Op zoek naar een vakkundig incassobureau in Lelystad?

Vergelijk vrijblijvend en kosteloos meerdere incassobureaus en deurwaarders!Incassobureau Lelystad

Incassobureau Lelystad

Last van wanbetalers en zoekt u een geschikt incassobureau in Lelystad? Maak dan gratis en vrijblijvend gebruik van onze service. Zo vindt u snel een betrouwbaar incassobureau uit de buurt. Start snel een incasso zodat de openstaande vorderingen zo snel mogelijk geïnd worden.

Op deze pagina leest u meer over de werkzaamheden en diensten die incassospecialisten aanbieden. Ook leest u meer over de diensten van een deurwaarder, beslaglegging en het verkopen van vorderingen. Wilt u weten wat een incassoprocedure u kost? Vraag dan snel offertes aan via het offerteformulier en bespaar tot 40%! Ook no-cure, no-pay incasso mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Onze dienstverlening, uw voordeel:

Overweegt u de hulp van een incassobureau uit Lelystad in te schakelen? Door gratis en vrijblijvend gebruik te maken van onze service, vindt u het beste incassobureau uit Lelystad.

 • De service is gratis en helemaal vrijblijvend: u zit nergens aan vast.
 • U krijgt inzicht in het verschil in prijs van verschillende incassospecialisten uit Lelystad.
 • U kiest eenvoudig het bureau met het beste aanbod.
 • U bespaart tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijken

Ik beschik over schriftelijk bewijs van de vordering: (*)


Ik heb de debiteur reeds een herinnering gestuurd: (*)
Voordelen van een incassobureau

Wanneer u als ondernemer in Lelystad last heeft van een wanbetaler, dan kunnen incassobureaus veel voor u betekenen. In 90% van de gevallen zorgt de hulp van een incassobureau voor een betaling zonder gerechtelijke procedure. Op deze manier wordt uw factuur zo snel mogelijk betaald, zonder dat u daar enige moeite voor hoeft te doen. Laat het incassobureau zich richten op uw wanbetalers zodat u uw waardevolle tijd kan besteden aan uw vak. U hoeft niet bang te zijn dat het veel geld kost, want dankzij het no-cure, no-pay principe hoeft u in de meeste gevallen niets te betalen! In het kort zijn de belangrijkste voordelen:

 • Het behoud van een goede klantrelatie.
 • U hoeft geen tijd te steken in het versturen van aanmaningen.
 • Het is voordelig, omdat de incassokosten in de meeste gevallen door de wanbetaler betaald worden.

incassobureau Lelystad inschakelen

Werkwijze van een incassobureau

Incassobureaus krijgen van cliënten uit Lelystad regelmatig de vraag wat hun exacte werkwijze is. Hoe het bureau te werk gaat, verschilt per incassobureau. Maar in principe kunt u ervan uitgaan dat het bureau werkt in drie verschillende fases. Na een vrijblijvend kennismakingsgesprek starten de specialisten met de minnelijke incasso. In 90% van de gevallen wordt de factuur tijdens de minnelijke procedure betaald. Is dit niet het geval, dan gaat het bureau over tot een rechtelijke procedure en het inschakelen van een gerechtsdeurwaarder. Doordat de inzet van een deurwaarder vaak een schrikreactie veroorzaakt bij de wanbetaler, wordt de factuur in veel gevallen alsnog betaald. Hoe lang een incassotraject duurt, verschilt per situatie. Het kan binnen één of enkele maanden opgelost zijn, maar kan ook enkele jaren in beslag nemen. De incassoprocedure is pas voorbij op het moment dat de klant betaalt, dat u besluit de vorderingen te verkopen of dat duidelijk wordt dat een betaling niet meer gaat gebeuren.

Starten van een gerechtelijke incasso

Wanneer de minnelijke procedure alleen niet voldoende is om tot betaling over te gaan, dan volgt de gerechtelijke incasso. In tegenstelling tot de buitengerechtelijke procedure, zit hier wel een prijs aan verbonden. Mocht u besluiten over te gaan tot een rechtszaak, dan bespreekt het bureau vooraf een duidelijk tarief. Stelt de rechter u in het gelijk, dan kunt u de proceskosten bovendien verhalen op de klant.


incasso

Incassobureau voor bedrijven

Dan bedrijven uit Lelystad een incassobureau kunnen inschakelen is over het algemeen bekend. Een incassobureau uit Lelystad levert verschillende diensten. Zo voeren zij indien gewenst uw minnelijke incasso uit, evenals de gerechtelijke incassoprocedure. Daarnaast beschikken de meeste specialisten over een deurwaarder die tijdens de rechtszaak ingezet kan worden. Een andere belangrijke dienst die de experts aan ondernemers en bedrijven bieden is debiteurenbeheer. Wist u bijvoorbeeld dat 50% van de faillissementen te maken heeft met een verkeerde administratie? Als u dit uitbesteed aan een specialist uit Lelystad, dan bent u verzekerd van kwalitatieve administratie. Loop geen risico en geef uw financiële administratie uit handen, zo weet u zeker dat alles op orde is.

Tips incasso voor ZZP’ers

De meeste ZZP’ers zijn bekend met de frustraties van klanten die niet betalen. U kunt het er niet bij laten zitten, omdat dit een verlies van inkomsten betekent. Daarom geven experts een aantal tips voor ZZP’ers: zorg voor een goed debiteurenbeheer. Zo zit u bovenop de financiële administratie en worden dubieuze debiteuren direct duidelijk. Maak bij diensten en producten duidelijke afspraken over de betalingstermijn en hanteer deze ook.

Door snel een vriendelijke herinnering te sturen na de eerste verstreken betalingstermijn verklein je de kans dat dit probleem bij dezelfde klant zich in de toekomst herhaalt.


Incassobureau voor particulieren

Ook als particulier is het mogelijk om een incassobureau uit Lelystad in te schakelen. Heeft u bijvoorbeeld een groot geldbedrag geleend aan een vriend of familielid? Dan is de kans groot dat u dit heeft laten vastleggen. Wanneer de persoon in kwestie zich niet aan de afspraken houdt, is het inschakelen van een incassobureau zeker mogelijk. Andere voorbeelden zijn wanneer uw werkgever om de één of andere reden uw loon niet uitbetaalt of wanneer u kamers verhuurd aan studenten die de huur niet betalen.

Achterstand alimentatie van uw ex innen

Wanneer de rechter bij uw scheiding heeft besloten dat u recht hebt op alimentatie, dan moet uw ex-partner dit aan u betalen. Als uw ex het hier niet mee eens is, kan het voorkomen dat hij de alimentatie herhaaldelijk niet betaalt. Veel mensen laten het hier dan bij zitten, omdat ze bang zijn voor het verslechteren van de relatie met hun ex-partner. Toch heeft u recht op partner- of kinderalimentatie. Schakel daarom de hulp van een incassobureau in.

Werkzaamheden incassobureau

Er blijkt in de praktijk nog veel onduidelijkheid te zijn over de werkzaamheden van een incassobureau. Een incassobureau mag namelijk geen beslag op bezittingen opleggen of loonbeslag uitvoeren. Dit alles wordt bepaald door de rechter wanneer een schuldenaar na herhaalde aanmaningen en herinneringen niet betaalt. Een incassobureau mag dit vonnis ook niet executeren, dit doet de deurwaarder. Wat doet een incassobureau wel?

 • De minnelijke incassoprocedure
 • De juridische incassoprocedure
 • Het inschakelen van de deurwaarder
 • Het debiteurenbeheer

Vanaf welk bedrag incasseren?

Er wordt regelmatig gedacht dat het inschakelen van juridische hulp enkel geschikt is voor het incasseren van grote bedragen. Dit is echter niet het geval! Ook wanneer het gaat om facturen met kleine bedragen is het immers belangrijk om deze betaling binnen te krijgen. Tien kleinere facturen lopen gezamenlijk toch aardig in de cijfers. Heeft u een klant in Lelystad die weigert een factuur van €100,- of zelfs minder te betalen? Ook dan is het mogelijk een incassobureau in te schakelen. Omdat 90% van de facturen al tijdens de minnelijke incasso betaald worden, kost het u in de meeste gevallen niets. Behoort u tot de 10% waarbij een rechtszaak wel noodzakelijk is, dan kunt u in het geval van kleine bedragen nog overwegen om de vorderingen aan een incassobureau te verkopen.

Wanneer een incassobureau inschakelen?

In de meeste gevallen is het inschakelen van een incassobureau uit Lelystad een goede manier om toch uw geld te ontvangen zonder de goede klantrelatie te beschadigen. Het incassobureau is immers een objectieve derde partij die de klant rustig kan benaderen. Iets wat u in uw woede of frustratie wellicht niet kan. Toch is het belangrijk om het bureau op het juiste moment in te schakelen. Doet u dit te snel? Dan staan de verhoudingen al snel op scherp. Geef de klant daarom eerst de tijd om te betalen en tref, indien mogelijk, een betalingsregeling. Mocht dit alles geen effect hebben, dan is juridische hulp aan te raden. Vraag vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier.


Incassobureaus duur? Helemaal niet!

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot 40% op de kosten!gerechtelijke incasso

Gerechtelijke en minnelijke incasso

Zoals u hierboven had kunnen lezen bestaat er zowel de minnelijke en een gerechtelijke incassoprocedure. Bij een minnelijke incasso zal het incassobureau er hard aan werken om op een klantvriendelijke wijze een oplossing te zoeken. Hierbij is er geen sprake van een deurwaarder of beslaglegging. Wanneer er wel een gerechtsdeurwaarder wordt ingezet, verandert het proces in een gerechtelijke procedure. Omdat deze oplossing nadelig is voor de band tussen klant en opdrachtgever is dit een laatste alternatief.


Gerechtsdeurwaarder Lelystad

Gerechtsdeurwaarder of reguliere deurwaarder?

De termen gerechtsdeurwaarder en deurwaarder worden geregeld door elkaar gehaald. Toch zitten er zeker belangrijke verschillen tussen. Zo hebben deurwaarders niet alle rechten die gerechtsdeurwaarders hebben. De deurwaarder is tijdens de rechtszaak de persoon die ervoor zorgt dat het proces goed verloopt. Gerechtsdeurwaarders hebben het recht om het vonnis van de rechter te executeren. Omdat incassobureaus zelf deurwaarders in dienst hebben, hoeft u hier niet zelf naar op zoek te gaan.


Gerechtsdeurwaarder Lelystad

De meeste incassobureaus hebben zelf een deurwaarder of zelfs een gerechtsdeurwaarder in dienst.

Een gerechtsdeurwaarder heeft namelijk bevoegdheden die het incassobureau niet heeft. Wanneer u de klant wilt dagvaarden, wordt dit gedaan door de gerechtsdeurwaarder. Het incassobureau mag het vonnis van de rechter niet executeren, dit doet de gerechtsdeurwaarder voor hen.

Zij morgen tevens loonbeslag leggen en regelen de beslaglegging op de inboedel van klanten, als die blijven weigeren te betalen.


Wat doet een gerechtsdeurwaarder?


Focus op rendement

Een incassobureau in Lelystad geeft u zoveel mogelijk rendement tijdens incassotraject. Dit betekent dat de specialisten proberen de kostprijs voor de diensten op de klant te verhalen. Bij een minnelijke incasso gebeurt dit via de incassokosten. Wanneer er toch een proces gestart wordt dan betaalt u uiteraard zelf de proceskosten en de kosten voor de gerechtsdeurwaarder. Wint u de rechtszaak? Dan worden al uw proceskosten ook verhaald op de schuldenaar.

Uw goede klantrelatie blijft in stand

Kiest u voor de minnelijke aanpak, dan bent u gegarandeerd van de goede relatie tussen u en uw debiteuren.

De specialisten zijn in hun communicatie naar de klant altijd vriendelijk waarbij ze tegelijkertijd de incasso op snelle wijze weten te innen.


No cure, no pay

Als u op zoek gaat naar een geschikt incassobureau dan valt u waarschijnlijk op dat veel bureaus adverteren met een no cure, no pay principe. Maar wat houdt dit eigenlijk in? En betaalt u echt niets?

In 90% van de gevallen behaalt het incassobureau al tijdens de minnelijke incasso succes. Dit houdt in dat de debiteur overgaat tot betaling zonder het inschakelen van een rechter. In dit geval betaalt de debiteur voor het incassobureau via de incassokosten.

Wanneer u overgaat tot een juridisch traject of als de klant niet het hele bedrag betaalt, betaalt u wel provisie aan het incassobureau.


deurwaarder in Lelystad

Debiteurenbeheer

U las hierboven al van de mogelijkheid van het inzetten van een incassobureau voor uw debiteurenbeheer. Als u eigenaar bent van een bedrijf in Lelystad dan weet u dat er naast de dagelijkse bezigheden ook veel financiële zaken zijn die u dient te regelen. Bij veel van onze cliënten nemen dergelijke financiële taken veel tijd in beslag, die veel kostenefficiënter had kunnen worden ingezet.

Door uw debiteurenbeheer aan specialisten over te laten hoeft u geen facturen te versturen of betalingsgegevens te registeren.

Loonbeslag

Een term die veel wordt gebruikt binnen de incassobranche is de term loonbeslag. Wanneer er sprake is van loonbeslag, dan wordt door de deurwaarder beslag gelegd op het salaris van de schuldenaar, of wanneer deze van een uitkering leeft van deze uitkering. Om te voorkomen dat de schuldenaar een deel van het bedrag al uitgeeft, wordt dit door de deurwaarder direct bij de uitkeerder of werkgever ingenomen. De gerechtsdeurwaarder kan een loonbeslag zowel executoriaal (met het vonnis van de rechter) als conservatoir uitvoeren, maar moet wel rekening houden met de beslagvrije voet.


beslaglegging inboedel in Lelystad

Beslaglegging inboedel

Wanneer het loonbeslag ontoereikend is, dan kan een gerechtsdeurwaarder uit Lelystad ook gebruik maken van het recht op beslaglegging van de inboedel.

Bij de beslaglegging op de inboedel moeten er een aantal zaken achterblijven bij de debiteur. Dit zijn onder andere bedden en beddengoed, enkele kleren, en eten en drinken voor een maand. Dit betekent dat er bijvoorbeeld wel een beslaglegging mag komen op de koelkast, maar nooit op de inhoud van de koelkast.

beslagvrije voet in Lelystad

Beslagvrije voet

De debiteur is nooit geheel zonder rechten. Eén van deze rechten staat bekend als de beslagvrije voet. De beslagvrije voet is het bedrag dat de deurwaarder niet mag innen, in verband met het Degene die geld schuldig is moet natuurlijk nog wel gewoon kunnen leven. Daarom is er sprake van een beslagvrije voet. De beslagvrije voet is het bedrag waarvan de debiteur het levensonderhoud kan betalen. De beslagvrije voet is voldoende om de huur te betalen, de ziektekostenverzekering en het eten en drinken. De exacte hoogte van dit bedrag is afhankelijk van diverse factoren zoals de burgerlijke staat en de inkomsten van een partner. Op de website van de Belastingdienst leest u meer over de beslagvrije voet.


Kosten incassobureau

De kosten van een incassobureau kunnen per bureau verschillen. Hoewel de meeste bureaus tijdens de minnelijke procedure met een no cure, no pay principe werken, zijn er andere bureaus waarbij u wel geld betaalt voor de behandeling van uw dossier. Bij de minnelijke procedure worden incassokosten bovenop de het openstaande bedrag gerekend. Op deze manier betaalt de debiteur zelf voor de inzet van het incassobureau en kost het u bijna niets. Houd er rekening mee dat er in sommige gevallen wel en prijs aan verbonden is.

Wanneer het overgaat tot een juridische procedure dan betaalt u dit zelf en als de debiteur om welke reden dan ook slechts een gedeelte van de factuur kan aflossen betaalt u het incassobureau uit Lelystad zelf een provisie. Wanneer u een incassobureau inschakelt dan worden vooraf duidelijke afspraken gemaakt wat betreft de prijzen. Zo staat u nooit voor vervelende verrassingen.


Wet incasso kosten (WIK)

Het werk van een incassobureau wordt in Nederland gereguleerd door vele wetten en regels. Een belangrijke regelgeving voor incassobureaus is de Wet Incasso Kosten (WIK). In de WIK staat omschreven hoe hoog de incassokosten bovenop de openstaande factuur mogen zijn.

De minimale wettelijke incassokosten zijn €40,-. Over de eerste €2.500,- wordt 15% gerekend en over de volgende €2.500,- nog eens 10%. In de tabel hieronder ziet u het toegestane percentage aan incassokosten. Op rijksoverheid.nl kunt u meer lezen over de WIK.

Op de website van de rijksoverheid vindt u meer informatie over de hoogste van de incassokosten.

Eerste hulp bij wanbetalers: incassobureaus uit Lelystad.

Vind gemakkelijk en snel een betrouwbaar incassobureau bij u uit de buurt en bespaar!


Prijstabel: maximale incassokosten

HoofdsomPercentage*
Eerste €2.500,-15% (minimaal €40,-)
Volgende €2.500,-10%
Volgende €5.000,-10%
Volgende €190.000,-1%
Boven €200.000,-0.5% (tot max. €6.775,-)

* Let op: In sommige gevallen verhoogd met BTW.

incassokosten in Lelystad

Wie betaalt de btw over de incassokosten?

Zoals gebruikelijk in Nederland, wordt er ook over de incassokosten btw gerekend. Deze mag u niet altijd verrekenen met de klant. Bent u zelf ondernemer of ZZP’er? Dan bent u btw-plichtig. Doordat u de btw kunt verrekenen, vormt dit geen extra kostenpot. Om de consument hierin te beschermen betaalt u dan zelf de btw.

Bent u een particulier en dus niet btw-plichtig? In dat geval wordt ook de btw verhaald op de schuldenaar en hoeft u deze dus niet te betalen.

BTW oninbare vorderingen terugvragen

Zodra u een factuur verstuurd draagt u de btw af. Wanneer later blijkt dat er een grote kans is dat deze factuur niet betaald gaat worden, dan kunt u de betaalde btw terugvragen. Dit noemt men ook wel de btw van oninbare vorderingen. Voorheen was dit een ingewikkelde procedure, maar sinds 2017 is het voor ondernemers gemakkelijker gemaakt om deze btw terug te vragen. Zo hoeft u niet langer een apart verzoek te versturen maar kan de teruggaaf gewoon gedaan worden via de btw-aangifte. Op de website van de Belastingdienst kunt u meer lezen over het terugvragen van de btw van oninbare vorderingen.


Geschikt incassobureau in Lelystad vinden? Vergelijk offertes!

Wilt u uw openstaande vorderingen verkopen? Of heeft u een aantal aanmaningen verstuurd en wilt u de betaling het liefst zo snel mogelijk binnenkrijgen? Een incassobureau uit Lelystad kan veel betekenen voor zowel ondernemers als particulieren. Bent u benieuwd naar de kosten en mogelijkheden van een deurwaarder? Vraag dan vrijblijvend offertes aan. U ontvang zo snel mogelijk de aanbiedingen van verschillende bureaus uit Lelystad, helemaal gratis! In 90% van de gevallen lost het incassobureau uw probleem met wanbetalers op zonder dat u hiervoor veel hoeft te betalen!


Verkoop van vorderingen

In sommige gevallen is het fijn om direct een deel van het geld te ontvangen, zonder dat u lange processen moet doorlopen. In dat geval is het mogelijk de vorderingen te verkopen. De experts onderzoeken de factuur op basis van haalbaarheid: hierbij letten zij onder andere op de ouderdom van de openstaande factuur en de kwaliteit en gegevens van de wanbetaler. Afhankelijk van dit onderzoek krijgt u een vast bedrag aangeboden. Gaat u hierop in? Dan is het bureau na het verkopen van de vorderingen de nieuwe eigenaar. Zij kunnen het geld verhalen op de schuldenaar. Of deze nu wel of niet betaalt: u heeft in ieder geval een vast bedrag gekregen. Wilt u uw vorderingen verkopen? Dan draagt u de vordering via een akte van eigendom aan het bureau over. Vanaf dit moment zijn zij de nieuwe schuldeiser en kunnen zij de vordering incasseren bij de wanbetaler. U krijgt direct een bedrag op uw rekening en hoeft er geen tijd meer in te steken.

Voordelen

U krijgt een lager bedrag uitbetaald dan dat uw vordering waard is, maar toch biedt het verkopen van vorderingen een zekerheid die u bij een minnelijke- of gerechtelijke procedure niet heeft. Belangrijke voordelen zijn:

 • Een directe uitbetaling zonder lange processen.
 • Geen ‘out-of-pocket’ kosten voor het minnelijke- en gerechtelijk inningsproces.
 • Geen risico op een volledige wanbetaling.
 • No cure? No pay!

Klanten over Incassobureau Pro

 • klantenreview incassobureau-pro saskia
  Toen ik steeds meer last kreeg van openstaande vorderingen zocht ik een incassobureau uit [var1] voor het bijhouden van mijn debiteurenbeheer. Ik kreeg al snel 5 offertes binnen en kon zo gemakkelijk kiezen voor het bureau dat mij het meeste aansprak.
  Saskia Peeters
 • klantenbeoordeling incassobureau-pro
  Ik heb een schildersbedrijf en een klant wilde de rekening niet betalen. Na via deze site een goed incassobureau gevonden te hebben, hoefde ik er geen tijd en moeite meer in te steken. De rekening was toen snel betaald!
  Ruud Storm
 • klantenreview incassobureau-pro wilma
  Met mijn bedrijf heb ik meerdere keren te maken gehad met wanbetalers. Door verschillende offertes te vergelijken, vond ik snel een goed incassobureau uit de buurt. Binnen no-time waren de facturen betaald, en het kostte mij helemaal niets.
  Wilma de Boer


Veelgestelde vragen


Wat zijn wanbetalers?

Een wanbetaler is iemand, of een bedrijf, die gebruik maakt van uw diensten of producten, zonder daarvoor een betaling te doen. Erg vervelend, maar een wanbetaler is soms simpelweg niet in staat om te betalen. Er kan tevens sprake zijn van opzet, laksheid of fraude. Snel schakelen is belangrijk. Bedrijven die pas na een jaar een incassobureau inschakelen voor een wanbetaler hebben een kleine kans van slagen. Een wanbetaler betaalt vaak wel na het regelen van een betalingsregeling, of het inschakelen van een incassobureau uit Lelystad.

Wat is een aanmaning?

Een aanmaning is een betalingsherinnering. Het is in principe een mededeling van de schuldeiser dat er nog een verplichting is die de schuldenaar moet nakomen. Deze verplichting is vaak een openstaand geldbedrag, maar het kan ook om een verplichting gaan om iets te doen of te laten. De eerste aanmaning is vaak een soort betalingsherinnering met een vriendelijke toon. De daaropvolgende aanmaningen zijn strenger en eventueel met een waarschuwing. Wordt er niet betaald? Dan wordt de vordering overgedragen aan een incassobureau.


Wat is een vordering?

In een vordering maakt een persoon, of bedrijf, kenbaar dat men nog iets tegoed heeft van de schuldenaar. Vordering betekent dus: een eis. In het bedrijfsleven is een vordering vaak een openstaande factuur. Een openstaande factuur is pas rechtsgeldig als de afspraken wederzijds zijn gemaakt. Na levering van het product of de dienst mag de schuldeiser het openstaande bedrag vorderen. De klant dient dus te betalen. In het bedrijfsleven komt het helaas vaak voor dat klanten niet, of slecht betalen.

Wat zijn dubieuze debiteuren?

Wanneer uw klant op rekening gebruik heeft gemaakt van uw dienst of product maar het onzeker is of deze factuur ooit betaald gaat worden, spreekt men over dubieuze debiteuren. Dit moet u op correcte wijze bijhouden in uw debiteurenbestand. Zodra er wordt vastgesteld dat er problemen zijn bij de incasso van de factuur maakt u de overboeking van debiteur naar dubieuze debiteur. Wilt u er zeker van zijn dat uw debiteurenbestand op orde is? Vraag dan vrijblijvend naar de mogelijkheden van onze debiteurenbeheer diensten.


Wat is een buitengerechtelijke incasso?

De minnelijke incasso is alle inzet van het incassobureau om de vordering te incasseren, zonder dat er een rechter aan bod komt. Tijdens een buitengerechtelijke incasso neemt het incassobureau geregeld contact op met de debiteur en stuurt eventueel diverse aanmaningen. Dit is in feite dus het vervolgtraject, nadat u er zelf alles aan heeft gedaan om de klant te laten betalen. Ieder situatie is anders, daarom regelt het incassobureau uit Lelystad altijd maatwerk. Eventuele buitengerechtelijke kosten worden verhaald op de klant.

Wat is een juridische incasso?

De tweede fase bestaat uit de juridische incasso. Dit komt na de minnelijke (buitengerechtelijke) fase. Tijdens een juridische incasso krijgt de schuldenaar bericht dat hij/zij binnenkort de dagvaarding van de deurwaarder krijgt. De schuldenaar krijgt nog een laatste kans om te betalen. Betaalt de schuldenaar niet? Dan moet hij/zij binnenkort naar de rechter. De klant kan alvorens de zitting is, schriftelijk aan de rechter laten weten waarom hij/zij van mening is dat de vordering onterecht is.


Wat mag een incassobureau wel en niet doen?

Een incassobureau heeft een aantal verschillende rechten. Zo mag het bureau contact met de klant opnemen via onder andere de telefoon, de e-mail en de post. De specialisten mogen meerdere aanmaningen en herinneringen versturen en incassokosten rekenen over de openstaande factuur. Het bureau mag geen beslaglegging doen, dagvaardingen uitbrengen of een vonnis executeren. Hiervoor moet het bureau een gerechtsdeurwaarder of advocaat inschakelen.

Waar op letten bij kiezen incassobureau?

Zoekt u een incassobureau uit Lelystad, dan is het fijn om te weten waar u vooraf op moet letten. Controleer in de offerte of het bureau niet extra kosten rekent. Sommige bureaus werken namelijk via het no cure, no pay principe terwijl andere incassospecialisten wel een bedrag rekenen om uw dossier te behandelen. Daarnaast is het verstandig om vooraf in uw omgeving te vragen naar ervaringen en aanbevelingen, zodat u direct recensies heeft van echte klanten.


Maak gebruik van de offerteservice en pak wanbetalers aan! Effectieve methoden, no-cure, no-pay mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Onze werkwijze

U heeft de diensten of goederen geleverd, maar u ontvangt ondanks diverse sommaties geen betaling van uw klant. Op zulke momenten is het goed dat u Incassobureau Pro kent. Wij brengen u op eenvoudige wijze in contact met een incassospecialist uit Lelystad of omgeving. Het aanvragen van een offerte is eenvoudig en binnen enkele minuten geregeld.

 • De eerste stap neemt u door in het contactformulier een omschrijving te geven van de situatie, daarna vult u alle gegevens aan in het formulier. Na ontvangst zorgen wij ervoor dat uw aanvraag bij diverse bureaus terecht komt (maximaal vijf).
 • De tweede stap bestaat uit het vergelijken van de offertes die u ontvangt. Kijk ook goed naar de werkwijze en referenties van de incassospecialisten om tot een goede keuze te komen.
 • Stap drie bestaat uit het maken van een keuze en het uit handen geven van uw opdracht. Bevalt het aanbod u niet? Dan bent u nergens tot verplicht, uw aanvraag is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Landelijk netwerk

Incassobureau Pro beheert een landelijk netwerk van incassospecialisten die klaar staan om u te helpen. In de loop der jaren is ons netwerk behoorlijk gegroeid. Wij zijn niet alleen werkzaam in Lelystad, maar op meer dan 300 locaties door het gehele land. Dit biedt u het voordeel dat wij ons altijd bij u in Lelystad bevinden.

De gelieerde incassospecialisten helpen u graag. Alle bedrijven verstaan hun vak goed, door ruime ervaring weten wij als geen ander hoe we maximale druk op uw klant zetten. Tegelijkertijd zorgen we ervoor dat uw klantrelatie hier zo min mogelijk onder lijdt. Onderstaand een overzicht van de provincies waarin wij opereren.

Vestigingen

Zoals u wellicht heeft gelezen werken de gelieerde incasso-experts vanuit meer dan 300 vestigingen in het gehele land. Ieder incassobureau heeft gekwalificeerd personeel in dienst die beschikken over de juiste diploma’s en in de loop der jaren veel ervaring hebben opgedaan. Onderling wordt er kennis uitgewisseld zodat er op ieder vraagstuk een passend antwoord kan worden gegeven. Onderstaand een overzicht van de plaatsen waaruit wij het afgelopen jaar de meeste aanvragen hebben behandeld.

Almere | Dronten | Emmeloord | Lelystad | Urk | Zeewolde

Vrijblijvend kennis maken

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vul dan snel het offerteformulier in.Gratis offerte