Op zoek naar een vakkundig incassobureau in Urk?

Vergelijk vrijblijvend en kosteloos meerdere incassobureaus en deurwaarders!Incassobureau Urk

Incassobureau Urk

Wilt u een incassobureau of deurwaarder in Urk en omgeving inschakelen? Incassobureau Pro heeft diverse incassobureaus in haar netwerk die u helpen bij het innen van een incasso bij een debiteur of het inschakelen van een gerechtsdeurwaarder. Bovendien is het mogelijk om u debiteurenbeheer over te dragen aan een gespecialiseerd incassobureau. Welke voordelen brengt het u? Hoe gaat het in zijn werk met incassokosten? Kunt u als particulier ook een incassobureau inschakelen? En wat zijn loonbeslag en beslaglegging? Lees snel verder om antwoord te krijgen op deze vragen. Wilt u meer weten over de kosten? U kunt verschillende offertes aanvragen via het formulier. Dit is geheel kosteloos en vrijblijvend. Ook no-cure, no-pay incasso mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Onze dienstverlening, uw voordeel:

Heeft u problemen met het regelen van uw debiteurenbeheer? Of zijn er vaak klanten die openstaande facturen niet betalen? Als u er achteraan bent gegaan door te bellen, brieven te sturen en aanmaningen te verzenden, is het wellicht tijd voor het inschakelen van een incassobureau uit Urk. Een dergelijk bureau brengt een aantal voordelen. Ten eerste geeft u de administratie uit handen en hoeft u niet zelf achter de wanbetaler aan te gaan. Bovendien zijn incassobureaus uit Urk onpartijdig, professioneel en discreet. De specialisten hebben vaak jarenlang ervaring, hierdoor is hun aanpak effectief en blijft uw klantcontact behouden. Met als resultaat dat de debiteur de rekeningen alsnog voldoet. Tot slot werken incassobureaus vaak op basis van no cure, no pay. Dit betekent dat het incassobureau betaald krijgt voor het resultaat. Krijgt u uw geld niet? Dan hoeft u het incassobureau niet te betalen. De voordelen kort samengevat:

 • Met het werk en de discretie van een incassobureau, worden de openstaande factoren alsnog voldaan
 • Door de effectieve en professionele aanpak blijft uw klantcontact goed
 • Incassobureaus werken op basis van no cure, no pay

Gratis offertes vergelijken

Ik beschik over schriftelijk bewijs van de vordering: (*)


Ik heb de debiteur reeds een herinnering gestuurd: (*)
Voordelen van een incassobureau

Bent u een ondernemer? Dan heeft u het vast al een keer meegemaakt: de factuur wordt betaald. Wanneer de betalingstermijn van een factuur is verstreken en de betaling uitblijft, zelfs na een herinnering of aanmaning, dan is het verstandig om hulp in te schakelen. U wilt natuurlijk wel het geld waar u recht op heeft. Het contacteren, versturen van brieven en incasseren van een vordering kost veel tijd en energie. Een incassobureau neemt dit uit handen voor u. Het bureau zorgt voor het gehele proces en in maar liefst 90% van de gevallen worden de facturen betaald zonder dat er een rechter of gerechtsdeurwaarder aan pas hoeft te komen. Door de ervaring van het incassobureau weten zij precies wat er nodig is. Een incassobureau is er niet alleen voor ondernemers, maar ook voor particulieren. De belangrijkste voordelen van een incassobureau zijn:

 • U kunt u tijd aan andere zaken besteden.
 • U hoeft geen contact op te nemen met de klant.
 • In veel gevallen is het gratis omdat de kosten worden doorberekend.

incassobureau inschakelen in Urk

Werkwijze van een incassobureau

Denkt u na over het inschakelen van een incassobureau uit Urk? Dan bent u natuurlijk benieuwd naar de werkwijze. Bij het inschakelen van een dergelijk bureau vindt er over het algemeen eerst een zogeheten intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek bespreekt u de situatie met het bureau en kijkt het bureau of het inderdaad mogelijk is om een incassoprocedure te starten tegen de debiteur. In dit gesprek komen ook de incassotactiek en haalbaarheid aan bod. Hoe lang een incassotraject duurt, loopt nogal uiteen en hangt van verschillende factoren af. Het proces start met een aanmaning vanuit het incassobureau en eindigt als de rechter een vonnis uitspreekt of als de wanbetaler de factuur heeft voldaan. De duur van zo’n traject varieert tussen enkele weken of maanden en in het slechtste geval zelfs enkele jaren.

Hoe verloopt het incassotraject?

Als u daadwerkelijk een incassobureau inschakelt, maakt u verschillende afspraken over de handelingen die zij gaan doen. Vervolgens zal het incassobureau een eerste aanmaning sturen naar de wanbetaler. De wanbetaler wordt hiermee aangemaand tot het betalen van het oorspronkelijke bedrag, de incassokosten, de rente en eventuele overige kosten. De debiteur krijgt 5 tot 14 dagen om te betalen, afhankelijk van de situatie. Negeert de debiteur de aanmaning en wordt het openstaande bedrag niet betaald? Dan volgen er meerdere aanmaningen of een conceptdagvaarding. Tot slot stapt het incassobureau naar de rechter en wordt er een deurwaarder of gerechtsdeurwaarder ingeschakeld.


incassoprocedure in Urk

Incassobureau voor bedrijven

Incassobureaus uit Urk worden over het algemeen ingezet voor de facturatie en incasso van bedrijven of een ZZP. Bedrijven versturen vele facturen en hoewel de meeste klanten dit op tijd betalen, zijn er ook altijd wel een aantal minder stipte klanten.

Heeft u bijvoorbeeld als ZZP’er iets geleverd en hier nog geen betaling voor ontvangen? Na het verstrijken van de betalingstermijn en een aantal herinneringen wordt het toch tijd dat de wanbetalers de facturen voldoen. Een incassobureau helpt u graag bij het innen van een incasso.

Tips incasso voor ZZP’ers

Als u ZZP’er bent, is het logisch dat u veel bezig met debiteurenbeheer. U wilt namelijk dat de facturen op tijd verstuurd worden, zodat uw klanten op tijd betalen. Echter gebeurt het regelmatig dat klanten de factuur niet voldoen aan de bedrijven. Heeft u als ZZP’er een lening uitstaan, maar de lener heeft het bedrag nog niet afgelost? Als dit gebeurt, is het aan te raden om een incassobureau in te schakelen. Zelfs voor kleine bedragen schakelt u een incassobureau in. Zij zorgen ervoor dat de wanbetalers het bedrag voldoen. Voordelig hieraan is, is dat incassobureaus op basis van no cure, no pay werken. Zo heeft u er als ZZP’er zijnde zeker profijt van.


Incassobureau voor particulieren

De meeste incassoprocedures worden gestart door bedrijven. Het is echter ook goed denkbaar dat u als particulier te maken hebt met wanbetalers. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als u een woning in Urk onderverhuurt waarvan de huurder de rekeningen niet betaalt of uw ex-partner weigert alimentatie voor de kinderen te betalen. Wat dacht u van een geleverde dienst waarvoor u niet krijgt waar u recht op hebt? Om een incassotraject te kunnen starten is er een factuur en bewijsmateriaal nodig. De betalingstermijn moet bovendien zijn verstreken en u moet al een aanmaning hebben verzonden.

Achterstand alimentatie van uw ex innen

Een scheiding is al vervelend genoeg. Uw ex-partner en u zijn uit elkaar en hebben een regeling getroffen over de alimentatie. Nu is het zo dat uw ex de alimentatie voor langere tijd niet heeft betaald. Terwijl zowel kinder- als partneralimentatie verplicht zijn en u hierdoor in de financiële problemen kan komen. Wat doet u dan? Schakel een incassobureau in. Deze instantie helpt u wel alleen als u de afspraken met uw ex op papier heeft staan. Als dit het geval is, gaat een incassobureau de schulden voor u innen zodat u ontvangt waar u recht op hebt.

Werkzaamheden incassobureau

De werkzaamheden en diensten van incassobureaus zijn zeer compact te omschrijven. Een incassobureau helpt u bij het innen van vorderingen, gerechtelijke incasso’s of het inschakelen van een gerechtsdeurwaarder. Daarbij is het ook mogelijk om uw debiteurenbeheer over te dragen of het bureau in te schakelen voor procesfinanciering. Ook zijn bepaalde incassobureaus in staat om incasso’s uit het buitenland voor u te innen. Een incassobureau helpt u bij:

 • Debiteurenbeheer
 • Procesfinanciering
 • Innen van gerechtelijke incasso’s en huurvorderingen
 • Inschakelen van een deurwaarder of gerechtsdeurwaarder
 • Innen van incasso’s uit het buitenland

Vanaf welk bedrag incasseren?

Schakelt u voor grote openstaande bedragen altijd een incassobureau in, maar doet u dit met kleine bedragen niet? Het is te begrijpen dat u bang bent dat het inhuren van een incassobureau voor kleine bedragen niet rendabel is. U denkt wellicht: laat deze maar zitten. Of u heeft geen zin om uw ex-partner nogmaals om de alimentatie te vragen. Maar u wilt de wanbetalers toch zeker niet belonen? Ook niet onbelangrijk: kleine bedragen lijken niet veel, maar meerdere kleine bedragen leiden uiteindelijk tot één groot bedrag. Loopt u elke maand een factuur van €80,- mis? Dan gaat het na een jaar al om een bedrag van €960,-! Het is dus zeker wel rendabel om voor kleine bedragen ook een incassobureau in te schakelen. U loopt bovendien geen risico dankzij het no cure, no pay principe.

Wanneer een incassobureau inschakelen?

In principe schakelt u een incassobureau uit Urk in wanneer u wilt. Op elk gewenst moment draagt u uw debiteurenbeheer over aan een dergelijk bureau, zodat zij in de gaten houden of uw klanten tijdig betalen. Het is daarnaast mogelijk om te wachten met inschakelen van een incassobureau nadat de betalingstermijn is verstreken. Hierbij geldt wel: hoe langer u wacht, hoe kleiner de kans dat de factuur nog wordt voldaan. We raden u dan ook aan om in ieder geval 60 dagen na het verstrijken van de betalingstermijn hulp in te schakelen.


No cure, no pay incassobureau inschakelen?

Vraag gratis offertes aan, vergelijk deze vrijblijvend en vind een incassobureau uit Urk!juridische incasso in Urk

Gerechtelijke en minnelijke incasso

Regelmatig wordt vraag gesteld wat het verschil is tussen een gerechtelijke en minnelijke incasso. Dit is relatief eenvoudig: bij een minnelijk incassoproces zal er nog geen gerechtsdeurwaarder of rechter worden ingezet. Het is een poging om de klantrelaties te behouden en dwangmiddelen te voorkomen. Een gerechtelijke incasso heeft direct de inzet van een deurwaarder en gerechtelijke uitspraken tot gevolg. Het is aan de klant of deze wil overgaan tot een juridische procedure met gerechtsdeurwaarder en eventuele beslaglegging op de inboedel.


Gerechtsdeurwaarders

Gerechtsdeurwaarder of reguliere deurwaarder?

Wat is het verschil tussen een gerechtsdeurwaarder en een reguliere deurwaarder? Dit zit ‘m in de juridische mogelijkheden die een gerechtsdeurwaarder heeft en een reguliere deurwaarder niet. Een gerechtsdeurwaarder is een openbaar ambtenaar die uit naam van de wet handelt. Waar een reguliere deurwaarder geen bevoegdheden heeft om een dagvaarding uit te brengen of een beslaglegging te doen, heeft een gerechtsdeurwaarder dit wel. De gerechtsdeurwaarder heeft dus meer rechten. Een reguliere deurwaarder dient eerder als tussenpersoon.


Gerechtsdeurwaarder Urk

Op zoek naar een gerechtsdeurwaarder in Urk? Dat is geen probleem. Een incassobureau helpt u bij het inschakelen van een gerechtsdeurwaarder. De gerechtsdeurwaarder heeft een opleiding gevolgd, is benoemd door de Kroon. Dit zorgt ervoor dat de gerechtsdeurwaarder bevoegdheden heeft om iemand te dagvaarden of een uitgesproken vonnis van de rechter uit te voeren.

Ook mag een gerechtsdeurwaarder beslaglegging doen op iemands inboedel of vermogen.


Wat doet een gerechtsdeurwaarder?


Focus op rendement

Incassobureaus uit Urk richten zich zowel op sociaal als financieel rendement. Dit betekent onder andere dat de bureaus altijd proberen om bij de minnelijke incasso te blijven, aangezien dit in de meeste gevallen geen extra kosten met zich meebrengt voor de schuldeiser. Daarnaast is ook het sociale aspect van belang. Dit gaat om het behoud van klantenrelaties, maar ook om het voorkomen van de inzet van een deurwaarder met dwangmiddelen als loonbeslag, beslaglegging op de inboedel en zelfs de schuldsanering.

Uw goede klantrelatie blijft in stand

Een deurwaarder van een incassobureau uit Urk zorgt er voor dat alle openstaande vorderingen bij uw debiteur geïnd worden, zonder dat uw klantenrelatie hierdoor schade oplevert. Incassobureau Pro werkt in Urk met professionele en gekwalificeerde deurwaarders en incassobureaus die dagelijks met incassozaken te maken hebben. Zij zorgen ervoor dat relatie tussen bedrijven en debiteuren goed blijven.


No cure, no pay

Veel incassobureaus hanteren het no cure no pay concept. No cure, no pay betekent dat het incassobureau betaald wordt voor het behaalde resultaat. Ontvangt u uiteindelijk geen geld van de debiteur? Dan bent u het bureau niets verschuldigd. Vaak worden incassobureaus geassocieerd met hoge rekeningen. Is het gewenste resultaat niet behaald? Ook dan betaalt u niets. Besteed uw incasso’s dus uit aan een incassobureau uit Urk!


deurwaarders Urk

Debiteurenbeheer

Wanneer u eigenaar bent van een bedrijf, dan weet u dat het vaak veel tijd kost om de financiële zaken af te handelen. Tijd die u beter kunt besteden aan het werk van het bedrijf. Bij menig incassobureau in Urk bent u daarom aan het juiste adres voor debiteurenbeheer. Het debiteurenbeheer houdt in dat wij uw facturen versturen, het klantenbestand bijhouden en controleren of de openstaande rekeningen inderdaad worden voldaan.

Loonbeslag

Eén van de dwangmiddelen die een deurwaarder kan inzetten tijdens een juridische incasso is het loonbeslag. Bij een loonbeslag zal de deurwaarder een verzoek tot inbeslagname neerleggen bij de werkgever of uitkerende instantie. Zo kan een deel van de openstaande schuld worden afgelost (bij een executoriale vordering), of de gevolgen van wanbetaling worden duidelijk gemaakt (bij een conservatoir beslag). Bent u benieuwd naar de regels omtrent loonbeslag en de dwangmiddelen van een deurwaarder? Neem dan contact op door het formulier in te vullen.


beslaglegging inboedel Urk

Beslaglegging inboedel

Een tweede dwangmiddel dat een gerechtsdeurwaarder ter beschikking heeft, is de beslaglegging op de inboedel. Vaak wordt gedacht dat deze beslaglegging bestaat uit de inname van vervoersmiddelen en grote elektronische apparaten. Dit is echter niet het geval. De regels van beslaglegging werden al in 1838 vastgesteld, waarin duidelijk is gemaakt welke zaken over moeten blijven. Denk aan: bedden, het beddengoed, enkele kleren en eten en drinken voor een maand. Daarnaast mag een ambachtsman zijn gereedschappen behouden.

beslagvrije voet bij incasso

Beslagvrije voet

In de Nederlandse wetgeving is vastgelegd dat een schuldenaar enkele rechten heeft. Dit is omschreven met het begrip beslagvrije voet. De beslagvrije voet is het bedrag waar de schuldenaar maandelijks recht op heeft om de huur, ziektekostenverzekering en het levensonderhoud te betalen. Hoe hoog dit bedrag is, is afhankelijk van de burgerlijke staat (eventuele kinderen, is de schuldenaar getrouwd) en de inkomsten van een levenspartner. Op de website van de belastingdienst kunt u meer lezen en een berekening doen voor de beslagvrije voet.


Kosten incassobureau

Bent u benieuwd naar de kosten van het inschakelen een incassobureau uit Urk? Deze hangen af van een aantal factoren, waaronder de soort incasso. Bij de behandeling van de volledige zaak bij een betwiste vordering vindt betaling veelal plaats door middel van een overeengekomen uurtarief. Een gerechtelijke incasso wordt op basis van een overeengekomen uurtarief behandeld. In de meeste gevallen vindt betaling plaats op basis van no cure, no pay. U betaalt hierbij één keer opstartkosten van circa €75,-. Als de wanbetaler vervolgens het beschuldigde bedrag, de rente en de incassokosten voldoet, dan hoeft u zelf niets te betalen. Betaalt de wanbetaler maar een deel van de hoofdsom, dan bent u een provisie verschuldigd. De hoogte hiervan is vastgesteld door de Wet incasso kosten en ligt tussen de 0,5% en 15%, afhankelijk van de hoofdsom. Wilt u meer informatie over de prijzen? Vraag dan gratis offertes aan.


Wet incasso kosten (WIK)

De werkzaamheden van het incassobureau uit Urk zijn aan diverse regels en richtlijnen gebonden. Een aantal van deze richtlijnen staan beschreven in de Wet Incasso Kosten, afgekort als WIK. Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie over incassokosten.

In deze wet staat onder andere de hoogte van de incassokosten. Zo is in 2012 bepaald dat over de eerste €2.500,- de incassokosten 15% van de gevorderde hoofdsom mogen zijn. Daarbij geldt een minimumbedrag van €40,- voor incassokosten. U vindt in onderstaande tabel een overzicht van de prijs van incassokosten.

Op zoek naar een geschikt incassobureau uit Urk?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en kies de beste specialist!


Prijstabel: maximale incassokosten

HoofdsomPercentage*
Eerste €2.500,-15% (minimaal €40,-)
Volgende €2.500,-10%
Volgende €5.000,-10%
Volgende €190.000,-1%
Boven €200.000,-0.5% (tot max. €6.775,-)

* Let op: In sommige gevallen verhoogd met BTW.

hoogte incassokosten in Urk

Wie betaalt de btw over de incassokosten?

Een vraag die veel mensen zich waarschijnlijk stellen: wie betaalt de btw over incassokosten? Dit is eenvoudig te beantwoorden met 2 wedervragen. Bent u btw-plichtig? Dan betaalt u als schuldeiser zelf de btw. U kunt namelijk de btw later verrekenen bij het indienen van uw belastingaangifte.

Bent u niet btw-plichtig? Dan zijn de incassokosten inclusief btw voor de schuldenaar.

BTW oninbare vorderingen terugvragen

Is er 1 jaar verstreken na de uiterste betaaldatum die u en uw klant hadden afgesproken? Of hadden jullie geen betalingstermijn afgesproken en is inmiddels de wettelijke termijn van 30 dagen verstreken? Dan wordt de factuur gezien als een oninbare vordering. Bij het versturen van de factuur hebt u hier echter direct btw over aangegeven en betaald. Als een vordering oninbaar blijkt, dan kunt u de btw hiervan terugvragen. U kunt het bedrag als aftrekbare voorbelasting opnemen of het negatieve bedrag als negatieve omzet bij uw aangifte zetten. Voor meer informatie hierover kijkt u op de officiële website van de Belastingdienst.


Geschikt incassobureau in Urk vinden? Vergelijk offertes!

Lukt het u na meerdere pogingen niet om openstaande nota’s te innen? Als u op zoek bent naar een incassobureau of een deurwaarder in Urk, dan bent hier aan het juiste adres. Incassobureau Pro werkt namelijk samen met vele incassobureaus door het hele land. Ook in Urk of in de omgeving van Urk is er dus altijd iemand beschikbaar. Vul vandaag nog het offerteformulier in. U ontvangt vrijblijvend een aantal (max. 5) offertes en vergelijkt de prijzen en de voorwaarden met elkaar. Vervolgens kiest u zelf welk incassobureau voor u aan de slag gaat.


Verkoop van vorderingen

Het is ontzettend vervelend als u constant achter debiteuren aan moet zitten. Het is dan ook niet gek als u hier het liefst gewoon vanaf wilt zijn. Het verkopen van vorderingen is dan wellicht een goede optie voor u. Hierbij verkoopt u uw vorderingen aan verschillende partije.

Een potentiële koper zal allereerst kijken of het innen van een openstaande factuur haalbaar is. Is dit het geval? Dan krijgt u, afhankelijk van een aantal factoren, een bedrag aangeboden. Als u hier op in gaat, dan draagt u het eigendom van deze nota af aan de koper. De wanbetaler krijgt ook bericht dat er nu iemand anders achter de betaling aan zit.

Voordelen

Als u nog niet eerder over het verkopen van vorderingen hebt gehoord, dan is het vanzelfsprekend dat u hier meer over wilt weten. Want wat zijn bijvoorbeeld de voordelen van het verkopen van vorderingen?

 • U loopt niet het risico helemaal niets te ontvangen van de wanbetaler. U weet altijd direct waar u aan toe bent.
 • U bent na de verkoop niet langer de eigenaar van de nota. U hoeft dus ook geen tijd meer te stoppen in het innen hiervan en in de administratie die dit met zich meebrengt. Hierdoor kunt u uw kostbare tijd besteden aan uw kerntaken.

Klanten over Incassobureau Pro

 • klantenreview incassobureau-pro saskia
  Toen ik steeds meer last kreeg van openstaande vorderingen zocht ik een incassobureau uit [var1] voor het bijhouden van mijn debiteurenbeheer. Ik kreeg al snel 5 offertes binnen en kon zo gemakkelijk kiezen voor het bureau dat mij het meeste aansprak.
  Saskia Peeters
 • klantenbeoordeling incassobureau-pro
  Ik heb een schildersbedrijf en een klant wilde de rekening niet betalen. Na via deze site een goed incassobureau gevonden te hebben, hoefde ik er geen tijd en moeite meer in te steken. De rekening was toen snel betaald!
  Ruud Storm
 • klantenreview incassobureau-pro wilma
  Met mijn bedrijf heb ik meerdere keren te maken gehad met wanbetalers. Door verschillende offertes te vergelijken, vond ik snel een goed incassobureau uit de buurt. Binnen no-time waren de facturen betaald, en het kostte mij helemaal niets.
  Wilma de Boer


Veelgestelde vragen


Wat zijn wanbetalers?

Een wanbetaler is definieerbaar als iemand die gebruik maakt van een product of dienst, zonder daarvoor een betaling te doen. Ook een slechte betaler is in sommige gevallen te bestempelen als wanbetaler. Zorgverzekeringen trekken een duidelijke grens bij zes maanden. Is er dan nog niet betaald? Dan wordt de klant aangemeld bij het Zorginstituut als persoon die aan wanbetaling doet. Er kan ook sprake zijn van financiële problemen waardoor de klant of het bedrijf niet betaalt. Helaas is laksheid en zelfs fraude ook vaak een oorzaak van wanbetaling.

Wat is een aanmaning?

Een aanmaning wordt verstuurd als de termijn is verlopen waarbinnen een bepaalde verplichting had moeten plaatsvinden. Hierbij draait het vaak om een openstaande factuur. De eerste aanmaning heeft veelal een vriendelijke toon. De volgende aanmaning bevat vaak een waarschuwing over het eventueel inschakelen van een incassobureau, met bijbehorende incassokosten. Een aanmaning heeft twee doelen: het eerste doel is natuurlijk om de debiteur over te halen om te betalen. Daarnaast is het wettelijk verplicht om een aanmaning te versturen, voordat u vervolgstappen kunt nemen.


Wat is een vordering?

Met een vordering geeft u (als ondernemer) aan dat u iets opeist van een ander. Na levering van een product of dienst heeft u recht om het verschuldigde bedrag op te eisen. Een veelgebruikt synoniem in het bedrijfsleven is ‘openstaande factuur’. Een vordering moet aan diverse voorwaarden voldoen, bijvoorbeeld een vermelding van het btw-nummer en de bedrijfsnamen. Vanzelfsprekend moeten de afspraken wederzijds zijn gemaakt. Pas dan is de vordering rechtsgeldig. Benieuwd naar de wettelijke eisen van een vordering? Vraag offertes aan en schakel een incassobureau in.

Wat zijn incassokosten?

Incassokosten bestaan uit alle kosten die u als schuldeiser maakt om de vordering te innen. Het zijn in feite de buitengerechtelijke kosten. U moet immers actie ondernemen om het geld alsnog te krijgen. U verstuurt zelf aanmaningen, maar schakelt mogelijk ook de hulp van een incassobureau in. Het incassobureau maakt kosten. Deze kosten kunt u doorberekenen aan de schuldenaar. Wel is er wettelijke bepaald wat de incassokosten maximaal mogen zijn. Dit varieert van 0,5% – 15% van het openstaande bedrag.


Wat is een buitengerechtelijke incasso?

Een buitengerechtelijke incasso omvat alle activiteiten van u en het incassobureau om een vordering te incasseren, zonder tussenkomst van de rechter. De juridische procedure is dan nog niet gestart, maar u besluit wel om het incassobureau uit Urk in te schakelen. Het bureau stuurt meerdere aanmaningen en neemt geregeld contact op met de debiteur. De eventuele incassokosten worden doorberekend aan de schuldenaar. Vaak is de buitengerechtelijke incasso genoeg om de debiteur te laten betalen. Heeft het geen effect? Dan wordt de juridische incasso gestart.

Wat is een juridische incasso?

Een juridische incasso, inclusief deurwaarder, is in feite de laatste fase van een incassozaak. U hebt er zelf alles aan gedaan om de debiteur te laten betalen, tot zelfs de inzet van een incassobureau aan toe. Is de minnelijke incasso niet genoeg geweest? Dan helpt het incassobureau u bij starten van de juridische incasso. Hierbij komt er een rechter, en soms zelfs een deurwaarder aan bod. De juiste rechter (handelsrechter of burgerlijke rechter) wordt geselecteerd. Vervolgens krijgt de wanbetaler een dagvaarding van de gerechtsdeurwaarder.


Wat zijn dubieuze debiteuren?

Dubieuze debiteuren hebben al langere tijd rekeningen open staan waarbij de kans erg klein is dat deze nog betaald gaan worden. Er kunnen verschillende redenen zijn voor het niet betalen van deze rekeningen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een faillissement, financiële problemen, moedwil of een verdwenen debiteur. Een oninbaar bedrag is natuurlijk niet fijn voor een schuldeiser. Op termijn moet dit bedrag verwijderd worden uit de boekhouding. Waardeverminderingen op dubieuze debiteuren zorgen ervoor dat een leverancier veel geld kwijt is. U hebt immers kosten gemaakt maar u hebt geen opbrengsten gegenereerd.

Wanneer een deurwaarder inschakelen?

Heeft u een incassobureau ingeschakeld voor het innen van een incasso, maar heeft dit niet geholpen? Dan is het mogelijk om een stap verder te gaan. Incassobureaus werken veelal samen met een deurwaarder, sommige bedrijven zijn bovendien zowel incassobureau als deurwaarder. Als u de volgende stap wilt nemen, dan schakelt het bureau een deurwaarder voor u in. Een voordeel van een deurwaarder is die meer bevoegdheden heeft dan een incassobureau. Een gerechtsdeurwaarder mag bijvoorbeeld woningen ontruimen of beslaglegging doen op iemands spullen. Daarnaast kan een deurwaarder de debiteur laten weten dat hij bij de rechter wordt verwacht, dit wordt ook wel dagvaarding genoemd.


Wat mag een incassobureau wel en niet doen?

Een incassobureau heeft bevoegdheden om een aanmaning te sturen naar de debiteur of wanbetaler. Het bureau kan eisen dat het bedrag alsnog betaald wordt en is dus gespecialiseerd in het terughalen van vorderingen. Een incassobureau heeft echter geen bevoegdheden om iemand te dagvaarden, of beslaglegging te doen op iemands vermogen. Daar is een deurwaarder of gerechtsdeurwaarder voor nodig.

Waar op letten bij kiezen incassobureau?

Bij het inschakelen van een incassobureau is het handig om op een aantal dingen te letten. Check bijvoorbeeld in uw omgeving of er mensen zijn die goede ervaringen met het incassobureau hebben. Kijk ook van te voren of er veel klachten zijn en vraag na of er een online klantenportal is waar u klantervaringen kunt lezen. Gaat u in zee met het incassobureau? Maak dan duidelijke afspraken en leg alles zwart-op-wit vast in een document. Op deze manier vindt u een betrouwbaar incassobureau bij u in Urk.


Maak gebruik van de offerteservice en pak wanbetalers aan! Effectieve methoden, no-cure, no-pay mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Onze werkwijze

U hebt de diensten of goederen geleverd, maar u ontvangt ondanks diverse sommaties geen betaling van uw klant. Op zulke momenten is het goed dat u Incassobureau Pro kent. Wij brengen u op eenvoudige wijze in contact met een incassospecialist uit Urk of omgeving. Het aanvragen van een offerte is eenvoudig en binnen enkele minuten geregeld.

 • Op het contactformulier omschrijft u de situatie en vult u uw gegevens in. Na ontvangst zorgen wij ervoor dat uw aanvraag bij diverse bureaus terecht komt (maximaal vijf).
 • De tweede stap bestaat uit het vergelijken van de offertes die u ontvangt. Kijk ook goed naar de werkwijze en referenties van de incassobureaus om tot een goede keuze te komen.
 • Stap drie bestaat uit het maken van een keuze en het uit handen geven van uw opdracht. Bevalt het aanbod u niet? Dan bent u nergens tot verplicht, uw aanvraag is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Is de aanbieding niet naar volle tevredenheid? Dan bent u vrij om te doen en te laten wat u wilt met de offertes. De service is geheel kosteloos en vrijblijvend.


Landelijk netwerk

Incassobureau Pro beheert een landelijk netwerk van incassospecialisten die u graag van dienst zijn. In de loop der jaren is ons netwerk behoorlijk gegroeid. Wij zijn werkzaam op meer dan 300 locaties door het gehele land, inclusief in Urk. Dit biedt u het voordeel dat wij ons altijd bij u in de buurt bevinden. De gelieerde incassobureaus staan voor u klaar. Alle bedrijven verstaan hun vak goed, door ruime ervaring weten wij als geen ander hoe we maximale druk op uw debiteur zetten. Tegelijkertijd zorgen we ervoor dat uw klantrelatie hier niet onder lijdt.

Vestigingen

Zoals u wellicht hebt gelezen werken de gelieerde incasso-experts vanuit meer dan 300 vestigingen in het gehele land, inclusief Urk. Ieder incassobureau heeft gekwalificeerd personeel in dienst die in het bezit zijn van de juiste diploma’s en in de loop der jaren veel ervaring hebben opgedaan.

Almere | Dronten | Emmeloord | Lelystad | Urk | Zeewolde

Vrijblijvend kennis maken

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vul dan snel het offerteformulier in.Gratis offerte