Incassobureau in Breda nodig?

Schakel de hulp in van juridische specialisten en start een incassotraject!


Incassobureau Breda

Bent u er helemaal klaar mee? Klanten die niet betalen? Schakel dan direct een incassobureau uit Breda in! Dit vergroot direct de kans op een betaling en bovendien behoudt u zo uw goede klantenrelatie!

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina leest u meer over de diensten die de experts uit Breda aanbieden. U krijgt meer informatie over de Wet Incassokosten en u leest wat het verschil is tussen het minnelijke en juridische traject. Meer weten?

Onze dienstverlening, uw voordeel:

Overweegt u de hulp van een incassobureau uit Breda in te schakelen? Door gratis en vrijblijvend gebruik te maken van onze service, vindt u het beste incassobureau uit Breda.

 • Deze offerteservice is gratis en helemaal vrijblijvend.
 • U krijgt het inzicht in de prijzen van verschillende bureaus.
 • U kiest gemakkelijk voor het bureau dat het beste bij u past.
 • U bespaart tot 40% op de prijs.


Voordelen van een incassobureau

Als ondernemer is het vervelend als klanten niet betalen. Heeft u zelf niet de tijd, energie of het geduld om hier achteraan te gaan, schakel dan een incassobureau uit Breda in. Het inschakelen van een incassobureau creëert vaak een schrikeffect bij klanten.

Daarnaast is het incassobureau een bemiddelaar, waardoor uw goede klantrelatie behouden blijft. Voor particulieren komt de hulp van een incassobureau ook van pas, bijvoorbeeld als uw lening niet terugbetaald wordt.

De voordelen op een rij:

 • Klantvriendelijkheid richting de klant.
 • Voordelig, vanwege een no-cure, no-pay principe.
 • Volharding en snelheid, zodat de achterstallige facturen zo snel mogelijk betaald worden.

Navigeer direct naar:


Wat is een incassobureau?

Een incassobureau helpt u met het innen van openstaande vorderingen. Op het moment dat u een incassobureau uit Breda inschakelt, nemen zij het contact met uw debiteur over, zodat u verder kunt met uw werkzaamheden.

Wat doet een incassobureau precies?

Het incassobureau probeert daarna op verschillende manieren tot een betaling te komen, allemaal nog zonder tussenkomst van een rechter. In de meeste gevallen lukt dit ook. Een incassobureau is voor u als ondernemer dus enorm waardevol bij klanten die niet betalen.

Voor een particulier is het ook mogelijk gebruik te maken van de diensten van een incassobureau. Heeft u geld uitgeleend en krijgt u dit maar niet terug? Of wanneer u een kamer verhuurt en de student herhaaldelijk niet betaalt.

Wat doet een incassobureau?

Last van wanbetalers? Een incassobureau helpt om tot een betaling te komen. Maar u kunt een incassobureau ook inschakelen om debiteuren te voorkomen, door bijvoorbeeld uw administratie uit te besteden.

Voor particulieren helpt een incassobureau vooral met het innen van onbetaalde leningen, huur of alimentatie. Weigert uw ex de alimentatie te betalen? Een incassobureau zet alles in om de alimentatie toch betaald te krijgen en de goede relatie te behouden.

Nieuwsgierig naar de prijs van een incassobureau? Wilt u gratis advies aanvragen? Vul het offerteformulier in en start nu uw incassozaak!

Incassospecialisten voeren onder andere de volgende werkzaamheden uit:

 • Een minnelijke incasso
 • Een juridische incasso
 • Beslaglegging door een deurwaarder
 • Debiteurenbeheer

incassobureau particulier

Particuliere diensten incassobureau

Veel particulieren in Breda denken dat het inschakelen van een incassobureau enkel een optie is voor bedrijven. Ook als particulier kan u echter gebruik maken van onze diensten.

Waarvoor?

Dit komt van pas bij bijvoorbeeld een huurincasso, wanneer uw salaris niet betaald is of als een tijdelijke lening niet terugbetaald wordt. Wij bieden u deze diensten over het algemeen no-cure, no-pay aan. Dit houdt in dat de klant de incassokosten betaalt. Hierdoor zitten er voor u geen nadelen verbonden aan de minnelijke incasso.

Achterstand alimentatie van uw ex innen

Bij een scheiding komt een hoop kijken. Indien u recht heeft op kinder- of partneralimentatie, maar uw ex-partner dit herhaaldelijk weigert te betalen, kunt u een incassobureau uit Breda inschakelen. Hiervoor is het wel belangrijk dat de rechter een vonnis heeft uitgesproken en dat hij de hoogte van de alimentatie heeft vastgesteld.

De inning verloopt volledig in overleg. Het voordeel van een incassobureau, is dat zij de goede relatie bevorderen. Zeker als u kinderen heeft, is het belangrijk dat u een goede relatie met uw ex blijft houden.


incassobureau Breda inschakelen

Zakelijke diensten van een incassobureau

Een incassobureau uit Breda kan veel voor u als bedrijf of ZZP’er betekenen. Natuurlijk zijn de experts in te zetten in het geval van één of meerdere debiteuren. Maar wist u dat een incassobureau ook helpt openstaande facturen te voorkomen. Met een strak en georganiseerd debiteurenbeheer is het direct duidelijk wanneer er nog steeds sprake van wanbetaling is. Door hier adequaat op te reageren vergroot u de kans op een snelle betaling.

Volgt er geen betaling, ondanks herhaaldelijke pogingen de klant te bereiken? Dan start het incassobureau een gerechtelijke procedure voor u, om toch tot een betaling te komen.

Debiteurenbeheer

Het beheer van uw debiteuren is een belangrijk onderdeel van uw onderneming. Hieronder verstaat men alle zaken rondom de financiële administratie. Denk onder meer aan het versturen van facturen, het controleren van betalingen en het bijhouden van de juiste gegevens van al uw debiteuren. Om te voorkomen dat het debiteurenbeheer al uw tijd opslokt, kunt u dit overdragen aan een incassobureau uit Breda.

Deze kan al deze taken van u overnemen, maar zal met de klant blijven communiceren vanuit uw naam. U ontvangt wekelijks een rapport van de lopende zaken.

Tips incasso voor ZZP’ers

Een niet betalende klant is vervelend voor uw bedrijf, maar als ZZP’er kunt u er enorm onder lijden. U wilt natuurlijk zo snel mogelijk uw geld ontvangen, maar het is vaak ook belangrijk om een goede klantenrelatie te behouden. U bepaalt als ZZP’er zelf wanneer u een incassoprocedure start.

Voor het behoud van de goede relatie is het verstandig om, voordat u een incassotraject start, eerst zelf een herinnering te sturen, eventueel gevolgd door een eerste aanmaning. Het is ook een optie om het beheer van uw debiteuren uit handen te geven, zo houdt het bureau toezicht dat alle betalingen op tijd binnenkomen.
Een incassotraject vergroot de kans op betaling met 90%!

Schakel snel de hulp in van juridische specialisten en start het incassotraject!

Gratis advies vragen!
Werkwijze incassobureau uit Breda

Het incassobureau uit Breda werkt nauw samen met een verhuurder, verkoper of dienstverlener om een achterstallige betaling te incasseren. Het gaat altijd in overleg met de benadeelde en het is van groot belang dat het proces binnen de wettelijke kaders valt. De procedure verloopt over het algemeen in twee fases.

In eerste instantie probeert het bureau de betaling zonder tussenkomen van de rechter te regelen. Denk hierbij aan een schriftelijke aanmaning via de post of e-mail, of een benadering via de telefoon. In de praktijk blijkt het telefoongesprek het meest succesvol.

Hebben de aanmaningen echter niet het gewenste effect?

Dan start er een juridisch traject. De gerechtsdeurwaarder zal de schuldenaar dagvaarden en verzoeken om voor de rechter te verschijnen. De schuldenaar krijgt de kans om hierop te reageren, waarna de rechter beoordeeld of er een zitting nodig is.

Wanneer de wanbetaler na een vonnis nog steeds weigert te betalen dan volgt de dwangbetaling door middel van beslaglegging of executie. Hoe lang het incassotraject duurt, verschilt per zaak. In de meeste gevallen duurt dit één tot enkele maanden. Bij uitzonderingen kan een traject zelfs enkele jaren in beslag nemen. Het traject komt ten einde op het moment dat de klant de rekening betaalt of dat de rechter het vonnis uitspreekt.

Start nu uw gratis offerteaanvraag en vergelijk incassobureaus!

Hoe ziet het incassotraject eruit?

Het incassotraject bestaat grofweg uit drie verschillende fases. In principe kunt u op ieder moment een incassobureau inschakelen. Voor een goede klantrelatie is het raadzaam om eerst een betalingsregeling proberen te treffen. Lukt dit niet en krijgt u na herhaaldelijke herinneringen of aanmaningen geen gehoor?

Vraag de hulp van een incassobureau!

Het traject start met de minnelijke incassoprocedure. Dit houdt in dat de specialisten door middel van telefoontjes, brieven en e-mails tot een betaling proberen over te gaan. In de praktijk blijkt dat 90% van de vorderingen al tijdens dit minnelijke incassotraject alsnog betaald worden!

Gebeurt dit niet, dan overlegt de expert met u of u een juridische incasso wilt starten. Hoe lang dat traject duurt is lastig te voorspellen. Meestal neemt het enkele maanden in beslag, maar bij uitzondering kan het ook jaren duren voordat de wanbetaler tot betaling overgaat.

incasso inschakelen

Wanneer een incassobureau inschakelen?

Er zijn geen wettelijke richtlijnen die bepalen wanneer u een incassobureau kan inschakelen. Dit kan al na één herinnering. Toch is het, zeker als ZZP’er, ook belangrijk om niet direct tot actie over te gaan, om de goede klant relatie niet direct op scherp te zetten.

Voordat u een incassobureau inschakelt moet u de klant nog één kans geven om tot betaling over te gaan. Vermeld een duidelijke betalingstermijn en dat u overgaat tot het inschakelen van een incassobureau.

Incassobureau inschakelen? Vul geheel vrijblijvend het offerteformulier in!

Vanaf welk bedrag incasseren?

Wanneer u een incassobureau uit Breda inschakelt, bent u te allen tijde verzekerd van professionele en vakkundige hulp. Ook voor het incasseren van kleine bedragen bent u bij zo’n bureau aan het juiste adres. Veel bedrijven zien openstaande facturen met kleine bedragen door de vingers, om zo de goede klantrelatie intact te houden. Toch kunnen ook kleine bedragen leiden tot verlies.

Bij kleine bedragen is het een optie om een minnelijke incasso op te starten. Omdat de debiteur voor de incassokosten opdraait, is dit de meest gunstige situatie om uw geld te innen. Mocht het toch uitdraaien op een gerechtelijke incasso, dan is dit het bedrag misschien niet waard. Wellicht is het dan een optie om de vordering te verkopen.


Uw goede klantrelatie blijft in stand

Het inschakelen van een incassobureau uit Breda is een goede zet voor het behoud van uw klantenrelatie. Als u als ondernemer aanmaningen of herinneringen moet blijven versturen, dan is het niet meer dan logisch dat uw geduld op een gegeven moment opraakt. Als gevolg daarvan heeft u misschien geen oor meer naar eventuele oplossingen die de debiteur aanbiedt, met een verstoorde relatie als gevolg.

Met de hulp van een incassobureau uit Breda verloopt alle communicatie via het bureau. U kunt via een online dossier in de gaten houden hoe hier door de klant op gereageerd wordt, maar u hebt zelf geen contact.


Focus op rendement

De specialisten proberen altijd een zo’n groot mogelijk rendement te halen uit een incassotraject. Dit betekent dat de specialisten hun focus leggen op het vinden van een oplossing in het minnelijke traject, zonder tussenkomst van een deurwaarder of rechter.

Zo voorkomt u onnodige proces- of executiekosten en houdt u er zoveel mogelijk aan over. Door te focussen op de minnelijke incasso wordt er eveneens een gedwongen ontruiming voorkomen. Onze focus ligt daarom niet alleen op het verhogen van een financieel, maar tevens op een sociaal rendement. Een nadruk op een minnelijke incasso zonder inzet van deurwaarder leidt bovendien tot het behoud van de relatie tussen u en uw klanten.
Incassobureau uit Breda inschakelen? No cure, no pay!

Vergelijk gratis offertes en kies het bureau met het beste aanbod.

Start uw gratis offerteaanvraag

incassokosten

Kosten incassobureau

Heeft u te maken met klanten die weigeren te betalen in Breda en bent u benieuwd wat het inschakelen van een bureau kost? Dit verschilt per zaak en is daarom lastig in te calculeren. In de meeste gevallen is het mogelijk om tot een betaling te komen zonder bijkomende kosten voor u. Wanneer de debiteur binnen de minnelijke incasso voldoet aan de hoofdsom, rente en incassokosten dan bent u het incassobureau vaak niets meer verschuldigd.

Wordt er wegens omstandigheden slechts een deel van de hoofdsom betaald, dan vraagt het incassobureau uit Breda een provisie. De hoogte van deze provisie ligt doorgaans tussen de 10% en 15% en verschilt per bureau. Voor het starten van een gerechtelijke incasso wordt er wel een bedrag gerekend.
Wet incasso kosten (WIK)

De Wet Incassokosten, afgekort als WIK is de wet waaraan alle incassobureaus zich moeten houden. In deze wet staan onder andere de kosten die een bureau maximaal mag rekenen wanneer de debiteur niet na de eerste aanmaning het achterstallig bedrag betaalt.

Zo zijn de incassokosten bij consumenten per 2012, 15% van het bedrag van de hoofdsom van de vordering voor de eerste €2.500,-. Op de website van de rijksoverheid vindt u meer informatie over deze Wet Incassokosten.

Maximale incassokosten

Hoofdsom Percentage *
Eerste €2.500,- 15% (minimaal €40,-)
Volgende €2.500,- 10%
Volgende €5.000,- 10%
Volgende €190.000,- 1%
Boven €200.000,- 0.5% (tot max. €6.775,-)

*In sommige gevallen verhoogd met de btw.Wie betaalt de btw over incassokosten?

Over de incassokosten wordt uiteraard ook btw gerekend. Wie de btw betaalt verschilt per zaak en is afhankelijk van de schuldeiser. Als de schuldeiser btw-plichtig is, dan kan hij deze uiteindelijk verrekenen. In dit geval heeft het weinig zin om de btw te verrekenen met de schuldenaar.

Wanneer de schuldeiser btw-plichtig is, betaalt hij dus zelf de btw. Wanneer de schuldeiser niet btw-plichtig is, kan hij deze niet verrekenen. In dat geval betaalt de schuldenaar de btw. Dit is vooral het geval als de schuldeiser een particulier is.

Btw oninbare vorderingen terugvragen

Direct na het versturen van een factuur, moet u de BTW aangeven en betalen. U loopt in sommige gevallen echter het risico dat deze factuur slechts gedeeltelijk of helemaal niet betaald wordt. In dat geval kunt u de betaalde BTW weer terugvragen. Het terugvragen kan vanaf het moment dat de vordering oninbaar is.

U verwerkt de teruggave over het tijdvak waarin de oninbaarheid is ontstaan. U krijgt de keuze of u het btw-bedrag wil opnemen als aftrekbare voorbelasting of als negatieve omzet. Meer informatie vindt u op de website van de Belastingdienst.

No cure, no pay

Twijfelt u om een incassobureau in te schakelen? Maakt u zich geen zorgen: no cure, no pay. Als u een incassobureau inschakelt, dan rekenen zij incassokosten bovenop de originele factuur. Dat betekent dat de klant de incassokosten betaalt!

Houd er wel rekening mee dat dit alleen geldt voor de minnelijke incasso. Gaat u over tot een gerechtelijke incasso, dan betaalt u zelf wel. Mocht u de rechtszaak winnen, dan worden de extra kosten in de meeste gevallen ook op de klant verhaald.
Schakel een incassobureau uit Breda in!

Vul het offerteformulier in en kies het bureau dat het beste bij u past!

Start nu uw incassozaak
Hoe verloopt een incassotraject?

Een incassotraject doorloopt verschillende fases. De eerste fase is de minnelijke incasso. Tijdens deze fase probeert het incassobureau op elke mogelijke manier contact op te nemen met de klant, om zo tot een betaling over te gaan. In de meeste gevallen slaagt de expert erin om het geld te innen zonder tussenkomst van een rechter.

Lukt dit toch niet, dan gaat u over tot een gerechtelijke incasso. Hierbij start de expert een rechtszaak voor u. De gerechtsdeurwaarder wordt ingezet voor een dagvaarding. Aan de gerechtelijke incasso zitten wel kosten verbonden. Vraag gratis offertes aan en krijg inzicht in alle kosten!

Mocht de debiteur ondanks het vonnis van de rechter nog steeds weigeren te betalen, dan wordt er een deurwaarder ingezet voor beslaglegging.

gerechtelijke incasso

Wat is het verschil tussen een gerechtelijke en minnelijke incasso?

Wanneer u contact opneemt met een incassobureau, zal deze in eerste instantie pogen om met een minnelijke incasso uw debiteuren tot betaling te bewegen. Een minnelijke incasso is de procedure zonder tussenkomst van een rechter. Het gaat hierbij om het versturen van aanmaningen, telefoongesprekken en e-mails om de debiteur te bereiken en het proces tot een betaling te krijgen. Bij een gerechtelijke incasso komt wel een rechter te pas. Uw debiteur zal dan worden gedagvaard, of de persoon wordt via een gerechtsdeurwaarder aangemaand om te betalen.


deurwaarder Breda

Deurwaarder of gerechtsdeurwaarder uit Breda inschakelen?

De meeste bureaus hebben zelf een deurwaarder of gerechtsdeurwaarder in dienst. De gerechtsdeurwaarder wordt pas ingeschakeld op het moment dat er een gerechtelijke incasso start. Het bureau stuurt dan een gerechtsdeurwaarder naar de debiteur voor een dagvaarding. Een gewone deurwaarder zorgt ervoor dat het proces op de rechtbank volgens planning verloopt en dat het voor alle partijen duidelijk is wat er gebeurt. U hoeft dus niet zelf de hulp van een deurwaarder in te schakelen, hier zorgt het incassobureau uit Breda voor.

 

Wat doet een gerechtsdeurwaarder?


 


Gerechtsdeurwaarder Breda

Een gerechtsdeurwaarder is een deurwaarder met wettelijke taken en bevoegdheden, die zowel zelfstandig als vanuit een incassobureau kan werken. Een gerechtsdeurwaarder verschilt van een deurwaarder in de zin dat deze laatste geen juridische maatregelen kan inzetten, terwijl een gerechtsdeurwaarder dat wel mag. Een gerechtsdeurwaarder zorgt over het algemeen voor het innen van een schuld namens een schuldeiser, daarnaast kan hij er – eventueel in samenwerking met de politie uit Breda – voor zorgen dat een vonnis op de juiste manier verloopt.

Heeft u nog andere vragen over bijvoorbeeld de procedure van de gerechtsdeurwaarder? Neem gerust contact op.

Loonbeslag

Wanneer iemand schulden heeft, dan kan een deurwaarder namens het bedrijf of de ZZP’er loonbeslag leggen op het salaris of de uitkering van de wanbetaler.

Het loonbeslag gebeurt via de werkgever, waardoor de klant hier geen invloed op heeft. Hij kan het dus ook niet tegenhouden.

Als schuldeiser bent u bij loonbeslag in ieder geval verzekerd van een uiteindelijke betaling. Er wordt bij loonbeslag altijd rekening gehouden met de beslagvrije voet, zodat de wanbetaler in ieder geval 90% van de bijstandsnorm overhoudt aan salaris.
Beslaglegging inboedel

Beslaglegging inboedel

Naast het loonbeslag bestaat er ook beslaglegging op de inboedel.

Een dergelijke beslaglegging gebeurt wanneer het loonbeslag onvoldoende geld oplevert, en wanneer het er niet naar uitziet dat de debiteur binnen korte tijd over extra geld beschikt. De deurwaarder kan naast loonbeslag een beslaglegging doen op goederen.

Uitzonderingen op beslaglegging vormen het bed en beddengoed, de kleding die men aanheeft, de gereedschappen van ambachtslieden en werklieden en eten en drinken van het gezin dat voldoende is voor een maand.


Beslagvrije voet

Beslagvrije voet

Regelmatig vragen mensen uit Breda wat de term ‘beslagvrije voet’ bij beslaglegging eigenlijk betekent. De beslagvrije voet staat voor het bedrag dat bij loonbeslag moet worden vrijgelaten. Dit is het bedrag dat de schuldenaar maandelijks ter beschikking heeft voor levensonderhoud, het overige bedrag valt onder het loonbeslag.

In sommige gevallen kan de beslagvrije voet gehalveerd of helemaal weggelaten worden. Bijvoorbeeld als de schuldenaar een levenspartner heeft met een ruim inkomen. De beslagvrije voet bedraagt 90% van de toepasselijke bijstandsnorm. Kijk op de website van de Belastingdienst voor meer uitleg over de beslagvrije voet.


Klanten over deze site

 • klantenreview incassobureau-pro wilma
  Met mijn bedrijf heb ik meerdere keren te maken gehad met wanbetalers. Door verschillende offertes te vergelijken, vond ik snel een goed incassobureau uit de buurt. Binnen no-time waren de facturen betaald, en het kostte mij helemaal niets.
  Wilma de Boer
 • klantenreview incassobureau-pro saskia
  Toen ik steeds meer last kreeg van openstaande vorderingen zocht ik een incassobureau uit [var1] voor het bijhouden van mijn debiteurenbeheer. Ik kreeg al snel 5 offertes binnen en kon zo gemakkelijk kiezen voor het bureau dat mij het meeste aansprak.
  Saskia Peeters
 • klantenbeoordeling incassobureau-pro
  Ik heb een schildersbedrijf en een klant wilde de rekening niet betalen. Na via deze site een goed incassobureau gevonden te hebben, hoefde ik er geen tijd en moeite meer in te steken. De rekening was toen snel betaald!
  Ruud StormVeelgestelde vragenWat zijn wanbetalers?

Wanneer mag iemand officieel als wanbetaler worden bestempeld? Dit is in principe een persoon of bedrijf, die gebruik maakt van een dienst of product, zonder daarvoor te betalen. Hoe zit het als iemand te laat betaalt? Zorgverzekeraars trekken een duidelijke grens van zes maanden. Is de betaling na zes maanden nog niet voldaan? Dan wordt men aangemeld als wanbetaler bij het College voor Zorgverzekeringen (CVZ). De redenen van een debiteur? Vaak kan de debiteur niet betalen, maar laksheid is ook één van de redenen.

Wat is een aanmaning?

Allereerst volgt er een betalingsherinnering. Dit is een schriftelijke herinnering waarbij er geen extra kosten zijn gerekend aan de debiteur. Hierna volgt een aanmaning. Dit is een strengere betalingsherinnering. De bijbehorende tekst is dan dwingender. Er wordt in de aanmaning tevens benoemd dat de factuur eventueel uit handen wordt gegeven aan een incassobureau en dat hiervoor extra kosten in rekening worden gebracht. Na de aanmaning worden er eventuele invorderingsmaatregelen genomen. Denk aan een gerechtelijk bevel van beslaglegging door een deurwaarder.Wat is een vordering?

Als een gekocht product, of geleverde dienst nog niet is betaald spreekt men over een vordering. Het bedrijf mag namelijk na de levering het openstaande bedrag vorderen. Op de vordering staat dus dat de schuldeiser nog een bepaald bedrag krijgt van de persoon of het bedrijf in kwestie.

In de praktijk is het in het bedrijfsleven vaak een factuur. Op de factuur staan de afspraken die zijn gemaakt. Het is niet altijd rechtsgeldig, aangezien het document aan bepaalde voorwaarden moet voldoen.

Wat zijn dubieuze debiteuren?

Menig bedrijf in Breda is er bekend mee: dubieuze debiteuren. Wanneer men spreekt over deze dubieuze debiteuren of schuldenaars dan doelen wij op klanten die iets op rekening hebben gekocht of die gebruik hebben gemaakt van uw diensten zonder te betalen. In de administratie zal u gewone debiteuren moeten overboeken naar dubieuze debiteuren zodra er problemen met de vordering worden vastgesteld. Wilt u zeker weten dat uw administratie volledig op orde is? Geef dan uw debiteurenbeheer uit handen.
no cure, no pay

Wat is no cure, no pay?

No cure, no pay betekent dat u alleen betaalt als het incassobureau erin slaagt om tot een betaling te komen. Hier zitten wel een aantal kanttekeningen aan.

Zo geldt no cure, no pay alleen voor het minnelijke traject. Gaat u over tot een gerechtelijk traject, dan kost dit wel geld.

Wint u de rechtszaak, dan worden de door u gemaakte kosten ook op de debiteur verhaald. Soms hoeft u het incassobureau bij een betaling niets te betalen, soms een kleine provisie.


buitengerechtelijke incasso

Wat is een buitengerechtelijke incasso?

Kort gezegd: alle activiteiten die worden ondernomen om een vordering te incasseren, zonder tussenkomst van de rechter. Een buitengerechtelijke of minnelijke incasso komt aan bod als u er zelf alles aan heeft gedaan om de debiteur te laten betalen. Herinneringen zijn verstuurd en u heeft meerdere keren contact gezocht.

Geen resultaat?

Schakel dan een incassobureau uit Breda in. Die regelt het vervolgtraject, zodat de debiteur alsnog betaald. Vaak kunnen de gemaakte incassokosten bij de schuldenaar in rekening worden gebracht.Wat is een juridische incasso?

Een juridische incasso is in feite de laatste fase van het traject. Er wordt dan aan de rechtbank gevraagd om een gedwongen betaling op te leggen. Allereerst wordt de juiste rechter en de juiste locatie van het geding geselecteerd. Daarna wordt de wanbetaler gedagvaard. Dit gaat via een deurwaarder die de dagvaarding bezorgt aan de schuldenaar. In feite brengt u de wanbetaler officieel op de hoogte dat u de rechtbank gaat inschakelen om de vordering gedwongen te laten innen.

Wat mag een incassobureau niet doen?

Een incassobureau mag niet zomaar een deurwaarder op iemand afsturen. Zij zijn wel in staat om brieven en e-mails te sturen en te bellen totdat de schuldenaar de vordering betaalt. Ook mag het incassobureau extra kosten in rekeningen brengen. Dit zijn incassokosten. De hoogte hiervan is vastgesteld in de Wet Incassokosten. Incassobureaus mogen wanbetalers niet dagvaarden, dit wordt altijd gedaan door een deurwaarder.
Start vandaag nog een incasso in Breda!

Vergelijk verschillende incassobureaus!

Start nu met incasseren!


Waarop letten bij kiezen incassobureau?

Er zijn in Breda verschillende incassobureaus actief. Hoe vindt u het beste bureau? Vraag in uw eigen omgeving naar ervaringen en aanbevelingen. Zo spreekt u rechtstreeks met andere klanten.

Maak bij het inschakelen van een bureau vooraf ook duidelijke afspraken omtrent de betaling en tarieven. Laat dit alles vastleggen in een contract, zodat beide partijen precies weten waar ze aan toe zijn. Zo komt niemand voor vervelende verrassingen te staan. Vul het offerteformulier in!


Recent aangevraagde offertesincassobureau en gerechtsdeurwaarder Breda

Geschikt incassobureau in Breda vinden? Gratis advies vragen!

Klaar met wanbetalers en het versturen van aanmaningen? Start vandaag nog met een minnelijk incassotraject, zodat u zo snel mogelijk uw geld ontvangt!

Een incassobureau vergroot de kans op een snelle betaling en behoudt uw goede klantenrelatie. Wilt u uw administratie goed op orde hebben? Geef dan het beheer van uw debiteuren uit handen aan een expert.

Zoekt u een incassobureau in Breda? Vraag dan snel gratis offertes aan! Vergelijk de verschillende prijsopgaven en kies het incassobureau met het beste aanbod. Zo bespaart u tot wel 40% op de kostprijs.

Start nu met incasseren

Binnen 2 minuten geregeld!

Onze werkwijze…

De meeste bedrijven komen bij ons netwerk terecht omdat er diensten of goederen zijn geleverd maar er niet wordt betaald, ondanks dat er meerdere sommaties zijn verstuurd. Op zo’n moment is het zaak om adequaat te handelen en is het verstandig om een incassobureau in te schakelen.

Lees in de volgende drie stappen wat u van onze dienstverlening mag verwachten.

in 3 simpele stappen!

 • Omschrijf op het formulier uw situatie en ontvang (zonder verdere verplichtingen) meerdere gratis offertes.
 • Vergelijk de aanbiedingen van de incassospecialisten uit Breda en omgeving.
 • Kies uw incassospecialist en ontvang alsnog het geld waar u recht op heeft.

Incasso starten