Op zoek naar een vakkundig incassobureau in Gorredijk?

Vergelijk vrijblijvend en kosteloos meerdere incassobureaus en deurwaarders!Incassobureau Gorredijk

Incassobureau Gorredijk

Bent u op zoek naar een goed incassobureau of ervaren deurwaarder in Gorredijk? Maak dan gratis en vrijblijvend gebruik van ons netwerk! Zo bent u snel in contact met een betrouwbaar bureau om de incasso te starten.

Op deze pagina leest u meer over de diensten die een bureau aanbiedt, de kosten die hieraan verbonden zijn en u krijgt tips voor het vinden en inschakelen van een incassobureau. Wilt u meer duidelijkheid omtrent de kosten? Vraag dan gratis offertes aan en bespaar op het vorderen uw incasso. Ook no-cure, no-pay incasso mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Onze dienstverlening, uw voordeel:

Overweegt u de hulp van een incassobureau uit Gorredijk in te schakelen? Door gratis en vrijblijvend gebruik te maken van onze service, vindt u het beste incassobureau uit Gorredijk.

 • De service is gratis en helemaal vrijblijvend; u zit nergens aan vast.
 • U krijgt inzicht in de prijzen van verschillende incassospecialisten uit Gorredijk.
 • U kiest gemakkelijk het bureau dat het beste bij u past.
 • U bespaart zo tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Ik beschik over schriftelijk bewijs van de vordering: (*)


Ik heb de debiteur reeds een herinnering gestuurd: (*)
Voordelen van een incassobureau

Incassospecialisten hebben in Gorredijk veelal een negatieve reputatie. Zowel particulieren als bedrijven willen er liever niet mee in aanraking komen. Toch kan een bureau voor beide partijen een heleboel betekenen. Heeft u problemen met een wanbetaler, en ziet u een betaling van uw factuur somber in? Uit ervaring blijkt dat een incassobureau de factuur in ongeveer 90% van de gevallen weet te innen zonder daarbij een gerechtelijke incasso te starten. Daarnaast zitten er voldoende voordelen aan het inschakelen van een bureau:

 • U behoudt een goede klantrelatie, doordat het incassobureau als een objectieve derde partij ingezet wordt.
 • U bent geen kostbare tijd en energie kwijt aan het versturen van aanmaningen.
 • Het kost u in de meeste gevallen niets, omdat de bureaus in 90% van de gevallen tot een betaling komen tijdens de minnelijke incassoprocedure.

incassobureau Gorredijk inschakelen

De werkwijze van een incassobureau

Wanneer u contact opneemt met een incassobureau uit Gorredijk, dan vindt er altijd eerst een kennismakingsgesprek plaats. Hierbij bespreken de specialisten uw zaak en wordt er nagegaan of de hulp bij het incassotraject inderdaad noodzakelijk is.

Hoe ziet het incassotraject eruit?

Het incassotraject bestaat grofweg uit drie verschillende fases. In principe kunt u op ieder moment een incassobureau inschakelen. Voor een goede klantrelatie is het raadzaam om eerst een betalingsregeling proberen te treffen. Lukt dit niet en krijgt u na herhaaldelijke herinneringen of aanmaningen geen gehoor? Vraag dan de hulp van een incassobureau. Het traject start met de minnelijke incassoprocedure. Dit houdt in dat de specialisten door middel van telefoontjes, brieven en e-mails tot een betaling proberen over te gaan. In de praktijk blijkt dat 90% van de vorderingen al tijdens dit minnelijke incassotraject alsnog betaald worden!

Gebeurt dit niet, dan overlegt de expert met u of u een juridische incasso wilt starten. Hoe lang dat traject duurt is lastig te voorspellen. Meestal neemt het enkele maanden in beslag, maar bij uitzondering kan het ook jaren duren voordat de wanbetaler tot betaling overgaat.


incasso in Gorredijk

Incassobureau voor bedrijven

U heeft als ondernemer ongetwijfeld te maken gehad met wanbetalers. Hiermee omgaan kost erg veel tijd en energie, zeker als u probeert de goede klantrelatie te behouden. Incassobureaus bieden daarom diverse diensten aan. Allereerst is het mogelijk om een bureau in te schakelen voor de minnelijke incasso. In de meeste gevallen zal de betaling toch plaats vinden. Is dit niet het geval of zorgt u zelf voor de minnelijke incasso, schakel dan een incassobureau uit Gorredijk in voor de gerechtelijke procedure. Hierbij ondersteunen de specialisten u gedurende het hele proces en sturen zij desgewenst een gerechtsdeurwaarder om beslag te leggen op de inboedel.

Tips incasso voor ZZP’ers

Als u als ZZP’er aan de slag gaat, dan is een goede financiële administratie enorm belangrijk. Wanneer klanten niet betalen heeft dat namelijk direct effect op uw eigen inkomen. Maak daarom vooraf duidelijke afspraken over de betaling voor de dienst of het product en laat dit ondertekenen in een contract. Wanneer de uiterste betaaldatum verstrijkt en u nog geen betaling ontvangen heeft, weet de tegenpartij ook wat hij kan verwachten. Schakel een incassobureau in als u merkt dat u geen tijd of energie heeft om achter de wanbetalers aan te gaan, dat scheelt een hoop tijd en frustratie.


Incassobureau voor particulieren

Dat een bedrijf een incassobureau kan inschakelen is de meeste particulieren waarschijnlijk bekend. Maar wist u dat u in sommige situaties baat heeft bij deze juridische hulp? Bent u als particulier bijvoorbeeld de verhuurder van een studentenwoning? Dan kan het zomaar voorkomen dat de huur niet wordt betaald. In dat geval kan een incassobureau u de juiste hulp bieden. Hetzelfde geldt wanneer u geld heeft uitgeleend aan een vriend en hij de gemaakte afspraken niet nakomt, of wanneer uw werkgever uw salaris niet uitbetaald.

Achterstand alimentatie van uw ex innen

Bij een scheiding heeft u mogelijk kinder- of zelfs partneralimentatie toegewezen gekregen. Blijft uw ex herhaaldelijk niet betalen? Ook in dat geval kunt u het geld via een incassobureau incasseren. Als de alimentatie is vastgesteld door een rechter, dan heeft u hier recht op. Het inschakelen van een incassobureau zorgt ervoor dat de relatie met uw ex niet nog meer verslechterd. Dit is zeker in het belang van uw kinderen.

Werkzaamheden incassobureau

De werkzaamheden van een incassobureau lopen uiteen. Vaak denkt men dat een incassobureau niets meer is dan een deurwaarder die een vordering komt incasseren, maar dit beeld is niet helemaal correct. Zo zal een incassobureau eerst via een minnelijke- en daarna via een gerechtelijke procedure proberen de openstaande rekening te vorderen. Hiervoor sturen zij brieven, bellen zij naar wanbetalers en versturen ze e-mails. De belangrijkste werkzaamheden van incassobureaus staan hieronder op een rijtje.

 • Minnelijke incasso’s
 • Gerechtelijke incasso’s
 • Debiteuren beheer
 • Deurwaarder inschakelen

Vanaf welk bedrag incasseren?

Vaak kiezen bedrijven ervoor om enkel voor grotere bedragen een incassobureau uit Gorredijk in te schakelen. Het is echter geen probleem om ook voor kleine bedragen hulp in te schakelen. Omdat de schuldenaar de incassokosten betaalt, kost dit u praktisch niets: alleen tijd en geduld. In 90% van de gevallen slagen de incassobureaus er in tot een succesvolle incasso te komen. Mocht uw zaak de uitzondering zijn waarbij wel een gerechtelijke incasso noodzakelijk is, dan zitten hier kosten aan verbonden. Het bedrag wordt vooraf afgesproken zodat u weet waar u aan toe bent. Vindt u het kleine bedrag de kosten voor een gerechtelijk procedure niet waard? Wellicht is het verkopen van de vordering dan een betere optie voor u.

Wanneer een incassobureau inschakelen?

Vraagt u zich af of het al tijd is om een incassobureau in te schakelen? In principe kunt u op elk gewenst moment een incassobureau uit Gorredijk inschakelen. Er bestaat namelijk geen wettelijk termijn waarin u een incassobureau mag inschakelen. Voor het behoud van de klantrelatie is het wel verstandig om eerst met de klant te overleggen. Geef hem de kans om tot een betaling over te gaan en tref, indien noodzakelijk, eerst een betalingsregeling. Wanneer u geen contact meer met de klant krijgt en de betalingstermijn van de aanmaning is verstreken, is het vaak tijd voor juridische hulp. De vorderingen verjaren na verloop van tijd, onderneem daarom op tijd actie.


Last van wanbetalers en dubieuze debiteuren?

Vraag vrijblijvend offertes aan en ontdek wat een incassobureau voor u kan betekenen.gerechtelijke incasso

Gerechtelijke en minnelijke incasso

U kunt kiezen voor zowel een minnelijke als een rechtsaanpak in Gorredijk. Bij die eerstgenoemde benadering staat centraal dat op een vriendelijke, klantgerechte wijze gezocht wordt naar een oplossing voor uw financiële probleem. Het incassobureau benadert de debiteuren zonder meteen te dreigen met beslaglegging of een juridisch traject. Mocht de minnelijke incasso niet voldoende zijn om tot betaling over te gaan, dan gaat het bureau over tot een juridisch traject. Hierbij schakelen ze een gerechtsdeurwaarder in om de klant te dagvaarden. Zoals u zich misschien kunt voorstellen is het gerechtelijke traject minder goed voor de relatie tussen de klant en opdrachtgever en wordt dit ook als uiterste optie gezien.


Gerechtsdeurwaarder Gorredijk

Gerechtsdeurwaarder of reguliere deurwaarder?

Wanneer het incassobureau uit Gorredijk overgaat tot een juridisch proces, dan wordt er zowel een deurwaarder als gerechtsdeurwaarder ingeschakeld. Maar wat is nou het verschil? Een deurwaarder heeft weinig rechten. De deurwaarder zorgt ervoor dat alles tijdens het proces in de rechtbank goed verloopt.

Wanneer er loonbeslag of beslaglegging gedaan moet worden, schakelt het incassobureau juist een gerechtsdeurwaarder in. Bij de meeste incassobureaus is een gerechtsdeurwaarder in dienst. U hoeft dus niet zelf op zoek te gaan naar een deurwaarder.


Gerechtsdeurwaarder Gorredijk

Wanneer u er niet langs de reguliere weg uitkomt met uw klant, dan biedt een gerechtsdeurwaarder de uitkomst.

Een gerechtsdeurwaarder beschikt over juridische rechten en middelen om de debiteur aan de incasso te laten voldoen. Een gerechtsdeurwaarder is dan ook een ambtenaar en zorgt ervoor dat het vonnis van de rechter uitgevoerd wordt.

Een gerechtsdeurwaarder heeft het recht om loonbeslag te leggen en kan ook beslaglegging op de inboedel regelen als de debiteur na het vonnis nog steeds niet betaalt.


Wat doet een gerechtsdeurwaarder?


Focus op rendement

Het is begrijpelijk dat u geen extra geld wilt spenderen aan de incasso’s van achterstallige bedragen. Hoewel er nooit zekerheid is dat het incassotraject u niets kost, zorgen de juridische experts uit Gorredijk wel voor een zo hoog mogelijk rendement. Dit houdt in dat de bureaus de focus leggen op de minnelijke incasso. Zo houdt u het meeste geld over aan de vorderingen.

Er wordt geen gerechtelijke procedure met gerechtsdeurwaarder gestart, waardoor u aanzienlijk bespaart op het traject.

Uw goede klantrelatie blijft in stand

Door tijdens het proces bij de minnelijke incasso te blijven, zorgt u naast het hogere rendement, enigszins voor het behoud van de klantrelatie. Zeker voor een ZZP’er is deze klantenrelatie enorm belangrijk: u wilt natuurlijk in de toekomst ook nog goede zaken kunnen doen. Een incassobureau bemiddelt tussen u en de klant en regelt eventueel een goede betalingsregeling, waar u uit frustratie misschien niet meer voor open stond. Daarnaast scheelt het inzetten van het incassobureau uit Gorredijk ook in de klantrelatie, doordat zij nooit direct met u worden geconfronteerd tijdens de situatie. Zo kunt u na het proces op dezelfde voet verder gaan, mits u dit natuurlijk wilt.


No cure, no pay

Veel incassobureaus adverteren met de zogeheten no cure, no pay methode. Maar hoe werkt dit precies? In principe kost het minnelijke traject van de incasso u niets. Over de openstaande vorderingen rekent het bureau incassokosten, die de klant moet betalen. Zo behaalt u een zo hoog mogelijk rendement en kost het u praktisch niets.

In sommige gevallen betaalt de klant slechts een deel van het bedrag. In dat geval betaalt u zelf de provisie aan het bureau. De hoogte van deze provisie verschilt per situatie. Mocht het tot een rechtszaak komen, dan betaalt u wel voor het traject. Hiervoor wordt vooraf een prijs afgesproken zodat u weet waar u aan toe bent.


deurwaarder Gorredijk

Debiteurenbeheer

De financiële administratie is een belangrijk onderdeel van uw onderneming. Toch hebben veel mensen weinig tijd of zin om deze administratie zelf te verzorgen. Het is belangrijk om het debiteurenbeheer goed op orde te hebben: wanneer een betaling te laat is of helemaal niet komt, is dit direct duidelijk. Zo voorkomt u dat u een openstaande vordering mist. Heeft u geen tijd of zin in de administratie? Besteed uw debiteurenbeheer dan uit aan de juridische specialisten uit Gorredijk. Zo voorkomt u de tussenkomst van een deurwaarder of zelfs gerechtsdeurwaarder.

Loonbeslag

Eén van de termen die vaak wordt toegepast bij incassosituaties is de term loonbeslag. Wanneer er sprake is van loonbeslag dan zal een deurwaarder namens de schuldeiser beslag leggen op het salaris of de uitkering van de schuldenaar. Dit loonbeslag wordt direct bij de uitkeerder of werkgever aangevraagd, zodat de schuldenaar hier niet meer bij kan. De deurwaarder kan hiervoor zowel executoriaal of conservatoir beslag leggen. In de eerste situatie is door de rechter al een vonnis gegeven over de beslaglegging. Hierbij dient de specialist wel rekening te houden met de beslagvrije voet.


Beslaglegging inboedel Gorredijk

Beslaglegging inboedel

Wanneer het loonbeslag ontoereikend is, dan kan er door de deurwaarder of gerechtsdeurwaarder ook over worden gegaan op de beslaglegging van de inboedel. De regels hiervoor staan al sinds 1838 vast in Nederland, en worden uitgebreid met diverse regels zoals de WMO-voorzieningen.

Uitgezonderd van de beslaglegging zijn bed en beddengoed, de kleren die men aanheeft, eten en drinken voor een maand en eventuele gereedschappen van een ambachtsman. Meer weten? Vraag vrijblijvend offertes aan!

Beslagvrije voet

Beslagvrije voet

De debiteur is nooit geheel zonder rechten. Eén van deze rechten staat bekend als de beslagvrije voet. De beslagvrije voet is het bedrag dat de deurwaarder niet mag innen, in verband met het levensonderhoud van de schuldenaar. Binnen dit bedrag vallen onder andere de ziektekostenverzekering, huur en het maandelijkse eten en drinken. De beslagvrije voet is uiteraard wel een minimumbedrag. Het bepalen van de beslagvrije voet wordt gedaan door de deurwaarder die hiervoor informatie verzameld bij de werkgever van de debiteur. Kijk op de website van de Belastingdienst voor meer uitleg over de beslagvrije voet.


Kosten incassobureau

Vaak denken bedrijven uit Gorredijk dat een incassobureau veel geld kost. Toch is dit in 90% van de gevallen niet zo! Sterker nog: in de meeste gevallen betaalt u niets extra’s voor de inzet van incassobureaus. Dit komt omdat het bureau incassokosten rekent over de openstaande vorderingen. Op deze manier betaalt de klant dus het incassobureau. In sommige gevallen betaalt de klant echter maar de een gedeelte van de factuur.

Als de klant om welke reden dan ook niet meer aflost, dan bent u zelf verantwoordelijk voor de provisie van het bureau in Gorredijk. De provisie ligt gemiddeld tussen de 10% en 15% van het openstaande bedrag. Wanneer u via hetzelfde bureau meerdere vorderingen laat incasseren, dan zal dit percentage lager zijn dan wanneer het gaat om een incidentele incasso. De hoogte van deze provisie en de kosten voor een juridisch traject worden vooraf duidelijk afgesproken, zodat u precies weet waar u aan toe bent.


Wet incasso kosten (WIK)

Het incassobureau uit Gorredijk rekent incassokosten bovenop de openstaande factuur. De hoogte van de incassokosten zijn wettelijk vastgesteld in de WIK: de Wet Incasso Kosten. In deze wet staan regels over het minimale en maximale bedrag dat een incassobureau over de openstaande factuur mag rekenen.

Zo betaalt de klant over de eerste €2.500,- 15% incassokosten en over de volgende €2.500,- nog eens 10% incassokosten. De minimale incassokosten die verrekend mogen worden zijn €40,-. Bij een vordering beneden de €40,- zijn de incassokosten dus hoger dan de openstaande factuur.

Op de website van de rijksoverheid vindt u meer informatie over de hoogste van de incassokosten.

Een incassotraject vergroot de kans op betaling met 90%!

Schakel snel de hulp in van juridische specialisten en start het incassotraject!


Prijstabel: maximale incassokosten

HoofdsomPercentage*
Eerste €2.500,-15% (minimaal €40,-)
Volgende €2.500,-10%
Volgende €5.000,-10%
Volgende €190.000,-1%
Boven €200.000,-0.5% (tot max. €6.775,-)

* Let op: In sommige gevallen verhoogd met BTW.

incassokosten Gorredijk

Wie betaalt de btw over de incassokosten?

Over de incassokosten wordt uiteraard ook btw gerekend. Wie de btw betaalt verschilt per zaak en is afhankelijk van de schuldeiser. Wanneer de schuldeiser een particulier is, dan is deze niet in staat de btw op een later moment te verrekenen. In dat geval betaalt de schuldenaar de btw. Wanneer de schuldeiser een ZZP’er of ondernemer is zijn zij echter wel in staat om de btw later te verrekenen. Het heeft dan weinig zin om de schuldenaar de btw te laten betalen. In dit geval betaalt de schuldeiser de btw.

BTW oninbare vorderingen terugvragen

Op het moment dat u de factuur verstuurd is het nog onduidelijk dat het gaat om een wanbetaler . Daarom betaalt u direct de btw. Wanneer na verloop van tijd blijkt dat u te maken heeft met een dubieuze debiteur, is het mogelijk om de btw van deze oninbare vordering terug te vragen. U dient hiervoor een verzoek in bij de belastingdienst. Geef de naam van de klant door en de onbetaalde facturen en aanmaningen mee. Op de website van de Belastingdienst vindt u hierover alle informatie.


Geschikt incassobureau in Gorredijk vinden? Vergelijk offertes!

Heeft u als onderneming regelmatig te maken met een wanbetaler? Of wilt u er graag zeker van zijn dat uw debiteurenbestand op orde is? Heeft u geen behoefte aan lange processen en wilt u daarom uw vorderingen verkopen? Een incassobureau uit Gorredijk kan zowel bedrijven als particulieren op diverse manieren ondersteunen. Vul het offerteformulier en ontvang al snel de offertes van meerdere bureaus uit Gorredijk. Vergelijk de prijzen en kies zo gemakkelijk voor het bureau met het beste aanbod! Deze service is gratis en vrijblijvend: u zit nergens aan vast.


Verkoop van vorderingen

Bent u nog niet bekend met het verkopen van vorderingen? Bij het verkopen van uw vordering doet het incassobureau een bod op de openstaande factuur van uw klant. Dit gaat om een vast bedrag. Met het verkopen van de vorderingen wordt het incassobureau de nieuwe eigenaar en kunt u het geld niet meer incasseren bij de klant. In ruil daarvoor bent u wel verzekerd van een vast bedrag, ongeacht of de klant wel of niet betaalt. U hoeft dus geen tijd of energie meer te steken in de vorderingen en een langdurig proces is overbodig.

Met het verkopen van vorderingen is er altijd een klein verlies, maar zeker bij kleine bedragen is dit een goed alternatief voor het starten van een gerechtelijke incasso.

Voordelen

Zoals al eerder benoemd werd, is het verkopen van uw vorderingen altijd een optie. Dit biedt u verschillende voordelen:

 • U hoeft geen energie te steken in het verhalen van de vordering.
 • U krijgt een deel van de factuur gegarandeerd betaald zonder langdurige procedures.
 • U betaalt geen extra gerechtelijke kosten.
 • U loopt geen risico op een volledige wanbetaling.

Klanten over Incassobureau Pro

 • klantenreview incassobureau-pro saskia
  Toen ik steeds meer last kreeg van openstaande vorderingen zocht ik een incassobureau uit [var1] voor het bijhouden van mijn debiteurenbeheer. Ik kreeg al snel 5 offertes binnen en kon zo gemakkelijk kiezen voor het bureau dat mij het meeste aansprak.
  Saskia Peeters
 • klantenbeoordeling incassobureau-pro
  Ik heb een schildersbedrijf en een klant wilde de rekening niet betalen. Na via deze site een goed incassobureau gevonden te hebben, hoefde ik er geen tijd en moeite meer in te steken. De rekening was toen snel betaald!
  Ruud Storm
 • klantenreview incassobureau-pro wilma
  Met mijn bedrijf heb ik meerdere keren te maken gehad met wanbetalers. Door verschillende offertes te vergelijken, vond ik snel een goed incassobureau uit de buurt. Binnen no-time waren de facturen betaald, en het kostte mij helemaal niets.
  Wilma de Boer


Veelgestelde vragen


Wat zijn wanbetalers?

Wanneer krijgt men het label ‘wanbetaler’? Een wanbetaler is iemand, of een bedrijf, die gebruikt maakt van uw dienst of product, zonder ervoor te betalen. Betaalt men meer dan zes maanden te laat? Ook dan wordt men (bij zorgverzekeringen bijvoorbeeld) bestempeld als wanbetaler. Sommige bedrijven betalen opzettelijk te laat om zo een rentevoordeel te creëren. Ook kan een particulier bijvoorbeeld niet in staat zijn om te betalen. Een betalingsregeling voorkomt deze problematiek. Een schatting is dat ongeveer 25% van de faillissementen een gevolg is van wanbetaling.

Wat is een aanmaning?

Een aanmaning is een mededeling waarin de schuldeisen de schuldenaar (vriendelijk) verzoekt of sommeert om zijn verplichting na te komen. De verplichting betekent vaak een openstaande betaling, maar het kan ook zijn dat iemand een aanmaning krijgt om nog iets te doen. Er wordt alleen een aanmaning verstuurd als de betalingstermijn is verlopen. De schuldeiser heeft dan een opeisbare vordering. Advies is om eerst met een betalingsherinnering of telefoontjes te beginnen, voordat u overgaat tot een officiële aanmaning, met extra kosten voor de debiteur.


Wat is een vordering?

Een vordering is in feite een schuld. In het document staat dat de schuldeiser uit Gorredijk nog een bepaalde vergoeding krijgt van de schuldenaar. Een ander veelgebruikte term voor deze schuld is ‘openstaande factuur’. De ondernemer geeft dus aan dat de klant dient te betalen voor de geleverde diensten of producten. De factuur is pas rechtsgeldig als het voldoet aan bepaalde voorwaarden. Zo moet er altijd een geldig btw-nummer zijn vermeld. Daarnaast moeten beide bedrijfsnamen er op staan vermeld.

Wat zijn dubieuze debiteuren?

In de praktijk heeft elke ondernemer wel eens te maken met dubieuze debiteuren. Wanneer men spreekt van dubieuze debiteuren, dan gaat dit in principe om debiteuren die hun openstaande factuur nog niet betaald hebben. Heeft u als onderneming vele debiteuren? Dan is het verstandig om een incassobureau uit Gorredijk in te schakelen voor uw debiteurenbeheer. Op deze manier bent u minder tijd kwijt aan de administratie en weet u zeker dat uw debiteuren bestand volledig op orde is.


Wat is een buitengerechtelijke incasso?

Tijdens de buitengerechtelijke incasso probeert het incassobureau de vordering te incasseren, zonder tussenkomst van de rechter. Een buitengerechtelijke incasso begint eigenlijk als u de zaak uit handen geeft aan een incassobureau. Het bureau zal er dan alles aan doen om, zonder tussenkomst van de rechter, de vordering te incasseren. Door meerdere aanmaningen te versturen en geregeld contact op te nemen zorgt het incassobureau uit Gorredijk ervoor dat de betaling wordt voldaan. Eventueel wordt dit traject uitgebreid naar een gerechtelijke incasso.

Wat is een juridische incasso?

De gerechtelijke of juridische incasso is in feite het eindstation. De eerste fase is de buitengerechtelijke incasso. Hierbij draait het om het incasseren van het bedrag, zonder tussenkomst van de rechter. Werkt dat niet? Dan komt de gerechtelijke variant, inclusief deurwaarder, aan bod. Bij de gerechtelijke incasso krijgt de schuldenaar bericht dat hij binnenkort een dagvaarding van een deurwaarder kan verwachten. De debiteur moet dan voor de rechter verschijnen. De debiteur kan schriftelijk laten weten aan de rechter waarom hij/zij van mening is dat de vordering onterecht is.


Wat mag een incassobureau wel en niet doen?

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, mag een incassobureau niet zomaar beslaglegging opleggen. Ook loonbeslag moet eerst in een vonnis door de rechter worden uitgesproken voor dit mag. Wat een incassobureau wel mag doen is herhaaldelijk contact opnemen via de post, e-mail of telefoon om zo in contact te komen met de wanbetaler. Ook mag een incassobureau op een gegeven moment een juridisch traject starten en daarbij een gerechtsdeurwaarder inschakelen voor de dagvaarding.

Waar op letten bij kiezen incassobureau?

Er zijn veel incassobureaus die adverteren met ‘no cure, no pay’ maar waarbij u wel moet betalen. Het is daarom verstandig om deze kosten met elkaar te vergelijken. Bij sommige bureaus betaalt u een bedrag voor de behandeling van uw zaak terwijl dit bij een ander bureau niet aan de orde is. Vraag daarnaast in uw omgeving om ervaringen en aanbevelingen van incassospecialisten uit Gorredijk zodat u een indruk krijgt van de betrouwbaarheid en professionaliteit.


Maak gebruik van de offerteservice en pak wanbetalers aan! Effectieve methoden, no-cure, no-pay mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Onze werkwijze

De meeste bedrijven komen bij ons netwerk terecht omdat er diensten of goederen zijn geleverd maar er niet wordt betaald, ondanks dat er meerdere sommaties zijn verstuurd. Op zo’n moment is het zaak om adequaat te handelen en is het verstandig om een incassobureau in te schakelen. In de onderstaande drie stappen leest u wat u van onze dienstverlening mag verwachten.

 • Vraag een gratis en zonder verplichtingen offertes aan door het contactformulier op deze pagina in te vullen. Geef een zo volledig mogelijke omschrijving van de te verrichten werkzaamheden.
 • Vergelijk incassospecialisten. Na de aanvraag ontvangt u aanbiedingen van incasso experts uit Gorredijk en omgeving.
 • Een keuze maken. Kies voor de beste aanbieding en bespaar tot 40% op uw investering. Na uw goedkeuring nemen de specialisten het incassotraject u volledig uit handen.

Indien de aanbiedingen niet naar tevredenheid zijn dan bent u vrij om te doen en te laten wat u wilt met de offertes. De service is geheel kosteloos en vrijblijvend.


Landelijk netwerk

Incassobureau Pro bestaat uit een netwerk van diverse erkende incassospecialisten door het gehele land, inclusief Gorredijk. Dit biedt u het voordeel dat de specialisten al uw incassozaken uit handen kunnen nemen. Wij zijn klein begonnen en hebben ons netwerk in de loop der jaren behoorlijk uitgebreid met gerenommeerde en bevlogen incassospecialisten. Het netwerk is niet alleen werkzaam in Gorredijk, maar is operatief vanaf meer dan 300 locaties door het hele land. Hierdoor zijn er altijd experts bij u in de buurt beschikbaar.

Vestigingen

Eén van de redenen waarom u snel geholpen kan worden, is omdat ons netwerk bestaat uit meer dan 300 vestigingen in het hele land. Zo zijn de specialisten uit ons netwerk niet alleen in Gorredijk actief, maar in de hele provincie. Onderstaat vindt u een overzicht van alle plaatsen uit de provincie waar de incasso experts uit Gorredijk de meeste opdrachten uitvoeren.

Bolsward | Buitenpost | Burgum | Dokkum | Drachten | Franeker | Gorredijk | Harlingen | Heerenveen | Joure | Leeuwarden | Lemmer | Oosterwolde | Sneek | Wolvega

Vrijblijvend kennis maken

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vul dan snel het offerteformulier in.Gratis offerte