. De incassoprocedure eindigt op het moment dat de wanbetaler de incasso heeft voldaan of wanneer de rechter zijn vonnis heeft uitgesproken. Een incassotraject kan veel tijd in beslag nemen. Dit varieert van enkele weken of maanden met in het ergste geval enkele jaren.

Hoe verloopt het incassotraject?

Als het mogelijk is om een incassoprocedure op te starten, gaat het incassobureau gelijk aan de slag om ervoor te zorgen dat de openstaande rekeningen alsnog betaald worden door de andere partij. Dit doen zij door een aangetekende aanmaning naar de wederpartij te sturen. In deze aanmaning staat dat de wederpartij een hoofdsom moet betalen, namelijk het bedrag van de incasso, en eventuele bijkomende kosten zoals buitengerechtelijke kosten en rente. De wanbetaler dient het totaalbedrag binnen 5 tot 14 werkdagen te voldoen. Is er geen oplossing of reageert of betaalt de tegenpartij niet? Dan schakelt het incassobureau een deurwaarder in om over te gaan tot een gerechtelijke incasso.


incasso voor bedrijven

Incassobureau voor bedrijven

Heeft u een bedrijf of bent u zzp’er en wilt u zich niet meer zorgen hoeven maken over debiteuren? Schakel dan een incassobureau uit Emmeloord in! Hoe vaak komt het wel niet voor dat u iets levert en dat u hier vervolgens niet voor betaald krijgt? Het is voor u zelf ontzettend vervelend als u elke dag achter de achterstallige betalingen aan moet gaan. U kunt incassobureaus zien al een verlengstuk van uw eigen financiële afdeling. Door de tussenkomst van een derde partij zal de wanbetaler veelal toch tot betaling overgaan. Schakel daarom als bedrijf of ZZP een incassobureau in uit Emmeloord.

Tips incasso voor ZZP’ers

U bent ZZP’er en u heeft klanten die slecht betalen of helemaal niet betalen. Of u heeft leningen uitstaan, maar een aflossing ontbreekt. Het beste is om een incassobureau in te schakelen, zodat u de bedragen krijgt waar u recht op hebt. Als ZZP’er kan 1 niet betaalde klus al impact hebben.

Wacht dus niet tot het te laat is, maar neem een incassobureau in de arm. Zij helpen u als ZZP’er, ook bij kleine bedragen. Bovendien werken veel incassobureaus op basis van no cure, no pay, wat voor u voordelig is.


Incassobureau voor particulieren

Ook als particulier is het mogelijk dat u te maken hebt met andere mensen wie zich niet aan betalingsafspraken houden. Dit kan bijvoorbeeld wanneer u de verhuurder bent van een studentenwoning, of wanneer een kennis een achterstallige lening niet heeft betaald. Als u een incassobureau uit Emmeloord wilt inschakelen dan moet u dit wel kunnen bewijzen met behulp van een schriftelijke afspraak of een contract. Het is namelijk belangrijk dat u een dossier opbouwt voor het geval de zaak voor de rechter moet komen.

Achterstand alimentatie van uw ex innen

Alimentatie is verplicht bij een scheiding. Het is dan ook normaal om hier rekening mee te houden. Echter kan het zijn dat u heldere afspraken heeft gemaakt, maar dat uw ex zich hier niet aan houdt. Weigert uw ex alimentatie te betalen? Dan zorgt dit voor spanningen en financiële problemen. Op het moment dat u de afspraken met uw ex-partner zwart-op-wit heeft staan, schakelt u een instantie in die de alimentatie gaat innen. Zo’n alimentatie kan een incassobureau zijn, die de schulden voor u gaan innen.

Werkzaamheden incassobureau

U schakelt een incassobureau niet alleen in voor het vorderen van een incasso. Zij bieden namelijk meer diensten aan. Zo kunt u ook bij een bureau terecht voor een buitengerechtelijke incasso, procesfinanciering of het innen van incasso’s uit het buitenland. Bovendien is het mogelijk om uw debiteurenbeheer over te dragen, zodat u dit niet meer zelf hoeft te doen. U schakelt een incassobureau in bij:

 • het innen van incasso’s uit buitenland
 • het afdragen van uw debiteurenbeheer
 • het inschakelen van een deurwaarder
 • het innen van gerechtelijke incasso’s en huurvorderingen
 • procesfinanciering

Vanaf welk bedrag incasseren?

Bedrijven of mensen kiezen er veelal voor om alleen hulp in te schakelen bij het innen van openstaande rekeningen met hoge bedragen. Ook bij kleine bedragen is het echter rendabel om een incassobureau uit Emmeloord in te schakelen. Al is het alleen maar omdat vele kleine bedragen uiteindelijk één groot bedrag worden. Is er het afgelopen jaar 10 keer een factuur van €100,- niet betaald? Dan loopt u al €1.000,- mis! Daarnaast wilt u de wanbetalers toch niet belonen voor het niet betalen van rekeningen? Schakel daarom ook bij kleine bedragen hulp in. Omdat de meeste incassobureaus op basis van no cure, no pay werken loopt u geen enkel risico.

Wanneer een incassobureau inschakelen?

Men denkt wel eens: een incassobureau inschakelen, is dat nu echt nodig? Wij vinden van wel. Hoe langer het duurt voordat een openstaande rekening wordt betaald, hoe kleiner de kans dat dit überhaupt nog gaat gebeuren. Het is mogelijk om een incassobureau in te schakelen op het moment dat de betalingstermijn is verstreken en als u al een waarschuwing of aanmaning hebt verzonden. Wilt u het nog even afwachten? Het is verstandig om in ieder geval niet langer dan 2 maanden na de vervaldag te wachten.


Last van een wanbetaler? Schakel een incassobureau in!

Vraag vrijblijvend offertes aan, vergelijk ze onderling en vindt een incassobureau in Emmeloord!gerechtelijke incassoprocedure

Gerechtelijke en minnelijke incasso

Er bestaat dus een gerechtelijke en een buitengerechtelijke of minnelijke incassoprocedure. Hoewel er altijd gestart wordt met de minnelijke procedure, komt het vaak voor dat hier ook een gerechtelijk proces achteraan komt. Het verschil tussen beide procedures is de tussenkomst van een rechter en daarmee een deurwaarder, beslaglegging en eventueel zelfs loonbeslag. Daarnaast kan bij de gerechtelijke procedure ook een deel van de kosten op rekening van de schuldeiser komen, en is de kans op een verminderde klantrelatie hoger. Het is daarom altijd een optie om geen gerechtelijk incassotraject te starten.


Gerechtsdeurwaarder inschakelen

Gerechtsdeurwaarder of reguliere deurwaarder?

U dient zichzelf af te vragen of u baat heeft bij het inschakelen van een deurwaarder of toch een gerechtsdeurwaarder? Er zit namelijk een belangrijk verschil in. Zo heeft een gerechtsdeurwaarder meer rechten dan een reguliere deurwaarder. Een gerechtsdeurwaarder voert ambtelijke werkzaamheden. Hij mag namelijk een dagvaarding uitbrengen, een vonnis uitvoeren en beslag leggen op iemand zijn inboedel. Een reguliere deurwaarder heeft deze rechten niet en is dus eigenlijk meer een tussenpersoon tussen de schuldenaar en de schuldeiser.


Gerechtsdeurwaarder Emmeloord

Een gerechtsdeurwaarder beschikt over de inzet van juridische maatregelen. Simpel gezegd voert een gerechtsdeurwaarder de wet uit en is hij of zij een openbaar ambtenaar. Daarbij komt dat een gerechtsdeurwaarder een juridische opleiding heeft gevolgd om zijn ambt te kunnen uitvoeren.

Ook is de gerechtsdeurwaarder benoemd door de Kroon. Dit zorgt ervoor dat de gerechtsdeurwaarder bevoegd is tot dagvaardingen, beslaglegging en het uitvoeren van dwangbevelen. U vindt diverse gerechtsdeurwaarders in Emmeloord of bij u in de regio.


Wat doet een gerechtsdeurwaarder?


Focus op rendement

Een incassobureau uit Emmeloord focust voortdurend op rendement. Het draait naast het financieel rendement ook om het sociaal rendement. Deze focus op rendement betekent dat de incassobureaus altijd pogen om bij de minnelijke incasso te blijven en zo de incassokosten te beperken. De focus op sociaal rendement gaat over het behoud van klantenrelaties. Maar ook over het voorkomen van de noodzaak tot de dwangmiddelen van een deurwaarder of schuldsanering. Wilt u meer weten over onze werkwijze? Vraag gratis offertes aan en vindt een incassobureau uit Emmeloord.

Uw goede klantrelatie blijft in stand

Een kleine negentig procent van de rekeningen wordt door debiteuren op tijd betaald, zo blijkt uit onderzoek. Zo ook in Emmeloord. Het overige gedeelte kan uw incassospecialist veiligstellen. Dit gebeurt door zorgvuldig debiteurenbeheer, waarbij uw band met de klant hoog in het vaandel staat en het incassobureau ervoor zorgt dat de klantrelatie behouden blijft.


No cure, no pay

Veel incassobureaus werken volgens het no cure, no pay basisprincipe. Dit houdt in dat het bureau betaald wordt op het behaalde resultaat. Op het moment dat u geen geld ontvangt van de debiteur, hoeft u dus het incassobureau niet te betalen. Of u betaalt pas als de diensten en de inzet van de gerechtsdeurwaarder het beoogde resultaat hebben opgeleverd.

Bovendien is het in sommige gevallen mogelijk om de incassokosten op de schuldenaar te verhalen.


deurwaarder

Debiteurenbeheer

Uit onderzoek is gebleken dat veel midden- en kleinbedrijven moeite hebben met het afronden van de financiële zaken en het bijhouden van het klantenbestand. Dit gaat ten koste van het eigenlijke werk dat men zou willen doen. Een aantal incassobureaus uit Emmeloord heeft zich daarom gespecialiseerd in debiteurenbeheer. Dit betekent dat zij voor u de facturen versturen, de betalingen bijhouden en het klantenbestand up to date houden. Dit alles tegen aantrekkelijke prijzen.

Loonbeslag

Een deurwaarder beschikt over diverse dwangmiddelen waarmee hij de schuldenaar tot betalen kan aanmanen. Eén daarvan is het loonbeslag. Het woord zegt het al: het loonbeslag betekent dat de deurwaarder bij de werkgever of uitkerende instantie van de schuldenaar het salaris of de uitkering kan opvragen, zodat hiermee al een deel van de schuld kan worden betaald. Het loonbeslag kan zolang duren als nodig is, en kan zowel executoriaal als conservatoir worden uitgevoerd.


beslaglegging deurwaarder

Beslaglegging inboedel

Een tweede dwangmiddel van de deurwaarder of gerechtsdeurwaarder uit Emmeloord is de beslaglegging op de inboedel. Veel mensen denken dat deze beslaglegging wordt beperkt tot vervoersmiddelen en elektronische apparaten. Dat ligt echter anders. De enige zaken die men niet in beslag mag nemen zijn bedden en beddengoed, de kleren die de schuldenaar (en eventuele gezinsleden) aan heeft en genoeg eten en drinken voor een maand. De regels voor de beslaglegging liggen sinds 1838 vast.

beslagvrije voet incasso

Beslagvrije voet

De beslagvrije voet is het bedrag waar de schuldenaar recht op heeft om bijvoorbeeld de huur te betalen, ziektekostenverzekering en het levensonderhoud. Dit kan ook eventuele alimentatie zijn voor kinderen. De beslagvrije voet wordt bepaald door diverse factoren zoals de burgerlijke staat en het inkomen van een levenspartner. De deurwaarder zal hiervoor onder andere een vragenlijst geven aan de werkgever of uitkerende instantie die deze naar waarheid moet beantwoorden of anders kans maakt op een boete of zelfs schuldovername. Op de website van de Belastingdienst vindt u hier meer informatie over.


Kosten incassobureau

De kosten van een incassobureau hangen af van een aantal factoren. U betaalt bij een betwiste vordering een vooraf overeengekomen tarief per uur. Bij een gerechtelijke incasso is er vooraf een vaste prijs bepaald. In de meeste gevallen vindt betaling plaats via het no cure no pay principe. Voor het opstarten van een nieuw dossier betaalt u eenmalig een bedrag van €75,-. U bent het incassobureau verder niets verschuldigd indien de debiteur zowel de hoofdsom als de rente en de incassokosten betaalt. U bent een provisie verschuldigd indien de wanbetaler maar een deel van de hoofdsom betaalt. De hoogte van deze provisie staat in de Wet incasso kosten. Over de eerste €2.500,- betaalt u bijvoorbeeld 15% provisie en bij alles boven de €200.000,- 0,5%. Neem gratis en vrijblijvend contact op met diverse incassobureaus door uw gegevens in te vullen op de offertepagina.


Wet incasso kosten (WIK)

De Wet Incasso Kosten is een wet waarin de regels en voorwaarden van een incassobureau staan vastgelegd. Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie over deze wet. Er staat onder andere in hoeveel incassokosten men mag rekenen en bij welk bedrag dit verandert.

Een voorbeeld is dat bij de eerste €2.500,- van de gevorderde hoofdsom 15% aan incassokosten mag worden gerekend. Bij de volgende €2500,- is dit een percentage van 10% en dit bedrag daalt steeds verder. Wilt u een exacte prijsindicatie? Vraag vrijblijvend offertes aan!

Op zoek naar een geschikt incassobureau uit Emmeloord?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en kies de beste specialist!


Prijstabel: maximale incassokosten

HoofdsomPercentage*
Eerste €2.500,-15% (minimaal €40,-)
Volgende €2.500,-10%
Volgende €5.000,-10%
Volgende €190.000,-1%
Boven €200.000,-0.5% (tot max. €6.775,-)

* Let op: In sommige gevallen verhoogd met BTW.

incassokosten hoogte

Wie betaalt de btw over de incassokosten?

De vraag wie de btw betaalt over de incassokosten is eenvoudig uit te leggen aan de van 2 vragen. Bent u btw-plichtig? Dan betaalt u als schuldeiser de btw over de incassokosten. De schuldenaar hoeft op zo’n moment dus geen extra kosten te betalen.

Bent u niet btw-plichtig? Dan gaat de btw over de incassokosten naar de schuldenaar en hoeft u dit dus niet te betalen.

BTW oninbare vorderingen terugvragen

Bij het versturen van facturen naar klanten moet u btw aangeven en betalen. Is de factuur 1 jaar na de uiterste betaaldatum, of 30 dagen na ontvangst van de factuur indien er geen betalingstermijn is, niet voldaan? Dan wordt deze gezien als oninbaar waardoor u de btw kunt terugvragen. Dit verwerkt u in de belastingaangifte van het tijdvak waarin dit probleem is ontstaan of als de termijn van een jaar is verstreken. Hebt u de btw terug ontvangen en wordt de vordering alsnog voldaan? Dan geeft u dit aan in het aangiftetijdvak waarin u de betaling hebt ontvangen. Kijk voor meer informatie over het terugvragen van btw over oninbare vorderingen op de website van de belastingdienst.


Geschikt incassobureau in Emmeloord vinden? Vergelijk offertes!

Staan bepaalde facturen al langere tijd open en lukt het u niet om deze te innen? Om ervoor te zorgen dat u toch krijgt waar u recht op hebt, is het wellicht een goed idee om een incassobureau of deurwaarder uit Emmeloord in te schakelen. Ons netwerk bestaat uit meerdere incassobureaus verspreid over heel Nederland. Laat vandaag nog uw gegevens achter op het contactformulier, dan zorgen wij ervoor dat u vrijblijvend een aantal (max. 5) offertes ontvangt van bureaus uit regio Emmeloord. Hierdoor hebt u zelf de mogelijkheid om deze met elkaar te vergelijken op basis van prijzen en voorwaarden. We helpen u graag met uw incasso!


Verkoop van vorderingen

Bent u al enige tijd bezig met het innen van openstaande rekeningen en hebt u er inmiddels helemaal genoeg van? Het is een optie om de vorderingen te verkopen. Dit klinkt wellicht gek, maar in sommige gevallen is het de ideale uitkomst. Is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat u direct over liquiditeit beschikt? Dan duurt het afwachten van een reactie op aanmaningen wellicht te lang.

Als u vorderingen wilt verkopen dan zal de koper deze eerst beoordelen. Hij kijkt hierbij bijvoorbeeld naar hoe lang de rekeningen al open staan. Als de koper interesse heeft dan doet hij u een prijsvoorstel. Gaat u daarmee akkoord? Dan ontvangt u dit bedrag en doet u via een akte afstand van de openstaande rekeningen.

Voordelen

Wat voor voordelen het verkopen van vorderingen precies met zich meebrengt? We vertellen het u graag.

 • U ontvangt direct een bedrag wanneer u openstaande facturen verkoopt. Een voordeel hiervan is dat u geen risico loopt dat u helemaal niets ontvangt van de wanbetaler. Hierdoor weet u waar u aan toe bent.
 • Heeft uw bedrijf het op dit moment financieel zwaar? Door de vorderingen te verkopen beschikt u direct over liquiditeit.
 • Het innen van achterstallige betalingen neemt veel tijd in beslag. Als u de rekeningen verkoopt, dan hoeft u niet meer elke week aanmaningen te sturen en telefoontjes te plegen. Hierdoor hebt u meer tijd over om uw belangrijkste werkzaamheden binnen het bedrijf uit te voeren.
 • Tot slot vorderingen te verkopen bespaart u een hoop kosten. Denk maar eens aan incassokosten of kosten wanneer de zaak bijvoorbeeld uitloopt op een minnelijk of gerechtelijk inningsproces. Daar zit u natuurlijk niet op te wachten.

Klanten over Incassobureau Pro

 • klantenreview incassobureau-pro saskia
  Toen ik steeds meer last kreeg van openstaande vorderingen zocht ik een incassobureau uit [var1] voor het bijhouden van mijn debiteurenbeheer. Ik kreeg al snel 5 offertes binnen en kon zo gemakkelijk kiezen voor het bureau dat mij het meeste aansprak.
  Saskia Peeters
 • klantenbeoordeling incassobureau-pro
  Ik heb een schildersbedrijf en een klant wilde de rekening niet betalen. Na via deze site een goed incassobureau gevonden te hebben, hoefde ik er geen tijd en moeite meer in te steken. De rekening was toen snel betaald!
  Ruud Storm
 • klantenreview incassobureau-pro wilma
  Met mijn bedrijf heb ik meerdere keren te maken gehad met wanbetalers. Door verschillende offertes te vergelijken, vond ik snel een goed incassobureau uit de buurt. Binnen no-time waren de facturen betaald, en het kostte mij helemaal niets.
  Wilma de Boer


Veelgestelde vragen


Wat zijn wanbetalers?

Maakt een persoon of bedrijf gebruik van uw dienst of product zonder daarvoor een betaling te doen? Dan bestempelt men ze als een wanbetaler . Dat geldt ook als de betaling langer dan zes maand op zich laat wachten. Er bestaan diverse redenen waarom een wanbetaler niet betaalt. Denk aan financiële problemen, laksheid of zelfs fraude. Bij fraude is het van belang dat u aangifte doet bij de politie. Is er geen sprake van fraude? Dan kunt u een incassobureau, gerechtsdeurwaarder of advocaat inschakelen.

Wat is een aanmaning?

Een aanmaning is een soort officiële betalingsherinnering waarin de schuldeiser de schuldenaar verzoekt om de openstaande factuur te betalen. De eerste aanmaning heeft veelal een vriendelijke toon, aangezien het een foutje kan zijn dat de betaling nog niet is voldaan. Dit is ook beter voor de relatie met de desbetreffende klant. De daaropvolgende aanmaning is strenger en bevat vaak een waarschuwing dat bij het uitblijven van betaling de incassokosten in rekening worden gebracht. Deze waarschuwing is wettelijk verplicht, voordat men incassokosten mag rekenen.


Wat is een vordering?

Een vordering is een algemene term die wordt gebruikt als iemand, of een bedrijf iets opeist van een ander. Dit is vaak het geval als een bedrijf een dienst of product heeft geleverd, maar de betaling niet wordt voldaan. In het bedrijfsleven gebruikt men hiervoor vaak de term ‘openstaande factuur’. In deze factuur staat dat de schuldeiser nog een bepaalde vergoeding krijgt van de debiteur. Een vordering is dus een schuld. Naast een financiële schuld kan het ook om goederen draaien.

Wat zijn incassokosten?

Als iemand uw factuur niet betaalt, dan moet u in actie komen. Hiervoor moet u vaak kosten maken, aangezien u een incassobureau gaat inschakelen. Deze kosten noemt men incassokosten. Deze administratiekosten worden doorberekend aan de schuldenaar. Er is een wettelijke minimum en maximum, respectievelijk €40,- en €6775,-. De kosten variëren van 0,5% tot en met 15% van het totaalbedrag. Veel mensen zien deze kosten als een soort boetesysteem, maar het zijn daadwerkelijk kosten die gemaakt worden om de vordering te incasseren.


Wat is een buitengerechtelijke incasso?

Een buitengerechtelijke incasso is in feite het voortraject. De juridische incasso is nog niet aan de orde, maar er wordt wel een incassobureau ingeschakeld. Met buitengerechtelijke incasso bedoelt men dus alle activiteiten om de vordering te incasseren, zonder dat er een rechter aan bod komt. Het bureau heeft geen wettelijke bevoegdheden, maar zorgt middels telefonisch contact en aanmaningen ervoor dat de klant gaat betalen. Ook mag het incassobureau uit Emmeloord incassokosten bij de schuldenaar in rekening brengen. Dit zorgt er vaak voor dat de wanbetaler alsnog betaald.

Wat is een juridische incasso?

Een juridische incasso is in feite de juridische fase. Voordat de wanbetaler de dagvaarding kan verwachten krijgt hij/zij nog de laatste kans om te betalen. Gebeurt er niets? Dan krijgt de debiteur binnenkort een dagvaarding van de deurwaarder. Dit is een officiële mededeling dat de rechtbank wordt ingeschakeld om de vordering te incasseren. Hierbij komen er eventueel drastische maatregelen aan bod. Denk aan de beslaglegging op de inboedel of het loonbeslag. Zo realiseert men toch nog de betaling.


Wat zijn dubieuze debiteuren?

Hebt u wel eens van de term “dubieuze debiteuren” gehoord? Dit is een debiteur met een openstaande nota die niet voldaan is en er geen zekerheid is of dit in de toekomst wel gaat gebeuren. U komt hier vast en zeker mee in aanraking als ondernemer uit Emmeloord. Een voorwaarde voor het zijn van een dubieuze debiteur is in dat de betalingstermijn van de factuur al lang is verstreken. Daarnaast heeft de debiteur al vele herinneringen en aanmaningen ontvangen.

Wanneer een deurwaarder inschakelen?

Heeft het versturen van herinneringen, waarschuwingen, aanmaningen en zelfs het inschakelen van incassobureaus niet geholpen? Dan is het wellicht tijd voor een deurwaarder om ervoor te zorgen dat u rekeningen int. Een deurwaarder heeft meer bevoegdheid dan incassobureaus. Zo mag een deurwaarder bijvoorbeeld beslag leggen op de inboedel van een wanbetaler of een dagvaarding afleveren. In de meeste gevallen werken incassobureaus samen met deurwaarders. Zij zullen dan ook in overleg een gerechtsdeurwaarder inschakelen op het moment dat dit nodig blijkt te zijn.


Wat mag een incassobureau wel en niet doen?

Incassobureaus specialiseren zich in het terughalen van diverse soorten vorderingen en het versturen van brieven. Zij hebben dus de bevoegdheid om aanmaningen te sturen naar de debiteur of wanbetaler, om ervoor te zorgen dat de incasso alsnog betaald wordt. Een incassobureau is niet bevoegd om een dagvaarding uit te brengen, beslaglegging te doen of een vonnis uit te voeren in naam van de rechter. Daar schakelt u het beste een deurwaarder of gerechtsdeurwaarder voor in.

Waar op letten bij kiezen incassobureau?

Bij het inschakelen van een incassobureau dient u op bepaalde dingen te letten. Voordat u in zee gaat met een incassobureau is het aan te raden om in uw omgeving na te gaan wat de ervaringen zijn. U kunt het incassobureau ook checken op klachten. Vraag bijvoorbeeld na of zij een klantenportal hebben waar u ervaringen van anderen kunt lezen. Heeft u besloten om daadwerkelijk een incassobureau in de arm te nemen? Zorg dan dat u duidelijke afspraken met ze maakt en laat dit vastleggen in een contract. Op deze manier is de kans groot dat u een betrouwbaar incassobureau uit Emmeloord vindt.


Maak gebruik van de offerteservice en pak wanbetalers aan! Effectieve methoden, no-cure, no-pay mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Onze werkwijze

De meeste bedrijven uit Emmeloord komen bij ons omdat er diensten of goederen zijn geleverd maar er niet wordt betaald. Ondanks dat er meerdere sommaties zijn verstuurd. Op zo’n moment is het zaak om adequaat te handelen en is het verstandig om een incassobureau in te schakelen. In de onderstaande drie stappen leest u wat u van onze dienstverlening mag verwachten.

 • Vraag gratis offertes aan door het offerteformulier op deze pagina in te vullen. Geef een zo volledig mogelijke omschrijving van de te verrichten werkzaamheden.
 • Vergelijk incassobureaus onderling. Na uw aanvraag regelen wij de verdere afhandeling, u ontvangt spoedig diverse aanbiedingen van incasso experts uit Emmeloord en omgeving.
 • Een keuze maken. Kies de beste aanbieding en bespaar tot 35% op uw investering. Na uw goedkeuring nemen wij het incassotraject u volledig uit handen.

Is de aanbieding niet naar tevredenheid? Dan bent u vrij om te doen en te laten wat u wilt met de offertes. De service is geheel kosteloos en vrijblijvend.


Landelijk netwerk

Incassobureau Pro bestaat uit een netwerk van diverse erkende incassobureaus door het gehele land. Dit biedt u het voordeel dat wij al uw incassozaken uit handen kunnen nemen. Wij hebben ons netwerk in de loop der jaren behoorlijk uitgebreid met gerenommeerde en bevlogen incassospecialisten. Wij hebben meer dan 300 locaties door het gehele land, inclusief Emmeloord. Hierdoor bevinden wij ons dus altijd bij u in de buurt, in iedere provincie staat ons team voor u klaar.

Vestigingen

Een van de redenen waarom wij u snel van dienst zijn is dat wij actief zijn vanaf meer dan 300 vestigingen door het gehele land. Wij zijn actief in de gehele provincie, inclusief in Emmeloord. Onderstaand een overzicht van de plaatsen bij u uit de provincie waar de gelieerde incasso specialist de meeste opdrachten uitvoert.

Almere | Dronten | Emmeloord | Lelystad | Urk | Zeewolde

Vrijblijvend kennis maken

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vul dan snel het offerteformulier in.Gratis offerte