Incassobureau in Rotterdam nodig?

Schakel de hulp in van juridische specialisten en start een incassotraject!


Incassobureau Rotterdam

Een incassobureau uit Rotterdam zorgt ervoor dat uw klant openstaande rekeningen betaalt. Heeft u klanten die uw facturen nog steeds niet hebben betaald? Dat is erg vervelend! Op deze leest u meer over de diensten die een incassobureau en deurwaarders aanbieden.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Zo vindt u tips over hoe u gemakkelijk een goedkope incassospecialist uit Rotterdam vindt. Wilt u meer duidelijkheid over de kosten? Vraag dan gratis offertes aan en bespaar op het vorderen van uw incasso. Zo bent u snel in contact met een betrouwbaar bureau om de incasso te starten. Vaak geldt: no cure, no pay!

Onze dienstverlening, uw voordeel:

Overweegt u de hulp van een incassobureau uit Rotterdam in te schakelen? Door gratis en vrijblijvend gebruik te maken van onze service, vindt u het beste incassobureau uit Rotterdam.

 • De service is gratis en helemaal vrijblijvend; u zit nergens aan vast.
 • U krijgt inzicht in de prijzen van verschillende incassospecialisten.
 • U kiest gemakkelijk het bureau dat het beste bij u past.
 • U bespaart zo tot wel 40% op de kosten!


Voordelen van een incassobureau

Incassospecialisten hebben in Rotterdam vaak een negatieve reputatie. Als bedrijf, maar ook als persoon, wilt u er liever niet mee in aanraking komen. Een incassobureau biedt voor beide partijen dan een oplossing.

Met een incassospecialist profiteert u van de volgende voordelen:

 • Een incassobureau int in 90% van de gevallen de factuur, zonder daarbij een gerechtelijke incasso te starten.
 • U behoudt een goede klantrelatie, omdat het bureau als een onafhankelijke derde partij wordt ingezet.
 • U bent zelf geen kostbare tijd en energie kwijt aan het versturen van aanmaningen.
 • Incassobureaus zijn er voor bedrijven en particulieren.
 • In de meeste gevallen betaalt u niets!

Navigeer direct naar:


Wat is een incassobureau?

Een incassobureau is een onderneming die zich bezighoudt met het innen van openstaande facturen in opdracht van een onderneming of persoon. Met andere woorden: wanneer u een klant heeft die zijn openstaande rekeningen niet betaalt, zorgt een bureau er in 90% van de gevallen voor dat de rekeningen wél betaald worden.

Een bureau neemt alles van u over, ook de communicatie met de wanbetaler. Een incassospecialist heeft ervaring met het innen van schulden en zorgt voor betaling, door de wanbetaler onder druk te zetten. Een incassobureau heeft niet de wettelijke mogelijkheid om loonbeslag te leggen. Wanneer dat nodig is, moet een gerechtsdeurwaarder uit Rotterdam ingeschakeld worden.

Wat doet een incassobureau?

De werkzaamheden van een incassobureau zijn zeer divers. Vaak denk met dan een bureau vergelijkbaar is met een deurwaarder, maar dat is niet helemaal correct. Incassobureaus proberen eerst via een minnelijke en daarna via een gerechtelijke procedure de openstaande rekening te voldoen. Daarvoor sturen zij brieven, bellen zij naar wanbetalers en versturen ze e-mails.

Hoewel men vaak denkt dat incassobureaus enkel voor bedrijven werken, kunt u ook als persoon een bureau inschakelen. Nieuwsgierig naar de prijs van een incassobureau? Vul het offerteformulier in en start met incasseren!

De belangrijkste werkzaamheden van een incassobureau uit Rotterdam op een rij:

 • Minnelijk incasso’s starten
 • Gerechtelijke incasso’s starten
 • Debiteurenbeheer
 • Het inschakelen van een deurwaarder

incassobureau particulier

Particuliere diensten incassobureau

Dat een bedrijf een incassobureau kan inschakelen is de meeste particulieren waarschijnlijk bekend.

Maar wist u dat u in sommige situaties baat heeft bij deze juridische hulp? Bent u als persoon bijvoorbeeld de verhuurder van een studentenwoning? Dan kan het zomaar voorkomen dat de huur niet wordt betaald. In dat geval kan een incassobureau u de juiste hulp bieden.

Hetzelfde geldt wanneer u geld heeft uitgeleend aan een vriend en hij de gemaakte afspraken niet nakomt, of wanneer uw werkgever uw salaris niet uitbetaald.

Achterstand alimentatie van uw ex innen

Bij een scheiding heeft u mogelijk kinder- of zelfs partneralimentatie toegewezen gekregen. Blijft uw ex herhaaldelijk niet betalen? Ook in dat geval kunt u het geld via een incassobureau incasseren.

Als de alimentatie is vastgesteld door een rechter, dan heeft u hier recht op. Het inschakelen van een incassobureau zorgt ervoor dat de relatie met uw ex niet nog meer verslechterd. Dit is zeker in het belang van uw kinderen.


incassobureau Rotterdam inschakelen

Zakelijke diensten van een incassobureau

U heeft als ondernemer ongetwijfeld ook te maken (gehad) met wanbetalers. Wanbetalers kosten veel tijd en energie, zeker wanneer u probeert de goede klantrelatie te behouden. U wilt uw tijd en energie vast liever aan andere werkzaamheden besteden!

Allereerst is het mogelijk een bureau in te schakelen voor de minnelijke incasso, waarna in de meeste gevallen de betaling toch plaatsvindt. Zorgt u zelf voor de minnelijke incasso? Schakel dan een incassospecialist uit Rotterdam in voor de gerechtelijke procedure. Dan wordt tijdens het gehele proces ondersteund. Als het nodig is, schakelt het bureau een gerechtsdeurwaarder in om bijvoorbeeld loonbeslag te leggen.

Debiteurenbeheer

De financiële administratie is een belangrijk onderdeel van uw onderneming. Toch hebben veel mensen weinig tijd of zin om deze administratie zelf te verzorgen. Het is belangrijk om het debiteurenbeheer goed op orde te hebben: wanneer een betaling te laat is of helemaal niet komt, is dit direct duidelijk. Zo voorkomt u dat u een openstaande vordering mist.

Heeft u geen tijd of zin in de administratie? Besteed uw debiteurenbeheer dan uit aan de juridische specialisten uit Rotterdam. Zo voorkomt u de tussenkomst van een deurwaarder of zelfs gerechtsdeurwaarder.

Tips incasso voor ZZP’ers

Als u als ZZP’er aan de slag gaat, dan is een goede financiële administratie enorm belangrijk. Wanneer klanten niet betalen heeft dat namelijk direct effect op uw eigen inkomen. Maak daarom vooraf duidelijke afspraken over de betaling voor de dienst of het product en laat dit ondertekenen in een contract.

Wanneer de uiterste betaaldatum verstrijkt en u nog geen betaling ontvangen heeft, weet de tegenpartij ook wat hij kan verwachten. Schakel een incassobureau in als u merkt dat u geen tijd of energie heeft om achter de wanbetalers aan te gaan, dat scheelt een hoop tijd en frustratie.
Een incassotraject vergroot de kans op betaling met 90%!

Schakel snel de hulp in van juridische specialisten en start het incassotraject!

Gratis advies vragen!
Werkwijze incassobureau uit Rotterdam

Wanneer u contact opneemt met een incassobureau uit Rotterdam, dan vindt er altijd eerst een kennismakingsgesprek plaats. Hierbij bespreekt de specialist uw zaak en wordt er nagegaan of de hulp bij het incassotraject inderdaad noodzakelijk is.

Start nu uw gratis offerteaanvraag en vergelijk verschillende incassobureaus!

Hoe ziet het incassotraject eruit?

Het incassotraject bestaat grofweg uit drie verschillende fases. In principe kunt u op ieder moment een incassobureau inschakelen. Voor een goede klantrelatie is het raadzaam om eerst een betalingsregeling proberen te treffen. Lukt dit niet en krijgt u na herhaaldelijke herinneringen of aanmaningen geen gehoor?

Vraag de hulp van een incassobureau!

Het traject start met de minnelijke incassoprocedure. Dit houdt in dat de specialisten door middel van telefoontjes, brieven en e-mails tot een betaling proberen over te gaan. In de praktijk blijkt dat 90% van de vorderingen al tijdens dit minnelijke incassotraject alsnog betaald worden!

Gebeurt dit niet, dan overlegt de expert met u of u een juridische incasso wilt starten. Hoe lang dat traject duurt is lastig te voorspellen. Meestal neemt het enkele maanden in beslag, maar bij uitzondering kan het ook jaren duren voordat de wanbetaler tot betaling overgaat.

incasso inschakelen

Wanneer een incassobureau inschakelen?

Twijfelt u of u een incassospecialist uit Rotterdam moet inschakelen? In principe kunt u dat op ieder gewenst moment doen. Er is echter één voorwaarde: u moet minstens één schriftelijke aanmaning gestuurd hebben. Vanaf het moment dat de betalingstermijn verstreken is, kunt u een incasso-expert inschakelen.

Voor het behoud van de klantrelatie is het wel verstandig om eerst met de klant te overleggen. Geeft hem de kans om tot betaling over te gaan en tref eerst een betalingsregeling. Wanneer u geen contact krijgt met uw klant, is het verstandig direct een bureau in te schakelen.

Incassobureau inschakelen? Vul gratis en vrijblijvend het offerteformulier in!

Vanaf welk bedrag incasseren?

Vaak kiezen bedrijven ervoor om enkel voor grotere bedragen een incassobureau uit Rotterdam in te schakelen. Het is echter geen probleem om ook voor kleine bedragen hulp in te schakelen. Omdat de schuldenaar de tarieven voor de incasso betaalt, kost dit u praktisch niets: alleen tijd en geduld. In 90% van de gevallen slaagt een incassobureau erin tot een succesvolle incasso te komen. Mocht uw zaak de uitzondering zijn waarbij wel een gerechtelijke incasso noodzakelijk is, dan zitten hier kosten aan verbonden.

Het bedrag wordt vooraf afgesproken zodat u weet waar u aan toe bent. Vindt u het kleine bedrag de kosten voor een gerechtelijk procedure niet waard? Wellicht is het verkopen van de vordering dan een betere optie voor u.


Uw goede klantrelatie blijft in stand

Door tijdens het proces bij de minnelijke incasso te blijven, zorgt u naast het hogere rendement, enigszins voor het behoud van de klantrelatie. Zeker voor een ZZP’er is deze klantenrelatie enorm belangrijk: u wilt natuurlijk in de toekomst ook nog goede zaken kunnen doen.

Een incassobureau bemiddelt tussen u en de klant en regelt eventueel een goede betalingsregeling, waar u uit frustratie misschien niet meer voor open stond. Daarnaast scheelt het inzetten van het incassobureau uit Rotterdam ook in de klantrelatie, doordat zij nooit direct met u worden geconfronteerd tijdens de situatie. Zo kunt u na het proces op dezelfde voet verder gaan, mits u dit natuurlijk wilt.


Focus op rendement

Het is begrijpelijk dat u geen extra geld wilt spenderen aan de incasso’s van achterstallige bedragen.

Hoewel er nooit zekerheid is dat het incassotraject u niets kost, zorgen de juridische experts uit Rotterdam wel voor een zo hoog mogelijk rendement. Dit houdt in dat de bureaus de focus leggen op de minnelijke incasso.

Zo houdt u het meeste geld over aan de vorderingen. Er wordt geen gerechtelijke procedure met gerechtsdeurwaarder gestart, waardoor u aanzienlijk bespaart op het traject.

Schakel op tijd een incassobureau uit Rotterdam in!

Bij no cure, no pay betaalt u niets voor de minnelijke procedure.

Start uw gratis offerteaanvraag

incassokosten

Kosten incassobureau

Vaak denken bedrijven uit Rotterdam dat een incassobureau veel geld kost. Toch is dit in 90% van de gevallen niet zo! Sterker nog: in de meeste gevallen betaalt u niets extra’s voor de inzet van incassobureaus. Dit komt omdat het bureau incassokosten rekent over de openstaande vorderingen. Op deze manier betaalt de klant dus het incassobureau. In sommige gevallen betaalt de klant echter maar de een gedeelte van de factuur.

Als de klant om welke reden dan ook niet meer aflost, dan bent u zelf verantwoordelijk voor de provisie van het bureau in Rotterdam. De provisie ligt gemiddeld tussen de 10% en 15% van het openstaande bedrag.

Wanneer u via hetzelfde bureau meerdere vorderingen laat incasseren, dan zal dit percentage lager zijn dan wanneer het gaat om een incidentele incasso. De hoogte van deze provisie en de kosten voor een juridisch traject worden vooraf duidelijk afgesproken, zodat u precies weet waar u aan toe bent.
Wet incasso kosten (WIK)

Het incassobureau uit Rotterdam rekent incassokosten bovenop de openstaande factuur. De hoogte van deze kosten zijn wettelijk vastgesteld in de WIK: de Wet Incasso Kosten. In deze wet staan regels over het minimale en maximale bedrag dat een incassobureau over de openstaande factuur mag rekenen.

Zo betaalt de klant over de eerste €2.500,- 15% incassokosten en over de volgende €2.500,- nog eens 10% incassokosten. De minimale incassokosten die verrekend mogen worden zijn €40,-. Bij een vordering beneden de €40,- zijn de incassokosten dus hoger dan de openstaande factuur.

Op de website van de rijksoverheid vindt u meer informatie over de hoogste van de incassokosten.

Maximale incassokosten

Hoofdsom Percentage *
Eerste €2.500,- 15% (minimaal €40,-)
Volgende €2.500,- 10%
Volgende €5.000,- 10%
Volgende €190.000,- 1%
Boven €200.000,- 0.5% (tot max. €6.775,-)

*In sommige gevallen verhoogd met de btw.Wie betaalt de btw over incassokosten?

Over de incassokosten wordt uiteraard ook btw gerekend. Wie de btw betaalt verschilt per zaak en is afhankelijk van de schuldeiser. Wanneer de schuldeiser een particulier is, dan is deze niet in staat de btw op een later moment te verrekenen.

In dat geval betaalt de schuldenaar de btw. Wanneer de schuldeiser een ZZP’er of ondernemer is zijn zij echter wel in staat om de btw later te verrekenen. Het heeft dan weinig zin om de schuldenaar de btw te laten betalen. In dit geval betaalt de schuldeiser de btw.

Btw oninbare vorderingen terugvragen

Op het moment dat u de factuur verstuurd is het nog onduidelijk dat het gaat om een wanbetaler. Daarom betaalt u direct de btw.

Wanneer na verloop van tijd blijkt dat u te maken heeft met een dubieuze debiteur, is het mogelijk om de btw van deze oninbare vordering terug te vragen. U dient hiervoor een verzoek in bij de belastingdienst. Geef de naam van de klant door en de onbetaalde facturen en aanmaningen mee. Op de website van de Belastingdienst vindt u hierover alle informatie.

No cure, no pay

Vaak denkt met dan een incassobureau veel geld kost. Toch is dat vaak niet zo. In 90% van de gevallen betaalt u zelfs helemaal niets! Heeft u als bedrijf of als persoon met wanbetalers te maken die u geld verschuldigd zijn?

Wacht niet te lang met het inschakelen van een incassospecialist!

De meeste specialisten werken bij minnelijke procedures volgens een no cure, no pay-principe. Het bureau rekent incassokosten, die de klant moet betalen. U betaalt dan helemaal niets!
Vind eenvoudig een goed incassobureau uit Rotterdam!

Vergelijk incassobureaus en ontvang uw geld.

Start nu uw incassozaak
Hoe verloopt een incassotraject?

Een incassotraject is in te delen in twee fases. Het uitgangspunt is altijd dat uw klant in de eerste fase, de minnelijke fase, tot betaling overgaat. Bij de tweede fase is een gerechtsdeurwaarder nodig.

 • Minnelijke fase: Het bureau probeert via brieven en/of telefoongesprekken de betaling af te dwingen. Soms is het maken van een betalingsregeling de oplossing. Het verschuldigde bedrag wordt bijna altijd verhoogd met de wettelijke rente en buitengerechtelijke incassokosten.
 • Gerechtelijke fase: Wanneer na het minnelijke traject niet betaald is, start de juridische fase door het opstellen en versturen van een dagvaarding. De schuldenaar wordt daarin opgeroepen om voor de rechter te verschijnen. Aan een gerechtelijke incasso zitten wel kosten verbonden. Vaak worden deze proceskosten ook op de debiteur verhaald. Vraag gratis offertes aan en krijg inzicht in alle kosten!gerechtelijke incasso

Wat is het verschil tussen een gerechtelijke en minnelijke incasso?

U kunt kiezen voor zowel een minnelijke als een rechtsaanpak in Rotterdam. Bij die eerstgenoemde benadering staat centraal dat op een vriendelijke, klantgerechte wijze gezocht wordt naar een oplossing voor uw financiële probleem. Het incassobureau benadert de debiteuren zonder meteen te dreigen met beslaglegging of een juridisch traject.

Wanneer start het juridisch traject?

Mocht de minnelijke incasso niet voldoende zijn om tot betaling over te gaan, dan gaat het bureau over tot een juridisch traject. Hierbij schakelen ze een gerechtsdeurwaarder in om de klant te dagvaarden. Zoals u zich misschien kunt voorstellen is het gerechtelijke traject minder goed voor de relatie tussen de klant en opdrachtgever en wordt dit ook als uiterste optie gezien.


deurwaarder Rotterdam

Deurwaarder of gerechtsdeurwaarder uit Rotterdam inschakelen?

Wanneer het incassobureau uit Rotterdam overgaat tot een juridisch proces, dan wordt er zowel een deurwaarder als gerechtsdeurwaarder ingeschakeld. Maar wat is nou het verschil? Een deurwaarder heeft weinig rechten. De deurwaarder zorgt ervoor dat alles tijdens het proces in de rechtbank goed verloopt.

Wanneer is een gerechtsdeurwaarder nodig?

Wanneer er loonbeslag of beslaglegging gedaan moet worden, schakelt het incassobureau juist een gerechtsdeurwaarder in. Bij de meeste incassobureaus is voor beslaglegging een gerechtsdeurwaarder in dienst, die ook rekening houdt met de beslagvrije voet. U hoeft dus niet zelf op zoek te gaan naar een deurwaarder.
 

Wat doet een gerechtsdeurwaarder?


 Gerechtsdeurwaarder Rotterdam

Wanneer u er niet langs de reguliere weg uitkomt met uw klant, dan biedt een gerechtsdeurwaarder de uitkomst. Een gerechtsdeurwaarder beschikt over juridische rechten en middelen om de debiteur aan de incasso te laten voldoen. Een gerechtsdeurwaarder is dan ook een ambtenaar en zorgt ervoor dat het vonnis van de rechter uitgevoerd wordt.

Een gerechtsdeurwaarder heeft het recht om loonbeslag te leggen en kan ook beslaglegging op de inboedel regelen als de debiteur na het vonnis nog steeds niet betaalt. Hij houdt daarbij rekening met de beslagvrije voet.

Loonbeslag

Eén van de termen die u vaak hoort bij incassosituaties is de term ‘loonbeslag’. Enkel een deurwaarder mag loonbeslag leggen. De beslaglegging houdt in dat hij namens u beslag legt op het salaris of de uitkering van de schuldenaar. Dit loonbeslag vraag de deurwaarder direct bij de uitkeerder of werkgever aan, zodat de schuldenaar er niet meer bij kan.

Deurwaarders mogen niet op het gehele loonbeslag leggen. In de wet staat dat een gedeelte van het inkomen vrijgehouden moet worden, dat heet de beslagvrije voet.
Beslaglegging inboedel

Beslaglegging inboedel

Wanneer het loonbeslag ontoereikend is, dan kan er door de deurwaarder of gerechtsdeurwaarder ook over worden gegaan op de beslaglegging van de inboedel.

De regels hiervoor staan al sinds 1838 vast in Nederland, en worden uitgebreid met diverse regels zoals de WMO-voorzieningen.

Uitgezonderd van de beslaglegging zijn bed en beddengoed, de kleren die men aanheeft, eten en drinken voor een maand en eventuele gereedschappen van een ambachtsman.

Meer weten? Vraag vrijblijvend offertes aan!


Beslagvrije voet

Beslagvrije voet

De debiteur is nooit geheel zonder rechten. Eén van deze rechten staat bekend als de beslagvrije voet. De beslagvrije voet is het bedrag dat de deurwaarder bij beslaglegging niet mag innen, in verband met het levensonderhoud van de schuldenaar.

Binnen het bedrag van de beslagvrije voet vallen onder andere de ziektekostenverzekering, huur en het maandelijkse eten en drinken. De beslagvrije voet is uiteraard wel een minimumbedrag. Het bepalen van de beslagvrije voet wordt gedaan door de deurwaarder die hiervoor informatie verzameld bij de werkgever van de debiteur.

Kijk op de website van de Belastingdienst voor meer uitleg over de beslagvrije voet.


Klanten over deze site

 • klantenreview incassobureau-pro wilma
  Met mijn bedrijf heb ik meerdere keren te maken gehad met wanbetalers. Door verschillende offertes te vergelijken, vond ik snel een goed incassobureau uit de buurt. Binnen no-time waren de facturen betaald, en het kostte mij helemaal niets.
  Wilma de Boer
 • klantenreview incassobureau-pro saskia
  Toen ik steeds meer last kreeg van openstaande vorderingen zocht ik een incassobureau uit [var1] voor het bijhouden van mijn debiteurenbeheer. Ik kreeg al snel 5 offertes binnen en kon zo gemakkelijk kiezen voor het bureau dat mij het meeste aansprak.
  Saskia Peeters
 • klantenbeoordeling incassobureau-pro
  Ik heb een schildersbedrijf en een klant wilde de rekening niet betalen. Na via deze site een goed incassobureau gevonden te hebben, hoefde ik er geen tijd en moeite meer in te steken. De rekening was toen snel betaald!
  Ruud StormVeelgestelde vragenWat zijn wanbetalers?

Wanneer krijgt men het label ‘wanbetaler’? Een wanbetaler is iemand, of een bedrijf, die gebruikt maakt van uw dienst of product, zonder ervoor te betalen. Betaalt men meer dan zes maanden te laat? Ook dan wordt men (bij zorgverzekeringen bijvoorbeeld) bestempeld als wanbetaler. Sommige bedrijven betalen opzettelijk te laat om zo een rentevoordeel te creëren.

Ook kan een persoon bijvoorbeeld niet in staat zijn om te betalen. Een betalingsregeling voorkomt deze problematiek. Een schatting is dat ongeveer 25% van de faillissementen een gevolg is van wanbetaling.

Wat is een aanmaning?

Een aanmaning is een mededeling waarin de schuldeisen de schuldenaar (vriendelijk) verzoekt of sommeert om zijn verplichting na te komen. De verplichting betekent vaak een openstaande betaling, maar het kan ook zijn dat iemand een aanmaning krijgt om nog iets te doen.

Er wordt alleen een aanmaning verstuurd als de betalingstermijn is verlopen. De schuldeiser heeft dan een opeisbare vordering. Advies is om eerst met een betalingsherinnering of telefoontjes te beginnen, voordat u overgaat tot een officiële aanmaning, met extra kosten voor de debiteur.Wat is een vordering?

Een vordering is in feite een schuld. In het document staat dat de schuldeiser uit Rotterdam nog een bepaalde vergoeding krijgt van de schuldenaar. Een ander veelgebruikte term voor deze schuld is ‘openstaande factuur’. De ondernemer geeft dus aan dat de klant dient te betalen voor de geleverde diensten of producten. De factuur is pas rechtsgeldig als het voldoet aan bepaalde voorwaarden. Zo moet er altijd een geldig btw-nummer zijn vermeld. Daarnaast moeten beide bedrijfsnamen erop staan vermeld.

Wat zijn dubieuze debiteuren?

In de praktijk heeft elke ondernemer wel eens te maken met dubieuze debiteuren. Wanneer men spreekt van dubieuze debiteuren, dan gaat dit in principe om debiteuren die hun openstaande factuur nog niet betaald hebben. Heeft u als onderneming vele debiteuren? Dan is het verstandig om een incassobureau uit Rotterdam in te schakelen voor uw debiteurenbeheer. Op deze manier bent u minder tijd kwijt aan de administratie en weet u zeker dat uw debiteuren bestand volledig op orde is.
no cure, no pay

Wat is no cure, no pay?

Wilt u openstaande facturen laten vorderen? Bespaar uzelf onnodige kosten en kies voor een no cure, no pay-aanpak van incassospecialisten. Hoe werkt dit precies? In principe kost het minnelijke traject u niet. Het bureau rekent tarieven voor de incasso, die de klant moet betalen.

Wanneer geldt dit principe niet?

Wanneer het om een gerechtelijke procedure gaat, betaalt u wel voor het traject. In de meeste gevallen wordt vooral een vaste prijs afgesproken, zodat u weet waar u aan toe bent. De hoogte van deze provisie verschilt per situatie


buitengerechtelijke incasso

Wat is een buitengerechtelijke incasso?

Tijdens de buitengerechtelijke incasso probeert het incassobureau de vordering te incasseren, zonder tussenkomst van de rechter. Een buitengerechtelijke incasso begint eigenlijk als u de zaak uit handen geeft aan een incassobureau. Het bureau zal er dan alles aan doen om, zonder tussenkomst van de rechter, de vordering te incasseren.

Door meerdere aanmaningen te versturen en geregeld contact op te nemen zorgt het incassobureau uit Rotterdam ervoor dat de betaling wordt voldaan. Eventueel wordt dit traject uitgebreid naar een gerechtelijke incasso.
Wat is een juridische incasso?

De gerechtelijke of juridische incasso is in feite het eindstation. De eerste fase is de buitengerechtelijke incasso. Hierbij draait het om het incasseren van het bedrag, zonder tussenkomst van de rechter. Werkt dat niet? Dan komt de gerechtelijke variant, inclusief deurwaarder, aan bod.

Bij de gerechtelijke incasso krijgt de schuldenaar bericht dat hij binnenkort een dagvaarding van een deurwaarder kan verwachten. De debiteur moet dan voor de rechter verschijnen. De debiteur kan schriftelijk laten weten aan de rechter waarom hij/zij van mening is dat de vordering onterecht is.

Wat mag een incassobureau niet doen?

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, mag een incassobureau niet zomaar beslaglegging opleggen. Ook loonbeslag moet eerst in een vonnis door de rechter worden uitgesproken voor dit mag.

Wat een incassobureau wel mag doen is herhaaldelijk contact opnemen via de post, e-mail of telefoon om zo in contact te komen met de wanbetaler. Ook mag een incassobureau op een gegeven moment een juridisch traject starten en daarbij een gerechtsdeurwaarder inschakelen voor de dagvaarding.
Specialist uit Rotterdam nodig voor een incasso?

Gratis advies aanvragen & no cure no pay!

Start nu met incasseren


Waarop letten bij kiezen incassobureau?

Er zijn veel incassobureaus die adverteren met ‘no cure, no pay’ maar waarbij u wel moet betalen. Het is daarom verstandig om deze kosten met elkaar te vergelijken. Bij sommige bureaus betaalt u een bedrag voor de behandeling van uw zaak terwijl dit bij een ander bureau niet aan de orde is. Vraag daarnaast in uw omgeving om ervaringen en aanbevelingen van incassospecialisten uit Rotterdam zodat u een indruk krijgt van de betrouwbaarheid en professionaliteit.

Maak gebruik van de gratis offerteservice en pak wanbetalers aan! Effectieve methoden, no-cure, no-pay mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.


Recent aangevraagde offertesincassobureau en gerechtsdeurwaarder Rotterdam

Geschikt incassobureau in Rotterdam vinden? Gratis advies vragen!

Heeft u als onderneming of persoon te maken met een wanbetaler? Heeft u geen behoefte aan lange processen en wilt u daarom uw vorderingen verkopen? Steek er zelf geen tijd en energie meer in, maar schakel een incassospecialist uit Rotterdam in. Een bureau zorgt er ook graag voor dat uw debiteurenbestand op orde is.

Vind gemakkelijk en snel een specialist!

Een incassobureau uit Rotterdam ondersteunt zowel bedrijven al particulieren. Vul het offerteformulier in en u ontvangt snel een aantal gratis offertes van bureaus uit Rotterdam. Vergelijk de prijzen en kies zo eenvoudig voor het bureau met het beste aanbod!

Start nu met incasseren

Binnen 2 minuten geregeld!

Onze werkwijze…

De meeste bedrijven komen bij ons netwerk terecht omdat er diensten of goederen zijn geleverd maar er niet wordt betaald, ondanks dat er meerdere sommaties zijn verstuurd. Op zo’n moment is het zaak om adequaat te handelen en is het verstandig om een incassobureau in te schakelen.

Lees in de volgende drie stappen wat u van onze dienstverlening mag verwachten.

in 3 simpele stappen!

 • Omschrijf op het formulier uw situatie en ontvang (zonder verdere verplichtingen) meerdere gratis offertes.
 • Vergelijk de aanbiedingen van de incassospecialisten uit Rotterdam en omgeving.
 • Kies uw incassospecialist en ontvang alsnog het geld waar u recht op heeft.

Incasso starten