Op zoek naar een vakkundig incassobureau in Lemmer?

Vergelijk vrijblijvend en kosteloos meerdere incassobureaus en deurwaarders!Incassobureau Lemmer

Incassobureau Lemmer

Zoekt u een incassobureau of deurwaarder in de omgeving van Lemmer? Laat u tijdens de incasso bijstaan door één van de bureaus uit ons netwerk! Hier vraagt u vrijblijvend en kosteloos offertes aan, waardoor u tot wel 40% op de kosten bespaart!

Op deze pagina leest u meer over de diensten die incassobureaus leveren. Ook leest u meer over de incassokosten, het verkopen van vorderingen en het uitbesteden van het debiteurenbeheer. Benieuwd wat een incassobureau voor uw bedrijf kan betekenen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier. Ook no-cure, no-pay incasso mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Onze dienstverlening, uw voordeel:

Overweegt u de hulp van een incassobureau uit Lemmer in te schakelen? Door gratis en vrijblijvend gebruik te maken van onze service, vindt u het beste incassobureau uit Lemmer.

 • De service is helemaal gratis en u zit nergens aan vast.
 • U krijgt een duidelijk inzicht in het verschil in prijzen.
 • U kiest zelf het bureau dat het beste bij u past.
 • U bespaart tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Ik beschik over schriftelijk bewijs van de vordering: (*)


Ik heb de debiteur reeds een herinnering gestuurd: (*)
Voordelen van een incassobureau

Het overkomt praktisch iedere ondernemer: terwijl de betalingstermijn van een door u verstuurde factuur is verstreken, blijft de betaling maar uit. Ook na een eerste herinnering of aanmaning. Elk bedrijf of ZZP’er wil natuurlijk het geld waar hij recht op heeft ontvangen. Maar niet iedereen heeft de tijd of energie om de vordering efficiënt te incasseren. Hiervoor komt het inschakelen van een incassobureau uit Lemmer zeker goed van pas! Het incassobureau zorgt ervoor dat u krijgt waar u recht op hebt; in maar liefst 90% van de gevallen zelfs zonder het inschakelen van een rechter of gerechtsdeurwaarder! Een belangrijk voordeel van een incassobureau is dat zij ervaring hebben in het incasseren van openstaande facturen. De belangrijkste voordelen van het inschakelen van een incassobureau staan hieronder op een rijtje:

 • U behoudt een goede klantrelatie.
 • U hoeft geen tijd te steken in het versturen van aanmaningen.
 • Het kost niets, omdat de klant de diensten van de incassospecialisten betaalt.

incassobureau uit Lemmer inschakelen

Werkwijze van een incassobureau

Wanneer u contact opneemt met een incassobureau uit Lemmer om een incasso te starten, dan zal er eerst een gratis en vrijblijvend intakegesprek plaatsvinden. In het gesprek wordt gekeken of het inderdaad nodig is om een incasso in te zetten. Er moet bijvoorbeeld een bepaalde tijd verlopen zijn waarin het uitstaande bedrag niet is betaald, voordat een incassobureau dit over mag nemen. Is de vordering besproken en geeft u deze uit handen? Dan starten de experts uit Lemmer de incassoprocedure. Hoe lang de procedure in beslag neemt, is vooraf lastig te zeggen. In de meeste gevallen voldoet de buitengerechtelijke incassoprocedure. Dit neemt één tot enkele maanden in beslag. Bij uitzondering kan het traject zelfs enkele jaren in beslag nemen.

Hoe verloopt het incassotraject?

Als een incasso wordt ingezet, dan begint dit met het versturen van een laatste aanmaning en herinnering per mail of telefoon. Geen effect? Dan begint men met een minnelijke (buitengerechtelijke) incassoprocedure. Dit is een incasso waarbij nog geen dwangmiddelen en een gerechtsdeurwaarder wordt ingezet, maar waarbij het incassobureau uit Lemmer wel extra incassokosten mag rekenen.


incasso in Lemmer

Incassobureau voor bedrijven

Wist u dat maar liefst meer dan 75% van de zaken van een incassobureau voor bedrijven worden afgehandeld? Op zich logisch, omdat bedrijven uiteraard klanten hebben. En om ervoor te zorgen dat het bedrijf blijft bestaan is het erg belangrijk dat de klanten hun facturen betalen. Het kan helaas wel eens voorkomen dat een factuur niet wordt betaald. Hebt u producten geleverd bij een klant maar betaalt deze hier, ondanks meerdere waarschuwingen, niet voor? Een incassobureau zorgt ervoor dat u krijgt waar u recht op hebt.

Tips incasso voor ZZP’ers

Voor ZZP’ers betekent een dubieuze debiteur een direct verlies van inkomsten. Om dit te voorkomen is het verstandig om het debiteurenbeheer goed te onderhouden. Heeft u hier geen tijd voor? Besteed dit dan uit aan juridisch experts uit Lemmer. Daarnaast is het verstandig om met uw klanten duidelijke afspraken te maken omtrent de betaling en de betalingstermijn. Zo weten beide partijen vooraf wat ze kunnen verwachten. Verstrijkt de betalingstermijn? Stuur dan eerst een vriendelijke doch dringende herinnering, zodat de klantenrelatie niet verstoord wordt.


Incassobureau voor particulieren

Hoewel het grootste deel van de zaken worden afgehandeld voor bedrijven, is het ook mogelijk om als particulier een incassobureau in te schakelen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat u een contract met iemand hebt afgesloten vanwege een lening of een geleverde dienst. Wilt u een incassoprocedure opstarten? Dan is een schriftelijk bewijs van de lening noodzakelijk, evenals een openstaande factuur. Dossiervorming is belangrijk voor het geval een juridische procedure noodzakelijk is waarbij de stukken aan de rechter voorgelegd moeten worden. Vraag vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier!

Achterstand alimentatie van uw ex innen

Bij een scheiding krijgt men in sommige gevallen partner- of kinderalimentatie van de rechter toegewezen. Of uw ex het hier wel of niet mee eens is: als de rechter dit heeft uitgesproken, dan dient uw ex partner zich hier aan te houden. Heeft u de alimentatie nodig, maar blijven betalingen uit? Ook als particulier is het in dat geval een optie om een incassobureau in te schakelen. Het incassobureau verzoekt uw ex vriendelijk en tegelijkertijd dringend om de kosten toch over te maken.

Werkzaamheden incassobureau

Het is misschien één van de meest gestelde vragen: wat doet een incassobureau precies? Een incassobureau voert namelijk andere werkzaamheden uit dan een deurwaarder. Zo mag een bureau niet zomaar bij iemand langs komen voor beslaglegging terwijl een gerechtsdeurwaarder dit wel mag.

Een incassobureau voert verschillende taken uit. Zo kunnen de experts een minnelijke en gerechtelijke incasso opstarten en schakelen zij een deurwaarder in na het vonnis van de rechter om deze te executeren. De meest voorkomende werkzaamheden zijn:

 • Gerechtsdeurwaarder inschakelen
 • De gerechtelijke procedure
 • De buitengerechtelijke procedure
 • Debiteurenbeheer

Vanaf welk bedrag incasseren?

Het is mogelijk om incassobureaus uit Lemmer voor zowel grote als kleine bedragen in te schakelen. Bedrijven vinden het incasseren van kleine bedragen veelal teveel moeite. Het is echter belangrijk om ook voor kleine bedragen actie te ondernemen. Hebt u bijvoorbeeld gemiddeld elke maand één klant met een factuur van circa €50,-? Dit lijkt niet veel, maar aan het einde van het jaar komt u toch op een fiks bedrag van €600,- uit. Vele bedrijven willen daarnaast een klant niet belonen voor dit gedrag, daar bent u het vast mee eens. Het is dus verstandig om ook met kleine bedragen een incassobureau in te schakelen.

Wanneer een incassobureau inschakelen?

Het is verstandig om niet te lang te wachten voordat u een incassobureau uit Lemmer gaat inschakelen. U wilt natuurlijk dat de openstaande factuur zo spoedig mogelijk wordt betaald. Meestal geldt: hoe ouder de factuur, hoe kleiner de kans dat deze nog betaald gaat worden.

We raden u aan om maximaal 2 maanden na de vervaldag hulp in te schakelen. Op dat moment hebt u zelf zo’n 60 dagen gehad om de betaling te innen. Als het na deze periode nog niet is gelukt dan is het verstandig om het op een andere manier te proberen.


Ervaren en betrouwbaar incassobureau uit Lemmer gezocht?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot 40%!gerechtelijke incasso in Lemmer

Gerechtelijke en minnelijke incasso

U ziet dat er zowel een gerechtelijke als een buitengerechtelijke incasso is. Wanneer u als klant contact opneemt met een incassobureau in Lemmer, dan geeft u hen vrijwel altijd het recht om het minnelijke proces te starten. Het beginnen van een juridische procedure zal vervolgens in overleg met u worden gedaan. Het is mogelijk om op dit punt de incassoprocedure te stoppen wanneer u de klantenrelatie wilt behouden, of u geen behoefte hebt aan een eventuele extra kostenpost.


Gerechtsdeurwaarder

Gerechtsdeurwaarder of reguliere deurwaarder?

Hoewel de meeste mensen de termen gerechtsdeurwaarder en deurwaarder door elkaar gebruiken, is dit niet hetzelfde. Een gerechtsdeurwaarder heeft meer bevoegdheden dan een deurwaarder. Een deurwaarder is aanwezig tijdens de rechtszaak en zorgt ervoor dat alles op rolletjes verloopt. Heeft u vooraf vragen of opmerkingen dan kunt u deze bij de deurwaarder kwijt. De deurwaarder houdt het publiek op de hoogte en vraagt iedereen op de juiste momenten te staan.


Gerechtsdeurwaarder Lemmer

Een deurwaarder is dus vooral op de rechtbank aanwezig. Een gerechtsdeurwaarder heeft juridisch gezien meer rechten. Zo is een gerechtsdeurwaarder, naast een advocaat, de enige die de klant in kwestie mag dagvaarden.

Daarnaast heeft een gerechtsdeurwaarder ook de taak om het vonnis van de rechter te executeren. Als de klant nog steeds weigert te betalen dan zorgt de gerechtsdeurwaarder voor beslaglegging op de inboedel of kan hij zelfs loonbeslag opleggen.

U hoeft niet zelf op zoek te gaan naar een deurwaarder, want deze is vaak al bij een incassobureau in dienst.


Wat doet een gerechtsdeurwaarder?


Focus op rendement

Incassobureaus zijn gefocust op het behalen van rendement. Dit houdt in dat u zoveel mogelijk overhoudt aan uw vordering maar ook dat een goede klantenrelatie zoveel mogelijk behouden blijft. Dit doen zij door een gerechtelijke procedure zoveel mogelijk te voorkomen.

Zo proberen zij dwangmiddelen via een deurwaarder tegen te houden, zoals loonbeslag of beslaglegging op de inboedel.

Uw goede klantrelatie blijft in stand

Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer 10% van de rekeningen door debiteuren niet op tijd betaald wordt. Met het innen van het overige deel kan Incassobureau Pro u bijstaan. Schakel nu via ons netwerk een incassospecialist uit Lemmer in. De specialisten zijn allemaal gekwalificeerd en professioneel, die altijd vriendelijk (doch dringend) blijven in de communicatie-uitingen richting uw klanten. Zo kunnen zij het geld innen zonder daarbij uw klantenrelatie in gevaar te brengen.


No cure, no pay

In uw zoektocht naar een incassobureau uit Lemmer bent u de term ‘no cure, no pay’ ongetwijfeld tegengekomen.

Maar wat betekent dit eigenlijk en betekent no pay ook echt no pay? In de praktijk kost de incasso u vaak niets. In 90% van de gevallen betaalt uw klant namelijk al tijdens de buitengerechtelijke procedure. U maakt dan dus helemaal geen kosten.

In sommige situaties moet u echter wel betalen: wanneer uw klant niet het hele bedrag betaalt of als het bureau, in overleg met u, een juridische procedure opstart


deurwaarder Lemmer

Debiteurenbeheer

Bent u de eigenaar van uw eigen bedrijf? En bent u de laatste tijd eigenlijk alleen nog maar bezig met het afhandelen van financiële zaken in plaats van het eigenlijke werk? Het is een optie om een incassobureau in te schakelen voor het debiteurenbeheer. Het uitbesteden van het debiteurenbeheer is dat juridisch experts uw facturen opmaken en versturen, de betalingen bijhouden en het klantenbestand up to date houden. Door het debiteurenbeheer over te dragen aan specialisten weet u zeker dat de financiële administratie van uw bedrijf in goede handen is.

Loonbeslag

De inzet van een deurwaarder in Lemmer brengt ook de mogelijkheid van verschillende dwangmiddelen met zich mee. Zo heeft een gerechtsdeurwaarder het recht om het loon of de uitkering van de schuldenaar in beslag te nemen. Dit zogeheten loonbeslag zal de deurwaarder rechtstreeks bij de werkgever of uitkerende instantie in Lemmer uitvoeren, zodat de schuldenaar nooit bij het geld kan en een deel van de schuld al kan worden afbetaald. De hoogte van het loonbeslag is afhankelijk van de belastingvrije voet. Een loonbeslag kan zowel executoriaal als conservatoir worden uitgevoerd, afhankelijk van de situatie.


beslaglegging inboedel

Beslaglegging inboedel

Een tweede dwangmiddel waar de gerechtsdeurwaarder gebruik van kan maken is de beslaglegging op de inboedel. Dit gaat dan om een beslaglegging op alle eigendommen behalve bedden en beddengoed, de kleren die men aanheeft en voldoende eten en drinken voor een maand. Dit betekent dat een koelkast wel mag worden ingenomen, maar de inhoud ervan niet. Ambachtslieden mogen bovendien hun gereedschappen houden. De regels bij beslaglegging staan sinds 1838 vast, en worden uitgebreid met diverse wetten zoals de WMO-voorzieningen.

beslagvrije voet in Lemmer

Beslagvrije voet

In het Nederlandse recht hebben schuldenaren tevens enkele rechten, die worden verzameld onder de term beslagvrije voet. De beslagvrije voet is het bedrag dat de schuldenaar mag houden ter levensonderhoud. Van de beslagvrije voet kan de schuldenaar de huur, de ziektekostenverzekering en eten en drinken betalen. De exacte hoogte van dit bedrag is afhankelijk van verschillende factoren. Zo is onder andere de gezinssituatie hierop van invloed, en ook het inkomstenpatroon van de levenspartner. Op de website van de Belastingdienst staat meer informatie over de beslagvrije voet.


Kosten incassobureau

Het is vanzelfsprekend dat u benieuwd bent naar de kosten voordat u een incassobureau uit Lemmer inschakelt. Zoals u misschien duidelijk is geworden, zijn de prijzen afhankelijk van het soort incasso dat u laat uitvoeren. Normaal gesproken betaalt u voor een minnelijke incasso niets. In sommige gevallen betaalt u het incassobureau uit Lemmer eenmalige opstartkosten, deze liggen ongeveer rond de €75,-. Omdat de incassokosten verhaald worden op uw debiteur, betaalt de wanbetaler voor de diensten van het incassobureau. Pas op het moment dat zij niet de gehele som kunnen betalen of als er een juridische incassoprocedure start, zitten er kosten voor u aan verbonden. Bij een gedeeltelijke betaling moet u het bureau zelf een provisie betalen. Gemiddeld ligt dit tussen de 10% en 15% van het openstaande bedrag. Bij een gerechtelijke procedure wordt het tarief vooraf duidelijk afgesproken. De proceskosten kunt u, als u in het gelijk wordt gesteld, verhalen op de wanbetaler.


Wet incasso kosten (WIK)

Om te voorkomen dat sommige incassobureaus extreem hoge prijzen rekenen, zijn de bureaus aan strenge wet- en regelgeving verbonden: zo ook de incassokosten.

De regelgeving omtrent deze kosten zijn vastgelegd in de Wet Incasso Kosten (WIK). Hierin staat precies hoeveel een bureau bovenop de oorspronkelijke vordering mag rekenen.

De percentages vindt u terug in de tabel hieronder. Wilt u weten wat de exacte regels beschrijven? Op de website van de rijksoverheid vindt u meer informatie over de hoogste van de incassokosten.

Met het inschakelen van een incassobureau vergroot u de kans op betaling!

Geef wanbetalers geen kans: schakel een incassobureau in en krijg waar u recht op hebt.


Prijstabel: maximale incassokosten

HoofdsomPercentage*
Eerste €2.500,-15% (minimaal €40,-)
Volgende €2.500,-10%
Volgende €5.000,-10%
Volgende €190.000,-1%
Boven €200.000,-0.5% (tot max. €6.775,-)

* Let op: In sommige gevallen verhoogd met BTW.

incassokosten in Lemmer

Wie betaalt de btw over de incassokosten?

Zoals over praktisch alles, is het ook noodzakelijk om over de incassokosten btw te betalen. De vraag is alleen: wie betaalt de btw? Het lijkt misschien logisch dat de schuldenaar de btw betaalt, maar in de praktijk ligt dit toch anders. Als ondernemer, ZZP’er of bedrijf kunt u de btw namelijk verrekenen, waardoor dit geen kostenpot is. Als u btw-plichtig bent, zult u dus zelf de btw moeten betalen.

Indien de schuldeiser niet btw-plichtig is, wanneer dit bijvoorbeeld een particulier is, dan moet de schuldenaar wel zelf de btw betalen.

BTW oninbare vorderingen terugvragen

Bij het versturen van facturen aan klanten moet u direct BTW daarover aangeven en betalen. Betaalt de klant vervolgens deze factuur (gedeeltelijk) niet? Dan is deze (gedeeltelijk) oninbaar en hebt u BTW betaald welke u niet hebt ontvangen. In dit geval is het mogelijk om de BTW terug te vragen. Dit kunt u doen vanaf het moment dat u zeker weet dat de vordering oninbaar is. Vanaf 1 januari 2017 ziet men een vordering als oninbaar als deze na de uiterste betaaldatum nog niet is betaald. Is er geen betalingstermijn vastgelegd? Dan is de factuur oninbaar na de wettelijke betalingstermijn van 30 dagen na ontvangst. Op de website van de Belastingdienst leest u meer over het terugvragen van de btw op oninbare vorderingen.


Geschikt incassobureau in Lemmer vinden? Vergelijk offertes!

Hebt u te maken met wanbetalers en wilt u hiervoor een incassobureau of deurwaarder inzetten? Dan is het inschakelen van juridische hulp erg verstandig! Hoe vindt u een geschikt incassobureau in Lemmer? Maak gebruik van onze service. Dit is gratis en helemaal vrijblijvend. Via het offerteformulier vraagt u gemakkelijk offertes aan bij meerdere bureaus uit de regio. Vergelijk de prijzen en kies voor de specialist met het beste aanbod! Of het nu gaat om een minnelijke- of gerechtelijke procedure: één van de specialisten uit Lemmer staat graag voor u klaar.


Verkoop van vorderingen

Zit u al maanden achter dezelfde wanbetaler aan en ziet u het somber in? Dan bestaat er de mogelijkheid om deze vorderingen te verkopen. Door het verkopen van vorderingen wordt het incassobureau de nieuwe eigenaar en kunnen zij de schuld bij de klant opeisen. In ruil hiervoor krijgt u een vast bedrag. Of de vordering nu wel of niet geïnd wordt, u krijgt in ieder geval een deel van het openstaande bedrag.

Voor hoeveel geld u de vorderingen kunt verkopen is afhankelijk van verschillende situaties. Het incassobureau doet u een bod. Dit is geheel vrijblijvend: wilt u liever zelf nog proberen de vordering te incasseren, dan is dit uiteraard mogelijk.

Gaat u wel over tot het verkopen dan hoeft u hier geen tijd en energie meer in te steken. Zowel ondernemingen als particulieren kunnen hun vorderingen verkopen. Voorbeelden zijn: onbetaalde facturen, zakelijke leningen, familieleningen, loon- en huurvorderingen en een verzekeringsclaim.

Voordelen

U denkt wellicht: waarom zou ik mijn vorderingen verkopen? Er zijn verschillende redenen waarom u dit zou doen omdat de verkoop een aantal voordelen met zich meebrengt.

 • U beschikt direct over liquiditeit. Een groot voordeel is dat u direct een overeengekomen bedrag ontvangt. U hoeft niet langer achter de wanbetaler aan te zitten om te ontvangen waar u recht op hebt.
 • Geen risico op volledige wanbetaling. Omdat u direct een bedrag ontvangt loopt u niet het risico dat u helemaal niets ontvangt van de debiteur. Er is duidelijkheid en hierdoor hebt u minder last van stress.
 • Focus op kerntaken. Omdat u niet meer energie hoeft te steken in het ontvangen van openstaande facturen, hebt u meer tijd voor uw kerntaken.
 • U bespaart incassokosten. U bespaart op incasso- en andere kosten voor bijvoorbeeld een minnelijk of gerechtelijk inningsproces of voor een deurwaarder.

Klanten over Incassobureau Pro

 • klantenreview incassobureau-pro saskia
  Toen ik steeds meer last kreeg van openstaande vorderingen zocht ik een incassobureau uit [var1] voor het bijhouden van mijn debiteurenbeheer. Ik kreeg al snel 5 offertes binnen en kon zo gemakkelijk kiezen voor het bureau dat mij het meeste aansprak.
  Saskia Peeters
 • klantenbeoordeling incassobureau-pro
  Ik heb een schildersbedrijf en een klant wilde de rekening niet betalen. Na via deze site een goed incassobureau gevonden te hebben, hoefde ik er geen tijd en moeite meer in te steken. De rekening was toen snel betaald!
  Ruud Storm
 • klantenreview incassobureau-pro wilma
  Met mijn bedrijf heb ik meerdere keren te maken gehad met wanbetalers. Door verschillende offertes te vergelijken, vond ik snel een goed incassobureau uit de buurt. Binnen no-time waren de facturen betaald, en het kostte mij helemaal niets.
  Wilma de Boer


Veelgestelde vragen


Wat zijn wanbetalers?

Wanneer krijgt iemand, of een bedrijf, het label ‘wanbetaler’? Een wanbetaler is iemand die gebruikt maakt van een product of dienst, zonder daarvoor te betalen. Daarnaast is iemand die te laat betaalt (grens van zes maanden) tevens een wanbetaler. Betaalt u bijvoorbeeld zes maanden uw zorgverzekering niet? Dan wordt u door de zorgverzekering bij het Zorginstituut aangemeld als wanbetaler. Dergelijke problematiek voorkomt men door betalingsregelingen. Het is tevens mogelijk dat iemand, of een bedrijf, opzettelijk niet betaalt.

Wat is een aanmaning?

In een aanmaning verzoekt de schuldeiser de debiteur om zijn verplichting na te komen. Deze verplichting bestaat vaak uit een betaling, maar het komt ook voor dat iemand een aanmaning krijgt om iets te doen, of juist iets niet te doen. Een aanmaning kan door een incassobureau zijn verstuurd of door een aparte afdeling van een bedrijf. Een dergelijke brief is wettelijk verplicht voordat u vervolgstappen mag ondernemen. Wordt u zelf (onterecht) geconfronteerd met een aanmaning? Reageer dan schriftelijk op de brief.


Wat is een vordering?

Een vordering is in feite een openstaande factuur. Een openstaande factuur is dus iets wat een persoon, of bedrijf van een ander mag opeisen. Vaak gaat het om een geldbedrag. De klant heeft dus een dienst of product van u afgenomen, maar nog niet betaalt. Klinkt bekend? Dan kan kloppen, een hoop bedrijven krijgen te maken met onbetaalde vorderingen. Een vordering is pas rechtsgeldig wanneer deze aan bepaalde voorwaarden voldoet. Zo moet de afspraak wederzijds zijn gemaakt en moeten er bepaalde zaken in het document staan.

Wat zijn dubieuze debiteuren?

Zijn er debiteuren welke al een lange tijd open staan en waarbij het onzeker is of zij nog gaan betalen in de toekomst? Dan spreken we van dubieuze debiteuren. Of er van een dubieuze debiteur gesproken kan worden verschilt per situatie. Dit hangt van een aantal bepaalde feiten en omstandigheden af. Een voorwaarde van dubieuze debiteuren is dat de betalingstermijn in ruime mate is verstreken, dat er meerdere aanmaningen verzonden zijn en dat een incassobureau geen uitkomst heeft geboden.


Wat is een buitengerechtelijke incasso?

Een buitengerechtelijke incasso bestaat uit alle activiteiten die men onderneemt om de openstaande factuur te incasseren, zonder dat er een rechter wordt ingeschakeld. Dit is dus de fase waarin u het incassobureau uit Lemmer inschakelt. U heeft er dan zelf al alles aan gedaan om de openstaande rekening te laten betalen. Het incassobureau verdiept zich in de achtergrond van de debiteur en waarom er nog niet is betaald. Ieder situatie is anders, daarom draait het bij een buitengerechtelijke incasso altijd om maatwerk.

Wat is een juridische incasso?

Een juridische incasso is in feite het laatste redmiddel om de schuldenaar te laten betalen. U heeft er eerst zelf alles aan gedaan om de klant over te halen. Meerdere telefoontjes en herinneringsbrieven bleken ineffectief. Daarna heeft u een incassobureau ingeschakeld. Ook de minnelijke incasso was onvoldoende om de klant te laten betalen. De laatste fase is dan de juridische incasso. Hierbij krijgt de schuldenaar bericht dat hij/zij binnenkort de dagvaarding van de deurwaarder kan verwachten.


Wat mag een incassobureau wel en niet doen?

Een incassobureau werkt volgens strenge wet- en regelgeving. Zo zijn zij niet gemachtigd om bij klanten langs te gaan voor een dagvaarding, beslaglegging op de inboedel of zelfs het opleggen van loonbeslag. Wat een incassobureau wel mag doen is contact zoeken, op welke manier dan ook om, zo tot een betaling te komen. Bij de start van een gerechtelijke procedure mogen zij ook een gerechtsdeurwaarder inschakelen die het vonnis van de rechter executeert.

Waar op letten bij kiezen incassobureau?

In het brede aanbod aan incassobureaus is het soms lastig te bepalen welk bureau het beste bij u past. Vraag in ieder geval rond naar ervaringen van andere ondernemers, zodat u een indruk krijgt in de klantvriendelijkheid van het bedrijf. Controleer of het bedrijf via een no cure no pay principe werkt of dat u wel eenmalige dossierkosten moet betalen. Tot slot bieden sommige bureaus online inzicht in de communicatie met de klant, dit kan voor u fijn zijn om door te lezen.


Maak gebruik van de offerteservice en pak wanbetalers aan! Effectieve methoden, no-cure, no-pay mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Onze werkwijze

U heeft de diensten of goederen geleverd, maar u ontvangt ondanks diverse sommaties geen betaling van uw klant. Op zulke momenten is het goed dat u Incassobureau Pro kent. Via ons netwerk komt u in contact met een betrouwbare bureaus uit de regio. Het aanvragen van offertes is erg eenvoudig en binnen enkele minuten geregeld.

 • De eerste stap is het invullen van het offerteformulier. Geef een duidelijke omschrijving van uw situatie. Deze offerteaanvraag wordt doorgestuurd naar maximaal 5 bedrijven uit uw regio.
 • De tweede stap bestaat uit het vergelijken van de offertes die u ontvangt. Kijk ook goed naar de werkwijze en referenties van de incassobureaus om tot een goede keuze te komen.
 • Stap drie bestaat uit het maken van een keuze en het uit handen geven van uw opdracht. Ontevreden over het aanbod? Dan bent u nergens tot verplicht, uw aanvraag is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Indien de aanbiedingen niet naar tevredenheid zijn dan bent u vrij om te doen en te laten wat u wilt met de offertes. De service is geheel kosteloos en vrijblijvend.


Landelijk netwerk

Over de afgelopen jaren hebben wij een landelijk dekkend netwerk van incassospecialisten opgebouwd. Zij staan altijd klaar om u te helpen. Intussen zijn de specialisten uit ons netwerk werkzaam vanuit meer dan 300 locaties door het hele land, inclusief Lemmer! Dit biedt u het voordeel dat er altijd een incassospecialist uit ons netwerk in uw eigen regio te vinden is om u verder te helpen. Door hun ruime ervaring weten de experts als geen ander hoe zij maximale druk op uw debiteur zetten, zonder daarbij de goede relatie tussen u en uw debiteur op het spel te zetten.

Vestigingen

Eén van de redenen waarom u snel geholpen wordt, is dat ons netwerk actief is vanuit meer dan 300 locaties in het hele land. Ons netwerk is niet alleen in Lemmer actief, maar in de hele provincie! Onderstaand vindt u een overzicht van de plaatsen uit uw provincie:

Bolsward | Buitenpost | Burgum | Dokkum | Drachten | Franeker | Gorredijk | Harlingen | Heerenveen | Joure | Leeuwarden | Lemmer | Oosterwolde | Sneek | Wolvega

Vrijblijvend kennis maken

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vul dan snel het offerteformulier in.Gratis offerte