Incassobureau in Appingedam nodig?

Schakel de hulp in van juridische specialisten en start een incassotraject!

Gratis – Vrijblijvend

Incassobureau Appingedam!

Een incassobureau in Appingedam helpt u met uw wanbetalers! De kans dat de schuldenaar na inzet van een incassobureau alsnog betaalt, is maar liefst 90%! Terwijl u zich focust op uw andere werkzaamheden, zijn de incassospecialisten hard aan het werk om uw geld binnen te halen. Op zoek naar een incasso expert?

Start gratis offerteaanvraag!

Na uw aanvraag ontvangt u 5 offertes in uw mailbox: vergelijk en kies het beste aanbod!

Op deze pagina leest u waarom het inschakelen van een incassobureau een goed idee is. U leest over de mogelijkheden, de kosten én we vertellen u waar u op moet letten bij het inschakelen van incasso.


Navigeer direct naar:Wanneer een incassobureau inschakelen?

Als ondernemer krijgt u er vroeg of laat mee te maken: wanbetalers. Ervaren ondernemers weten dat het veel energie kost om steeds maar achter uw geld aan te moeten gaan. Door deze taak uit te besteden aan een incassobureau bespaart u uzelf energie en vergroot u bovendien de kans dat de klant alsnog snel betaalt.

U schakelt een incassobureau in op het moment dat er niet gereageerd wordt op de betaalherinneringen en de betalingstermijn inmiddels verstreken is.

Ook een particulier kan een incassobureau inschakelen!

Wanneer u een grote som geld hebt uitgeleend en uw vriend of familielid weigert ondanks goede afspraken terug te betalen: een incassobureau kan dan alsnog zorgen dat de lening terugbetaald wordt! Start uw incassozaak.

Hulp bij incasso: de voordelen!

Hulp bij een incasso is waardevol en heeft belangrijke voordelen. Allereerst nemen de incassospecialisten alle communicatie over. Zo blijft een goede klantenrelatie toch behouden. Door een eventuele betaalregeling is de kans dat er alsnog snel betaald wordt bovendien erg groot.

De grootste voordelen op een rij:

 • U bespaart tijd, energie en frustraties.
 • Zo kunt u zich richten op andere werkzaamheden.
 • De kans is groot dat de wanbetaler alsnog betaalt zonder inzet van een rechter!
 • De incassospecialisten zorgen voor een behoud van de goede klantrelatie.

Op zoek naar incassobureaus in Appingedam?

Wat kost een incassobureau?

Wat kost het inschakelen van een incassobureau in Appingedam? U betaalt waarschijnlijk maar een klein bedrag. Het grootste deel van de kosten van het incassobureau worden namelijk gedekt door de incassokosten. De hoogte hiervan is wettelijk bepaald in de Wet IncassoKosten (WIK), en hangt af van het bedrag op de openstaande factuur. De incassokosten worden betaald door de wanbetaler. Voor u blijft vaak alleen de btw of de dossierkosten over.

Hoe hoog zijn de incassokosten?

Dit hangt samen met de factuur en het bedrag dat de wanbetaler u verschuldigd is. Over de eerste €2.500,- wordt 15% aan incassokosten gerekend, met een minimum van €40,-. Over de volgende €2.500,- wordt nog eens 10% aan incassokosten gerekend. In de tabel hieronder vind je het maximale percentage aan incassokosten. Start uw incassozaak!

Incassokosten: 2024

Hoofdsom (totale schuldbedrag) Percentage*
Over de eerste €2.500 15% met een minimum van €40
Over de volgende €2.500 10%
Over de volgende €5.000 5%
Over de volgende €190.000 1%
Over de rest van het bedrag 0,5% met een maximum van €6.775

*Let op: het gaat om gemiddelde percentages en prijzen. Precieze prijsindicaties kunt u ontvangen via het offerteformulier.

Hoe zit het met de btw?

Over de incassokosten wordt ook btw gerekend. Hoe zit het hiermee?

 • De schuldeiser is btw-plichtig: in dit geval kan de schuldeiser de btw aftrekken bij de belastingdienst, in tegenstelling tot de wanbetaler die dit vaak niet kan. In dat geval is de schuldeiser verantwoordelijk voor de btw over de incassokosten.
 • De schuldeiser is niet btw-plichtig: particulieren die een incassobureau inschakelen kunnen de btw niet terugvragen. In dat geval is de schuldenaar, de wanbetaler, verantwoordelijk voor de btw over de incassokosten.

Incassobureau Appingedam: wanneer no cure no pay?

Een incassobureau in Appingedam werkt vaak volgens het no cure, no pay principe.

Wat betekent no cure, no pay?

Dit incassobureau brengt pas kosten in rekening op het moment dat zij je ook hebben kunnen helpen. Mocht het hen niet lukken om tot een betaling te komen, dan hoeft u ook geen kosten te betalen. Het fijne van dit principe, is dat no cure no pay het mogelijk maakt om ook bij kleine bedragen en lastige zaken een incassobureau in te schakelen. Start uw incassozaak!

Let op: ook een incasso die no cure no pay is, wordt voor het grootste gedeelte betaald door de wanbetaler zelf. U bent ook hierbij alleen verantwoordelijk voor eventuele dossier- of administratiekosten!Incassobureau in Appingedam gezocht?

Vind snel een bureau bij u in de buurt en bespaar tot wel 40%!

Incassozaak startenWat doet een incassobureau?

Incassobureaus voeren verschillende werkzaamheden uit. Allereerst versturen zij brieven en e-mails om in contact te komen met de wanbetaler. In veel gevallen zijn de betalingsherinneringen verstuurd vanuit het incassobureau voldoende om alsnog tot een betaling te komen. Is dit niet mogelijk dan zal het bureau in overleg starten met de juridische incasso. Zij schakelen een deurwaarder voor u in en vragen een rechter een uitspraak te doen in uw zaak.

Dit zijn de belangrijkste werkzaamheden van incassobureaus in Appingedam:

 • Incasso voor bedrijven: het innen van openstaande facturen door middel van aanmaningen en betaalherinneringen.
 • Incasso voor particulieren: bijvoorbeeld bij achterstallige alimentatie of bij een huurachterstand.
 • Minnelijke incasso opstarten: e-mails, brieven en telefoontjes plegen om zo snel mogelijk tot een betaling of betalingsovereenkomst te komen.
 • Gerechtelijke incasso: het opstarten van een juridisch traject bij de rechtbank.
 • Deurwaarder inschakelen: een deurwaarder zal de wanbetaler dagvaarden, waarmee de juridische incasso van start gaat.
 • Debiteurenbeheer: het beheer van uw debiteuren bijhouden, zodat direct duidelijk is wanneer een factuur onbetaald blijft.

Hoe verloopt een incassotraject?

Hoe verloopt het incassotraject precies en hoe gaat een incassobureau te werk? Als u een incassobureau uit Appingedam wilt inschakelen dan kunt u rekenen op een minnelijke incasso en eventueel een juridische incasso. Door de extra incassokosten zorgt het incassobureau voor een schrik effect, waarbij de meeste wanbetalers alsnog snel tot een betaling overgaan.

Hieronder leest u meer over de stappen in een incassotraject en hoe een bureau te werk gaat. Wilt u ook een incassobureau inschakelen? Vergelijk dan gratis offertes!incassobureau particulier

Minnelijk incassotraject

Een incasso in Appingedam begint altijd met het minnelijke traject. Het incassobureau heeft wezenlijk maar weinig bevoegdheden. Zij mogen telefoontjes plegen, e-mails sturen en brieven verzenden om in contact te komen met de wanbetaler. Via de gemeente of eventueel de KvK kunnen zij persoonlijke informatie vinden, zoals adresgegevens. Er is hier nog geen tussenkomst van een rechter. In 90% van de gevallen is dat ook helemaal niet nodig om alsnog tot een betaling te komen. De incasso experts bieden hulp bij de incasso van begin tot eind!

Gerechtelijke incasso

De gerechtelijke incasso, ook wel de juridische incasso genoemd, gaat pas van start op het moment dat het incassobureau er niet in slaagt om tijdens de minnelijke incasso tot een betaling te komen.

Tijdens het juridische traject schakelt het incassobureau een deurwaarder in. Deze zal de wanbetaler dagvaarden, wat inhoudt dat deze officieel wordt opgeroepen om voor de rechter te verschijnen. De rechter moedigt beide partijen aan om in de rechtbank eerst samen tot een oplossing of compromis te komen. Lukt dat niet, dan zal de rechter een uitspraak doen. Lees ook meer over de buitengerechtelijke incasso.

Let op: aan het starten van een juridisch traject zitten wel extra kosten verbonden! Zo betaalt u ook voor de inzet van een deurwaarder. Wint u de rechtszaak, dan kunt u deze extra kosten verhalen op de wanbetaler.

Werkwijze incassobureaus

Wilt u een incasso inschakelen? Dan is het fijn dat u weet wat de werkwijze is. Hoewel elk incassobureau een eigen werkwijze heeft, kunt u in grote lijnen rekenen op de volgende fases.

 • Fase 1: eerst doet het incassobureau er alles aan om contact te leggen met de wanbetaler. Er wordt gekeken naar de reden dat de betaling uitblijft: is deze persoon het niet eens met de rekening of is hij of zij gewoon niet in staat te betalen? In dat laatste geval wordt gekeken of een betalingsregeling mogelijk is. In 90% van de gevallen wordt de factuur alsnog in deze fase voldaan.
 • Fase 2: soms is het niet mogelijk om tot een betaling te komen. In dat geval gaat het incassobureau over tot de tweede fase: het starten van de rechtszaak. Omdat het risico iets groter is en de kosten iets hoger, kiest niet iedereen ervoor om de rechtbank in te zetten. Soms is het mogelijk de incasso te verkopen aan het incassobureau!
 • Fase 3: na de uitspraak van de rechter is het mogelijk een deurwaarder in te schakelen, om dit vonnis na te leven. Dit doet hij door middel van beslaglegging, loonbeslag of uithuiszetting. Start uw incassozaak!incassobureau Appingedam inschakelen

Deurwaarder Appingedam: wanneer nodig?

Een incassobureau heeft verrassend weinig bevoegdheden, zeker in vergelijking met een deurwaarder. Een deurwaarder is namelijk bevoegd om een dagvaarding uit te brengen en om beslag te leggen op het loon of de inboedel.

Een deurwaarder schakelt u pas in op het moment dat een juridisch traject van start gaat. De deurwaarder heeft deze bevoegdheden namelijk alleen na de uitspraak van de rechter. Hij mag dus niet zomaar het huis van de wanbetaler leeghalen, alleen als hij na de uitspraak nog steeds weigert te betalen.

De meeste incassobureaus werken samen met een deurwaarder of hebben zelfs een deurwaarder in dienst. Lees ook over het inschakelen van een gerechtsdeurwaarder en de kosten van een deurwaarder.

Deurwaarder of incassobureau?

Wat is precies het verschil tussen een deurwaarder en een incassobureau?

Een deurwaarder heeft dus veel meer bevoegdheden. Deze persoon ziet erop toe dat het vonnis van de rechter wordt nageleefd. Een incassobureau kan dit niet doen, omdat deze niet bevoegd is beslag te leggen. Voor incasso en advies schakelt u dus altijd eerst een incassobureau in.

Sommige deurwaarders bieden naast hun ambtelijke taken ook andere werkzaamheden aan. Hierdoor is het ook mogelijk een deurwaarder in te schakelen voor bijvoorbeeld de minnelijke incasso. Start uw incassozaak!

Voor bedrijven en particulieren!

Het inschakelen van een incassobureau is een optie voor zowel bedrijven als particulieren!

Bedrijven hebben veel baat bij de hulp van een incassospecialist. Het kost veel tijd en geld om achter uw eigen geld aan te blijven gaan. Dit levert bovendien veel frustraties op, waardoor u na de zoveelste wanbetaler mogelijk niet meer openstaat voor een redelijke betalingsregeling. Door een incassobureau in te schakelen die het contact overneemt, blijft de goede klantenrelatie toch behouden zonder dat u hier energie in hoeft te steken. Lees ook meer over debiteurenbeheer.

Particulieren kunnen ook te maken krijgen met schuldenaars. Bijvoorbeeld als iemand een grote som geld heeft uitgeleend, en deze wordt ondanks goede afspraken niet terugbetaald. Een ander veelvoorkomend probleem is wanneer de (partner)alimentatie niet wordt betaald: een incassobureau kan dan deze alimentatie alsnog innen.Vind een betaalbaar incassobureau in Appingedam!

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!

Incassozaak startenIncassobureaus Appingedam: waarop letten bij keuze?

Met het vergelijken van incassobureaus in Appingedam vindt u snel en gemakkelijk een incasso expert in uw regio. Maar omdat u niet elke dag een incassobureau selecteert, is het wel belangrijk dat u weet waar u op moet letten. Hieronder geven we u een paar praktische tips en aandachtspunten.

 1. Kies voor een bureau in uw eigen regio. De korte afstand maakt het mogelijk om ook op kantoor af te spreken. Zo houdt u de reistijd kort en de reiskosten laag.
 2. De meeste experts bieden een eerste kennismakingsgesprek aan. Tijdens dit gesprek behandelt u de zaak en bekijkt de expert of uw zaak kans van slagen heeft.
 3. Kiest u voor een incassobureau met het Incasso Keurmerk, dan weet u zeker dat de specialisten zich houden aan een strenge gedragscode. Meer hierover leest u op nvio.nl
 4. Heeft u vaak te maken met wanbetalers? Sluit dan een contract af, zodat de incassospecialisten alle incasso’s overnemen. Dit is vaak goedkoper dan wanneer u steeds apart een incassospecialist inhuurt.

incasso inschakelen


Incassobureau nodig? Vergelijk gratis offertes!

Heeft u ook de hulp van een incassobureau uit Appingedam nodig? Hulp bij incasso vergroot de kans op een spoedige betaling met wel 90%! Bovendien bespaart de incassospecialist u waardevolle tijd en energie, die u vervolgens kunt steken in het laten groeien van uw onderneming. Op zoek naar een incassobureau?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvangt u zo snel mogelijk tot 5 offertes van bedrijven in uw regio! Vergelijk de verschillende prijzen en kies zo voor de incasso expert met het beste aanbod: u bespaart tot wel 40% op de kosten! De aanvraag is bovendien gratis en zonder verplichtingen, zodat u nergens aan vast zit.


Recent aangevraagde offertes

 • Loonbeslag leggen bij debiteur in Delfzijl
 • Wanbetalers contacten in Winschoten
 • Incassotrajecten opstarten in Pekela
 • Minnelijke incasso uitvoeren Appingedam
 • Gerechtelijke incasso opvolgen in Haren
Incasso starten

Gratis incasso tarieven vergelijken?

Vergelijk gratis offertes van incassobureaus uit de regio en kies!