Incassobureau in Nieuwegein nodig?

Schakel de hulp in van juridische specialisten en start een incassotraject!

Gratis – Vrijblijvend

Incassobureau Nieuwegein!

Met de hulp van een incassobureau in Nieuwegein, hoeft u zelf niet meer achter wanbetalers aan. Zo bespaart u waardevolle tijd en energie en vergroot u de kans op een snelle betaling bovendien met wel 90%! Op zoek naar een expert in uw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Na uw aanvraag ontvangt u zo spoedig mogelijk tot 5 offertes in uw mailbox. Vergelijk en kies het beste aanbod!

Op deze pagina leest u wat een incassobureau voor particulieren en bedrijven kan betekenen. U vindt hier ook wanneer het tijd is om een incasso expert in te schakelen en wat dit ongeveer kost. Tot slot geven we u handige informatie over het incassotraject, zodat u weet wat u te wachten staat!


Navigeer direct naar:Wanneer een incassobureau inschakelen?

Elke ondernemer krijgt op den duur te maken met wanbetalers. Het kost veel energie en frustraties om zelf achter uw geld aan te zitten, zeker als poging na poging onbeantwoord blijft. In dat geval is het slim om een incassobureau in te schakelen. De specialisten starten de incasso in Nieuwegein en zetten alles op alles om toch tot een betaling te komen.

Een incassobureau vergroot de kans op een betaling met wel 90%!

Je schakelt een incassobureau in op het moment dat een betaling ondanks herhaaldelijke aanmaningen uitblijft. Ook particulieren kunnen een incassobureau inschakelen, bijvoorbeeld als zij huurders hebben met een betalingsachterstand of voor het innen van achterstallige alimentatie.

Hulp bij incasso: de voordelen!

Wilt u een incassobureau inschakelen? Het inhuren van een incassospecialist heeft belangrijke voordelen! U blijft veel energie en frustraties bespaard en de specialist doet er alles aan om toch de goede klantenrelatie te behouden. Bovendien is de kans op een snelle betaling zonder tussenkomst van een rechter véél groter!

Dit zijn de grootste voordelen van professionele hulp bij uw incasso in Nieuwegein:

 • U bespaart waardevolle tijd en energie die u in andere werkzaamheden kunt steken.
 • Het vergroot de kans op een snelle betaling met wel 90%!
 • Incassospecialisten behouden de goede klantenrelatie.Vergelijk incassobureaus in Nieuwegein!

Vraag kosteloos prijsopgaven aan via het offerteformulier. Vergelijk de offertes en bespaar!

Incassozaak startenWat kost een incassobureau?

Er wordt vaak gedacht dat het inschakelen van een incassobureau duur is. In de realiteit zijn de kosten van een incassobureau helemaal niet zo hoog, en is het ook bij kleine bedragen een goede optie!

Allereerst is het goed om te weten dat uw klant of de wanbetaler het grootste deel van de kosten van het incassobureau betaalt. Dit door middel van de wettelijke incassokosten. De maximale hoogte hiervan is wettelijk bepaald in de Wet Incassokosten (WIK) en hangt af van het openstaande factuurbedrag.

Over de eerste €2.500,- betaalt de wanbetaler 15% incassokosten met een minimumbedrag van €40,-. Over de volgende €2.500,- wordt nog eens 10% extra incassokosten in rekening gebracht en over de volgende €5.000,- nog eens 5%. Hoe hoger het openstaande bedrag, des te hoger de incassokosten.

Veel incassobureaus brengen daarnaast nog dossier of administratiekosten in rekening. Deze betaalt u zelf en kunnen per bureau verschillen. Daarom is het altijd slim om meerdere incassospecialisten met elkaar te vergelijken. Start uw incassozaak!

Let op: aan het starten van een gerechtelijke incasso zitten wel kosten verbonden. Aan het inhuren van een deurwaarder bijvoorbeeld. Deze kosten kunt u, mits u de rechtszaak wint, claimen bij de tegenpartij.

Incassokosten: 2024

Hoofdsom (totale schuldbedrag) Percentage*
Over de eerste €2.500 15% met een minimum van €40
Over de volgende €2.500 10%
Over de volgende €5.000 5%
Over de volgende €190.000 1%
Over de rest van het bedrag 0,5% met een maximum van €6.775

*Let op: het gaat om gemiddelde percentages en prijzen. Precieze prijsindicaties kunt u ontvangen via het offerteformulier.

Hoe zit het met de btw?

Over de incassokosten wordt ook btw gerekend. Wie de btw betaalt verschilt per situatie. Bent u de schuldeiser en bent u btw-plichtig? Dan wordt de btw door u betaald: deze kunt u zelf namelijk weer aftrekken bij de belastingdienst. Is de schuldeiser zelf niet btw-plichtig? In dat geval wordt de btw ook bij de schuldenaar in rekening gebracht!

Incassobureau Nieuwegein: wanneer no cure no pay?

Een incassobureau in Nieuwegein werkt vaak volgens het no cure, no pay principe.

Wat houdt dit precies in?

Kortgezegd betekent dit dat je niet betaalt tenzij het incassobureau je ook daadwerkelijk kan helpen. Mochten de incassospecialisten ondanks herhaaldelijke inzet toch niet tot een betaling komen? Dan hoef je de gemaakte kosten niet te betalen.

Dat een incassobureau werkt met no cure no pay, is fijn! Dit betekent dat het ook bij kleine bedragen en lastige zaken mogelijk is om hulp bij incasso in te schakelen.

Mocht u een incasso inschakelen en wordt u goed geholpen? Ook dan is de kans klein dat u een groot bedrag moet betalen: de schuldenaar is namelijk verantwoordelijk voor de incassokosten! Start incassozaak.Incassobureau in Nieuwegein gezocht?

Vergelijk gratis incassobureaus en bespaar tot wel 40%!

Incassozaak startenWat doet een incassobureau?

Een incassobureau doet er alles aan om tot een betaling te komen. Dit doen zij door middel van het versturen van aanmaningen en brieven, het plegen van telefoontjes en het versturen van e-mails. In sommige gevallen moeten de incasso experts onderzoek uitvoeren naar de contactgegevens van de wanbetalers: via de gemeente of de KvK.

Dit zijn de belangrijkste taken van een incassobureau:

 • Minnelijke incasso opstarten: hierbij wordt er van alles gedaan om zonder inzet van een rechter tot een betaling te komen. Door middel van mailtjes, brieven en telefoontjes.
 • Gerechtelijke incasso: het incassobureau helpt je met het opzetten van een gerechtelijke incasso en de begeleiding tijdens de rechtszaak.
 • Deurwaarder inschakelen: de meeste incassobureaus in Nieuwegein werken samen met een deurwaarder of hebben er één in dienst. Deze zetten zij in bij het starten of navolgen van de gerechtelijke incasso. Start uw incassozaak!

Hoe verloopt een incassotraject?

U wilt een incassobureau in Nieuwegein inschakelen? Het incassotraject doorloopt verschillende stappen:

 • Stap 1: minnelijk incassotraject
 • Stap 2: Gerechtelijk incassotraject

In veel gevallen is alleen het minnelijke traject noodzakelijk en hoeft er geen rechter ingeschakeld te worden. Hieronder leest u wat het minnelijke en gerechtelijke traject inhouden. Lees ook meer over de buitengerechtelijke incasso.

Wilt u een incasso inschakelen en bent u op zoek naar specialisten in uw regio? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar tot wel 40%!incassobureau particulier

Minnelijk incassotraject

Het minnelijke traject is de eerste stap. Hierbij proberen de incasso experts zonder tussenkomst van de rechtbank toch tot een betaling te komen. In 90% van de zaken lukt dit! Door middel van aanmaningen, brieven, e-mails en telefoontjes lukt het vaak om snel tot een betaling te komen.

Tijdens het minnelijke traject worden er al incassokosten aan het openstaande bedrag toegevoegd. Dat betekent dat als het ging om een oorspronkelijk bedrag van €250,-, dat de schuldeiser nu uiteindelijk €40,- aan incassokosten betaalt!

Gerechtelijke incasso

In sommige situaties is een minnelijk traject alleen niet voldoende, en weigert de wanbetaler nog steeds om te betalen. In dat geval start het incassobureau de juridische incasso. Er wordt een rechtszaak opgestart en een deurwaarder ingeschakeld om de schuldenaar te dagvaarden.

Tijdens de rechtszaak stimuleert de rechter beide partijen om onderling tot een oplossing te komen. Bijvoorbeeld door akkoord te gaan met de helft van de rekening. Lukt dit niet? Dan zal de rechter een uitspraak doen.

Werkwijze incassobureaus

Hoe gaat een incassobureau uit Nieuwegein te werk bij een no cure no pay incasso?

Vanaf het moment dat het incassobureau wordt ingeschakeld, nemen zij de communicatie met de wanbetaler over. Zij doen dit uit uw naam, dus de communicatie is altijd professioneel. De experts streven er namelijk naar om de goede klantenrelatie te behouden. Doordat alle communicatie wordt overgenomen, kunt u zich focussen op andere onderdelen van uw werk.

De incasso experts versturen aanmaningen per post, per mail en nemen contact op via de telefoon. Het incassobureau is volledig bevoegd om dit te doen. In de meeste gevallen brengt de tussenkomst van een incassobureau bij de wanbetaler een schrikeffect teweeg: hierdoor wordt de rekening alsnog snel voldaan, uit angst voor nog hogere kosten.

Is dit niet het geval, dan schakelt het incassobureau een deurwaarder in voor de dagvaarding. Dit is een officieel document waarin de wanbetaler wordt opgeroepen voor de rechter te verschijnen. Een incassospecialist ondersteunt u tijdens het juridische traject. Start uw incassozaak!incassobureau Nieuwegein inschakelen

Deurwaarder Nieuwegein: wanneer nodig?

Er zitten verschillen tussen een deurwaarder en een incassobureau. Een deurwaarder heeft meer bevoegdheden dan een incassobureau. Zo zijn deurwaarders bevoegd om een dagvaarding uit te brengen én mogen ze het vonnis van de rechter naleven. Zodra u dus een juridische incasso moet starten heeft u een deurwaarder nodig. Lees ook over het inschakelen van een gerechtsdeurwaarder en de kosten van een deurwaarder.

Een deurwaarder beschikt over verschillende middelen om een betaling af te dwingen:

 • Beslaglegging: op inboedel van de wanbetaler. De spullen worden geveild en de opbrengst hiervan gaat naar het afbetalen van de schuldeisers: u.
 • Loonbeslag: een groot deel van het salaris wordt ingehouden, wat rechtstreeks naar de schuldeiser gaat. Dit gaat via de werkgever, en kan dus niet door de wanbetaler tegengehouden worden.
 • Uithuiszetting: mocht de huurachterstand zodanig hoog oplopen dat de huurders door de rechter het huis uitgezet mogen worden, dan kan een deurwaarder dit voor u doen.

Deurwaarder of incassobureau?

Bij incasso en advies schakelt u in eerste instantie een incassobureau in. Zij verzorgen de minnelijke incasso. Pas bij de gerechtelijke incasso moet u een deurwaarder inschakelen. Meestal werken de incassobureaus samen met een deurwaarder of zijn er zelfs deurwaarders werkzaam bij het incassobureau. Het kan ook zo zijn dat u een deurwaarder inschakelt, die naast zijn ambtelijke taken, ook een incassotraject kan uitvoeren! Start uw incassozaak.

Voor bedrijven en particulieren!

Een incassobureau inschakelen is geschikt voor bedrijven en particulieren. Bedrijven kunnen hulp bij incasso goed gebruiken op het moment dat zij zelf geen tijd hebben om achter de wanbetalers aan te zitten. Zeker bij grotere bedrijven waar wanbetalers vaak voorkomen is de hulp van een incassobureau enorm waardevol. Lees ook meer over debiteurenbeheer.

Een particulier kan een incassobureau inschakelen als zij recht hebben op alimentatie en hun ex-partner weigert dit te betalen. In een andere situatie kunnen particulieren ook hulp inschakelen, wanneer zij een woning verhuren bijvoorbeeld, en de huurders een grote betalingsachterstand hebben. Doordat de wanbetaler de kosten voor het incassobureau betaalt, is het inhuren van een incassospecialist geschikt voor grote én kleine bedragen!Incassobureau in Nieuwegein nodig?

Vind snel een incassospecialist in uw regio en bespaar tot wel 40%!

Incassozaak startenIncassobureaus Nieuwegein: waar op letten bij keuze?

Het inschakelen van een incassobureau is niet iets wat u dagelijks doet. Het is slim om te kiezen voor een bureau in uw eigen omgeving zodat u gemakkelijk langs kunt gaan voor overleg. Ook raden we aan een eerste kennismakingsgesprek aan te vragen.

Wilt u incassobureaus in Nieuwegein vergelijken? Hier moet u op letten:

 • Kies een bureau in de buurt: mocht er overleg nodig zijn, dan ben je minder reistijd of reiskosten kwijt.
 • Voer een eerste kennismakingsgesprek: de incassospecialist neemt je zaak door en kijkt of je een hoge kans van slagen hebt.
 • Kijk naar keurmerken: wanneer incassobureaus zijn aangesloten bij het Incasso Keurmerk dan weet je zeker dat zij zich houden aan een gedragscode. Meer hierover leest u op nvio.nl.
 • Vraag naar de kosten: sommige incassobureaus brengen helemaal geen extra kosten in rekening, terwijl andere bureaus wel dossierkosten in rekening brengen.
 • Regelmatig last van wanbetalers? Sluit een contract af. Hierbij worden alle openstaande incasso’s direct afgehandeld door de experts en hoeft u hier weinig tijd meer aan te besteden.

incasso inschakelen


Incassobureau nodig? Vergelijk gratis offertes!

Wilt u zelf geen energie meer verspillen aan wanbetalers? Schakel dan een incassobureau in! De kans dat de klant alsnog snel betaalt is hiermee tot wel 90% groter! Als u regelmatig last heeft van wanbetalers is het ook een optie om een contract af te sluiten: zo hoef je nooit meer zelf achter je geld aan! Incasso expert inhuren?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag zorgen wij ervoor dat u zo snel mogelijk offertes toegestuurd krijgt. Vergelijk de verschillende prijzen en kies zo voor het bureau met het beste aanbod. De aanvraag is gratis en verder helemaal vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast!

Recent aangevraagde offertes

 • Loonbeslag leggen bij debiteur in Houten
 • Wanbetalers contacten in Soest
 • Incassotrajecten opstarten in Woerden
 • Minnelijke incasso uitvoeren IJsselstein
 • Gerechtelijke incasso opvolgen in Leusden

Incasso starten

Gratis incasso tarieven vergelijken?

Vergelijk gratis offertes van incassobureaus uit de regio en kies!