Incassobureau in Coevorden nodig?

Schakel de hulp in van juridische specialisten en start een incassotraject!


Incassobureau Coevorden

Last van dubieuze debiteuren? Met de hulp van een incassobureau uit Coevorden voorkomt u gemiste inkomsten! In bijna 90% van de gevallen slaagt het incassobureau erin om tot een vlotte betaling te komen, zonder tussenkomst van een rechter of deurwaarder.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina leest u meer over de verschillende diensten die experts aanbieden aan bedrijven en zzp’ers. U leest ook wat een incassobureau voor particulieren doet. Daarnaast vindt u op deze pagina informatie over de Wet Incasso Kosten en leggen we u uit wat no cure, no pay precies inhoudt. Meer weten? Vergelijk gratis diverse incassobureaus!

Onze dienstverlening, uw voordeel:

Overweegt u de hulp van een incassobureau uit Coevorden in te schakelen? Door gratis en vrijblijvend gebruik te maken van onze service, vindt u het beste incassobureau uit Coevorden.

 • Onze service is gratis en geheel vrijblijvend.
 • U krijgt inzicht in de prijzen van verschillende incassobureaus.
 • Kies het bureau met het beste aanbod.
 • Bespaar tot 40% op de kosten!


Voordelen van een incassobureau

Ontzettend vervelend als klanten niet betalen, ondanks herhaalde aanmaningen. Het is begrijpelijk dat u niet altijd de tijd of het geduld heeft om hier achteraan te gaan. Met de hulp van een incassobureau hoeft dit niet meer! Zo vergroot u de kans op een snelle betaling én behoudt u uw goede klantenrelatie. Dit komt ook van pas voor particulieren. Als bijvoorbeeld uw ex weigert uw alimentatie te betalen.

Het inschakelen van een bureau biedt meerdere voordelen:

 • Een incassobureau blijft altijd vriendelijk.
 • Dankzij het no cure, no pay principe, voordelig.
 • Dankzij volharding en snelheid, betaalt de klant de factuur snel.

Navigeer direct naar:


Wat is een incassobureau?

Een incassobureau is een bureau dat in opdracht van bedrijven, zzp’ers en particulieren, openstaande facturen int. In het geval van particulieren gaat het bijvoorbeeld om het innen van de huur, alimentatie of een grote lening.

Waarom moet u een incassobureau inschakelen?

Als u aan het werk bent, heeft u niet altijd de tijd om snel te reageren op openstaande vorderingen. Terwijl dit wel de manier is om snel uw geld te ontvangen. Het is logisch dat u, na meerdere aanmaningen, misschien uw geduld verliest. Een incassobureau communiceert streng, maar vriendelijk, waardoor u de goede relatie behoudt.

Wat doet een incassobureau?

Incassobureaus bieden meerdere diensten aan. Eén van de populairste diensten voor bedrijven, is het debiteurenbeheer. Hierbij houdt het bureau altijd toezicht op uw financiële administratie. Zo is direct duidelijk dat een factuur niet betaald is. Door dit beheer uit handen te geven, houdt u zelf extra tijd over om omzet te draaien.

Daarnaast is een incassobureau uiteraard in te zetten voor het opstarten van een incassoprocedure, ook voor particulieren. Bijvoorbeeld als uw huurder z’n huur niet betaalt. Of als uw ex maanden achterloopt met de alimentatiebetalingen.

Nieuwsgierig naar de prijs van een incassobureau? No cure no pay!

De belangrijkste werkzaamheden van een incassobureau:

 • Starten van een minnelijke procedure
 • Starten van een juridische procedure
 • Een deurwaarder inschakelen
 • Uitvoeren van debiteurenbeheer
incassobureau particulier

Particuliere diensten incassobureau

Wist u dat u als particulier ook gebruik kunt maken van de diensten van incassospecialisten uit Coevorden? Wanneer uw werkgever uw salaris niet uitbetaald bijvoorbeeld, of wanneer u een flink geldbedrag hebt uitgeleend aan een kennis die niets terugbetaald.

Dit kost u veel tijd en energie, zeker als u de relatie met uw werkgever of kennis niet wilt verslechteren, maar wel gewoon wilt ontvangen waar u recht op hebt.

Achterstand alimentatie van uw ex innen

Heeft u recht op alimentatie maar weigert uw ex te betalen? Dit zorgt voor hele vervelende situaties, zeker als het gaat om kinderalimentatie.

Hier heeft u recht op voor de verzorging van uw kinderen. Het is daarom belangrijk om de relatie met uw ex niet verder te verstoren.

De hulp van een incassobureau zorgt voor een rustige bemiddeling. Zo kunt u opeisen waar u recht op hebt, zonder dat hiervoor direct contact met uw ex nodig is.


incassobureau Coevorden inschakelen

Zakelijke diensten van een incassobureau

Als bedrijf komt een incassospecialist op verschillende manieren van pas. Allereerst natuurlijk bij het opstarten van een minnelijke procedure en in een later stadium voor het starten van de juridische procedure.

In 90% van de gevallen wordt een openstaande factuur op deze manier alsnog betaald. Als uw administratie goed op orde is, dan is het direct duidelijk als een factuur onbetaald blijft. Dit maakt het mogelijk om snel en adequaat te reageren. Door het beheer uit te besteden aan een incassobureau, houdt u zelf extra tijd over voor uw werkzaamheden.

Debiteurenbeheer

Bent u de eigenaar van een bedrijf in Coevorden? Dan zijn er naast de standaard bedrijfsbezigheden vele financiële zaken die u dient af te handelen. Deze financiële administratie vormen voor veel mensen een grote barrière in het werk en nemen een groot deel van de tijd in beslag.

Heeft u hier geen tijd of energie voor?

Voor veel ondernemers is het verstandig om het debiteurenbeheer uit handen te geven aan de specialisten uit Coevorden. Zo houden zij toezicht op de financiën en wordt direct duidelijk wanneer een vordering onbetaald blijft.

Tips incasso voor ZZP’ers

Als zzp’er is het extra belangrijk om uw vorderingen te innen, zonder dat de klantenrelatie hieronder te lijden heeft. Als zzp’er is het daarom verstandig om het beheer van uw debiteuren uit handen te geven. Hierbij houdt het incassobureau overzicht op uw financiële administratie en weet u zeker dat direct duidelijk is wanneer een vordering onbetaald blijft.

Voor het behoud van goed klantencontact is het belangrijk om vooraf duidelijke afspraken te maken met betrekking tot de betaling, zodat dit voor beide partijen duidelijk is.
Een incassotraject vergroot de kans op betaling met 90%!

Schakel snel de hulp in van juridische specialisten en start het incassotraject!

Gratis advies vragen!
Werkwijze incassobureau uit Coevorden

De werkwijze is afhankelijk van het incassobureau waar u zich in Coevorden bij aanmeldt. Zo is het ene bureau gespecialiseerd in het helpen van verhuurders met hun incasso terwijl een ander incassobureau zich richt op het verhalen van achterstallige betalingen voor eigenaren van midden- en kleinbedrijven uit Coevorden.

Start nu uw gratis offerteaanvraag en vergelijk direct incassobureaus!

Hoe ziet het incassotraject eruit?

Het incassotraject bestaat grofweg uit drie verschillende fases. In principe kunt u op ieder moment een incassobureau inschakelen. Voor een goede klantrelatie is het raadzaam om eerst een betalingsregeling proberen te treffen. Lukt dit niet en krijgt u na herhaaldelijke herinneringen of aanmaningen geen gehoor?

Vraag de hulp van een incassobureau!

Het traject start met de minnelijke incassoprocedure. Dit houdt in dat de specialisten door middel van telefoontjes, brieven en e-mails tot een betaling proberen over te gaan. In de praktijk blijkt dat 90% van de vorderingen al tijdens dit minnelijke incassotraject alsnog betaald worden!

Gebeurt dit niet, dan overlegt de expert met u of u een juridische incasso wilt starten. Hoe lang dat traject duurt is lastig te voorspellen. Meestal neemt het enkele maanden in beslag, maar bij uitzondering kan het ook jaren duren voordat de wanbetaler tot betaling overgaat.

incasso inschakelen

Wanneer een incassobureau inschakelen?

Er is geen wettelijke richtlijn voor het inschakelen voor een incassobureau. U bepaalt zelf wanneer u hulp inschakelt. Wel is het verstandig om de klant de kans te geven te betalen. Veel bedrijven hanteren daarom een betalingstermijn van 30 dagen, gevolgd door een eerste herinnering waarna zij nogmaals 30 dagen de tijd hebben om te betalen.

Wilt u een incassospecialist uit Coevorden inschakelen, stuur dan een laatst aanmaning. Maak hierin duidelijk dat de klant nog één kans krijgt om de factuur te betalen en dat u anders maatregelen gaat treffen.

Incassobureau inschakelen? Vul geheel vrijblijvend het offerteformulier in!

Vanaf welk bedrag incasseren?

Ondernemingen denken vaak dat het inschakelen van een incassobureau uit Coevorden een prijzige aangelegenheid is. Daarom kiezen zij ervoor dit alleen te doen als het een factuur met een hoog bedrag betreft.

Maar óók bij en klein bedrag is het inschakelen van een incassobureau een optie!

De specialisten starten namelijk altijd met een minnelijke incasso. Tijdens dit proces worden de incassokosten verrekend met uw wanbetaler en heeft u bij een succesvolle inning bij uw debiteur dus zelf geen kosten. Dit maakt het rendabel om ook voor kleine bedragen hulp in te schakelen. Immers: als u kleine bedragen door de vingers ziet, kan dit uiteindelijk mogelijk tot verlies leiden.


Uw goede klantrelatie blijft in stand

Wanneer u een incassobureau uit Coevorden inzet om uw wanbetalers te benaderen, dan zult u profiteren van een professionele afhandeling van de procedure. Een tweede voordeel is dat de relatie tussen u en uw klanten gelijk blijft.

Zij zullen nooit constant met u als geldeiser worden geconfronteerd, en u kunt na de afhandeling van het proces weer op dezelfde voet met de klanten verder.

Wilt u een incassobureau uit Coevorden inschakelen voor het behoud van uw klantenrelatie? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier.


Focus op rendement

Het is te begrijpen dat u zo weinig mogelijk geld wilt besteden aan het vorderen van debiteuren en het afhandelen van incassozaken. Daarom is een medewerker van een incassobureau in Coevorden sterk gericht op het behalen van een zo hoog mogelijk rendement.

Dit houdt onder meer in dat zij de focus leggen op het behalen van resultaat tijdens de minnelijke incasso, zonder tussenkomst van een deurwaarder. Het voorkomen van een juridische procedure resulteert in een besparing op onnodige proces- en executiekosten. Daarnaast kan een minnelijke incasso tevens gedwongen ontruimingen voorkomen, dit betekent geen financieel, maar wel een sociaal rendement.
Last van wanbetalers! Schakel snel een incassobureau in!

Vergelijk en kies het incassobureau met het beste aanbod!

Start uw gratis offerteaanvraag

incassokosten

Kosten incassobureau

Er bestaat de algehele gedachte dat het inschakelen van incassospecialisten duur is. Wanneer u de hulp van de specialisten uit ons netwerk inschakelt voor een minnelijke incasso, kost dit u vaak niets. In 90% van de gevallen slaagt het bureau er namelijk in om de openstaande vorderingen te innen.

Dit houdt in dat de schuldenaar de incassokosten betaalt!

De hoogte van deze incassokosten zijn wettelijk bepaald. Wanneer uw klant slechts een deel van het bedrag betaalt, dan bent u verantwoordelijk voor de provisie. Dit is ongeveer 10% tot 15% van het openstaande bedrag. Volgt er ondanks de inspanningen van de experts uit Coevorden toch geen betaling? Dan gaan zij, in goed overleg met u, over tot een gerechtelijke incassoprocedure. Hier zitten wel kosten aan verbonden, deze verschillen per zaak en per incassobureau. Vergelijk offertes en vind het bureau met het beste aanbod.
Wet incasso kosten (WIK)

De Wet Incasso kosten (ook wel WIK genoemd), is de wet waarin de regelgeving rondom incasso werden opgesteld. Dit gaat onder andere over de onkosten die een incassobureau mag rekenen, wanneer zij een schuldeiser helpen bij het incassotraject. In 2012 werden deze kosten aangepast.

Er is toen bepaald dat bij de eerste €2500,- de incassokosten 15% van de hoofdsom van de vordering mogen vormen. Bij de volgende €2.500,- is dat 10%. Het bedrag loopt per €2.500,- verder af. Meer over de WIK en hoogte van de incassokosten vindt u ook op de website van de Rijksoverheid.

Maximale incassokosten

Hoofdsom Percentage *
Eerste €2.500,- 15% (minimaal €40,-)
Volgende €2.500,- 10%
Volgende €5.000,- 10%
Volgende €190.000,- 1%
Boven €200.000,- 0.5% (tot max. €6.775,-)

*In sommige gevallen verhoogd met de btw.Wie betaalt de btw over incassokosten?

Over de incassokosten wordt uiteraard ook btw gerekend. Wie verantwoordelijk is van de btw verschilt per zaak. Als u als schuldeiser btw-plichtig bent dan bent u in staat om de btw uiteindelijk te verrekenen. Het is dan zinloos om de schuldenaar de btw te laten betalen.

Om de consument te beschermen is er vastgesteld dat de schuldenaar in dat geval geen btw hoeft te betalen. In sommige gevallen is de schuldeiser niet btw-plichtig. Bijvoorbeeld als een schuldenaar een particulier is. In dat geval betaalt de schuldenaar de btw.

Btw oninbare vorderingen terugvragen

Heeft één van uw afnemers uw factuur niet betaald en ziet het er niet naar uit dat zij deze alsnog betalen? In dat geval heeft u al wel de btw betaald. Deze kunt u daarom terugvragen via de belastingdienst.

Sinds 1 januari 2017 beschouwd de belastingdienst facturen als oninbaar uiterlijk 1 jaar na het verstrijken van de uiterste betaaldatum. Wordt de factuur achteraf alsnog betaald? In dat geval geeft u de btw over dit bedrag aan in het aangiftetijdvak waarin de factuur betaald is. Op de website van de Belastingdienst vindt u meer informatie over het terugvragen van de btw van oninbare vorderingen.

No cure, no pay

Veel incassospecialisten hanteren een no cure, no pay principe. Als de klant tijdens het minnelijke traject betaalt, betekent dit dat u geen extra kosten betaald. De wanbetaler betaalt het incassobureau via de incassokosten.

Het no cure, no pay beleid geldt alleen bij de minnelijke incasso. Als u overgaat tot een jurudisch traject, dan zitten hier meer kosten aan verbonden. Bij een kleine vordering is het daarom vaak effectiever om de vordering te verkopen dan om een rechtszaak te starten.
Openstaande vordering? Een incassobureau uit Coevorden zorgt voor een snelle betaling!

Vul het offerteformulier in en kies een bureau bij u in de buurt.

Start nu uw incassozaak
Hoe verloopt een incassotraject?

Een incassotraject doorloopt in principe 3 fases:

 • Fase 1: het minnelijke traject. Zonder tussenkomst van de rechter probeert het bureau tot een betaling te komen. In 90% van de gevallen gaat de debiteur over tot betaling tijdens het minnelijke traject.
 • Fase 2: het gerechtelijke traject. Als de wanbetaler niet toegeeft is het mogelijk om een rechtszaak te starten. Hierin spreekt de rechter een vonnis uit. Aan een gerechtelijke incasso zitten wel kosten verbonden. Vraag gratis offertes aan en krijg inzicht in alle kosten!
 • Fase 3: de deurwaarder. Weigert de wanbetaler nog steeds te betalen? Dan zet het incassobureau een deurwaarder in. Een gerechtsdeurwaarder mag daarbij ook loonbeslag of beslaglegging van de inboedel opleggen, om ervoor te zorgen dat u uw geld krijgt.gerechtelijke incasso

Wat is het verschil tussen een gerechtelijke en minnelijke incasso?

Vrijwel elke incassozaak begint met een minnelijke incasso. Bij een minnelijk traject zal een incassobureau uit Coevorden uw debiteuren aanmanen zonder tussenkomst van een rechter. Het gaat dan om incasso werkzaamheden als het versturen van aanmaningen en het per mail of telefoon aanmanen van de debiteur.

Heeft de minnelijke incasso geen effect? Dan kijkt de specialist samen met u of een juridische procedure mogelijk is. Bij een gerechtelijke incasso zal een rechter uit Coevorden uitspraak doen. Daarvoor zal een gerechtsdeurwaarder ingezet worden om de debiteur te dagvaarden. Het gerechtelijke proces zal vervolgens leiden tot een gerechtelijk vonnis, waar de debiteur zich aan moet houden.


deurwaarder Coevorden

Deurwaarder of gerechtsdeurwaarder uit Coevorden inschakelen?

Veel mensen denken bij een incassobureau dat er direct een deurwaarder of gerechtsdeurwaarder langskomt voor een beslaglegging. In de praktijk wordt de gerechtsdeurwaarder voor beslaglegging vaak pas als laatste optie ingezet. Wanneer de buitengerechtelijke incasso niets uithaalt, wordt een deurwaarder ingezet.

De gerechtsdeurwaarder zal de debiteur dagvaarden, zodat het proces op gang komt. Een reguliere deurwaarder zorgt ervoor dat alles in de rechtbank tijdens het proces op rolletjes loopt. Wanneer de rechter tot een vonnis komt en de betaling toch nog uit blijft, pas dan wordt de gerechtsdeurwaarder ingezet voor beslaglegging.
 

Wat doet een gerechtsdeurwaarder?


 Gerechtsdeurwaarder Coevorden

Een gerechtsdeurwaarder is feitelijk een deurwaarder met extra juridische rechten. Zo kan alleen een gerechtsdeurwaarder iemand dagvaarden, een deurwaarder kan dit niet.

Daarnaast heeft een gerechtsdeurwaarder het recht op beslaglegging en kan een deurwaarder dit niet doen. U hoeft niet op zoek te gaan naar een gerechtsdeurwaarder.
Wanneer u samenwerkt met een incassobureau, hebben zij vaak al een gerechtsdeurwaarder of deurwaarder in dienst.

Wilt u meer weten over de inzet van een gerechtsdeurwaarder? Een incasso expert uit Coevorden vertelt er graag meer over.

Loonbeslag

Betaalt de schuldenaar, ondanks het vonnis van een rechter nog steeds niet? Dan schakelt de incassospecialist een deurwaarder in voor loonbeslag. Loonbeslag houdt in dat het salaris van de klant in beslag wordt genomen.

De werkgever is verplicht mee te werken aan het loonbeslag en de klant kan het dus niet tegenhouden. Hij houdt dan, dankzij de beslagvrije voet, minimaal 90% van de bijstandsnorm over om alle vaste lasten te kunnen betalen.

In het geval van loonbeslag bent u als schuldeiser verzekerd van een betaling.
Beslaglegging inboedel

Beslaglegging inboedel

Naast het loonbeslag is een beslaglegging op de inboedel tevens mogelijk. De voorwaarden van deze beslaglegging werden al in 1838 bepaald, en worden aangevuld door diverse wetten zoals de WMO-voorzieningen.

Tijdens de beslaglegging op de inboedel mag de deurwaarder geen bedden en beddengoed meenemen, moeten de kleren die men aanheeft achterblijven en ook genoeg eten en drinken voor een maand voor het hele gezin.

Dit betekent bijvoorbeeld dat de deurwaarder de koelkast wel mee mag nemen tijdens de beslaglegging, maar de inhoud moet achterlaten.


Beslagvrije voet

Beslagvrije voet

Bij een incasso hebben schuldenaren wel enige rechten. Eén daarvan is de beslagvrije voet. De beslagvrije voet is het (minimum)bedrag dat bij loonbeslag het levensonderhoud van de schuldenaar moet bekostigen.

Zaken die onder de beslagvrije voet vallen: huur, ziektekostenverzekering en eten en drinken. Voor de bepaling van de beslagvrije voet bij loonbeslag kijkt men onder andere naar de burgerlijke status, en extra inkomen zoals een vakantietoeslag, een bonus en een eventuele dertiende maand.

Wanneer iemand onkostenvergoedingen krijgt, dan worden deze bij loonbeslag nooit meegerekend tot de beslagvrije voet omdat deze per maand variëren. Kijk op de website van de Belastingdienst voor meer uitleg over de beslagvrije voet.


Klanten over deze site

 • klantenreview incassobureau-pro wilma
  Met mijn bedrijf heb ik meerdere keren te maken gehad met wanbetalers. Door verschillende offertes te vergelijken, vond ik snel een goed incassobureau uit de buurt. Binnen no-time waren de facturen betaald, en het kostte mij helemaal niets.
  Wilma de Boer
 • klantenreview incassobureau-pro saskia
  Toen ik steeds meer last kreeg van openstaande vorderingen zocht ik een incassobureau uit [var1] voor het bijhouden van mijn debiteurenbeheer. Ik kreeg al snel 5 offertes binnen en kon zo gemakkelijk kiezen voor het bureau dat mij het meeste aansprak.
  Saskia Peeters
 • klantenbeoordeling incassobureau-pro
  Ik heb een schildersbedrijf en een klant wilde de rekening niet betalen. Na via deze site een goed incassobureau gevonden te hebben, hoefde ik er geen tijd en moeite meer in te steken. De rekening was toen snel betaald!
  Ruud StormVeelgestelde vragenWat zijn wanbetalers?

Iemand wordt bestempeld als wanbetaler wanneer het persoon of bedrijf gebruik maakt van een dienst of product, zonder daarvoor te betalen. Is iemand die te laat betaalt ook een wanbetaler? Ja, zorgverzekeraars trekken een grens bij zes maanden. Na die zes maanden wordt men aangemeld als wanbetaler bij het CAK. Het treffen van een betalingsregeling voorkomt dit. Het kan voorkomen dat de debiteur het openstaande bedrag niet kan betalen, maar laksheid is tevens vaak aan de orde. Daarnaast kan er sprake zijn van oplichting.

Wat is een aanmaning?

Een aanmaning is een brief waarin u de debiteur verzoekt om de niet-betaalde factuur te voldoen. De eerste aanmaning heeft vaak een vriendelijke toon waarin wordt verzocht om te betalen. Nog steeds geen betaling? Dan verstuurt men vaak nog één of twee brieven, met een strengere toon en eventueel een waarschuwing.

Er staat dus in dat als er nog niet wordt betaald, de vordering uit handen wordt gegeven aan een incassobureau. Dat brengt voor de debiteur extra onkosten met zich mee.Wat is een vordering?

Vordering is een term die wordt gebruikt als een product of dienst nog niet is betaald. Een bedrijf mag dan na levering het verschuldigde bedrag vorderen. Het betekent dus in feite het opeisen van het verschuldigde bedrag. In het bedrijfsleven spreekt men in plaats van een vordering vaak over openstaande facturen.

De factuur moet voldoen aan een aantal eisen, voordat het rechtsgeldig is. Denk aan de vermelding van het btw-nummer en de bedrijfsnamen. Daarnaast moet de afspraak wederzijds zijn gemaakt.

Wat zijn dubieuze debiteuren?

U levert een product of dienst, maar de klant in kwestie betaalt de factuur niet. Nadat de betalingstermijn is verstreken verstuurt u een aanmaning.

Wanneer hier nog steeds geen reactie op komt en er nog steeds sprake is van wanbetaling, spreken we van zogeheten dubieuze debiteuren. Dit is niets meer en niets minder dan een vordering op uw klanten. Gemiddeld genomen ligt het percentage van oninbare rekeningen rond de 3%. Er heerst veel onzekerheid over hoe bedrijven om moeten gaan met deze oninbare vorderingen.
no cure, no pay

Wat is no cure, no pay?

No cure, no pay houdt in dat u niet betaaly voor de service, voordat u ook betaald bent. Dit principe geldt alleen voor de minnelijke procedure. Daarom is het ook bij kleinere bedragen een goed idee om een incassobureau in te schakelen.

Zodra u start met een gerechtelijke procedure moet u vaak wel betalen, voor het inschakelen van een deurwaarder bijvoorbeeld. Mocht u de rechtszaak winnen, dan worden de gemaakte kosten ook verhaald om de schuldenaar.


buitengerechtelijke incasso

Wat is een buitengerechtelijke incasso?

Met een buitengerechtelijke incasso bedoelen we alle activiteiten om het geldbedrag te incasseren, zonder dat men de rechter inschakelt.

Dit is in feite de eerste fase nadat u er zelf alles aan gedaan heeft om de debiteur de betaling te laten voldoen. U heeft diverse keren contact gezocht met de debiteur en de betalingsherinneringen zijn verstuurd. Helaas heeft het geen effect gehad, dus u besluit tot het inschakelen van een incassobureau uit Coevorden. Dit vervolgtraject noemt men een buitengerechtelijke incasso.
Wat is een juridische incasso?

De gerechtelijke of juridische incasso komt na de minnelijke fase. De debiteur krijgt dan bericht dat hij binnenkort een dagvaarding kan verwachting en krijgt nog één keer de kans om alsnog de betaling te voldoen. Het incassobureau schakelt vervolgens de rechtbank in. Zo realiseert men een gedwongen betaling. Men selecteert de correcte rechter en de locatie van het geding. De deurwaarder bezorgt een dagvaarding aan de schuldenaar en brengt de debiteur zo op de hoogte dat de rechtbank wordt ingeschakeld.

Wat mag een incassobureau niet doen?

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, mag een incassobureau niet zomaar beslaglegging opleggen. Ook loonbeslag moet eerst in een vonnis door de rechter worden uitgesproken voor dit mag.

Wat een incassobureau wel mag doen is herhaaldelijk contact opnemen via de post, e-mail of telefoon om zo in contact te komen met de wanbetaler. Ook mag een incassobureau op een gegeven moment een juridisch traject starten en daarbij een gerechtsdeurwaarder inschakelen voor de dagvaarding.
Start vandaag nog een incasso in Coevorden!

Vergelijk incassobureaus: gratis advies & no cure no pay.

Start nu met incasseren!


Waarop letten bij kiezen incassobureau?

Er zijn veel incassobureaus die adverteren met ‘no cure, no pay’ maar waarbij u wel moet betalen. Het is daarom verstandig om deze kosten met elkaar te vergelijken. Bij sommige bureaus betaalt u een bedrag voor de behandeling van uw zaak terwijl dit bij een ander bureau niet aan de orde is. Vraag daarnaast in uw omgeving om ervaringen en aanbevelingen van incassospecialisten uit Coevorden zodat u een indruk krijgt van de betrouwbaarheid en professionaliteit.

Maak gebruik van de gratis offerteservice en pak wanbetalers aan! Effectieve methoden, no-cure, no-pay mogelijk.


Recent aangevraagde offertes

 • Deurwaarder inschakelen in Assen
 • Incassotraject opstarten in Beilen
 • Beslaglegging inboedel in Coevorden
 • Gerechtsdeurwaarder inschakelen in Eelde
 • Vorderingen opeisen in Hoogeveen
 • Loonbeslag leggen bij debiteur in Meppel
 • Wanbetalers contacten in Emmen
 • Incassotrajecten opstarten in Zuidwolde
 • Minnelijke incasso uitvoeren Westerveld
 • Gerechtelijke incasso opvolgen in Tynaarloincassobureau en gerechtsdeurwaarder Coevorden

Geschikt incassobureau in Coevorden vinden? Gratis advies vragen!

Wordt uw factuur ondanks aanmaningen nog steeds niet betaald? Schakel dan snel een incassobureau in! In 90% van de gevallen betaalt uw klant de factuur dan nog voordat er een rechter aan te pas komt! Voorkom bovendien wanbetalers door uw debiteurenbeheer in handen van een incassospecialist te geven.

Op zoek naar een incassospecialist uit Coevorden? Of overweegt u uw vordering te verkopen en wilt u weten hoeveel de vordering waard is? Twijfel dan niet en start vandaag nog met vergelijken! Vraag gratis offertes aan, vergelijk en kies het incassobureau met het beste aanbod.

Start nu met incasseren

Binnen 2 minuten geregeld!

Onze werkwijze…

De meeste bedrijven komen bij ons netwerk terecht omdat er diensten of goederen zijn geleverd maar er niet wordt betaald, ondanks dat er meerdere sommaties zijn verstuurd. Op zo’n moment is het zaak om adequaat te handelen en is het verstandig om een incassobureau in te schakelen.

Lees in de volgende drie stappen wat u van onze dienstverlening mag verwachten.

in 3 simpele stappen!

 • Omschrijf op het formulier uw situatie en ontvang (zonder verdere verplichtingen) meerdere gratis offertes.
 • Vergelijk de aanbiedingen van de incassospecialisten uit Coevorden en omgeving.
 • Kies uw incassospecialist en ontvang alsnog het geld waar u recht op heeft.

Incasso starten